Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Είναι σίγουρο ότι θα βρέχει τρίποντα

Πέρασε στα (πολύ) ψιλά, αλλά χθες ουσιαστικά ξεκίνησε και το μπάσκετ. Πρώτο φιλικό για μία ομάδα που μας έχει συνηθίσει να τα καταφέρνει στα δύσκολα. Τι θα κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ, του Πρέλεβτς, Μαρκόπουλου, του Σταυρόπουλου, αλλά και του Κώστα Βασιλειάδη;

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Είναι σίγουρο ότι θα βρέχει τρίποντα

Το παιχνίδι της υπομονής ξέρουν να το παίζουν καλά στον ΠΑΟΚ. Πως είπε ο Ζουρνατσίδης εκείνο το αμίμητο για τον σκύλο που περίμενε 18 ώρες την γάτα κάτω από το δέντρο; Κάτι τέτοιο κάνει και ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή. Περιμένει κάτι καλό, έναν παίκτη που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο ΠΑΟΚ, να είναι καλός και να ταιριάζει στο στυλ που φαίνεται ότι θα παίξει η ομάδα του Μαρκόπουλου, να μην χαλάσει την χημεία που φτιάχνει ο ΠΑΟΚ και κυρίως να είναι προσεγγίσιμος οικονομικά. Μοιάζει με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, αλλά είπαμε, υπομονή. Για την ώρα ο ΠΑΟΚ, που δεν θέλει να πάρει παίκτη, απλά για να συμπληρώσει το κενό που έχει κάτω από το καλάθι, θα περιμένει. Και όσο θα περνά ο καιρός είναι δεδομένο ότι θα αγχώνεται.

Τα κενά είναι γνωστά, πάμε σε αυτά που έχει ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή. Ο Τούντορ σχολιάζοντας την μεταγραφή του Μπερμπάτοφ, είπε απόψε στη Nova, ότι… “ήταν μία ευχάριστη αλλαγή πλάνου, προς το καλύτερο”. Ο Μαρκόπουλος δεν το είπε (ακόμη), αλλά αυτό ακριβώς έκανε και ο μπασκετικός ΠΑΟΚ. Αμερικανό έψαχνε για το “3” και πήρε τελικά τον Βασιλειάδη, καθαρό άσσο ήθελε και προτίμησε την ποιότητα του Τέπιτς, που τα κάνει όλα. Παρεμπιπτόντως, αξίζει να γραφτούν δύο λέξεις παραπάνω για αυτούς τους δύο παίκτες, την αναγνωρισιμότητα των οποίων δεν έχουν πολλοί από τους παίκτες που παίζουν στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ πήρε δύο παίκτες Ευρωλίγκα, μην το ξεχνάμε αυτό. Και με ένα πρώτο δείγμα υπάρχει από το φιλικό με τον Κόροιβο, όσο κι αν ο βαθμός δυσκολίας δεν ήταν μεγάλος. Ήταν όμως ένα δείγμα θετικό. Ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο ότι έχει αστείρευτο επιθετικό ταλέντο. Με τον Βασιλειάδη που μοιάζει να μην έφυγε ποτέ (και παρεμπιπτόντως δίνει και μία σύνδεση με τον κόσμο και την κερκίδα, η οποία έλειπε όλα τα προηγούμενα χρόνια), τον Δέδα, τον Τσόχλα, τον Ντούβνιακ και τον Τέπιτς (περιμένοντας και την επιστροφή του Χαραλαμπίδη), ο ΠΑΟΚ είναι πολύ επικίνδυνος από μακριά. Τρομερά επικίνδυνος για κάθε αντίπαλο.

Ας το κρατήσουμε αυτό, όπως και το γεγονός ότι ο Τέπιτς, είναι ένας παίκτης που κάνει πολλά μέσα στο γήπεδο, ένα πολυεργαλείο, όπως τον χαρακτήρισε ο Τσαρτσαρής. Συμπαίκτης του ήταν και προφανώς κάτι περισσότερο θα ξέρει. Η απόκτηση του Σέρβου είναι πολυτέλεια για τον ΠΑΟΚ, διότι πρόκειται για παίκτη αναμφισβήτητης ποιότητας η οποία όμως δεν αποτυπώθηκε ποτέ με νούμερα. Κι αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την σύγχυση που υπάρχει με την θέση στην οποία μπορεί να παίξει κι αν καλύπτει τις απαιτήσεις του καθαρού πλέι μέικερ θα τον έχουν για καιρό υπό έλεγχο, όπως άλλωστε είχε συμβεί και με τον Κούπερ, αλλά και με τον Όντουμ. Κι ο Τέπιτς δεν είναι τυχαίος, έχει ένα βιογραφικό, το οποίο μεταξύ άλλων φορτώνουν μία Ευρωλίγκα και τέσσερα χρυσά σε Ευρωμπάσκετ με τις μικρές εθνικές της Σερβίας.

Αυτά είναι με μία πρώτη ματιά τα θετικά του ΠΑΟΚ. Ομοιογένεια λόγω κορμού και άμεσης προσαρμογής των νέων, ταλέντο στην επίθεση, έξυπνη ομάδα και Μαρκόπουλος. Έρχονται πολλά και δύσκολα φιλικά, όπου θα βγουν και τα αρνητικά. Που προφανώς θα είναι πολλά, όσο το κενό κάτω από τα καλάθια δεν κλείνει. Και με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα του Σχορτσιανίτη αυτά τα κενά είναι πολύ πιθανό να φανούν πολύ έντονα. Ο Μαργαρίτης, ο Μάρκοβιτς και ο μικρός ο Κώττας θα έχουν πολλή δουλειά. Με τα φιλικά που έχει στο πρόγραμμά του ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρο ότι θα δυσκολευτεί πολύ, ίσως βιώσει και σκληρές βραδιές, αλλά για αυτό είναι τα παιχνίδια της προετοιμασίας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ