Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σερί κάθε είδους!

Σχόλια για όλους

Editorial

Σερί κάθε είδους!

Φυσικά και… ξεκινάμε με μπάσκετ. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τον Πανιώνιο με 18 πόντους διαφορά. Το “και” πάει στο ότι η ομάδα του Παπαθεοδώρου έχει εννιά νίκες στα τελευταία 11 παιχνίδια. Καλά πάει ο Δικέφαλος που σταθεροποιείται ψηλά στο πρωτάθλημα και “παλεύει” για την πρόκριση στην Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ τελειώνει τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 8-4 και θα βρεθεί στην τετράδα όπως είναι και ο στόχος. Αν αύριο ο Παναθηναϊκός κερδίσει την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ θα είναι στο +2 από την Ένωση, την οποία κέρδισε και με +21! Κάτι γίνεται…

Η έκπληξη σήμερα δεν είχε να κάνει με το ότι “οργίασε” ο Χρυσικόπουλος, ότι δεν ήταν τόσο αποδοτικός ο Γκος και με το ότι ο Κατσίβελης έβαλε τρία τρίποντα.

Πώς ο Πανιώνιος έβαλε 31 πόντους στον ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο; Δηλαδή αν παίξεις με τους “Γουόριορς” μπορείς να “φας” παραπάνω;

Αφήνουμε την πλάκα και θυμίζουμε ότι την Τρίτη ο ΠΑΟΚ που είναι πραγματικά καλά (μακάρι έτσι να είναι και οι Μαργαρίτης-Χαραλαμπόπουλος) δίνει ένα μεγάλο ματς κόντρα στη Σαλόν. Παίζονται πάρα πολλά για την πρόκριση και σίγουρα οι Γάλλοι δεν είναι σαν του Ιταλούς της Ορλαντίνα.

Αύριο στις 15:00 θα δούμε αρχικά την φοβερή κερκίδα των ΠΑΟΚτσήδων στην Κέρκυρα (μάλλον αυτό που θα δούμε δεν θα έχει προηγούμενο) και φυσικά τον εκτός έδρας αγώνα των επίδοξων πρωταθλητών.

Και αυτό το ματς είναι στα “πόδια” των παικτών του Λουτσέσκου που σωστά έλεγε χθες: “Καλό είναι να βάλουμε γρήγορα γκολ, για να το βάλουμε πρέπει να μπούμε δυνατά, για να μπούμε δυνατά πρέπει να προετοιμαστούμε καλά στο μυαλό”. Σωστό αυτό.

Για την ενδεκάδα και με βάση τις δοκιμές, δυο θέσεις δεν ήταν σήμερα όπως τις περιμέναμε. Ο Σάκχοφ διεκδικεί θέση από τον Τσίμιροτ και στην κορυφή πιο πιθανός έδειχνε ο Κουλούρης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις και πάντα κατά τις παραμονές των αγώνων (όχι μετά τα ματς) όταν δηλαδή έχουμε στοιχεία για πιθανή ενδεκάδα και κάπου… παραξενευόμαστε, πάντα το ίδιο γράφουμε και αναρωτιόμαστε καλοπροαίρετα: «Ο προπονητής πάντα ξέρει παραπάνω, αλλά… αυτό γιατί να γίνεται έτσι;»

Κάπως έτσι θέτουμε ερωτηματικά, όπως και σήμερα θα κάνουμε με τον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος έχει τέσσερα γκολ στα τελευταία δύο παιχνίδια. Έχει ρέντα. Γιατί να μείνει στον πάγκο; Ο Πρίγιοβιτς έχει πρόβλημα εκτός περιοχής, αλλά σε ένα τέτοιο ματς με την Κέρκυρα, ο ΠΑΟΚ μάλλον θα κυριαρχήσει και λογικά θα φέρει την μπάλα πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή. Μάλλον…

Τέλος πάντων ο προπονητής ξέρει παραπάνω και περιμένουμε να δούμε τι τελικά θα παρουσιάσει… .

Σήμερα στις 19:00 έχουμε και το παιχνίδι βόλεϊ ΠΑΟΚ-Παναχαϊκή, ενώ επιτέλους κέρδισε και ο ΠΑΟΚ εκτός τον Υδραϊκό για το πόλο και λογικά θα αρχίσει η ανοδική πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ήττα και… ένσταση για Παναθηναϊκό

Έχασε με 85-83 από τη Μακάμπι, δυσκολεύει η παρουσία του F4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός «ξύπνησε» στην 4η περίοδο του τρίτου προημιτελικού της Euroleague κόντρα στη Mακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά οι βολές του Μπράουν και το άστοχο τρίποντο του Ναν, έφεραν τη νίκη με 85-83 για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι πήγαν στο 2-1 και πήραν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague.

O Nαν ήταν πρώτος σκόρερ για τους Πράσινους με 25 πόντους (5/8 τρίποντα, 4/13 δίποντα), ο Παπαπέτρου είχε 17 και ο Λεσόρ, 14, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σλούκας έμεινε στο 0!

Ο τέταρτος ημιτελικός, είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη στο Βελιγράδι, με τον Παναθηναϊκό να παίζει για να γυρίσει τη σειρά στην Αθήνα, ενώ μετά το τέλος του αποψινού αγώνα, έγινε γνωστό ότι με απόφαση του Εργκίν Αταμάν, οι Πράσινοι κατέθεσαν ένσταση για μια τάπα του Λεσόρ στον Μπράουν, με το σκορ στο 83-83, για την οποία οι διαιτητές μετά από εξέταση στο instant replay, έδωσαν τζάμπολ και στην εξέλιξη, προέκυψε το φάουλ και οι νικητήριες βολές του Αμερικανού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο «Hall of Fame» της FIBA ο Πέτζα! (pic)

Σπουδαία στιγμή για τον Στογιάκοβιτς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο ΝΒΑ και μερικά χρόνια μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση, έρχεται μια μεγάλη διάκριση.

Το όνομα του Σέρβου, είναι μέσα σε αυτά που θα μπουν στο «Hall of Fame» της FIBA για το 2024, με τον Ρέτζι Μίλερ και τον Ρομέιν Σάτο, να ξεχωρίζουν από τους άλλους αθλητές που βρίσκονται μαζί του.

Δείτε τη σχετική δημοσίευση:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIBA (@fiba)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο γήπεδο μέχρι τη Μ. Πέμπτη ο ΠΑΟΚ

Πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα της ομάδας και η άδεια που ακολουθεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από τη στιγμή που το φιλικό με τον ΠΑΟΚ δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, ο Στάθης Νεραντζάκης και οι παίκτες του, θα συνεχίσουν με προπονήσεις το πρόγραμμά τους, μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Μετά την προπόνηση εκείνης της ημέρας, οι παίκτες θα έχουν μία πενθήμερη άδεια, με το ραντεβού στο Παλατάκι, να δίνεται ξανά για τις 8 Μαΐου, με τους περισσότερους Έλληνες και ξένους, να εκμεταλλεύονται τις ημέρες του Πάσχα, για να περάσουν αυτό το διάστημα.

Ο Μίχαλακ αναμένεται να βρεθεί στην πατρίδα του, ενώ οι άλλοι, αναμένεται να βρεθούν σε κοντινούς ή και πιο μακρινούς προορισμούς, πριν επιστρέψουν στο γήπεδο για την προετοιμασία τους, ενόψει Παναθηναϊκού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ