Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Τακτική, καρδιά, τύχη»

Με φόντο το παιχνίδι της Ελλάδας με την Κροατία, ο Θοδωρής Ζαγοράκης μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και ανέλυσε τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες τέτοιων αναμετρήσεων

Ελένη Μπούντου

«Τακτική, καρδιά, τύχη»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον βαθμό δυσκολίας των δύο αγώνων είπε: «Κατά τα ψέματα, είναι δύσκολα τα πράγματα σε μια διαδικασία μπαράζ. Το καλό είναι ότι έχουν βαφτίσει φαβορί την Κροατία και εμάς μας εξυπηρετεί ο τίτλος του αουτσάιντερ γιατί έτσι έχουμε σημειώσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας. Τα παιδιά έχουν καταλάβει πόσο μεγάλος είναι ο στόχος. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στείλουμε θετική ενέργεια».

Για τον τρόπο με τον οποίο κρίνονται αυτά τα ματς: «Τέτοια παιχνίδια κρίνονται παντού. Στην τακτική, στην καρδιά, στην τύχη. Πριν από 15 ημέρες έλεγα ότι δεν ήθελα να μας τύχει η Ιταλία ή η Κροατία. Αλλά όλα είναι στη θεωρία»

Για τον ρόλο που παίζουν οι απουσίες: «Οπωσδήποτε δεν είναι καλό. Αλλά στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά, είσαι διαρκώς σε στίβους μάχης. Όπως κι εμείς, έτσι και οι Κροάτες θα έχουμε κάποιες απώλειες. Από εκεί και πέρα, είναι το θέμα ποιος θα καταθέσει περισσότερη ψυχή. Εμείς είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε. Να δούμε και τους Κροάτες πως θα αντιδράσουν».

Για τις τελευταίες λέξεις που αναφέρει ένας ηγέτης πριν από τέτοια ματς: «Θεωρητικά είναι όλα αυτά. Έχουν καταλάβει τα παιδιά τη σημασία του παιχνιδιού και είμαι βέβαιος ότι θα φτιαχτούν μόνοι τους. Ήμασταν σε δύσκολο όμιλο και καταφέραμε να βγούμε δεύτεροι και να πάμε σε διαδικασία μπαράζ με την Κροατία. Εντάξει, το καλύτερο είναι να πάμε στο Μουντιάλ της Ρωσίας, όμως σκεφτείτε πόσο γρήγορα καταφέραμε να ανακάμψουμε. Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα κάπως γιατί η ιστορία μας έχει διδάξει ότι εθνικές ομάδες όπως η Δανία, η Σουηδία ακόμα και το Βέλγιο χρειάστηκαν μία δεκαετία για να ξεπεράσουν τη δική τους παρακμή».

Για τις προπονητικές επιλογές και την κριτική που δέχεται ο Σκίμπε:«Κατανοώ την πικρία κάποιου που δεν βρίσκεται εκεί, αλλά δεν είμαστε όλοι εμείς οι έξυπνοι που καθόμαστε απ’ έξω και κάνουμε κριτική. Θα πρέπει να ηρεμήσουμε λίγο. Τους είχαμε σταυρώσει πριν τη Βοσνία, κάτι που έχω περάσει κι εγώ πάρα πολλές φορές στο παρελθόν. Οι επιλογές μπορεί να είναι σωστές ή λάθος. Από εκεί και πέρα, προχωράμε».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελευταία προπόνηση και αποστολή για ΑΕΚ!

Απογευματινό ραντεβού για τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία μέρα πριν τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του για το επικείμενο ντέρμπι.

Το χθεσινό πρόγραμμα (26.04) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής και στο υπόλοιπο μέρος του προγράμματος έγινε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα. Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

!!Σήμερα (27.04) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 17:30 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ