Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας»

Δεν πετυχαίνει γκολ κάθε εβδομάδα. Για την ακρίβεια, έχει πετύχει μόλις δύο σε ολόκληρη την καριέρα του, αμφότερα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Το πρώτο στον περσινό αγώνα πρωταθλήματος με τη Λάρισα στην Τούμπα, το δεύτερο στον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι…

Στέργιος Αναστασιάδης

«Να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας»

Έτσι, το βραβείο για το καλύτερο γκολ του Φεβρουαρίου που παρέλαβε χθες στην Τούμπα ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας, ήταν κάτι ξεχωριστό για τον Ισπανό μέσο, με τον ίδιο να το διασκεδάζει αναλόγως αλλά και να γίνεται αποδέκτης… καζούρας από τον Φερνάντο Βαρέλα. Χαρακτηριστικά, δήλωσε:

Για το αν το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Ατρόμητο είναι το… καλύτερο της καριέρας του: “Είναι μια δύσκολη ερώτηση (σ.σ. γέλια). Είναι δύσκολο να διαλέξω γιατί έχω πετύχει παρά πολλά και όμορφα γκολ. Νομίζω ότι για φέτος είναι το πιο όμορφο”.

Για το αν θυμάται όλα τα γκολ που έχει πετύχει: “Ναι, τα θυμάμαι (σ.σ. γέλια). Είναι σαν να μπήκαν όλα την προηγούμενη εβδομάδα”.

Για το αν πιστεύει πως πρέπει να σουτάρει περισσότερο: “Η θέση μου είναι στο 6, πίσω στην άμυνα και δεν συμπεριλαμβάνομαι τόσο στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Αν κάνετε όμως ό,τι περνάει από το χέρι σας να μου δίνετε αυτό το βραβείο, τότε θα το σκεφτώ”.

Για τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα: “Είναι μια πολύ περίεργη κατάσταση που ζω για πρώτη φορά. Είναι άδικο να αποφασίζεται η τύχη ενός πρωταθλήματος εξωαγωνιστικά. Έχουμε δείξει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ότι αξίζουμε να είμαστε στην κορυφή. Το να αλλάζει η βαθμολογία με τέτοιο τρόπο, μου φαίνεται άδικο και δεν θα ήθελα να συμβεί ξανά. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα στον κόσμο. Ήταν μια μεγάλη μαχαιριά για όλους εμάς τους ποδοσφαιριστές.

Από εκεί και πέρα πρέπει να δώσουμε το 100% και να πάμε όσο πιο δυνατά μπορούμε στα τελευταία παιχνίδια της χρονιάς, όπως κάνουμε από την αρχή της χρονιάς.  Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που αυτό το διάστημα είχα δίπλα αυτούς τους συμπαίκτες, αυτό τον σύλλογο που λέγεται ΠΑΟΚ. Στάθηκαν όλοι δίπλα μας και είμαι πολύ ευτυχισμένος εδώ”.

Για το πόσο εύκολο είναι να ξεχαστούν όσα έγιναν τελευταία και να συγκεντρωθούν αυτός και οι συμπαίκτες του στη συνέχεια: “Δεν είναι καθόλου εύκολο, όπως και να το δεις, ατομικά ή ομαδικά. Όλη τη σεζόν τα έδωσες όλα για να ανέβεις στην πρώτη θέση κι έχεις την προσμονή ότι οι κόποι σου θα ανταμειφθούν με ένα πρωτάθλημα που θέλαμε και εμείς πάρα πολύ αλλά και ο κόσμος. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, πρέπει πλέον να προσαρμοστούμε στα τελευταία ματς πρωταθλήματος, στον ημιτελικό και στον τελικό του Κυπέλλου. Θέλουμε να φέρουμε ένα ακόμα Κύπελλο σε αυτή την πόλη και να δώσουμε χαρά στον κόσμο και σε όλους εδώ”.

Για το αν ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις με το διπλό στο Περιστέρι ή είχε ήδη αποδείξει τι αξίζει όλη την υπόλοιπη χρονιά: “Ήταν απάντηση ως ένα βαθμό γιατί πολλοί περίμεναν ότι μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, θα χάναμε τη συγκέντρωσή μας και δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Υπό αυτή την έννοια, απαντήσαμε, δείχνοντας αυτό που δείχνουμε όλη τη χρονιά, ότι είμαστε ικανοί να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα κι ότι είμαστε ένα πολύ καλό σύνολο που αξίζει ένα πρωτάθλημα που δεν αποφασίστηκε μέσα στο γήπεδο. Εμείς θέλαμε και θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Θέλαμε πολύ αυτό το πρωτάθλημα, ελπίζω στο τέλος της χρονιάς να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας”.

Για το αν προτιμάει την ΑΕΚ για αντίπαλο στον τελικό του Κυπέλλου: “Για μένα είναι το ίδιο, δεν έχει σημασία ποιος θα είναι αντίπαλος. Εμείς πρέπει να είμαστε καλοί και συγκεντρωμένοι. Με όποιον αντίπαλο κι αν παίξουμε, μπορούμε να πάρουμε το Κύπελλο. Ήταν ένα κομμάτι του βασικού στόχου και τουλάχιστον να πετύχουμε αυτό”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ