Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα όμορφα… παραμύθια, όμορφα «καίγονται»

Καθ΄όλη την διάρκεια της χρονιάς, έγινε μεγάλη προσπάθεια και δόθηκε μεγάλη έμφαση στην επικοινωνιακή τακτική για να πείσουν την κοινή γνώμη πως υπάρχει μια ομάδα που δεν… ανέβασε ποτέ τους τόνους.

Ελένη Μπούντου

Τα όμορφα… παραμύθια, όμορφα «καίγονται»

Όπως χαρακτηριστικά σημείωναν… υπήρχε μια ομάδα που δεν ανέβασε ποτέ τους τόνους στη διάρκεια του πρωταθλήματος ακολουθώντας κατά κοινή παραδοχή την πιο ήπια επικοινωνιακή πολιτική, μια ομάδα που δεν έβγαλε όχι μόνο ανακοίνωση αλλά ούτε και διαρροή για τη διαιτησία στους αγώνες στους οποίους αποδεδειγμένα αδικήθηκε με αποτέλεσμα να καλλιεργηθεί το σενάριο ότι θέλει να… χαρίσει το πρωτάθλημα!

Πρόκειται για την ίδια ομάδα που ήταν πρωταγωνίστρια σε δύο εξόφθαλμες περιπτώσεις αντιμετώπισης της διαιτησίας, με το αυτί του Περέιρα να μην ιδρώνει, παρά το γεγονός πως τα μηνύματα από τους επιλεκτικούς ορισμούς και τις τιμωρίες των διαιτητών ήταν πολλά.

Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει τη διαιτησία του Διαμαντόπουλου στο ΑΕΚ – Ξάνθη, ένα παιχνίδι στο οποίο η Ένωση άφησε… διαρροές δυσαρέσκειας, με τον συγκεκριμένο ρέφερι να μπαίνει στα… πιτς σε αντίθεση με τον Ζαχαριάδη που τα έκανε “μαντάρα” στον ημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα στην Λάρισα και την ΑΕΚ, παίρνοντας μόλις μερικές… ανάσες ξεκούρασης προτού βάλει ξανά τη σφυρίχτρα στο στόμα του.

Για ποιο λόγο λοιπόν -κατά κοινή παραδοχή- μια ομάδα να βγάλει ανακοίνωση κατά της διαιτησίας;

Πρόκειται βέβαια για την ίδια ομάδα, οι οπαδοί της οποίας μιλούν για… αλλόθρησκους και θυμίζουν πολύ τις δηλώσεις περί… φιλοξενούμενων άλλης γειτονικής τους ομάδας, οι απόψεις των οποίων με στόχο τον ΠΑΟΚ ταυτίστηκαν απόλυτα το τελευταίο διάστημα. Τυχαίο;

Οι συγκεκριμένοι -λοιπόν- επιτίθενται στον Γιώργο Βασιλειάδη, επαναλαμβάνοντας τις εμπρηστικές τους δηλώσεις αναφορικά με την παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στην… έδρα τους ή αν προτιμάτε στο ΟΑΚΑ, εκεί που επιλέχθηκε να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου για άλλη μια χρονιά.

Η είδηση της εισαγγελικής παρέμβασης που ζήτησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Αθλητισμού δεν άρεσε στους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι ωστόσο δεν έδειξαν την ίδια ενόχληση, όταν ο κ.Βασιλειάδης προεξοφλούσε… φιέστες την ώρα που το πρωτάθλημα ήταν σε εξέλιξη και εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις.

Πρόκειται για την ίδια ομάδα που διαφήμιζε… «πρώτα το ποδόσφαιρο», μέχρι να μπει στη μέση η υπόθεση – τίτλος και να κριθεί στα δικαστήρια, παρά το γεγονός πως ο καθρέφτης της πραγματικότητας και του αγωνιστικού χώρου είχε διαφορετική άποψη.

Πρόκειται για την ίδια ομάδα που διοργάνωσε… φιέστες, επικοινωνιακού χαρακτήρα, πάντα με αστερίσκους, άλλωστε, η ίδια αυτή ομάδα επέτρεψε στα όργανα της δικαιοσύνης να αποφασίσουν κάτω από συνθήκες… τραμπουκισμού. Οι αστερίσκοι όσο εύκολα μπαίνουν, άλλο τόσο βγαίνουν.

Όπως και η ιστορία, γράφεται, αλλά οι κηλίδες μένουν…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Οι νέες αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου

Το ενδιαφέρον στο μακροχρόνιο στοίχημα παραμένει ενεργό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική στα Playoffs της Stoiximan Super League και ο ΠΑΟΚ «ψαλίδισε» την απόσταση από την ΑΕΚ στο -4, έχοντας ωστόσο κι ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προχώρησαν με νίκες στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Λαμία αντίστοιχα, με την βαθμολογία πλέον να αλλάζει και φυσικά οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες διατηρούν την ΑΕΚ ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο αλλάζουν σημαντικά τις αποδόσεις των υπολοίπων.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ άλλαξαν και τις ισορροπίες αναφορικά με τις αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στο 1.22 από το 1.10 και τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στο 7.00 από το 20.00 που βρισκόταν μετά την ισοπαλία κόντρα στη Λαμία.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ «εκτοξεύτηκε» από το 10.00 στο 50.00, ενώ ο Ολυμπιακός πήγε στο 8.00 από το 15.00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρώτη φορά σκοράρει φέτος με το… καλημέρα στην Τούμπα!

Το απίστευτο στατιστικό της ομάδας του Λουτσέσκου τη φετινή σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με σπουδαία εμφάνιση ο ΠΑΟΚ λύγισε πανάξια την ΑΕΚ με επική ανατροπή στο φινάλε (3-2) και μπαίνει με τα χίλια για το πρωτάθλημα βάζοντας μπουρλότο στην κορυφή!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στη διάρκεια της φετινής σεζόν, στην οποία οι «ασπρόμαυροι» βάζουν τη μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο 15λεπτο σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου σε 15 παιχνίδια που έδωσε στην Τούμπα για τον θεσμό του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα στο πρώτο τέταρτο, με το παρθενικό να επιτυγχάνεται στο χθεσινό αγώνα απέναντι στην ομάδα του Αλμέιδα, εκεί όπου ο Κωνσταντέλιας έβαλε με το... καλημέρα τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τρίτη φορά του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ!

«Χτυπούν» στην εκπνοή των παιχνιδιών οι «ασπρόμαυροι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα και με τρεις νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές στο φινάλε του πρωταθλήματος (και αν δεν κερδίσει η Ένωση στο Καραϊσκάκη), μπορεί να κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Ο «Δικέφαλος» έγινε ξανά διεκδικητής του τίτλου, πετυχαίνοντας μία σημαντική νίκη στην έδρα του επί της Ένωσης.

Μάλιστα, μπορεί με τον Ματίας Αλμέιδα στην άκρη του πάγκου της, η ΑΕΚ να έχει πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ, ωστόσο πλέον οι «ασπρόμαυροι» έχουν «χτίσει» ένα σερί τριών παιχνιδιών χωρίς ήττα από τους κιτρινόμαυρους σε Θεσσαλονίκη και Νέα Φιλαδέλφεια μ γκολ στις καθυστερήσεις των αναμετρήσεων. Η αρχή έγινε στις 11 Φεβρουαρίου με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χάρη σε τέρμα του Τόμας Κεντζιόρα στο 89ο λεπτό, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με την ΑΕΚ να έχει μπει μπροστά στο σκορ από το 47' με τέρμα του Ελίασον.

Στον πρώτο γύρο των play off η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς με γκολ των Γκατσίνοβιτς (30') και Άμπραμπατ (49') η ΑΕΚ πήρε ισχυρό προβάδισμα νίκης για ένα ακόμη παιχνίδι. Ωστόσο ο... ξεγραμμένος ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τέρματα των Μπάμπα (62') και Οζντόεφ (89') έφυγε για πρώτη φορά με τον βαθμό της ισοπαλίας από την OPAP Arena.

Το... γλυκό έδεσε στο χθεσινό παιχνίδι (28.04) με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει μία σπουδαία ανατροπή και να παίρνει μία πολύτιμη νίκη στο κυνήγι που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κανένα από τα παραπάνω αποτελέσματα δεν ήταν τυχαία, καθώς οι «ασπρόμαυροι» έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα τους απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και με πολλά τρεξίματα, πίεση και κατάθεση ψυχής στο χορτάρι έχουν καταφέρει σε πολλές στιγμές να βάλουν στα «σχοινιά» την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ