Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια»

Όπως βλέπετε και από τη φωτογραφία, το καινούργιο look του Ούρος Ντούβνιακ, με το μουστάκι, κάνει τη διαφορά. Ο Σέρβος, έδωσε μεγάλη συνέντευξη στην πατρίδα του και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια»

Αναλυτικά, όλη συνέντευξη του Ούρος Ντούβνιακ στην ιστοσελίδα «Kosarka24.com»:

Αυτή είναι η τέταρτη σου σεζόν στην Ελλάδα. Ποια είναι η διαφορά στην ζωή και στα παιχνίδια σε σχέση με την άφιξη σου στον ΠΑΟΚ το 2012 και τώρα που φοράς ξανά την ασπρόμαυρη φανέλα;
«Υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές. Και εκείνη τη χρονιά έπαιζε στο Eurocup και είχε καλούς παίκτες. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο σύλλογος είναι λίγο πιο σταθερός, σε σύγκριση με πριν τέσσερα χρόνια».

Ποιο παιχνίδι ξεχωρίζεις ως το καλύτερο από την προηγούμενη σεζόν και ποιο ήταν το πιο επιτυχημένο για εσένα από πλευράς απόδοσης;
«Ειλικρινά, δεν πιέζω και πολύ τη μνήμη μου για την περσινή σεζόν, υπήρχαν κάποια καλά παιχνίδια, εναντίον του Άρη, του Απόλλωνα Πάτρας, της ΑΕΚ του Κολοσσού Ρόδου. Αλλά το πιο επιτυχημένο, ήταν η νίκη επί του Ολυμπιακού επειδή ήταν η μοναδική του ήττα στην περσινή κανονική περίοδο».

Είσαι ένας από τους παίκτες που έπαιξαν και στις δύο ασπρόμαυρες αδελφοποιημένες ομάδες. Ποια είναι η διαφορά στην ατμόσφαιρα των οπαδών του ΠΑΟΚ και της Παρτιζάν;
«Στην Παρτιζάν ήμουν πριν 11 χρόνια και στην πρώτη ομάδα, δεν έπαιξα σχεδόν καθόλου. Αλλά αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι τουλάχιστον στο μπάσκετ, οι οπαδοί της Παρτιζάν είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη».

Πριν περίπου ενάμιση χρόνο, είχες μιλήσει και είχε πει ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις πρωτάθλημα. Αυτό θα συμβεί μετά τη λήξη του συμβολαίου σου με τον ΠΑΟΚ ή έχεις άλλα πλάνα για το μέλλον σου;
«Τώρα δε μιλάω καθόλου για αυτά, επειδή η κατάσταση στο μπάσκετ, κάθε χρονιά χειροτερεύει, οπότε δεν ξέρω πότε θα έρθει αυτή η ώρα. Στο τέλος της ημέρας, το πιο σημαντικό, είναι να έχεις υπογράψει τη σωστή στιγμή και να έχεις μια γεμάτη σεζόν. Πολλοί παίκτες κάνουν λάθη, περιμένοντας για κάτι που δεν είναι ρεαλιστικό και χάνουν τη μισή σεζόν και πολλές φορές και ολόκληρη».

Θυμάσαι τα παιχνίδια με τη φανέλα του Πανιωνίου εναντίον της τωρινής σου ομάδας στα πλέι οφ για την τρίτη θέση πριν τρία χρόνια; Είχε σκεφτεί ποτέ ότι θα επέστρεφες στη Θεσσαλονίκη;
«Θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι γιατί ήταν το… τέλος μιας πολύ μεγάλης σεζόν. Όσο για την επιστροφή στον ΠΑΟΚ, τότε δεν το είχα σκεφτεί».

Ποιες είναι οι πιθανότητες να φορέσεις ξανά την ασπρόμαυρη φανέλα αλλά στο Βελιγράδι;
«Δε θα μιλήσω για πιθανότητες. Η Παρτιζάν είναι ένας μεγάλος σύλλογος και αν επιστρέψει στην παλιά της πορεία και δυναμώσει οικονομικά, όπως πάντα στη θέση μου, θα έχει κάποιον ξένο».

Ο ΠΑΟΚ είναι σε απροσδόκητα κακή θέση. Ποιος είναι ο μέγιστος στόχος για το πρωτάθλημα κατά τη γνώμη σου;
«Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και δεν είχαμε ολοκληρώσει το ρόστερ… Νομίζω ότι θα βρεθούμε πιο ψηλά ξανά, έχουμε μια καλή ομάδα».

Οι ασπρόμαυροι της Θεσσαλονίκης έχουν γίνει μια μικρή βάση για τους Σέρβους παίκτες. Περνάτε μαζί και τον ελεύθερο χρόνο σας;
«Να είστε σίγουροι ότι την περισσότερη ώρα την περνάμε μαζί οι τρεις μας, αλλά γενικά όλοι κάνουν παρέα με όλους. Δεν ήμουν ποτέ σε ομάδα που δεν υπήρχαν κάποιες διαφορές, ομάδες παικτών που κάνουν παρέα μεταξύ τους. Είναι όλοι εκπληκτικά παιδιά».

Ήταν ο… εύσωμος Σοφοκλής Σχορτσανίτης καλύτερος στα κόκκινα ή στα ασπρόμαυρα;
«Τον προτιμώ στα ασπρόμαυρα» (σ.σ χαμογελώντας)

Μετά από έξι αγωνιστικές στο Eurocup έχετε κερδίσει μόλις δύο ματς. Μοιράζεστε την τέταρτη θέση με τη Λιέτουβος Ρίτας και τη Ζολνόκι και έχετε υποδεχτεί στον πρώτο γύρο του ομίλου. Τις επόμενες εβδομάδες θα είναι πιο σημαντικές οι υποχρεώσεις σας στο πρωτάθλημα ή οι ευρωπαϊκές;
«Πετάξαμε μια άνετη νίκη την προηγούμενη εβδομάδα και θα μπορούσαμε να ήμασταν με το ένα πόδι στο δεύτερο γύρο. Είναι ο στόχος μας μέσα στην περίοδο, να μην κάνουμε διαχωρισμούς ανάμεσα στα παιχνίδια. Και οι δύο διοργανώσεις είναι σημαντικές για εμάς».

Είναι δύσκολο να μαρκάρεις το Σπανούλη και το Διαμαντιδη και είναι ευκολότερο να περάσεις τον Ντι Τζέι Κούπερ και τον Ντόμινικ Γουότερς;
«Είναι δυσκολότερο να κρατήσεις τον Σπανούλη γιατί είναι απρόβλεπτος και πολύ πιο συγκεντρωμένος στο σκοράρισμα, ενώ είναι και εξαιρετικός πασέρ. Αλλά κατά τη γνώμη μου, ο Διαμαντίδης είναι καλύτερος παίκτης, επειδή ακόμα και αν είσαι σε μια τέλεια θέση μπροστά του, μπορεί να κάνει κάτι που δε μπορείς να φανταστείς και δε μπορείς να τον σταματήσεις. Ο καθένας μπορεί και να διαβάσει πολύ καλά μια άμυνα και ως τώρα ο Κούπερ και ο Γουότερς, μπορεί να μην είναι σούπερ αμυντικοί, αλλά αυτά που δίνει ο Κούπερ επιθετικά, δύσκολα μπορεί να τα δώσει άλλος παίκτης στην Ευρώπη».

Μήπως «ξυπνήσατε» μετά από την κρίσιμη ήττα από τον Ολυμπιακό στην παράταση;
«Δεν έχει να κάνει αυτή η ήττα με το ξύπνημα μας. Απλά η ομάδα χρειαζόταν να κερδίσει και νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο».

Ποια είναι η γνώμη σου για το Σχορτσανίτη; Μιλήσατε για τον Ερυθρό Αστέρα;
«Μου είπε ότι δεν έκανε σχεδόν τίποτα από το να περνάει χρόνο στο γήπεδο, οπότε δεν έχω κάποια συγκεκριμένη άποψη».

Πιστεύεις ότι η Παρτιζάν μπορεί να κάνει κάτι σημαντικό αυτή τη σεζόν στο πρωτάθλημα;
«Εξαρτάται από τι θεωρείται σημαντικό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ομάδα μαζεύτηκε αργά και είχαν πολλά προβλήματα. Νομίζω ότι τελικά έχουν φτιάξει μια τίμια ομάδα και εύχομαι στον κόουτς Μπόζιτς, τα καλύτερα».

Γύρος και κεμπάπ ή μπράντι δαμάσκηνο Metaxa; Ντράγκαν Σάκοτα ή Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς;
«Κεμπάπ, δαμάσκηνο και Σάλε!»

Ποια είναι η σχέση σου με τον πρόεδρο της ομάδας, που είναι επίσης από το Βελιγράδι, Μπάνε Πρέλεβιτς;
«Ο Μπάνε είναι ένας θρύλος! Είναι πραγματικά ένας πολύ καλός άνθρωπος και με εμάς έχει εντελώς φιλικές σχέσεις. Όλη η διοίκηση είναι εδώ για πολύ καιρό και όλοι έχουν να λένε στην ομάδα, για τις οικογενειακές σχέσεις που έχουν».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία κατά Αμερικανού αθλητή

Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League αναζητείται από την Αστυνομία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπλεξίματα με το νόμο έχει Αμερικανός παίκτης ομάδας της Basket League που πιθανότατα εδρεύει στην Αθήνα, αφού στο ΑΤ του δήμου κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Η μήνυση έγινε από τη σύντροφό του.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 19 Απριλίου, εκκρεμούσε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του, που σημαίνει ότι δεν είχε βρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

KAE ΠΑΟΚ: «Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι σήμερα και για πάντα»

Το μήνυμα της ΚΑΕ με φόντο τη σημερινή ιστορική μέρα για τον σύλλογο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σαν σήμερα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τυπική αλλά τόσο κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν' αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Πέρασαν 98 χρόνια! 98 χρόνια γεμάτα πάθος. 98 χρόνια γεμάτα ένταση. Χαρές, αλλά και λύπες! Το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου έστειλε τις δικές του ευχές με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι εξόχως σημαντική για την οικογένεια των «ασπρόμαυρων».

Αναλυτικά το μήνυμα της ΚΑΕ:

«Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚ! 98 χρόνια με το ίδιο πάθος! Με τις ίδιες αρχές από το 1926 μέχρι τώρα και για πάντα. Μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ