Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Περιμένοντας τα νέα πρόσωπα του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Να που έρχεται και η πρώτη καλοκαιρινή εβδομάδα -αφού μπήκε ο Ιούλιος- χωρίς να παίζει ο ΠΑΟΚ! (Αν και την άλλη Παρασκευή θα γίνει το πρώτο ντέρμπι με τη Βέροια…)

Το πρώτο διάστημα της περιόδου πήγε καλά από πλευράς αποτελεσμάτων και εδώ επάνω πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια αυτών των 20 περίπου παικτών και του Τούντορ. Αυτοί ξεκίνησαν 26 Ιουνίου και μέχρι στιγμής έχουν πετύχει να παίζουν καλούτσικο ποδόσφαιρο, να έχουν ένα πλάνο, να παίρνουν αποτελέσματα, να προετοιμάζονται ταυτόχρονα για την σεζόν και όλα αυτά χωρίς ιδιαίτερες ενισχύσεις.

Επόμενη σημαδιακή ημερομηνία η Δευτέρα 10 Αυγούστου, οπότε θα μάθουμε ποιοι παίκτες θα έχουν δικαίωμα να παίξουν στα πλέι οφ του Europa League. Την φάση του Europa League που (καλώς ή κακώς) μόνο ο ΠΑΟΚ σε όλη την Ευρώπη, συμμετέχει έξι συνεχόμενα χρόνια!

Η λίστα που θα δηλωθεί αλλάζει μόνο ως προς ένα όνομα, που μπορεί να δηλωθεί λίγες ημέρες πριν της 20 Αυγούστου οπότε είναι το πρώτο παιχνίδι με την Μπρόντμπι. Ο Ζάιρο δεν μπορεί να παίξει, ο Ροντρίγκεζ δεν είναι και πολύ έτοιμος, ο Κλάους δεν θα είναι έτοιμος, δεν παίζει ο Τζαβέλλας και ο Σκόνδρας… Να ένα πρώτο θέμα. Πόσοι παραπάνω παίκτες από όσους ήταν διαθέσιμοι με την Σπάρτακ θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ;

Η κλήρωση ήταν… λογική. Εύκολη δεν τη λες, όταν σου πέφτει με ένα όνομα από το ποδόσφαιρο της Δανίας. Δύσκολη δεν είναι αφού η Μπρόντμπι είναι σε κακή κατάσταση.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ έφερε τον Βραζιλιάνο Ζάιρο, έναν ακόμη παίκτη χωρίς μεγάλο βιογραφικό, έναν σχετικά νεαρό ποδοσφαιριστή, που ελπίζει ο ΠΑΟΚ ότι θα μπει σε μία υγιή ομάδα, με καλή νοοτροπία και θα καταφέρει από παίκτης του 6-7 (πολυτιμότερος στο περσινό Σλοβακικό πρωτάθλημα) να φθάσει το 8 και έτσι να πάρει μια υπεραξία, αφού προσφέρει πολλά για την ομάδα.

Κάπως έτσι είναι και η μεταγραφή Ροντρίγκεζ, έτσι θα είναι και οι Σάμπο-Λέοβατς, αν τελικά αποκτηθούν, ενώ θα περιμένουμε τα τέλη Αυγούστου που ίσως ο ΠΑΟΚ βάλει τον μεταγραφικό πήχη πιο ψηλά, με τις δύσκολες περιπτώσεις πολύ ποιοτικών ποδοσφαιριστών, να γίνονται λίγο πιο βατές…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκίνηση στο μνημόσυνο του Νάσου

Κανείς δεν ξέχασε τον αδικοχαμένο φίλο του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το μνημόσυνο για τον Νάσο Κωνσταντίνου, τελέστηκε σήμερα στο μνημείο που υπάρχει στο σημείο που τραυματίστηκε θανάσιμα, από τον παπά-Χρήστο.

Στεφάνι στη μνήμη κατέθεσε τόσο η ΠΑΕ, όσο και ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Έδεσσας, παρόντες στην τελετή, ήταν περίπου 200 φίλοι του ΠΑΟΚ, ενώ το τμήμα πόλο του συλλόγου, άφησε συμβολικά ένα σκουφάκι στη μνήμη του αδικοχαμένου Νάσου, που κανείς δεν ξεχνάει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη φυλακή ο αρχηγός της Θύρας 7

Του προσάπτεται η κατηγορία του αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αποκαλούμενος και ως «Κοντός», προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, με τη δικογραφία να αναφέρει πως… «Με την άφιξη του στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του 1ου σετ».

Επίσης, σύμφωνα με τη δικογραφία, φορώντας καπέλο, ήταν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ, ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, δίπλα της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη. Στη συνέχεια, αμφότεροι εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν, δηλαδή ο « Κοντός» τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο μάνατζερ τη ναυτική φωτοβολίδα, να ρίξουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απώλεια για την Κ19

Έμεινε στο 3-3 με τον Άρη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κ19 του ΠΑΟΚ απομακρύνθηκε κι άλλο από τη διεκδίκηση του τίτλου, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει στο Φίλυρο τον Άρη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει με τον Καλαϊτσίδη στο 58′, ενώ στο 72′ με κοντινό πλασέ ισοφάρισε με τον Αδάμ.

Στο 81’, ο Άρης ξαναπήρε το προβάδισμα και στις καθυστερήσεις, ο Μύθου ισοφάρισε, ενώ λίγο νωρίτερα, είχε σημαδέψει το δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 12 Μαΐου, στο επόμενο παιχνίδι του, έχοντας απόσταση τριών βαθμών από τους Ερυθρόλευκους, με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Νικολακούλης, Αδάμ, Πολυκράτης (25′ λ.τ. Αβράμπος), Καστίδης (85′ λ.τ. Κοσίδης), Πασαχίδης, Σνάουτσνερ (46′ Παπαγεωργίου), Πολιτάκης (70′ Γκιτέρσος), Καλαϊτσίδης, Μπάμπουρας (46′ Μύθου), Καλόγηρος, Χατσίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ