Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δικός του ο Μαουρίτσιο!

H ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Χοσέ Μαουρίτσιο.

PAOK24

Δικός του ο Μαουρίτσιο!

Αναλυτικά όσα αναφέρει, διευκρινίζοντας ότι ο Βραζιλιάνος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

Παίκτης του ΠΑΟΚ ο Μαουρίτσιο

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Μαουρίτσιο Ζοζέ ντα Σιλβέιρα Zούνιορ με ελεύθερη μεταγραφή. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Ο Μαουρίτσιο γεννήθηκε στο Σάο Χοσέ ντος Κάμπος, πόλη της πολιτείας του Σάο Πάολο στην Βραζιλία, στις 21 Οκτωβρίου του 1988. Έμαθε τα μυστικά του αθλήματος στην Κορίνθιανς, αλλά το 2006 σε ηλικία μόλις 18 ετών, η Φλουμινένσε τον απέκτησε και μάλιστα τον έριξε αμέσως στα βαθιά.

Στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν μέτρησε 20 συμμετοχές και μοίρασε δύο ασίστ αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Την επόμενη χρονιά ανέβηκε στους 33 αγώνες, ενώ πέτυχε και το πρώτο τέρμα της καριέρας του. Όλα έμοιαζαν ιδανικά. Και ξαφνικά τα δεδομένα άλλαξαν. Ο χρόνος του μειώθηκε και η λέξη εξέλιξη αντικαταστάθηκε με τη στασιμότητα. Κάτι που ο ίδιος σιχαινόταν. Γι’ αυτό και τις πρώτες μέρες του 2009 αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα.

Άφησε την πατρίδα του και μετακόμισε στην Ρωσία. Η Σπαρτάκ Μόσχας και η Τέρεκ Γκρόζνι είχαν κάνει πρόταση για την απόκτηση του. Εκείνος, επέλεξε την αντισυμβατική οδό. Απαρνήθηκε την κοσμοπολίτικη Μόσχα και αποφάσισε να εγκατασταθεί στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας. Τόλμησε και δικαιώθηκε.

Προσαρμόστηκε άμεσα κι έγινε ο ηγέτης της ομάδας. Έμεινε στο Γκρόζνι για πέντε σεζόν, φόρεσε συνολικά 197 φορές την φανέλα της ομάδας, πέτυχε 33 γκολ και έγινε ένα από τα αγαπημένα παιδιά τόσο των φιλάθλων όσο και του προέδρου της ομάδας, Ραμζάν Καντίροφ. Μάλιστα, ενώ αρχικά είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο, το επέκτεινε για άλλα δύο χρόνια.

Τον Ιανουάριο του 2016 έκρινε πως ήρθε και πάλι η στιγμή για μία νέα σελίδα στην καριέρα του. Ήθελε κάτι μεγαλύτερο από την Τέρεκ. Κάτι όπως η Ζενίτ που του πρόσφερε την πρόκληση, την οποία αναζητούσε.

Υπέγραψε αρχικά συμβόλαιο για έξι μήνες, αλλά μετά την ολοκλήρωσή του, οι άνθρωποι της ομάδας συμφώνησαν μαζί του για άλλα τρία χρόνια, καθώς ο Μιρτσέα Λουτσέσκου εισηγήθηκε την παραμονή του στο ρόστερ.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 27 παιχνίδια, πέτυχε δύο γκολ, ενώ έδωσε και μία ασίστ. Τον Ιούνιο του 2017 έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του με την Ζενίτ κι έπειτα από πολλές προσφορές που δέχθηκε από διάφορες ομάδες, επέλεξε τον ΠΑΟΚ ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κακό παράγινε!

ΠΑΟΚ και clean sheet δεν έχουν… συναντηθεί το τελευταίο δίμηνο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Eπί τοις ουσίας, ειδικά από τη στιγμή που κάθε άλλο παρά καλή είναι η περίοδος που διανύει, ο ΠΑΟΚ έπρεπε χθες να κρατήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα σε μία ομάδα που "μετρούσε" πέντε διαδοχικές ήττες και είχε απολογισμό δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Και όμως. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε ακόμα δυσκολότερο το ήδη δύσκολο έργο του στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος", με την αντίδραση να έρχεται τελικά στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να μην είναι αρκετή!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ "μετράει" πλέον δέκα συνεχόμενα παιχνίδια με "παραβιασμένη" την εστία του, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δύο ματς με τη Λαμία, δηλαδή την ομάδα που στα προηγούμενα 14 για το πρωτάθλημα, είχε βρει μόλις... μία φορά τον δρόμο προς την εστία των "ασπρόμαυρων".

Πιο συγκεκριμένα, το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ χωρίς clean sheet, έχει ως εξής:

7/3 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

10/3 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

14/3 ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1

31/3 Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ 2-3

3/4 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

7/4 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

11/4 Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-1

18/4 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

21/4 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

24/4 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θεωρώ τον ΠΑΟΚ οικογένειά μου, η ΑΕΚ θα πάρει τον τίτλο»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης για την τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος και την Εθνική ομάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή την υποψηφιότητά του στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Τον ΠΑΟΚ τον θεωρώ οικογένειά μου. Και με την ΑΕΚ δέθηκα πολύ για τέσσερα χρόνια. Αλλά προσπαθούσα όπου και αν ήμουν, τόσο στην Μπολόνια, όσο και στη Λέστερ να κάνω την καθημερινότητά που πιο ευχάριστη. Η Premier League είναι μια κατηγορία διαφορετική από τους άλλες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που ερωτηθείς για την κατάληξη της φετινής "μάχης" για τον τίτλο, απάντησε:

«Νομίζω πως μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά η ΑΕΚ έχει προβάδισμα απέναντι στις άλλες ομάδες».

Σε ότι αφορά την Εθνική ομάδα; «Ακούω πολύ συχνά κόσμο να λέει πως πρέπει να πάρουμε το Euro. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί βρισκόμαστε στην Ελλάδα και έχουμε το γνώθι σ' αυτόν. Η επιτυχία για την Ελλάδα είναι να βρίσκεται σε τελικές φάσεις και το τραγικό είναι ότι τον προηγούμενο μήνα που δεν μπορέσαμε να περάσουμε στο Euro» ήταν η απάντησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ