Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Άλλο πράγμα η Ευρώπη! Είναι ωραία αυτά τα βράδια. Ξεφεύγουμε όλοι… Αλλά για τον ΠΑΟΚ… λείπει το Champions League. Αυτό το σημερινό… «ΑΠΟΕΛάρα βάλε ένα γκολ» που ακούγονταν 90 λεπτά στο Καμπ Νου, ήταν… πολύ δύσκολο. Πήγαν και αυτοί (δίκαια και μπράβο τους) εκεί!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Έχουμε την αίσθηση ότι από όλες τις σημαντικές και μεγάλες ομάδες της Ευρώπης (όπου μεγάλη ομάδα βάζουμε ιστορία, κόσμο, πόλη που εκπροσωπεί, βαθμούς στην λίστα, αλλά και τίτλους που ο ΠΑΟΚ βέβαια δεν έχει) μόνο ο ΠΑΟΚ δεν έχει παίξει στους ομίλους του ChampionsLeague.

Σήμερα ο Δικέφαλος βρίσκεται στο 50 της UEFA με 35200 βαθμούς. Ψάχνουμε τις… από επάνω 49 ομάδες και με μία πρόχειρη ματιά, σε ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης δεν έχουν παίξει: Μόνο το Ανόβερο και η Μέταλιστ. Μαζί και ο ΠΑΟΚ που εκπροσωπεί βεβαίως κάτι περισσότερο από το Αννόβερο! Τέλος πάντων…

Κάνουμε αυτή την αναφορά, χωρίς όμως τα… σάλια για τον Ολυμπιακό και τις ηλίθιες συγκρίσεις του στυλ…. «αυτοί παίζουν με την Ατλέτικο και την κερδίζουν και εμείς με την Ντιναμό Μινσκ…». Όσοι από χθες επιχειρούν τις ανόητες συγκρίσεις και το… παράδειγμα του Ολυμπιακού ή ζουν σε άλλη χώρα, ή είναι κοντόμυαλοι.

(Παρενθετικά για τον ΑΠΟΕΛ, έκανε σπουδαίο παιχνίδι. Έβγαλε 90λεπτο δεχόμενος μόνο τρεις-τέσσερις καλές φάσεις από την Μπαρτσελόνα και είχε μια-δυο ευκαιρίες να κάνει το 1-1 και να πάρει την ισοπαλία).

Κάτι ανάλογο γίνεται και στο μπάσκετ! Όπου όλα τα λεφτά είναι η Ευρωλίγκα. Δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά, η σημερινή επίσκεψη παραγόντων της στο κλειστό του ΠΑΟΚ. Είναι ξεκάθαρα ένα ακόμη βήμα που γίνεται ώστε ο ΠΑΟΚ να πείσει τους Ευρωπαίους ότι και μπορεί και θέλει.       

Μετά από όλα αυτά, πάμε στο σήμερα όπου ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να υποτιμήσει τη Ντιναμό Μινσκ. Ούτε και την διοργάνωση στην οποία όπως είπε και ο Αναστασιάδης καιρός είναι να δει και το κάτι παραπάνω. Η Άλκμααρ πώς έφθασε πέρυσι στους 16; Το ματς είναι δύσκολο και μακάρι το χορτάρι να μην το κάνει ακόμη πιο δύσκολο…

  * Επειδή αναφερθήκαμε στην βαθμολογία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ας θυμίσουμε και μερικούς τους οποίους ο ΠΑΟΚ έχει ξεπεράσει, για να μην το βλέπουμε μόνο… μισοάδειο : Ρόμα, Σέλτικ, Φενέρμπαχτσε, Ουντινέζε, Φιορεντίνα, Μπεσίκτας, Σταντάρ Λιέγης, Μπριζ, Μονακό, Στουτγάρδη είναι κάτω από τον Δικέφαλο. Ο ΠΑΟΚ στο 50 και ο Παναθηναϊκός στο 94! Κάτι είναι και αυτό…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ