Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το θέλουν πολύ αλλά δυσκολεύονται

Πώς έπαιξαν οι 14 του Δικεφάλου στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το θέλουν πολύ αλλά δυσκολεύονται

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε κόντρα στον Παναιτωλικό, έβγαλε εννιά τελικές έναντι τεσσάρων του αντιπάλου σε ματς κατοχής 60-40.

Πάμε ατομικά:

ΡΕΙ: Τον κάλυψε αρκετά καλά η άμυνά του και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Ήταν πολύ σταθερός σε κάθε έξοδο και αυτό βοήθησε ιδιαίτερα αφού τελείωσε φάσεις, μια και οι αντίπαλοι είχαν αρκετά γεμίσματα.

ΜΑΤΟΣ: Έβγαλε και πάλι προσωπικότητα στο διάστημα που ο ΠΑΟΚ δυσκολεύονταν και έμενε στο 0-0. Υπήρχαν περιπτώσεις όπου έκοβε, ανέβαινε, δημιουργούσε, αλλά έμπαινε και στην περιοχή για να τελειώσει φάσεις! Στο τέλος δεν είχε άλλες δυνάμεις. Εκπληκτικό το 17-3 στις πάσες με δύο κλεψίματα και δύο κερδισμένα φάουλ. Ξεκάθαρα από  τους καλύτερους.

ΛΕΟΒΑΤΣ: Δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να συνεργαστεί με τον Μακ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο άλλαζαν συνεχώς οι μπροστινοί του. Δεν ήταν αποτελεσματικός στη δημιουργία, ενώ είχε αμυντικά προβλήματα. Οι μεγάλες πάσες του ήταν 11-3.

ΚΡΕΣΠΟ: Η άμυνα στο ανοικτό γήπεδο είναι το στοιχείο του και σήμερα τα πήγε καλά με δύσκολους και γρήγορους αντιπάλους. Όταν μπήκε ο Μαρκόφσκι και του πήρε πλάτη, είχε θέμα στη δύναμη. Έκανε τέσσερα φάουλ.

ΒΑΡΕΛΑ: Καλό παιχνίδι με αρκετές ψύχραιμες επεμβάσεις έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ. Είχε τέσσερα κλεψίματα και σχετικά καλή προώθηση παιχνιδιού.

ΚΑΤΣΕ: Σίγουρα μπορεί και πολύ καλύτερα. Έχει κερδίσει την εκτίμηση του προπονητή του, άλλα ξέρουμε ότι έχει μεγαλύτερο ταβάνι. Είχε 6/7 γεμίσματα  κυρίως από τα στημένα και 8-2 πάσες. Έκανε δύο κλεψίματα.

ΤΣΙΜΙΡΟΤ: Έβγαλε καλή αντίδραση από το γεγονός ότι στο περασμένο ματς έμεινε εκτός αποστολής. Θετικός, ενεργός, δραστήριος, παθιασμένος, έκανε ότι μπορούσε για να καλύψει το χώρο του. Έδωσε και την ασίστ στο γκολ.  Οι πάσες του 11-5. Από τους κορυφαίους.

ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ: Σιγουριά με την μπάλα και εκπληκτική τεχνική στα απλά πράγματα (κοντρόλ-πάσες-ξεμαρκάρισμα) που γι’ άλλους είναι σύνθετα. Είχε 2/5 γεμίσματα, κέρδισε τέσσερα φάουλ και όταν βρει χημεία με τους άλλους είναι βέβαιο ότι θα έχει πολλές ασίστ.

ΜΑΚ: Πολύ κακό παιχνίδι από τον Σλοβάκο. Στο πρώτο διάστημα τα έκανε όλα λάθος και σε συνεργασίες, αλλά και σε απλά κοντρόλ και πάσες. Λογικά αντικαταστάθηκε νωρίς μια και δεν φαίνονταν ότι μπορεί να προσφέρει.

ΚΑΜΠΟΣ: Δεν είχε την απόδοση άλλων φετινών αγώνων. Κακό το πρώτο ημίχρονο, πιο παραγωγικός στην επανάληψη. Είχε 1/4 γεμίσματα, αλλά έκανε οκτώ λάθη. Τα περισσότερα από τον καθένα.

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ: Μία φάση τον βρήκαν σωστά στην περιοχή και κατάφερε να κάνει τη δουλειά του. Μία φάση χρειάζεται για να δώσει βαθμούς. Κατά τα άλλα δυσκολεύτηκε με τον Μόρα. Πιο πολύ όμως τον δυσκόλεψε η λειτουργία της δικής του ομάδας.

 
ΠΕΛΚΑΣ: Με το που μπήκε ο ΠΑΟΚ έγινε πιο απειλητικός. Ξεκίνησε ως δεκάρι και μετά πήγε πιο πίσω. Έδωσε ενέργεια και επιθετικότητα με κάθετο παιχνίδι. Πάλι όμως έκανε απρόσεκτα φάουλ, ειδικά στο τέλος. Πάρα πολύ χρήσιμη η παρουσία του.

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Μεγάλη μέρα γι’ αυτόν μια και ξαναέπαιξε με τον ΠΑΟΚ. Αγωνίστηκε στα αριστερά, ήταν απλός και έχασε μία ευκαιρία σε δύσκολο τελείωμα. Έβγαλε μεγάλο πείσμα για να κερδίσει.

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Ευτυχώς δεν μπήκε στο 73΄ όταν και ετοιμάζονταν να βγάλει τον Πρίγιοβιτς ο οποίος σκόραρε στο 74΄.  Μπήκε αργότερα και έδωσε μάχες εκτός αντίπαλης περιοχής.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ