Connect with us

«Οι Μικροί Ήρωες» ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη

Δύο μήνες μετά την επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν»από τη Stoiximan, το συναρπαστικό ταξίδι των 50 Μικρών Ηρώων από την νησιωτική Ελλάδα παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δεύτερης φάσης του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Άκης Σακισλόγλου

«Οι Μικροί Ήρωες» ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη

Όπως συμπληρώνει το δελτίο Τύπου: Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Μικροί Ήρωες», η Stoiximan,η μεγαλύτερη ελληνική στοιχηματική εταιρεία στο διαδίκτυο, συνεχίζει να εκπληρώνει το όραμά της επενδύοντας και στηρίζοντας έμπρακτατην ελληνική κοινωνία, φωτίζοντας τις ανάγκες των παιδιών για το μέλλον που ονειρεύονται.

Παρουσία εκπροσώπων φορέων, επιχειρηματιών, θεσμών και πλήθος κόσμου στην αίθουσαΜωρίςΣαλτιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου η προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν», ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα παιδιά όλης της Ελλάδας που κατοικούν σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Με προορισμούς την Ηρακλειά, τους Αρκιούς, την Ανάφη, την Κάσο και το Τρανόβαλτο Κοζάνης, η Stoiximanταξίδεψε στις νησιωτικές μικρές γωνιές της χώρας, προσκαλώντας τους μαθητές των δημοτικών σχολείων να συμμετάσχουν σε μια γεμάτη δράση και γνώση περιπέτεια μακριά από τον τόπο τους. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τις προσωπικές ιστορίες των παιδιών, μιλά για τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους, για όλα όσα κατάφεραν να τους εντυπωσιάσουν στο ταξίδι τους στην Αθήνα, ενώ παράλληλα αφηγείται τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που παρουσιάζει το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,το μέλος του Δ.Σ της Stoiximan, κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, μεταξύ άλλων σημείωσε: «To Πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν» δεν πρόκειται να εξαντληθεί στο περιθώριο των εκπαιδευτικών επισκέψεων των παιδιών, αλλά ούτε και στην στήριξη των υλικοτεχνικών υποδομών των σχολείων που συμμετέχουν σε αυτό. Η Stoiximan  θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όλων αυτών των παιδιών και στο μέλλον μέσα από το  «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ»,  θέλοντας με αυτό τον τρόπο να  στηρίξουμε όλους τους μαθητές των περιοχών αυτών στις πανεπιστημιακές, μεταπτυχιακές αλλά ακόμη και το εύχομαι ειλικρινά στις διδακτορικές σπουδές τους».

Το πρώτο μέρος του προγράμματος «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν» ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή πέντε σχολείων της νησιωτικής Ελλάδας, ενώ το δεύτερο μέρος  θα βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολύ σύντομο χρόνο, αυτή τη φορά εξετάζοντας τις ανάγκες μαθητών των δυσπρόσιτων περιοχών της ορεινής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το Πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν», που αποτέλεσε και την αφετηρία του Εκπαιδευτικού Προγράμματος στο σύνολό του ήδη από το 2016, έχει φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη – και θα συνεχίσει να φιλοξενεί, μαθητές σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι με προορισμούς  το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας και το Ολυμπιακό Μουσείο. Μέχρι σήμερα η Stoiximanέχει διαθέσει 15.000 εισιτήρια σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς την δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείων και Ιδρυμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Κερδίζει και το σηκώνει!

Ο ΠΑΟΚ για διπλό τίτλου σήμερα στην έδρα του Παναθηναϊκού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

24η αγωνιστική στην Α' Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται σήμερα στις 13:45 από τον Παναθηναϊκό.

Ο Δικέφαλος μετά την πρόκριση επί των πράσινων στο κύπελλο Ελλάδας θέλει να πάρει το τρίποντο που θα τον στέψει και μαθηματικά πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ είναι στην 1η θέση με 64 βαθμούς σε 22 ματς, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι 3ος με 53 βαθμούς, αλλά με παιχνίδι περισσότερο. Ανάμεσά τους ο ΟΦΗ με 53 βαθμούς σε 22 ματς.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί μέσω του ACTION24.

Η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Κωνσταντίνα Στράντζαλη, δήλωσε:

«Προερχόμαστε από ένα παιχνίδι για το κύπελλο με επιβλητική εμφάνιση απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Είμαστε διατεθειμένες να αποδώσουμε το ίδιο καλά και να κερδίσουμε ξανά μέσα σε τρεις μέρες. Σίγουρα η σωματική κούραση είναι μεγάλη, αλλά το κίνητρο που μας δίνει το τρίποντο και η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, μας κάνει να βλέπουμε αυτό το παιχνίδι ως τελικό».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επτά χρόνια χωρίς τον Νάσο Κωνσταντίνου…

“Μαύρη” μέρα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η 27η Απριλίου, είναι μία από τις πιο άσχημες ημερομηνίες για την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Στις 27 Απριλίου του 2017, πριν από επτά χρόνια, μετά τη νίκη με 4-0 επί του Παναθηναϊκού άνανδροι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Νάσο Κωνσταντίνου και στον φίλο του, στο ύψος της οδοντιατρικής σχολής του ΑΠΘ επί της οδού Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα ο Νάσος να διασχίσει κάθετα τον δρόμο στην προσπάθειά του να ξεφύγει.

Διερχόμενο όχημα τον χτύπησε και του προκάλεσε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου και τις επόμενες ημέρες να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τελικά, στις 4 Μαΐου 2017 και μόλις στα 24 του, ο Νάσος έχασε την άνιση μάχη και κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, που φυσικά δεν τον έχει ξεχάσει…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: «Τελικός» κόντρα στο Μαρούσι για μία θέση στα Play off

Σημαντικό παιχνίδι για τον «Δικέφαλο» στο PAOK Sports Arena.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο PAOK Sports Arena θα δώσει ο ΠΑΟΚ mateco την τελευταία και πιο σημαντική μάχη για την συμμετοχή του στα πλέι οφ της Stoiximan Basket League.

Το σημερινό παιχνίδι (27/4 στις 20:15) απέναντι στο Μαρούσι, θα κρίνει και το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και αυτό που χρειάζεται η ομάδα μας είναι να κερδίσει και να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά η αναμέτρηση έχει τον χαρακτήρα τελικού, δεδομένου ότι ο νικητής θα είναι αυτός που θα περάσει στα πλέι οφ και με αυτήν ακριβώς την λογική συνεχίστηκε και χθες η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων». Ο Σταύρος Σχίζας, που ταλαιπωρήθηκε από θλάση στο γαστροκνήμιο, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και δεν θα είναι στη διάθεση του κόουτς Στάθη Νεραντζάκη.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ mateco για τον αγώνα με το Μαρούσι ολοκληρώθηκε με την απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ