Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

«Πολύ σημαντική διαφορά, τίποτα δεν έχει κριθεί!»

Κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτριες του ΠΑΟΚ και τη νίκη εις βάρος της Μπιέλοβαρ με 28-21, είχε ο προπονητής του Δικεφάλου, Δημήτρης Πελεκίδης.

Στέργιος Αναστασιάδης

«Πολύ σημαντική διαφορά, τίποτα δεν έχει κριθεί!»

Μιλώντας στην κάμερα του ACPAOK TV και σχολιάζοντας τη νίκη του Δικεφάλου επί της Μπιέλοβαρ στη Μίκρα με 28-21, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των 16 του EHF European Cup, ο Δημήτρης Πελεκίδης είπε: 

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ: «Κάναμε την δουλειά μας, μελετήσαμε πολύ καλά την Μπιέλοβαρ όμως είναι αλλιώς να βλέπεις μια ομάδα στο video και αλλιώς στο γήπεδο. Γενικά αυτό που είχαμε στο πλάνο μας το κάναμε. Όπως είδατε στην αρχή υπήρχε νευρικότητα και αυτό ήταν λογικό γιατί σήμερα ουσιαστικά παίξαμε το πρώτο μας ματς την φετινή σεζόν.

Έχουμε έλλειψη ρυθμού εξαιτίας της διακοπής και φάνηκε αυτό στα πρώτα λεπτά που είχαμε αρκετά χαμένα σουτ και αβίαστα λάθη. Το θέμα όμως είναι πως το λέγαμε ότι μπορεί να μας συμβεί αυτό εξαιτίας της έλλειψης παιχνιδιών, οπότε χρειαζόμαστε υπομονή. Είχαμε τους τρόπους, είχαμε τις λύσεις το ματς να το πάμε εκεί που θέλαμε εμείς.

Στην ουσία βελτιώσαμε την άμυνά μας και αυτό φαίνεται από τα 21 γκολ που πέτυχε η Μπιέλοβαρ, η οποία είναι μια ομάδα η οποία στο πρωτάθλημά της πετυχαίνει 33 με 34 γκολ σε κάθε παιχνίδι. Οπότε ξέραμε πως αν τους περιορίσουμε τους αιφνιδιασμούς, ξέραμε πως στο έξι εναντίον έξι θα μπορέσουμε να είμαστε καλοί στην άμυνά μας και να πάμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που καταφέραμε και πήραμε εμείς τη νίκη».

Για το κακό ξεκίνημα και την παρουσία της Στογιάνοβιτς: «Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι επιστρέψαμε από το κακό πρώτο 15λεπτο και ότι κλείσαμε το πρώτο ημίχρονο στην ισοπαλία. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η εμφάνιση του Στογιάνοβιτς, όμως ήταν ομαδική δουλειά, διακρίναμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο παιχνίδι μας με αυτό που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και λειτουργήσαμε όπως θέλαμε.

Μια παίκτρια δεν φέρνει την άνοιξη σε καμία περίπτωση, σαφέστατα όμως ξέρει η κάθε μία που έρχεται από τον πάγκο, θα κληθεί να κάνει μια δουλειά και εφόσον την κάνει στον βαθμό που θέλουμε. Η ομάδα θα παίξει σωστά και θα πάρει το αποτέλεσμα όπως και έγινε».

Για τα λόγια που τις είπε στο ημίχρονο: «Στο ημίχρονο είπαμε πως κάναμε αρκετά αβίαστα λάθη στα πρώτα 15 λεπτά και αυτό είχε να κάνει με το γεγονός πως η ομάδα είχε αρκετό άγχος και φάνηκε αυτό μέσα στο γήπεδο, είπαμε ότι η εικόνα μας δεν είναι αυτή και το ξέρουμε πράγμα που φάνηκε στην επανάληψη.

Εγώ προσπάθησα στην ουσία να τις αποφορτίσω στο ημίχρονο γιατί η δουλειά μου αυτή είναι από ένα σημείο και μετά, όταν κάτι δεν λειτουργεί καλά, κάτι το οποίο ξεπεράσαμε γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ τους και έτσι ήρθε το αποτέλεσμα και η διαφορά η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική, αλλά θέλω να τονίσω πως το σημερινό παιχνίδι ήταν απλά ένα ημίχρονο».

Για τον επαναληπτικό: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί η διαφορά των επτά γκολ είναι μια πολύ καλή διαφορά, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, γιατί αντιμετωπίζουμε μια ομάδα από μια σχολή η οποία είναι πάρα πολύ καλή στο χάντμπολ, είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, οπότε εμείς αν δεν παρουσιαστούμε το ίδιο ανταγωνιστικοί στο δεύτερο παιχνίδι, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κινδυνέψουμε να αποκλειστούμε, οπότε στην ουσία είναι σα να παίξαμε το πρώτο ημίχρονο και μπαίνουμε στο δεύτερο ματς να διατηρήσουμε την διαφορά και να την αυξήσουμε.

Με αυτό το σκεπτικό θα λειτουργήσουμε. Βέβαια θα δούμε το παιχνίδι στο video και τα λάθη που κάναμε ώστε να τα διορθώσουμε και να εμφανιστούμε καλύτεροι στο δεύτερο ματς και να διαχειριστούμε και το κομμάτι της κόπωσης που είναι πολύ σημαντικό, γιατί προερχόμαστε από απραξία αρκετών μηνών και σίγουρα θα μας επηρεάσει».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Δυσκολεύει τον εαυτό του

Η Πυλαία στέλνει σε τρίτο ματς τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε τρίτο παιχνίδι θα κριθεί η πρόκριση στους τελικούς της Α1 χάντμπολ γυναικών μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΣΧ Πυλαίας.

Ο Δικέφαλος είχε κερδίσει ως γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι, όμως ο ΑΕΣΧ Πυλαίας απάντησε στο δεύτερο ματς και με 29-28 ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1.

Το ματς που θα κρίνει την πρόκριση στους τελικούς, εκεί όπου βρίσκεται η Νέα Ιωνία, θα γίνει στις 8/5 στη Μίκρα με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.

Μετά από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα οι γηπεδούχες άρχισαν να παίρνουν τα ηνία (11-8 στο 20') και στη συνέχεια να ανεβάζουν τη διαφορά στο 15-9 με τον Δικέφαλο να μειώνει σε 15-10 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στο δεύτερο μέρος όταν στο 18-13 άρχισε να μαζεύει τη διαφορά φτάνοντας στο γκολ 19-18 στο 40' και ισοφαρίζοντας 22-22 στο 46'.

Η ανατροπή για τον Δικέφαλο ήρθε λίγο πριν το 50' για το 23-24 με την Κερλίδη και λίγο μετά η Μποριζόφσκα έδωσε «αέρα» με 24-26.

Τώρα ήταν η σειρά της Πυλαίας να αντιδράσει, να ισοφαρίσει 27-27 στο 55' και να προσπεράσει με 28-27 στο 56'.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή στο 59' μετά από μια φάση που η μπάλα χτύπησε σε πόδια αθλητριών του Δικεφάλου και της Πυλαίας, αλλά οι διαιτητές άλλαξαν την απόφασή τους και έδωσαν τη μπάλα στις γηπεδούχες που έκαναν το 29-27.

Η Κερλίδου μείωσε σε 29-28 δέκα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, χωρίς να μπορεί να αλλάξει κάτι πλέον στο τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ- ΠΑΟΚ ΜΑΤΕCO 29-28

Τα πεντάλεπτα: 4-3, 6-6, 9-7, 11-8, 13-9, 15-10 (ημχ), 18-13, 19-17, 24-24, 26-27, 29-28

ΠΥΛΑΙΑ (Γ. Βακάλης): Αρσενόγλου, Σούσκα, Χ. Τροχίδου, Ε. Τροχίδου 2, Κουκμίση 10, Τσαρτσίου, Αθαν. Τσιγαρίδα, Θεοδοσοπούλου, Τάκη, Κωστοπούλου 4, Α. Παναγιωτίδου, Αθ. Τσιγαρίδα, Σελεμίδου 2, Αργυροπούλου 3, Παναγιωτίδου 2, Α. Παπαδοπούλου 6.

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 12, Κερλίδη 4, Μεντεσίδου, Βράντσιτς 1, Σαμολάδα, Καπρινιώτη, Σεβδίλη 3, Σίλβα, Ζενέλι, Μποριζόφσκα 5, Γκρμπάσεβιτς, Κουλούρη 2, Μπουράτο, Μιλόγεβιτς 1, Τόμασεβιτς

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Πατιός, Δίλεπτα: 8-3, Πέναλτι: 7/7-6/7

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΑΕΣΧ Πυλαίας – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Ζωντανά ο δεύτερος ημιτελικός του πρωταθλήματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται στις 14:00 από τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα.

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες με τον Δικέφαλο να έχει κάνει το 1-0 μετά την επικράτησή του με 28-27 στο πρώτο ματς.

Εάν ο ΑΕΣΧ Πυλαίας ισοφαρίσει, τότε θα γίνει τρίτο ματς και πάλι στη Μίκρα, αυτή τη φορά όμως με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=NZLKy5Q9FEI

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Να ξεμπερδεύει…

Ο ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους τελικούς σήμερα κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται στις 14:00 από τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα.

Έστω και δύσκολα, ο Δικέφαλος έκανε πριν λίγες ημέρες το ένα από τα δύο βήματα για την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Εκεί βρίσκεται ήδη η Νέα Ιωνία, με τις «ασπρόμαυρες» να θέλουν σήμερα να πάρουν τη νίκη για να μη χρειαστεί να δώσουν και τρίτο ματς απέναντι σε αν μη τι άλλο ένα αξιόμαχο σύνολο.

Η Μαρία Μεντεσίδου δήλωσε:

«Η ομάδα είναι ένα βήμα πριν την πρόκριση στους τελικούς. Η Πυλαία είναι ένας δύσκολος αντίπαλος ο οποίος παίζει με πάθος και θέληση, όπως και το έδειξε στον πρώτο ημιτελικό. Εμείς από πλευράς μας, είδαμε και αναλύσαμε τι πρέπει να διορθώσουμε και θα πάμε στο αυριανό παιχνίδι με συγκέντρωση και πειθαρχία στο πλάνο μας, προκειμένου να πάρουμε τη δεύτερη νίκη».

https://www.youtube.com/watch?v=NZLKy5Q9FEI

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ