Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Αναγκασμένος ο ΠΑΟΚ να πληρώνει δύο ομάδες»

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησε για τη φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ, για τις αποχωρήσεις Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη, για το τι συμβαίνει με τα χρέη της ΚΑΕ, για τη βοήθεια που προσφέρει ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά και για την επόμενη μέρα στο τμήμα μπάσκετ του Δικεφάλου.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

«Αναγκασμένος ο ΠΑΟΚ να πληρώνει δύο ομάδες»

Στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γ. Ζαγόρα “Στο πέναλτι” στον Libero 107,4 φιλοξενήθηκε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τις αγωνιστικές, αλλά και διοικητικές εξελίξεις στον μπασκετικό ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά την πορεία του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν: “Δύο είναι τα συμπεράσματα από τη φετινή σεζόν. Στεναχωρεθήκαμε γιατί πρώτον πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να περάσουμε την ΑΕΚ στα playoffs και δεύτερον αν αναλογιστεί κανείς την πραγματικότητα με βάση τη φετινή εικόνα των ομάδων ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε τη θέση στην οποία κατέληξε έχοντας απέναντι του τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ με μπάτζετ 5 εκατ. ευρώ, τον Άρη. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ήμασταν άτυχοι, ενώ η ομάδα δεν είχε και σταθερότητα. Άτυχοι, γιατί η ομάδα “χτύπησε” τα μεγάλα ματς, όμως απέναντι σε Πάτρα, Κηφισιά, Ρέθυμνο τα έχασε στο τέλος. Ενώ με την προσθήκη των Βασιλειάδη, Σχορτσανίτη η ομάδα βελτιώθηκε, μετά ήρθαν οι τραυματισμοί και αποκόρυφωμα ήταν η απουσία τριών παικτών των Βασιλειάδη, Σχορτσανίτη και Τσόχλα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Τελείωσε άδοξα το πρωτάθλημα. Το πιστεύαμε μετά το πρώτο ματς, έπρεπε να τελειώσει η σειρά στο Παλατάκι, πήγαμε στην Αθήνα χωρίς τρεις παίκτες και εκεί δεν μπήκε το σουτ του Δέδα που θα μπορούσε να είχε αλλάξει τα πράγματα”.

Για την τιμωρία του Βασιλειάδη λίγο πριν το ματς με την ΑΕΚ: “Ήταν λάθος η απόφαση για τον Βασιλειάδη. Ο αθλητικός δικαστής απουσίαζε τη Δευτέρα και έβγαλε το κατηγορητήριο την Τρίτη με αποτέλεσμα η τιμωρία να ανακοινωθεί πέντε ώρες πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ωστόσο υπάρχει κανονισμός που αναφέρει ότι η απόφαση πρέπει να βγει πριν από το παιχνίδι επομένως ο ΠΑΟΚ δε μπορούσε να κάνει κάτι”.

Για την αποχώρηση του Βασιλειάδη: “Μετά το άδοξο τέλος της σεζόν κόντρα στην ΑΕΚ η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Βασιλειάδη τελείωσε και εκείνος έφυγε για την Ισπανία για να αγωνιστεί για τον επόμενο μήνα. Δε μπορούσαμε να του πούμε κάτι. Ήταν λάθος η κίνησή του να αποβληθεί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο Βασιλειάδης είχε έρθει για να μείνει όλο το χρόνο στην ομάδα. Δεν υπήρχε όρος στο συμβόλαιό του για να φύγει στα μέσα της σεζόν αν υπήρχε πρόταση. Τέτοιος όρος υπήρχε μόνο για τον Σχορτσανίτη, αν δηλαδή τον ζητούσε μια ομάδα ως το τέλος Δεκεμβρίου θα μπορούσε να αποχωρήσει. Υπήρχε μια σχετική επαφή με την Μακάμπι, όμως δεν έφυγε και βοήθησε την ομάδα με την εικόνα του και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”.

Για την αποχώρηση Σχορτσανίτη: “Έφυγε από τον πάγκο της ομάδας για να πάει στο γιατρό της ΑΕΚ να δει το μάτι του. Μετά έφυγε με την οικογένεια του για διακοπές στην Κέρκυρα. Δε γνωρίζω αν υπήρχε κάποια επαφή μαζί του από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Έχει τελειώσει η συνεργασία μαζί του”. 

Για τον Σούλη Μαρκόπουλο: “Υπάρχει συμφωνία με τον Σούλη Μαρκόπουλο. Από εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι συζητήσει για τη νέα σεζόν. Η συνεργασία είναι άψογη όλα αυτά τα χρόνια”.

Για τον Μιλένκο Τέπιτς: “Ο Τέπιτς είναι ένας παίκτης με εγνωσμένη αξία και προσφορά. Προσωπικά και εγώ, αλλά και η διοίκηση επιθυμούμε να παραμείνει στην ομάδα. Μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα. Δεν είναι ο παίκτης που θα βάλει 20 πόντους, άλλα είναι φοβερός χαρακτήρας και παίζει καλή άμυνα”.

Για τα συμβόλαια του φετινού ΠΑΟΚ: “Δεν ήταν πολύ ακριβά τα συμβόλαια που είχε ο ΠΑΟΚ φέτος”.

Όσον αφορά τα οικονομικά προβλήματα της ΚΑΕ: “Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τα τελευταία πέντε χρόνια. Πρέπει να πληρώνουμε δύο ομάδες. Μια ομάδα στο παρκέ και μια ομάδα που έπαιζε πριν από 10 χρόνια. Πληρώνουμε παίκτες από το 2004 που αγωνιζόταν ο Γκαγκαλούδης μέχρι και το 2009. Πριν λίγες ημέρες “κανονίστηκε” να πληρώσουμε 93.000 ευρώ για τον Κούβελα που είχε αγωνιστεί πριν πόσα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Από το 2004 δημιουργήθηκαν χρέη στον ΠΑΟΚ. Πλέον, η εφορία, το ΙΚΑ πρέπει να είναι πληρωμένα. Πρέπει να έχεις φορολογική ενημερότητα για να πάρεις παίκτες. Υπήρχαν χρέη σε Δημόσιο, προμηθευτές, εταιρείες, ξενοδοχεία. Ο ΠΑΟΚ ίσως είναι η μοναδική εταιρεία που μπήκε και βγήκε από το άρθρο 99 έχοντας υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της”.

Για τη βοήθεια που προσφέρει ο Ιβάν Σαββίδης: “Είναι τεράστια η βοήθεια του κ. Σαββίδη. Δεν είναι βαριά κουβέντα. Είναι η αλήθεια. Υπάρχει μια συμφωνία για το σήμα που φέρνει έσοδα 180.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα κάθε χρόνο υπάρχει χρηματική βοήθεια 600.000-700.000 ευρώ. Κάνουμε κάθε χρόνο αγώνα να ψάχνουμε λεφτά και δεν υπάρχει κάνεις. Επόμενως, είναι μεγάλη η βοήθεια που προσφέρει”.

Για την επιθυμία του ίδιου: “Επειδή έχουμε ζήσει τα καλά ευρωπαϊκά χρόνια εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να δούμε την ομάδα να επιστρέφει και πάλι στις επιτυχίες. Δεν πουλάμε ψεύτικα όνειρα στον κόσμο. Δικιά μου θέληση είναι η ομάδα να έχει ένα μεγάλο μπάτζετ, μια καλή ομάδα και να κερδίζει παντού”.

Στο ερώτημα γιατί δεν μπορεί ο Πρέλεβιτς να φέρει έναν καλό Σέρβο στον ΠΑΟΚ απάντησε: “Οι Σέρβοι είναι ακριβοί για να τους φέρεις στην Ευρώπη λέει ο Μπάνε Πρέλεβιτς, όμως συνεχίζει να ψάχνει”.

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: “Δεν ξέρω αν θα μπει ο γιός του κ. Σαββίδη στην ΚΑΕ. Έχουμε καλή σχέση όμως μαζί τους. Θα γίνει ακόμη καλύτερη αυτή η σχέση μας τα επόμενα χρόνια. Θα βοηθήσει ο κ. Σαββίδης για να γίνει ο ΠΑΟΚ μια δυνατή ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Χρειάζεται όμως και η στήριξη από τους χορηγούς και τον κόσμο. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια. Ο κόσμος θέλει να δει τίτλους και νίκες. Η στήριξη με ένα διαρκείας είναι σημαντική για το ρόστερ του ΠΑΟΚ για να έχει η ομάδα περισσότερους ετοιμοπόλεμους παίκτες. Τις τρεις προηγούμενες χρονιές που βγήκαμε στην 3η θέση την επόμενη χρονιά τα εισιτήρια διαρκειάς ήταν λιγότερα. Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη που υπάρχουν. Θέλουμε όμως το βόλει μαζεύει 9.000 κόσμο πράγμα πρωτοφανές να έχουμε και εμείς τέτοιον κόσμο. Το κόστος των διαρκείας δεν είναι υψηλό για να παρακολουθήσει κάποιος αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα την Ευρώπη και το Κύπελλο Ελλάδας”.

Για τα όσα ειπώθηκαν για την προπόνηση που γίνεται στον ΠΑΟΚ: “Όλοι έχουν να λένε για την προπόνηση του Σούλη. Τα εντελώς αντίθετα δηλαδή από αυτά που γράφτηκαν ότι ειπώθηκαν από τον Βασιλειάδη”.

Για το ταξίδι του κ. Σταυρόπουλου στις ΗΠΑ: “Πήγε στις ΗΠΑ, είδε παίκτες, έφερε στοιχεία και από τη Δευτέρα ξεκινάει η δουλειά και οι συζητήσεις”.

Ενώ κλείνοντας τόνισε: “Θα βοηθήσει ο Ιβάν. Είναι δίπλα σε όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ. Θα μπει τα επόμενα χρόνια ακόμη περισσότερο στη νοοτροπία που υπάρχει και θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ