Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Παγώνουν» τα μεταγραφικά!

Η δεδομένη αποχώρηση του Βλάνταν Ίβιτς από τον ΠΑΟΚ, είναι λογικό να δημιουργεί και… "παρενέργειες" σε ότι αφορά τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος γενικότερα και την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού ειδικότερα.

Στέργιος Αναστασιάδης

«Παγώνουν» τα μεταγραφικά!

Εδώ και καιρό, Βλάνταν Ίβιτς και Λούμπος Μίχελ πήραν από κοινού τις αποφάσεις τους για όλα τα επιμέρους ζητήματα του ΠΑΟΚ της νέας περιόδου. Ποιοι ποδοσφαιριστές του ρόστερ θα αποχωρήσουν, σε ποιες θέσεις χρειάζονται “ενέσεις” ποιότητας, τι μέλλει γενέσθαι με τους πολλούς δανεικούς σε ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού οι οποίοι έχουν συμβόλαιο με την “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ.

Οι τελευταίες εξελίξεις ωστόσο και η δεδομένη πια αποχώρηση του Σέρβου τεχνικού, υποχρεώνει τον Λούμπος Μίχελ να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του. Κατ΄ επέκταση, ο Σλοβάκος δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος του στην υλοποίηση του νέου αγωνιστικού πλάνου και να φέρει τον νέο προπονητή προ τελεσμένων γεγονότων.

Έτσι, έως ότου βρεθεί ο νέος “εκλεκτός” για τον πάγκο του Δικεφάλου, τα περισσότερα θέματα μεταγραφικής φύσεως μπαίνουν στο “ψυγείο”. Γιατί όχι όλα; Γιατί υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, για τους οποίους ο κύβος ερρίφθη είτε σε ότι έχει να κάνει είτε με τον ερχομό τους στην Τούμπα είτε με την αποχώρησή τους από αυτή!

Ακόμα και γι΄ αυτούς όμως, ο Λούμπος Μίχελ θέλει ιδανικά να έχει και τη συγκατάθεση του καινούργιου προπονητή, που σαφέστατα θα έχει λόγο στη δημιουργία της ομάδας που τη νέα σεζόν θα έχει ως στόχο να διεκδικήσει και να κατακτήσει τον τίτλο!

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

H τραγωδία ολοκληρώθηκε! (vid)

Και τέταρτο γκολ της Φέγενορντ εις βάρος του Άγιαξ μπροστά σε άδειες κερκίδες!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με το ιστορικό 4-0 υπέρ της Φέγενορντ, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το μεγάλο ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος, το οποίο διακόπηκε την Κυριακή λόγω ρίψεως βεγγαλικών, καπνογόνων και αντικειμένων  από οπαδούς του Άγιαξ στο 55ο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν 3-0 υπέρ του συλλόγου του Ρότερνταμ!

Με την... επανέναρξη σχεδόν του αγώνα, μπροστά σε άδειες κερκίδες, η Φέγενορντ πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Χιμένες - ο οποίος είχε σκοράρει τα δύο εκ των τριών γκολ της ομάδας του την Κυριακή-  με το 4-0 να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε και τον "Αίαντα" να γνωρίζει μία πολύ βαριά εντός έδρας ήττα!

Οι συνθέσεις:

ΑΓΙΑΞ: Χόρτερ, Σόσα (46’ Σαλάχ Εντίν, 55’ Άκπομ), Χάτο, Σούταλο, Γκάεϊ (33’ Ρενς), Φαν ντεν Μπόουμεν, Τέιλορ, Φος, Φορμπς (81’ Άβιλα), Μπερχάους, Μπρόμπεϊ

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Βελενρόιτερ, Xεϊρτράουντα (88’ Νιοϊκόουπ), Τράουνερ, Χάντσκο, Χάρτμαν, Βίφερ, Τίμπερ (88’ Λινγκρ), Μίντεχ (55’ Μίντεχ), Στενχς (82’ Ουέντα), Παϊσάο (82’ Τζαχανμπάκς), Χιμένες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – Βόλος, το background!

Η “πρωτιά” του Δημήτρη Λημνιού, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και το αήττητο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στοιχεία με ενδιαφέρον γύρω από τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Βόλο, παρέθεσε πριν από λίγο η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της, αναφέροντας:

"Αυτή είναι η 11η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Super League, με τον ΠΑΟΚ να παραμένει αήττητος, αφού έχει οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες με την ομάδα του Βόλου.

Ο ΠΑΟΚ είχε σημειώσει έξι γκολ απέναντι στον Βόλο στα πρώτα τους τέσσερα ματς ανεξάρτητα έδρας και έπειτα ακολούθησε η εντυπωσιακή ισοπαλία της Τούμπας με 4-4. Από εκεί και πέρα βρίσκει συνήθως πολλά γκολ με αντίπαλο την ομάδα της Μαγνησίας, αφού πέρσι επικράτησε με 3-0 στο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και 4-2 στην αναμέτρηση για τα Play Offs.

Πριν από το ισόπαλο 4-4 υπήρχε πλουραλισμός στο σκοράρισμα από διαφορετικούς ποδοσφαιριστές με τον Δημήτρη Λημνιό να παίρνει τον τίτλο του πρώτου που βρήκε δίχτυα στην ιστορία των αναμετρήσεων και μετά να προσθέτουν το όνομα τους οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Στο εντυπωσιακό 4-4 σκόραρε δύο φορές ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και έγινε ο πρώτος που σημείωσε δύο γκολ στο ίδιο ματς, ενώ γκολ βρήκε και ο Άκπομ που κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και στο ματς του δεύτερου γύρου, στη νίκη με 4-0 του ΠΑΟΚ μέσα στον Βόλο. Με αυτό τον τρόπο έγιναν οι πρώτοι ποδοσφαιριστές που σκόραραν απέναντι στον Βόλο παραπάνω από μια φορά. Ο Α.Ζίβκοβιτς μάλιστα είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ των μεταξύ τους αναμετρήσεων, αφού σκόραρε και στις δύο τελευταίες επισκέψεις του ΠΑΟΚ στο Βόλο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τα Play Offs. Συνολικά έχει τέσσερα γκολ απέναντι στο Βόλο.

Από την πλευρά του, ο Βόλος δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στα τρία πρώτα ματς με τον ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας, αλλά στις 10 Ιανουαρίου 2021, άνοιξε το σκορ στην Τούμπα με τον Κιάκο (11′) και στη συνέχεια δέχθηκε τρία γκολ (29′ Σβαμπ – 66′ Ίνγκασον – 90′ Κρμέντσικ) για το τελικό 3-1".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με αλλαγές ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Βόλο!

Οι “εκλεκτοί” του Ραζβάν Λουτσέσκου σύμφωνα με τις χθεσινοβραδινές δοκιμές!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σέντρα σε 4,5 ώρες στο γήπεδο της Τούμπας, (20:30) με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Βόλο στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League!

Bάσει των χθεσινοβραδινών δοκιμών του Ραζβάν Λουτσέσκου στη Νέα Μεσημβρία, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, έχοντας πιθανότατα μπροστά του τους Γουίλιαμ Τρόουστ Έκονγκ και Ιβάν Νάσμπεργκ.

Από εκεί και πέρα, στο αριστερό άκρο της άμυνας θα βρεθεί εκ νέου ο Μπάμπα Ράχμαν μετά τις "ανάσες" που πήρε την περασμένη Κυριακή στους "Ζωσιμάδες", ενώ σημαντικό προβάδισμα για το δεξί άκρο έχει ο Γιοάν Σάστρε, έναντι του Αντελίνο Βιεϊρίνια!

Σε ότι αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής, φαβορί είναι οι Χάρης Τσιγγάρας και Μαγκομέντ Οζντόεφ, ενώ η τριάδα πίσω από τον Αλί Σαμάτα που αναμένεται να επιστρέψει στη βασική ενδεκάδα, θα βρίσκονται πιθανότατα οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Γιάννης Κωνσταντέλιας και Τόμας Μουργκ!

Υπενθυμίζεται πως η αποστολή του Δικεφάλου για το σημερινό ματς αποτελείται από τους Ζ. Ζίβκοβιτς, Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Εκόνγκ, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκη, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρα, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μουργκ, Κωνσταντέλια, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Τζίμα και Σαμάτα, ενώ εκτός αυτής βρίσκονται οι Ταλιχμανίδης, Κεντζιόρα, Λύρατζης, Μιχαηλίδης, Σουαλιο Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Γιαξής, Φιλίπε Σοάρες και Βρακάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending