Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χέρι – χέρι πελάτες και εγκληματική

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε και παραλίγο να περάσει μία τοπ ομάδα. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε κατά γενική ομολογία ο Κρεγκ Πόουσον, διαιτητής της αναμέτρησης. Όμως στα ελληνικά ΜΜΕ, αντί να στηριχτεί η προσπάθεια που έκανε ο ΠΑΟΚ, βλέπουμε τις πένες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού να δίνουν τα ρέστα τους όσον αφορά στην υπεράσπιση του Θόδωρου Θεοδωρίδη και της ΟΥΕΦΑ.

Σταύρος Κόλκας

Χέρι – χέρι πελάτες και εγκληματική

 

·         Είναι λογικό να κουβαλάς συμπλέγματα αν έχεις χάσεις τρεις τελικούς από την ίδια ομάδα και αν αυτή σου έχει καταστρέψει το μύθευμα πως είσαι καθαρό κλαμπ, αφού έκλεψες ένα πρωτάθλημα παρέα με τον βιαστή σου πριν λίγα χρόνια. Κάπως έτσι λοιπόν θα αντιμετωπίσουμε τις θέσεις μίας εξέχουσας πένας της Ένωσης στην ιστοσελίδα sport-fm.gr. O λόγος για το άρθρο του Τάσου Τσατάλη με τίτλο «Η «super» πεντάδα της ΑΕΚ και ο τελικός κυπέλλου… που δεν ήταν «UEFA Mafia»

·         Αφού ο καλός συνάδελφος ανακάλυψε σούπερ πεντάδα στην ομάδα της Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου και του κουβαλητή τροπαίων του ΠΑΟΚ Πέτρου Μάνταλου, ασχολείται με την ομάδα μας. Δικαίωμά του, δημοκρατία έχουμε. Η κεντρική του ιδέα βέβαια είναι πως δεν μπορεί η ΟΥΕΦΑ να είναι μαφία όταν λειτουργεί εντός συνόρων και να είναι μαφία εκτός συνόρων. Λογική η σκέψη του, δεν μπορούμε να πούμε.

·         Η υπεράσπιση της ΟΥΕΦΑ ουσιαστικά, έρχεται βέβαια σε κόντρα με τα θέλω του κλαμπ του. Αφού είναι μαφιόζοι ας φύγουν από την Ελλάδα για να μπορούμε να πάρουμε και κανέναν… κανονικό τίτλο και όχι μόνο στα χαρτιά. Να επιστρέψει ο Θάνος, ο Καλογερόπουλος, να παίζει τον ΠΑΟΚ ο Κομίνης.

·         Μάλιστα το επιχείρημα είναι ο τελικός και το χέρι του Κάνιας. Εκεί στην Ένωση δεν τους ενημέρωσαν για τους νέους κανονισμούς, αν και του Κάνιας ούτε με τον καινούργιο είναι.

·         Βέβαια όταν τρως 23 πόντους στο κεφάλι και τρίτο χαμένο τελικό, ο δεύτερος στην έδρα σου, μετά από ένα κλεμμένο πρωτάθλημα, πρέπει κάτι να πεις. Δύσκολο να είσαι αρθρογράφος της ΑΕΚ σήμερα.

·         Βέβαια η ΟΥΕΦΑ δεν ήταν κακιά πέρυσι όταν σφάζαμε την Βίντι με ανύπαρκτη κόκκινη στο εκτός έδρας και αβαβά πέναλτι στο εντός. Εκεί ξεχρέωνε γραμμάτια ο Θοδωράκης επειδή σε μία ΕΠΟ που κατηγορούνταν οι πάντες, ήταν ο μοναδικός που δεν κατηγορήθηκε. Και την μπουγάδα, ξέρουμε ποιος την καθάρισε.

·         Στο ύφος Τσατάλη ήρθε να κολλήσει και ο Αντώνης Καρπετόπουλος, το βαρύ επικοινωνιακό χαρτί του ομίλου Μαρινάκη. Ο καλός συνάδελφος ξεκίνησε να αρθρογραφεί για το πόσο κρίμα είναι πως έχασε μία φάση ο Πόουσον. Μία έχασε, συμβαίνουν αυτά. Το ότι δεν έγραψε ποτέ το ότι ο Τζήλος για καμία χαμένη φάση είδε ένα άσπρο πόλο κάτω από το σπίτι του, το ξεπερνάμε.

·         Τα παραδείγματα του Καρπετόπουλου παραδοσιακά μπάζουν βέβαια. Σου λέει γιατί να σφάξει η ΟΥΕΦΑ τον ΠΑΟΚ και να μη κάνει το ίδιο με την Κράσνονταρ για να περάσει η Πόρτο που είναι εμπορική επίσης. Προφανώς Αντώνη μου, δεν λέει κανείς πως θα περάσει μία ομάδα που έφαγε τρία γκολ σε μισή ώρα στην έδρα της. Τι να κάνει η ΟΥΕΦΑ εκεί; Τάκλιν;

·         Στον αστερισμό των Καρπετόπουλων βέβαια, περνάει απαρατήρητο το γεγονός πως η ΟΥΕΦΑ το κάνει σερί αυτό στον ΠΑΟΚ τρεις φορές. Με τον Άγιαξ το 16΄, πέρυσι με την Μπενφίκα και φέτος πάλι με τον Άγιαξ. Δεν βολεύει βλέπετε γιατί φέτος δεν βρίζουμε τον Θοδωράκη που έχει και χιούμορ. Φέτος τον αποθεώνουμε.

·         Τι άλλαξε σε σχέση με πέρυσι που έβαζαν πατέρα να βρίζει γιο; Το καταλάβαμε στο Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός. Ο Ισραηλινός που σφύριζε, βγάζει τέσσερις κάρτες στους Τούρκους στο πρώτο ημίχρονο, σε συνολικά πέντε φάουλ. Μετά, αποβάλει τον χαφ που είχε απομείνει γιατί ο άλλος είχε τραυματιστεί, γιατί ακούμπησε την μπάλα και ο Καμαρά έκανε πως πέθανε. Αυτό άλλαξε και τίποτα περισσότερο. Καημένη Κράσνονταρ τι σου μέλει να πάθεις.

·         Η ουσία βέβαια είναι μία. Οι αρθρογράφοι της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού πορεύονται και πάλι μαζί. Με επιχειρήματα που μόνο στόκους μπορούνε να πείσουν, υπερασπίζονται τον Θοδωράκη και τα μαγειρέματά του. Το ότι είναι φτωχοί στο πνεύμα και δεν έχουν μπέσα, το γνωρίζουμε. Το ότι θα έφταναν στο σημείο να σιγοντάρουν μία σφαγή ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη, δείχνει απλά το πόσο τους έχει πονέσει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ