Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Το σχόλιο της ημέρας

Πολλά θέματα προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο βόλεϊ και ήρθε η ώρα για να ειπωθούν μερικά πράγματα… Γράφει ο Γιάννης Παρασκευαΐδης.

Άκης Σακισλόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Ας δούμε τα θέματα…

Ας αρχίσουμε με το πιο επίκαιρο θέμα των ημερών, αυτό της απομάκρυνσης του Χόρχε Ελγκέτα. Γι’ αυτούς που ασχολούνται καθημερινά με την ομάδα και δεν αναφέρομαι στους δημοσιογράφους αλλά στον απλό κόσμο που πήγε μέχρι και στην Αλεξανδρούπολη για να δει τα πρώτα φιλικά, όλοι έβλεπαν ότι υπάρχει θέμα. Υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα τόσα γεγονότα εντός της ομάδας, που αν κάνεις τα έγραφε, η κατάσταση θα γινόταν ακόμα πιο δύσκολη. Tα προβλήματα εσωτερικά υπήρξαν εδώ και αρκετό καιρό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι παραιτήσεις στην διοίκηση υπέβαλαν άνθρωποι που συμπληρώνουν το ρόστερ αλλά ακόμα και αθλητές, οι οποίοι προσβλήθηκαν από διάφορα που άκουσαν μέσα στα αποδυτήρια! Άπαντες όμως σεβάστηκαν την επιθυμία των ανθρώπων της ομάδας ώστε να πάρουν την απόφαση τους, όταν και θα έβλεπαν την ομάδα σε επίσημα παιχνίδια. Οι εξελίξεις όμως ήρθαν άμεσα από τον αποκλεισμό από τον αδύναμο Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Τι να πρώτο αναλύσει κανείς; Ότι ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Εθνικό έπαιζε τα κρίσιμα σετ χωρίς τον Σαφράνοβιτς; Και δεν μιλάμε για έναν απλό παίκτη αλλά για τον MVP του περσινού πρωταθλήματος!  Ήταν φανερό εδώ και πάνω από ένα μήνα πως ο πρώην κόουτς είχε χάσει τα αποδυτήρια και η κατάσταση δεν μπορούσε να συνεχιστεί.  Πλέον υπάρχει έντονος προβληματισμός, καθώς αυτή τη στιγμή η ομάδα χτίστηκε από τον Ελγκέτα και όποιος προπονητής και να έρθει θα έχει δύσκολο έργο. Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για φτάσει ο ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει και ίσως υπάρξουν αλλαγές, καθώς είτε είναι έλληνας ο νέος τεχνικός, είτε είναι ξένος, κάνεις δεν θέλει να… χρεωθεί επιλογές άλλων.

Πάμε και στο θέμα του Χάρι Γκόμεζ, που τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν διάφορα μηνύματα τα όποια αναφέρουν ότι οι ρεπόρτερς του βόλεϊ «συγκαλύπτουν το.. έγκλημα». Και εδώ μπαίνει το εξής ερώτημα. Οι ρεπόρτερ ήταν αυτοί που έκαναν συμβόλαιο στον Γκόμεζ για δυο χρόνια; Ο ΠΑΟΚ πήρε σαν διοίκηση μια απόφαση, ώστε να κάνει συμβόλαιο τον Γκόμεζ, τον ηγέτη Γκόμεζ θα πω εγώ και είναι λογικό κανείς να μην μπορούσε να προβλέψει τι θα γίνει με το πρόβλημα τραυματισμού. Όλο αυτό το διάστημα έρχονται δεκάδες μηνύματα κατά του Γκόμεζ στο PAOK24 και για αυτό αναλύουμε και αυτό το θέμα. Ο Γκόμεζ καθημερινά είναι καλύτερα, η αλήθεια είναι αυτή. Έχει αρχίσει να καρφώνει κανονικά στις προπονήσεις όπως είχε κάνει και στο τελευταίο φιλικό με Εθνικό πριν πάθει την θλάση στο πόδι. Από το στρατόπεδο της ομάδας τονίζουν πως θα περιμένουν ακόμα ένα μήνα και από εκεί και πέρα θα ξεκαθαριστεί τι ακριβώς θα γίνει. Ο ΠΑΟΚ πήρε μια απόφαση και αρκεί να πάει κάποιος στο Παλατάκι σε μια προπόνηση και να δει από κοντά τι συμβαίνει. Δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης που να μην συμβουλεύεται για το παραμικρό τον Χάρι, ούτε ένας. Όλοι οι παίκτες δείχνουν απόλυτο σεβασμό στον Γκόμεζ γιατί γνωρίζουν τι εστί Γκόμεζ σε καλή κατάσταση. Το λάθος, το ρίσκο, όπως θέλει κανείς να το πει, είναι το γεγονός ότι έκαναν ένα συμβόλαιο για δυο χρόνια. Είναι άλλο όμως να γίνει μια καλοπροαίρετη κριτική και άλλο να υπάρχει ισοπέδωση για έναν αθλητή που έφερε το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του τμήματος. Ο Γκόμεζ είναι η ψυχή του ΠΑΟΚ και αν καταφέρει να πάει στο επίπεδο που θέλουν όλοι, τότε η ομάδα θα έχει πάρα πολλές πιθανότητες για να παραμείνει στην κορυφή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν γίνει λάθη και αρκετά μάλιστα. Ωστόσο τα λάθη έγιναν από αυτούς, που κατάφεραν να φέρουν τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα στον «ασπρόμαυρο» σύλλογο. Αλήθεια, ποιο άλλο τμήμα και ποιοι στις διοικήσεις το έχουν κάνει; Ο Γκόμεζ έχει τα ηγετικά χαρακτηριστικά και την μεγάλη προσωπικότητα, που ακόμα και «λαβωμένος» δεν χάνει το ρόλο του να λειτουργεί ως αρχηγός στην ομάδα.

Πάμε και στο θέμα με το νέο κόουτς. Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα στο τραπέζι έχουν… πέσει αρκετά ονόματα. Όσον αφορά την περίπτωση του Νίκολιτς, έγιναν επαφές και μαζί του, ωστόσο ο Σέρβος τεχνικός έχει υποχρεώσεις στο Βελιγράδι μέχρι τις 31 Νοεμβρίου και δεν μπορεί να αναλάβει αυτή την ώρα – τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα-. Ένα όνομα που επίσης «παίζει» είναι αυτό του Σάκη Μουστακίδη, ο οποίος είναι τεχνικός στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Ο έμπειρος προπονητής δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψει έτσι απλά την ομάδα του για να έρθει στον ΠΑΟΚ, αλλά για να πει το «ναι» θα πρέπει πρώτα να πάρει την συγκατάθεση της, η οποία έχει τεράστιο πρόβλημα με την ΕΕΑ. Και αυτό διότι υπάρχει οφειλή προς τον Χρήστο Κίτσιο από το 2005 και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί από αύριο. Όλα δείχνουν πως οι εξελίξεις θα πάνε από την Δευτέρα αν δεν αλλάξει κάτι συνταρακτικό από αύριο το πρωί…

Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με την ΕΕΑ και την αδειοδότηση της ομάδας, όπως είναι λογικό, όλοι… ξαφνιάστηκαν με την συγκεκριμένη είδηση. Ο ΠΑΟΚ επί διοίκησης Θανάση Κατσαρή δεν χρωστάει πουθενά, όπου το όλο θέμα προέκυψε από κρατική ασυνεννοησία που πέρασε στον ΠΑΟΚ χρέος της ΚΑΕ του 2002 όταν είχε μπει σε ειδική εκκαθάριση (σ.σ. το συγκεκριμένο έχει ολοκληρωθεί από την ΚΑΕ με επιτυχία). Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Δικέφαλος ήταν από τα πρώτα σωματεία του βόλεϊ που πήρε αδειοδότηση από την ΕΣΑΠ, μια Λίγκα η οποία έχει πρόεδρο τον υπεύθυνο του Ολυμπιακού και όπως γίνεται αντιληπτό, εάν υπάρχει όντως θέμα, δεν θα το άφηναν έτσι… Εδώ και δυο μέρες η νομικός του ΑΣ ΠΑΟΚ βρίσκεται στην Αθήνα και το θέμα φαίνεται πως θα έχει ομαλή εξέλιξη αύριο το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Σήκωσε την κούπα και έρχεται στον ΠΑΟΚ η Φαν ντε Φάιφερ

Πήρε τον τίτλο του πρωταθλήματος με τη Βολουντάρι στην Ρουμανία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η σπουδαία Βελγίδα, Ίλκα Φαν ντε Φάιφερ, θα είναι η νέα «μαέστρος» της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μάλιστα, η 31χρονη διεθνής κατάφερε να πανηγυρίσει στην Ρουμανία τον τίτλο της πρωταθλήτριας με την Βολουντάρι.

Αυτό ήταν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της ρουμανικής ομάδας.

Όσον αφορά την ντε Φάιφερ που από τη νέα σεζόν θα είναι στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Δικεφάλου, πρόσθεσε στη συλλογή της ένα ακόμη πρωτάθλημα μετά από εκείνα που έχει κατακτήσει σε Βέλγιο και Γερμανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΛΕΙ

Δεν βάζουν μυαλό: Χτυπήθηκε άνθρωπος του Παναθηναϊκού στο Ρέντη! (vids)

Από αντικείμενο που πετάχτηκε από την κερκίδα των οργανωμένων του Ολυμπιακού, εκκενώθηκε το γήπεδο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν βάζουν μυαλό οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού!

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ του τελικού της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των Πειραιωτών πετάχτηκε μπουκάλι το οποίο χτύπησε τον συνεργάτη του Ανδρεόπουλου, Χρήστο Μπέλλο με συνέπεια την προσωρινή διακοπή και την εκκένωση της συγκεκριμένης εξέδρας.

Μετά από 15 λεπτά διακοπής, ζητήθηκε από τους διαιτητές να εκκενωθεί η κερκίδα όπως κι έγινε για να συνεχιστεί το ματς. Όλα αυτά στο κλειστό του Ρέντη, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Λυγγερίδης, την ίδια ημέρα που η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων, μεταξύ των οποίων και μέλη του σκληρού πυρήνα της Θύρας 7!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Επέστρεψε στη Νεφτοχίμικ Μπούργκας ο Τρούχτσεφ

Μετά το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Άξελ Τρούχτσεφ που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος ακραίος με ρίζες από τη Βουλγαρία, θα αγωνιστεί και πάλι με τη Νεφτοχίμικ Μπούργκας.

Ο Τρούχτεφ μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη βουλγαρική ομάδα, με την οποία είχε αναδειχτεί πρωταθλητής την προπέρσινη σεζόν.

Στην ανακοίνωσή τους οι Βούλγαροι στέκονται στο πέρασμα του 29χρονου ακραίου από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος αναδείχτηκε MVP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ