Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Κέρδος για εμάς το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ» (ηχητικό)

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο (15:00) στο Καυτατζόγλειο τον Αιγινιακό στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

PAOK24

«Κέρδος για εμάς το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ» (ηχητικό)

Ο Κώστας Νικολαϊδης, προπονητής της ομάδας του Αιγινιακού, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107,4», μιλώντας για αυτή την αναμέτρηση.

 Αναλυτικά:

Για τα διοικητικά προβλήματα που επηρέαζαν τον Αιγινιακό: Με τον πρώην μεγαλομέτοχο τον κ. Νιώπα η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Το καλοκαίρι είχε κάνει μία συμφωνία με ένα γερμανικό φαντ, η οποία δεν τηρήθηκε, έμεινε μόνος και ξανασήκωσε μόνο το βάρος. Έφτασε στο αμήν. Είπε δεν μπορώ άλλο και θέλω να δώσω την ομάδα. Πλέον η ομάδα βρήκε την ηρεμία της. Και στο αγωνιστικό κομμάτι φαίνεται αυτό. Να φανταστείτε όταν παίξαμε στην Κρήτη πήγαμε αυθημερόν στο παιχνίδι. Το είχε πει ο κ. Νιώπας ότι δεν μπορεί άλλο, προς τιμήν του βοήθησε όσο μπορούσε. Η ομάδα ηρέμησε πλέον εξωαγωνιστικά και αυτό έχει φέρει μία ηρεμία στους ποδοσφαιριστές μετά την προφορική συμφωνία με τους Γερμανούς, οι οποίοι ήρθαν και μοίρασαν χρήματα. Ήρθαν στα αποδυτήρια, πλησίασαν τους παίκτες, μπήκαν στο κλίμα της ομάδας και βοήθησαν πολύ. Η εικόνα μας αγωνιστικά θα είναι κοντά σε αυτό που δείξαμε με τον Απόλλωνα.

Για την κατάσταση που επικρατεί πλέον στην ομάδα: Η ομάδα έχει ηρεμία, οι παίκτες έχουν διάθεση στην προπόνηση και αυτό θα βγει και στο παιχνίδι. Ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση να αλλάξει το ιδιοκτησιακό.

Για την εικόνα του Αιγινιακού στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου: Όσοι ήταν στο γήπεδο είδαν ότι ο Απόλλων είχε υπεροχή με την κατοχή της μπάλας, αλλά εμείς είχαμε τις ευκαιρίες. Θα μπορούσαμε να κάνουμε και άλλα γκολ, κι ο Απόλλων έχασε κάποιες ευκαιρίες. Φαινόταν ότι τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα στο παιχνίδι.

Για την προσέγγιση του Αιγινιακού στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: Νομίζω ότι σε τέτοιο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θέλουμε να έχουμε μόνο κέρδος, μεγαλώνει η ομάδα από τέτοια παιχνίδια. Μακάρι να μπορούσα να κάνω αλλαγές και να παίξουν όλοι απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα. Είναι τιμή μας, ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Πώς βλέπει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ μακριά από την έδρα του: Αυτό δεν μπορώ να σας το πω εγώ, δε γνωρίζω εκ των έσω τι γίνεται. Πρέπει να βρεθεί λύση, ίσως είναι και ψυχολογικό. Το κομμάτι της ψυχολογίας είναι πολύ σημαντικό. Αν έρθει μία νίκη απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο ο ΠΑΟΚ θα βρει το σερί. Είναι θέμα χρόνου να βρει αυτή τη νίκη, νομίζω ότι είναι κοντά ο ΠΑΟΚ σε αυτό. Νομίζω ότι είναι θέμα να γίνει η πρώτη νίκη εκτός έδρας. Μετά βλέπεις άλλη ομάδα, να φύγει το αρνητικό σερί. Όταν αυτό σου γίνεται έμμονη ιδέα σου δημιουργεί εξτρά βάρος και πρέπει να το διαχειριστείς και αυτό. Όταν τόσες αγωνιστικές δεν έχεις νίκη εκτός έδρας είναι τεράστια η πίεση.

Για τα αγωνιστικά του πλάνα για τον αυριανό αγώνα: Σίγουρα με ενδιαφέρει να προφυλάξω παιδιά που θα παίξουν την Κυριακή. Θα ξεκουράσω 2-3 ποδοσφαιριστές που έχουν καταπονηθεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Είχαμε και δύσκολο πρόγραμμα.

Για τις δηλώσεις Καλαϊτζίδη: Δε θέλω να μπω σε τέτοια διαδικασία. Ο άνθρωπος σε αναφέρθηκε σε ονόματα και ομάδες. Η μόνη απάντηση που του έδωσα είναι ότι αφορά τη συμπεριφορά του στο δικό μας παιχνίδι. Κι άλλες μέρες θα μπορούσε να κάνει αυτές τις καταγγελίες. Είχε προκλητική η συμπεριφορά του από τη στιγμή που ήρθε η ομάδα στο γήπεδο μέχρι να αποχωρήσει. Μόνο η δική του συμπεριφορά όχι με τον κόσμο της Καλαμαριάς. Η απάντηση μου αφορούσε τη συμπεριφορά του ατομικά κι ας ήταν πικραμένος από την ήττα. Δε γίνεται να έρχεται στο ημίχρονο με κάποιους ανθρώπους να σπρώχνει τους παίκτες μας, αυτά είναι χοντρά. Μακάρι να αποδείξει ότι είπε, αυτή είναι ευχή όλων. Αυτά δεν τα κάνεις μετά από μία ήττα, μπορείς να τα κάνεις και μετά από μία νίκη. Μπορεί και αν κέρδιζε να τα έλεγε, αλλά εγώ νομίζω ότι δύσκολα θα γινόταν αυτό. Μακάρι να αποδείξει ό,τι είπε για το καλό του ποδοσφαίρου μας.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη στο παρακάτω ηχητικό:

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε την Κηφισιά και την πήρε μαζί του στη Super League 2

Την… αποτελείωσε στις καθυστερήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μόλις ένα χρόνο κράτησε το «όνειρο» της Κηφισιάς στα «σαλόνια» της Super League. H νεοφώτιστη ομάδα των βορείων προαστείων υποβιβάστηκε σήμερα, καθώς ηττήθηκε 3-2 από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα στην Καισαριανή, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out. Τα γκολ των νικητών που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον έχοντας ήδη υποβιβαστεί, πέτυχαν οι Ροσέρο (36΄,90+3΄) και Μπεγκάλα (74΄), ενώ για την Κηφισιά σκόραραν οι Νίνης (26΄), Οζέγκοβιτς (82΄πεν).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και «επισκέφτηκαν» με αξιώσεις την περιοχή του Αθανασίου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Όμως, στο 26΄ ο Σωτήρης Νίνης με εξαιρετικό απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά απο 2,5 χρόνια (11/12/2021) όταν συμπτωματικά αγωνιζόταν στον ΠΑΣ! Η ομάδα των Ιωαννίνων, με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, ισορρόπησε το παιχνίδι και με συνδυαστικό ποδόσφαιρο άρχισε να προβληματίζει την Κηφισιά. Στο 36΄ με καταπληκτικό συνδυασμό Λιάσου, Κόντε, Ροσέρο ο τελευταίος πλάσαρε τον Γιώργο Νικοπολίδη και έγραψε το 1-1.
Νωρίς στο β΄ ημίχρονο η Κηφισιά «άγγιξε» το προβάδισμα. Ο Σάντος πέρασε τη μπάλα στον Τετέι ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Αθανασίου βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, όσο χρειαζόταν για τη τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 70΄ και πάλι ο Τετέι «κεραυνοβόλησε» από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι. Η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα του Μπράτσου. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 74΄ ο Μπεγκάλα από ασίστ του Τζίνο πλάσαρε το Νικοπολίδη γράφοντας το 1-2.
Στο 82΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Οζέγκοβιτς, ο οποίος είχε κερδίσει την «εσχάτη των ποινών» σε ανατροπή από το Μίνα. Όμως οι ελπίδες τους για παραμονή, εξαϋλώθηκαν στις καθυστερήσεις (90+3΄) όταν ο Ροσέρο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με ατομική προσπάθεια κι έτσι ο ΠΑΣ «πήρε μαζί του» την Κηφισιά στη Super League 2.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Σολόα, Σπίνος, Γκόμπελιτς- Εραμούσπε, Τζίμας, Πανάγου, Κύρκος, Σομποτσίνσκι

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Σπίνος, Βαφέας, Σολόα (83΄ Γιόβαντσιτς, Νίνης (46΄ Μενέντες), Πρίτσας, Κλωναρίδης, Μιλίτσεβιτς, Τεττέι, Σάντος, Οζέγκοβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου, Πανάγου, Κιάκος, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Κύρκος (66΄ Μίνα), Καραχάλιος (71΄ Μπεγκάλα), Λιάσος, Τζίμας (66΄ Τζίνο), Ροσέρο, Κόντε (88΄ Παμλίδης).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ούτε τώρα: Η Λεβερκούζεν γλίτωσε την ήττα στο 97′

Εφτασε τα 46 παιχνίδια χωρίς ήττα φέτος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Στουτγκάρδη πλησίασε, όπως αρκετές άλλες ομάδες στο παρελθόν, στο να «σπάσει» το αήττητο της Μπάγερ Λεβερκούζεν από την έναρξη της περιόδου, ωστόσο, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο εξακολουθεί να αρνείται να χάσει!

Στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga, η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο δεύτερο μέρος, αλλά βρήκε τον τρόπο όπως και τόσες άλλες φορές να επιστρέψει και να διατηρήσει το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις με το τελικό 2-2.

Η Μπάγερ έφτασε τα 46 ματς σε όλες της διοργανώσεις χωρίς ήττα (38 νίκες, 8 ισοπαλίες), 31 εκ των οποίων στο γερμανικό πρωτάθλημα (25 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Απλά, αυτή η ισοπαλία δεν θα επιτρέψει στην ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι του ενός εκ των δύο μεγάλων ρεκόρ που κυνηγούσε, αυτό του ξεπεράσει το ρεκόρ των 91 βαθμών που έχει στην κατοχή της η Μπάγερν Μονάχου. Αντίθετα, θα συνεχίσει να διεκδικεί το άλλο, που είναι να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που θα καταφέρει να τελειώσει αήττητη από την έναρξη της σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η Λειψία «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League μετά το σημερινό 3-1 επί της Ντόρτμουντ, ενώ η Μπάγερν έδειξε πανέτοιμη για τις αναμετρήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων (30/4 το πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο).

Οι «κόκκινοι ταύροι» ήταν πιο αποτελεσματικοί στον «τελικό» για την κατάκτηση της 4ης θέσης με την Ντόρτμουντ και παρότι νωρίς πίσω στο σκορ κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και με το εμφατικό 3-1 ανέβηκαν στους 62 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη σημερινή τους αντίπαλο κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Οι Βεστφαλοί, που ήταν ξεκάθαρο πως είχαν το μυαλό τους στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν (1/5, 22:00), δεν «χαλάστηκαν» ιδιαίτερα από την ήττα, καθώς παρότι, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα τερματίσουν στην 5η θέση, ακόμη κι έτσι το πιθανότερο είναι πως και την ερχόμενη περίοδο θα συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μιας και κατά 99% η Γερμανία θα βγάλει 5 ομάδες στο CL της περιόδου 2024/2025.

Με ηγέτη τον Χάρι Κέιν η Μπάγερν Μονάχου πήρε τη νίκη γοήτρου με 2-1 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην «Αλιάντς Αρένα», εκεί όπου το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (30/4) θα υποδεχθεί την Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε αισίως τα 35 στην Bundesliga (οδεύει με μαθηματική ακρίβεια για το Χρυσό Παπούτσι), ενώ έχει κι 7 στο Champions League, σε μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του.

Είναι απόλυτα λογικό οι Βαυαροί και ο Τόμας Τούχελ να ποντάρουν πάρα πολλά επάνω του ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με την «βασίλισσα» της Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Και πέμπτος κατηγορούμενος προφυλακιστέος

Ο μάνατζερ γνωστού τράπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογισμός του, ένας εκ των κατηγορουμένων (ο πέμπτος κατά σειρά) για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο κατηγορούμενος Χανδρινός Μάριος – Δημήτριος ηλικίας 27 ετών, γνωστός με το παρατσούκλι «Όμλε», μάνατζερ γνωστού τράπερ, στη δικογραφία περιγράφεται ως ένας εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας οπαδών που σύμφωνα με τις αρχές έχουν ευθύνη για όσα έγιναν στο Ρέντη τη νύχτα που χτυπήθηκε θανάσιμα ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Πηγή! Zougla.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ