Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανοί όσο κερδίζουμε»

O προπονητής του ΠΑΟΚ κράτησε τη νίκη, τη διάθεση και την ενέργεια που έβγαλε η ομάδα του σήμερα εναντίον της Ορλαντίνα, παρότι όπως τόνισε δεν έκανε και την καλύτερη εμφάνιση.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Ζωντανοί όσο κερδίζουμε»

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε:
«Ήταν μια καλή και σημαντική νίκη για εμάς σήμερα. Ξέραμε πόσο δύσκολο θα ήταν να παίξουμε στο ίδιο επίπεδο σήμερα, επειδή οι παίκτες μας ήταν κουρασμένοι δύο μέρες μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δεν ξεκινήσαμε καλά, κάναμε αρκετά εύκολα λάθη, χωρίς λόγο. Οι παίκτες μας όμως, είχαν διάθεση. Παίξαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο και για αυτό, κερδίσαμε το παιχνίδι».

Για το πως βγήκε αυτή η ενέργεια σήμερα:
«Απλώσαμε παραπάνω το ρόστερ. Υπήρχαν παιδιά που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής με τον Ολυμπιακό, όπως ο Τζόουνς, ο Κρουμπάλι, ο Ζάρας, ο Λίνος. Παιδιά που παίζουν με την ενέργεια τους. Παρότι δεν κάναμε ποιοτική εμφάνιση μπασκετικά, παίξαμε σε υψηλό ρυθμό και σε συνδυασμό με κάποια εύστοχα τρίποντα στο ξεκίνημα του τρίοτυ δεκαλέπτου, να ανοίξουμε τη διαφορά και να κερδίσουμε σχετικά εύκολα».

Για το πως βλέπει τη συνέχεια στον όμιλο:
«Το επόμενο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Θα πρέπει να δούμε τα παιχνίδι σε αυτήν την αγωνιστική. Όσο κερδίζουμε, μένουμε ζωντανοί και τα σενάρια, νομίζω ότι θα τα δούμε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές».

Για το τι έχει αλλάξει στην άμυνα και υπάρχει αυτή η βελτίωση:
«Με την επιστροφή όλων των τραυματιών έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα να απλώσουμε το ρόστερ, υπάρχει διάθεση. Εχουμε βελτιώσει τις συνεργασίες μας, Σίγουρα υπάρχει αυταπάρνηση από τους παίκτες να δώσουν το παραπάνω σε αυτό. Έχουμε συζητήσει ότι αυτή η ομάδα δε μπορεί να ξεκινάει από κάτι άλλο, πέρα από την άμυνα. Ακόμα και στην τελευταία μας ήττα, στο Λαύριο, η άμυνα μας, δε μας έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη νίκη. Σήμερα, δεν κάναμε αυτό που θέλαμε στην επίθεση. Κάναμε 18 λάθη, τα περισσότερα αβίαστα. Ειχαμε όμως, ενέργεια και διάθεση και έδωσαν όλοι το κάτι παραπάνω. Είναι κάτι που είναι αυτονόητο για εμάς. Αν δεν παίξουμε με αυτόν τον τρόπο στην άμυνα μας, είμαστε ευάλωτοι απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο».

Για το αν ΠΑΟΚ πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη
«Είμαστε σε καλό δρόμο και στις δύο διοργανώσεις. Είμαστε ζωντανοί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Ελλάδα, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Δεν επιλέγουμε κάτι. Προχωράμε και κοιτάμε κάθε παιχνιδι στην ώρα του».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ