PAOK24Ποδόσφαιρο

Αποκαλύψεις Κατσαρή για τη νέα Τούμπα!

Ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ ανέλυσε όλα τα δεδομένα και τα επόμενα βήματα, μιλώντας στη FORZA

PAOK24
Επιμελεια αρθρου
Αποκαλύψεις Κατσαρή για τη νέα Τούμπα!
Η ώρα έφθασε, οι συνθήκες ωρίμασαν. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός μεγάλου ονείρου, της κατασκευής της νέας Τούμπας.
Ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ ανοίγει το φάκελο του νέου γηπέδου της Τούμπας, αναλύοντας όλα τα δεδομένα, αλλά και τα επόμενα βήματα.

Η FORZA δίνει το λόγο στον πλέον αρμόδιο για το ζήτημα, τον πρόεδρο του ΑΣ ΠΑΟΚ Θανάση Κατσαρή. Στην τρίτη πλέον δεκαετία του ως επικεφαλής του ερασιτέχνη, ανοίγει τα χαρτιά του και αποκαλύπτει τους επόμενους σταθμούς της τεράστιας προσπάθειας για την κατασκευή του νέου γηπέδου. 

Πώς φαντάζεστε το νέο γήπεδο της Τούμπας; Πως το οραματίζεστε;

«Ένα πολύ σύγχρονο γήπεδο, που για τα επόμενα 50 χρόνια θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας, πρωταγωνίστριας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Συνεπώς, πρέπει να έχει και μεγαλύτερη χωρητικότητα. Και με τα 29 στρέμματα που εξασφαλίσαμε, θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο». 

Από όλες τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον, ποια είναι η πιο δύσκολη κι η πιο κρίσιμη;

«Αν αποφασίζαμε να κάνουμε ένα γήπεδο αποκλειστικά στο δικό μας χώρο, θα μπορούσαμε πολύ γρήγορα να αρχίζαμε τις εργασίες. Αλλά αυτό το γήπεδο δεν θα ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις του κόσμου και, επιπλέον, δεν θα αξιοποιούσαμε την όλη περιοχή με τον καλύτερο τρόπο. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα γήπεδο, με απώτερο στόχο να αξιοποιηθεί όλη η γύρω περιοχή, ολόκληρη η αλάνα της Τούμπας. Υπάρχουν, όμως, προβλήματα με οικόπεδα, των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι άγνωστοι, ενώ κάποια άλλα οικόπεδα ανήκουν στο δήμο. Εξετάζουμε και το θέμα του σχολείου, χωρίς καμία πρόθεση από την πλευρά μας να δημιουργήσουμε το παραμικρό πρόβλημα στους κατοίκους της περιοχής. Επιδίωξη μας είναι να το εντάξουμε στον περιβάλλοντα χώρο του νέου γηπέδου, όπως το ίδιο σκοπεύουμε και με το κολυμβητήριο. Επιμένουμε σ’ έναν μεγάλο περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου να υπάρχει πάρκινγκ για τους θεατές, να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των φιλάθλων και, παράλληλα, όλες αυτές τις υποδομές, που θα δημιουργήσουμε γύρω από το γήπεδο, να τις χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής, όταν δεν θα διεξάγονται παιχνίδια».

Συνεπώς, η μεγαλύτερη σας αγωνία έχει να κάνει με τον περιβάλλοντα χώρο, κι όχι με το νέο κτίσμα. Είναι έτσι;

«Ακριβώς. Αναφορικά με το κτίσμα, ο μεγαλομέτοχος θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα αρχίσει την κατασκευή του έργου. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση μας επιτρέπει να επιλύσουμε, χωρίς μεγάλη καθυστέρηση, προβλήματα, που πιθανώς να προκύψουν σε σχέση με τα υπουργεία περιβάλλοντος και τουρισμού. Αν, π. χ. ανακαλυφθούν αρχαία ευρήματα, και προκειμένου να μην μπλέξουμε σε χρονοβόρες καταστάσεις με το κράτος, που ίσως επικαλεστεί την απουσία του απαραίτητου εξιδεικευμένου προσωπικού, υπάρχει η πρόβλεψη να προσλάβει ο ΠΑΟΚ υπαλλήλους, ειδικούς στην αρχαιολογία και να προχωρήσουν οι διαδικασίες με ταχύτητα».

Ήδη, πάντως, έχουν καταγραφεί οι πρώτες αντιδράσεις, σχετικά με το θέμα του σχολείου. Πώς τις αντιμετωπίζετε;

«Θέλω να είμαι σαφής. Δεν επιθυμούμε να προκαλέσουμε πρόβλημα σε κανέναν. Αλλά και δεν θέλουμε να έχουμε απέναντι μας ανθρώπους, που θα φέρνουν αντιρρήσεις για τις αντιρρήσεις κι όχι για την ουσία. Σε περίπτωση που τελικά το σχολείο κατεδαφιστεί, θα κατασκευαστεί ένα νέο και σύγχρονο σε διπλανό χώρο, κοντά στο υφιστάμενο κτίριο. Με άλλα λόγια, η περιοχή δεν θα στερηθεί σχολείου. Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη η αυλή του σχολείου χρησιμοποιείται από εμάς, όταν διεξάγονται παιχνίδια. Αν, βέβαια, δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, το σχολείο θα παραμείνει ως έχει. Εμείς το χρειαζόμαστε για τη συνολική αξιοποίηση της αλάνας». 

Λέτε, λοιπόν, ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να προκαλέσει ζημιά στο δημόσιο συμφέρον.

«Σε καμία περίπτωση. Ό,τι γίνει τελικά, θα εξυπηρετεί συνολικά την περιοχή, όλης της Θεσσαλονίκης. Κατ’ αρχήν, ο ΠΑΟΚ δεν έχει την παραμικρή απαίτηση από κανέναν φορέα, είτε είναι η περιφέρεια, είτε ο δήμος, να του δώσει χρήματα για να κατασκευάσει το νέο γήπεδο. Αυτό που περιμένουμε από την περιφέρεια είναι, αν μπορέσει, να εξασφαλίσει κάποια κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία θα αξιοποιηθούν για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, π. χ. κατασκευή δρόμων. Επαναλαμβάνω, με πόρους από την Ευρώπη, όχι της περιφέρειας και του δήμου. Να σημειώσω εδώ ότι κι ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας κι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου να γίνει το καλύτερο δυνατό για το νέο γήπεδο».  

Έχετε πει στο παρελθόν ότι μπορείτε ν’ απευθυνθείτε στον οποιοδήποτε, προκειμένου να προωθήσετε τα συμφέροντα της ομάδας. Σ’ αυτήν την περίπτωση, πως μπορείτε να πιέσετε τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε ν΄ αποφευχθούν φαινόμενα γραφειοκρατίας;

«Σας θυμίζω ένα αντίστοιχο προηγούμενο, το ‘Παλατάκι’. Τότε, βέβαια, υπήρχε ο ορίζοντας της διεξαγωγής του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Θυμάμαι ότι κάθε εβδομάδα κάναμε σύσκεψη, με τη συμμετοχή του υφυπουργού αθλητισμού, του γενικού γραμματέα, του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, του νομάρχη Θεσσαλονίκης. Όλοι έτρεξαν και ασχολήθηκαν με το κλειστό γήπεδο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παρέκκλιση από τα χρονοδιαγράμματα. Θυμάμαι ότι τότε είχαμε επικεντρώσει την προσοχή μας στη διασφάλιση των χρημάτων. Τώρα, έχουμε τα χρήματα, δεν τα ζητάμε. Συνεπώς, αυτό που περιμένουμε από τους φορείς είναι να επιταχύνουν τις διαδικασίες. Έχουμε την εμπειρία από τη συνεργασία με το δημόσιο, την τοπική αυτοδιοίκηση και ξέρουμε πώς θα κινηθούμε. Για να πάμε και στα παλιά, προκειμένου να γίνει το γήπεδο της Τούμπας, συνέβαλαν σ’ ένα βαθμό και η πολιτεία, κι ο δήμος».

Ίσως η πιο μεγάλη πίεση να είναι αυτή που ασκεί ο Ιβάν Σαββίδης στον εαυτό του, έχοντας αποφασίσει να μπει ξανά μόνο στο νέο γήπεδο της Τούμπας. Συμφωνείτε;

«Ο Σαββίδης θα είναι αυτός που θα ‘τρέξει’ την κατασκευή του γηπέδου. Δεν νομίζω πάντως ότι το συγκεκριμένο κίνητρο είναι αυτό που θα μας κάνει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ασκούμε συνεχώς πίεση στους ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα μ’ αυτό το μεγάλο έργο. Όπως πολύ σημαντική είναι και η κατανομή αρμοδιοτήτων. Καθένας από εμάς θα ασχολείται με έναν συγκεκριμένο τομέα και θα πιέζει σε ανάλογη κατεύθυνση». 

Πόσο εφικτό είναι να έχετε ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες γραφειοκρατικού χαρακτήρα μέχρι το Μάιο;

«Γεγονός είναι ότι θα πρέπει να τρέξουν παράλληλα κάποιες διαδικασίες. Ένα σκέλος είναι το σχέδιο και η αρχιτεκτονική του νέου γηπέδου, όπως και η εξασφάλιση ενός μίνιμουμ χώρου στάθμευσης. Δεν είναι απαραίτητο να περιμένουμε τι θα γίνει ακριβώς για τον περιβάλλοντα χώρο. Όπως σας είπα, υπάρχουν και αμφισβητούμενες ιδιοκτησίες. Για να καταλάβετε, το κολυμβητήριο κατασκευάστηκε σε οικόπεδο, ο ιδιοκτήτης του οποίου είναι άγνωστος. Και μόνο ένα κομμάτι του οικοπέδου ανήκει στο δήμο». 

Απ’ όσα γνωρίζετε, αρκούν δύο χρόνια από την ημέρα που θ’ αρχίσουν οι εργασίες μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής;

«Βέβαια. Μη σας πω και ότι αρκούν 18 μήνες. Όταν υπάρχει το χρήμα, ελαττώνεται κι ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου».

Εφόσον υλοποιηθεί το έργο, θα αποτελέσει και το αποκορύφωμα στην παραγοντική σας θητεία;

«Η κατασκευή της νέας Τούμπας αποτελεί το όνειρο των τελευταίων γενεών, ένα όνειρο ζωής. Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά, όταν πρωτοήρθα στην Τούμπα, όταν το γήπεδο ακόμη φτιάχνονταν. Η θύρα 4 ήταν ακόμη μπαζωμένη, δεν υπήρχαν κερκίδες. Με τα ψέματα, που λέει ο λόγος, κάναμε το γήπεδο. Όταν, όμως, πέρασαν τα χρόνια και η ομάδα μας άρχισε να πρωταγωνιστεί, όλοι είχαμε ένα στόχο: ένα νέο γήπεδο. Στη διάρκεια της ενασχόλησης μου με τον ΠΑΟΚ, προέκυψε το Παλατάκι. Και ήταν μεγάλο το επίτευγμα, να κάνουμε ιδιόκτητο γήπεδο μπάσκετ. Απέμενε, λοιπόν, το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου. Και δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν, που το θέμα βρίσκονταν στην επικαιρότητα. Επί εποχής Μπατατούδη, ως διοίκηση ερασιτέχνη είχαμε κάνει δημοσκόπηση για το που θα ήθελε ο κόσμος να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο. Ποσοστό 85% και πάνω ήθελε Τούμπα, ένα 10% ήθελε Καρατάσου και ένα 4%-5% προτιμούσε το χώρο δίπλα στο Παλατάκι. Είχε ‘πέσει’ τότε μια πρόταση να πάρουμε από το ΙΚΑ τα 200 στρέμματα στην Πυλαία και να τ’ ανταλλάξουμε με την έκταση της Τούμπας» 

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

«Τα πάντα για να πετύχουμε τη μέγιστη» 

Έχουν αυξηθεί όντως οι πιθανότητες, έτσι ώστε η χωρητικότητα του νέου γηπέδου να φθάνει τις 40 χιλιάδες; 

«Είναι κάτι, που δεν έχει μπει ακόμη στις συζητήσεις. Από την πρώτη στιγμή, βέβαια, ο Ιβάν Σαββίδης ήθελε ένα όσο το δυνατό πιο μεγάλο γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και δεν θα σταματήσουμε, ακόμη κι όταν εξασφαλιστεί μια χωρητικότητα της τάξης των 35 χιλιάδων θέσεων. Οι μελετητές θα δουν τους διαθέσιμους χώρους κι ανάλογα θα κρίνουν».  

Υπάρχει πρόβλεψη για τη μεταστέγαση των τμημάτων του ερασιτέχνη, τα οποία δραστηριοποιούνται στο γήπεδο;

«Έχουμε κάνει τη σχετική αναζήτηση, και στη Μίκρα, και στη Σταυρούπολη, ακόμη και στο Παλατάκι. Μπορεί να γίνουν και κάποιες γρήγορες κατασκευές. Το βέβαιο είναι ότι κανένα τμήμα δεν πρόκειται ν’ αναστείλει τη λειτουργία του».

Θα εξακολουθήσει να αποτελεί το νέο γήπεδο περιουσιακό στοιχείο του ΑΣ ΠΑΟΚ;

«Όλες οι συμφωνίες και οι συμβάσεις για την κατασκευή του νέου γηπέδου γίνονται με τον ερασιτέχνη. Ο ΑΣ θα κάνει συμφωνία με την εταιρεία ειδικού σκοπού, που θα συσταθεί ακριβώς για τη διεκπεραίωση του έργου. Και αυτή η εταιρία θα έχει τη χρήση και την εκμετάλλευση του γηπέδου για όσο διάστημα χρειαστεί να κάνει απόσβεση. Κατόπιν φυσικά συμφωνίας με τον ΑΣ, στον οποίο μετά από κάποια χρόνια θα περιέλθει και πάλι το γήπεδο. Και η λογική αυτό λέει. Δεν μπορεί κάποιος να κατασκευάσει ένα γήπεδο, να χρειάζεται ένα διάστημα π. χ. 30 χρόνων για να κάνει απόσβεση και εσύ να θέλεις να του το πάρεις μετά από δέκα χρόνια». 

Αυτή η συμφωνία θα είναι άσχετη με τους όρους της υπάρχουσας συνεργασίας της ΠΑΕ και του ΑΣ;

«Φυσικά. Η ΠΑΕ θα έχει τη χρήση του γηπέδου για όσα χρόνια συμφωνήσουμε. Και δεν υπάρχει περίπτωση να μη τα βρούμε. Άλλωστε, ο κ. Σαββίδης μας έχει αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρεται για το κέρδος. Η παραχώρηση του σήματος είναι άλλο κεφάλαιο. Αλλά, εδώ, να πούμε και το άλλο. Μέχρι σήμερα, μας ‘κρατάει’ ο Σαββίδης. Αν δεν έρχονταν στον ΠΑΟΚ, θα είχαμε μεγάλα προβλήματα ύπαρξης της ΠΑΕ και της ΚΑΕ. Ο ΑΣ θα κατέβαζε πολύ χαμηλά το μπάτζετ και από τα 20-22 τμήματα που διατηρεί, να κατέβαινε στα πέντε-έξι, με την προϋπόθεση να αυτοσυντηρούνται. Και, σίγουρα, δεν θα είχαμε το βόλεϊ, το χάντμπολ και το γυναικείο ποδόσφαιρο σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Για αυτό λέω ότι στην ουσία ο Σαββίδης στηρίζει το σύνολο των τμημάτων». 

Τι θα σημαίνει για το σύλλογο η ενδεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Κατ’ αρχήν, θα ανατείλει μια νέα εποχή. Θα δοθούν ακόμη μεγαλύτερα κίνητρα στο μεγαλομέτοχο και θα μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω για την ομάδα. Πάνω απ’ όλα, θα δημιουργήσουμε νέα γενιά μικρών ΠΑΟΚτσήδων, γιατί οι τίτλοι είναι αυτοί που φέρνουν νέους φιλάθλους σε μια ομάδα». 

Πόσες είναι ακόμη οι προσωπικές σας αντοχές στο τιμόνι του ΑΣ μετά από 21 χρόνια προεδρικής θητείας;

«Μετά από τόσα χρόνια, όση αντοχή κι αν έχει κανείς, τα αποθέματα τελειώνουν. Και στα 21 χρόνια προσθέστε άλλα δέκα-δεκαπέντε σε θέσεις αντιπροέδρου και γραμματέα. Όταν ασχολείσαι με τον ΠΑΟΚ, από οποιοδήποτε πόστο, απαιτείται τρέξιμο και δουλειά. Είναι γεγονός, πάντως, ότι οι αντοχές σου δίνουν κουράγιο και τη δύναμη να κάνεις υπομονή και να δώσεις ό,τι μπορείς στα χρόνια που ακολουθούν. Επιθυμία μου είναι να βρεθεί όσο το δυνατό πιο σύντομα κάποιος να έρθει μαζί μας και να ασχοληθεί με τον ΑΣ. Σκεφτείτε ότι η ΠΑΕ έχει ένα τμήμα από 30 παίκτες. Εμείς έχουμε 30 επί 20 τμήματα. Θέλει μεγάλη προσοχή για να μη σου ξεφύγει τίποτα. Και το πιο εύκολο να σου ξεφύγει είναι το οικονομικό». 

Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ  

«Διατηρούμε καλές σχέσεις μ’ όλους» 

Τι ρόλο μπορεί να παίξει το γεγονός ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, και σε επίπεδο κυβέρνησης, αλλά και τοπικής αυτοδιοίκησης;

«Θα έλεγα ότι στη συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να παίξει βοηθητικό ρόλο. Κανένα κόμμα δεν θέλει να έχει απέναντι του τον κόσμο του ΠΑΟΚ, συνεπώς όλοι θα είναι περισσότερο κοντά μας. Τη μια μέρα ζητήσαμε συνάντηση με περιφερειάρχη και δήμαρχο, την άλλη ημέρα αυτή έγινε. Και κάτι ακόμη. Δεν μας ενδιαφέρει ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Μπορεί ο καθένας από εμάς να πρεσβεύει κάτι, αλλά όταν ασχολούμαστε με τα θέματα της ομάδας μας, είμαστε ΠΑΟΚ. Και δεν υπάρχει πολιτικός, που να ισχυριστεί ότι έτυχε διαφορετικής αντιμετώπισης από τον επίσημο ΠΑΟΚ. Διατηρούμε καλές σχέσεις με όλους, αντιμετωπίζουμε όλες τις παρατάξεις ισότιμα, έχοντας ως μοναδικό μας γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου μας». 

Πηγή : FORZA
Άναψε... κόκκινο ο Γιώργος Σαββίδης! (pic)

Άναψε... κόκκινο ο Γιώργος Σαββίδης! (pic)

Ξεκάθαρος σχετικά με τη φημολογία περί ενδιαφέροντος του #PAOK για τον Νικολάε Στάντσιου

«Δεν σας ξεχνούμε»

«Δεν σας ξεχνούμε»

Η ανακοίνωση του ΑΣ #PAOK για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Το σήκωσε και ο Γιώτης!

Το σήκωσε και ο Γιώτης!

Και άνοδος και Πρωτάθλημα για την ομάδα του Εγκωμίτη στη Κύπρο!

Ζητά να γίνουν 16 οι ομάδες στην Football League η Καλαμάτα!

Ζητά να γίνουν 16 οι ομάδες στην Football League η Καλαμάτα!

Άλλος για τη βάρκα μας; Τώρα που γυρίζει παιδιά...

«Ενώνουμε τη φωνή μας μέχρι να αναγνωριστεί παγκόσμια η Γενοκτονία των Ποντίων»

«Ενώνουμε τη φωνή μας μέχρι να αναγνωριστεί παγκόσμια η Γενοκτονία των Ποντίων»

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Συγκινημένος ο «Μάτζικ»: «Δε μπορεί να είναι αυτή η εικόνα του ΠΑΟΚ...»

Συγκινημένος ο «Μάτζικ»: «Δε μπορεί να είναι αυτή η εικόνα του ΠΑΟΚ...»

Βούρκωσε ο Νίκος Σταυρόπουλος στο περιθώριο εκδήλωσης για την υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το σχόλιο της ημέρας


«Παίζει» το όνομα του Ρέι στην Αργεντινή!


Πρώτα Βαρέλα-Σάκχοφ και μετά οι άλλοι


Νέος προπονητής στη Ξάνθη!


"Ο Πέλκας έδειξε πως μπορεί να ηγηθεί"


Κάνιας: «Ψάχνω κάτι που θα μου δώσει κίνητρο…»


Ο Πασχαλάκης στην Τούμπα!


Πρωταθλητής με 23 σε βάρος του λάθη!


Επίσημο: Στην Α2 ο Ολυμπιακός!


Θέλει με τους όρους του και τον Κάνιας


«Μας κράτησε ενωμένους ο Λουτσέσκου, μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους»


Ενρίκε στο PAOK24: "Ελπίζω να μείνω, ο ΠΑΟΚ αξίζει να παίξει στο Champions League!"


Αργούν οι διακοπές για τους νταμπλούχους


«Κόκκινο» λόγω ΕΣΡ στο κανάλι του Μαρινάκη


ΘΕΜΑ PAOK24: Έκανε πρόταση και περιμένει τον Σάκχοφ ο ΠΑΟΚ


«Έχουμε δύο επιθετικούς»


Ξεκίνησε αποκατάσταση ο αρχηγός (video)


Τα συγχαρητήρια και οι αναμνήσεις του ΠΑΟΚ με τον Ιτούδη (pic)


Συντάξεις και τέσσερα επιδόματα θα πληρωθούν την Παρασκευή


Είδαν ταλέντα από συνεργαζόμενες ακαδημίες


Ολοταχώς προς Α2 ο Ολυμπιακός


«Σημείο αναφοράς το νέο γήπεδο» (vid)


«Κομλιτσένκο για ΠΑΟΚ»


Το ξεχωριστό παιχνίδι της Τούμπας (video)


Σέρρες: 9χρονο κοριτσάκι παρασύρθηκε από λεωφορείο των ΚΤΕΛ


Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ιτούδης, δεν ξέχασε τον ΠΑΟΚ (video)


Δίπλα σε αυτούς που απέμειναν, με 5 ευρώ


«Παραπάνω από ένα όνειρο!»


Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για τον λαό του


Γκολ από δύο... ενδεκάδες


Τρένο συγκρούστηκε με δίκυκλο στη Μοναστηρίου


«Να φύγει η Αστυνομία από τα γήπεδα»!


Λάζαρ: «Ζήλεψα λίγο που δεν ήμουν εκεί»


Επιστρέφει στη βάση του ο αρχηγός!


Βρέθηκε όλμος στην Τούμπα


Προπόνηση με Ιβόμπι, Νάιλς ο Άκπομ (pic)


Γιορτή του χάντμπολ με φόντο το Ναό


Παράταση στην αγωνία


«ΠΑΟΚΑΡΑ με τους καλύτερους οπαδούς!» (pic)


Το... ξέκοψε ο Σαββίδης


ΠΑΟΚ 2019-20, τα πρώτα σχέδια


«Αναζητήστε τους υπαίτιους σε προάστιο που γειτνιάζει με τον Πειραιά»


Το «σήκωσαν» τα πιτσιρίκια του ΠΑΟΚ!


Τριάρα και στο γήπεδο!


Γέμισαν με γκράφιτι τα βαγόνια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη!


«Κουπάτος» και ο Ζαμπράνο


«Φανήκαμε κουρασμένοι, στοίχησαν οι απουσίες»


Γέμισε ταλέντα η Μεσήμβρια!


Κοντά στο φινάλε ο Λάζαρ


Η ίδια... "συνταγή"


Δεν το... κουνάει ο Ολιβέιρα! (pics)


Το χάρηκε και ο Μακ (pics)


Χαμός στην Τουρκία: Συμφωνία Μπεσίκτας-Μιρτσέα Λουτσέσκου!


"Επόμενος στόχος; Ξανά το νταμπλ και όμιλοι Champions League"


Και επίσημα στη Νυρεμβέργη ο Κάναντι


Μαζί Σαββίδης και Μακ! (pic)


Ήρθε και το… video clip του «Μπαμπά»! (video)


Ο Γιώργος Σαββίδης για τη Γενοκτονία


Έγιναν και ρεκόρ…


Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Το σχόλιο της ημέρας


«Παίζει» το όνομα του Ρέι στην Αργεντινή!


Πρώτα Βαρέλα-Σάκχοφ και μετά οι άλλοι


Νέος προπονητής στη Ξάνθη!


"Ο Πέλκας έδειξε πως μπορεί να ηγηθεί"


Κάνιας: «Ψάχνω κάτι που θα μου δώσει κίνητρο…»


Ο Πασχαλάκης στην Τούμπα!


Πρωταθλητής με 23 σε βάρος του λάθη!


Επίσημο: Στην Α2 ο Ολυμπιακός!


Θέλει με τους όρους του και τον Κάνιας


«Μας κράτησε ενωμένους ο Λουτσέσκου, μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους»


Ενρίκε στο PAOK24: "Ελπίζω να μείνω, ο ΠΑΟΚ αξίζει να παίξει στο Champions League!"


Αργούν οι διακοπές για τους νταμπλούχους


«Κόκκινο» λόγω ΕΣΡ στο κανάλι του Μαρινάκη


ΘΕΜΑ PAOK24: Έκανε πρόταση και περιμένει τον Σάκχοφ ο ΠΑΟΚ


«Έχουμε δύο επιθετικούς»


Ξεκίνησε αποκατάσταση ο αρχηγός (video)


Τα συγχαρητήρια και οι αναμνήσεις του ΠΑΟΚ με τον Ιτούδη (pic)


Είδαν ταλέντα από συνεργαζόμενες ακαδημίες


Ολοταχώς προς Α2 ο Ολυμπιακός


«Σημείο αναφοράς το νέο γήπεδο» (vid)


«Κομλιτσένκο για ΠΑΟΚ»


Το ξεχωριστό παιχνίδι της Τούμπας (video)


Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ιτούδης, δεν ξέχασε τον ΠΑΟΚ (video)


Δίπλα σε αυτούς που απέμειναν, με 5 ευρώ


«Παραπάνω από ένα όνειρο!»


Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για τον λαό του


Γκολ από δύο... ενδεκάδες


«Να φύγει η Αστυνομία από τα γήπεδα»!


Λάζαρ: «Ζήλεψα λίγο που δεν ήμουν εκεί»


Επιστρέφει στη βάση του ο αρχηγός!


Προπόνηση με Ιβόμπι, Νάιλς ο Άκπομ (pic)


Γιορτή του χάντμπολ με φόντο το Ναό


Παράταση στην αγωνία


«ΠΑΟΚΑΡΑ με τους καλύτερους οπαδούς!» (pic)


Το... ξέκοψε ο Σαββίδης


ΠΑΟΚ 2019-20, τα πρώτα σχέδια


«Αναζητήστε τους υπαίτιους σε προάστιο που γειτνιάζει με τον Πειραιά»


Το «σήκωσαν» τα πιτσιρίκια του ΠΑΟΚ!


Τριάρα και στο γήπεδο!


«Κουπάτος» και ο Ζαμπράνο


«Φανήκαμε κουρασμένοι, στοίχησαν οι απουσίες»


Γέμισε ταλέντα η Μεσήμβρια!


Κοντά στο φινάλε ο Λάζαρ


Η ίδια... "συνταγή"


Δεν το... κουνάει ο Ολιβέιρα! (pics)


Το χάρηκε και ο Μακ (pics)


Χαμός στην Τουρκία: Συμφωνία Μπεσίκτας-Μιρτσέα Λουτσέσκου!


"Επόμενος στόχος; Ξανά το νταμπλ και όμιλοι Champions League"


Και επίσημα στη Νυρεμβέργη ο Κάναντι


Μαζί Σαββίδης και Μακ! (pic)


Ήρθε και το… video clip του «Μπαμπά»! (video)


Ο Γιώργος Σαββίδης για τη Γενοκτονία


Έγιναν και ρεκόρ…


Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Ο ΠΑΟΚ τίμησε την επέτειο της Γενοκτονίας! (pics)


Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας… Και ο Ολυμπιακός αγαπάει την κριτική!


«Υποχρεωμένοι να τιμάμε τη μνήμη τους με κάθε τρόπο»


Στοίχημα: Ανώτερος ο ΟΦΗ, με την παράδοση της Έμπολι


«Ήθελα να δείξω και στον ΠΑΟΚ ότι αξίζω παραπάνω»


Συντάξεις και τέσσερα επιδόματα θα πληρωθούν την Παρασκευή


Σέρρες: 9χρονο κοριτσάκι παρασύρθηκε από λεωφορείο των ΚΤΕΛ


Τρένο συγκρούστηκε με δίκυκλο στη Μοναστηρίου


Βρέθηκε όλμος στην Τούμπα


Γέμισαν με γκράφιτι τα βαγόνια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη!


Σύγκρουση λεωφορείου του ΟΑΣΘ με ΙΧ στο Ωραιόκαστρο!


Ερντογάν: «Διώξαμε τους εισβολείς από τα εδάφη μας»


Αποφυλακίστηκε ο δραπέτης - τραγουδιστής (παρουσιαστής και δημοσιογράφος)!


Χωρίς ρεύμα τρεις περιοχές της Θεσσαλονίκης!


Εκατό φαναράκια στον ουρανό της Θεσσαλονίκης!


Φωτιά τα ξημερώματα σε εργοτάξιο του Μετρό!


Εισαγγελική αναίρεση στο βούλευμα για την άδεια του Κουφοντίνα!


Όμηροι σε δώμα στην Ξηροκρήνη!


Στους λογαριασμούς των δικαιούχων η 13η σύνταξη!


Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στα καταστήματα για τον αντικαπνιστικό νόμο!


Κι επισήμως εκτός ψηφοδελτίων η Χρυσή Αυγή στη Θεσσαλονίκη!


Ταμίλα Ελευθεριάδου: «Φάρος ευημερίας η νέα Θεσσαλονίκη, πόλος ανάπτυξης η νέα Τούμπα»


Πόντος, Πόλη, ΠΑΟΚ και Πολιτισμός


Η Κίνα μπλόκαρε τη Wikipedia σε όλες τις γλώσσες!


Το σποτάκι που σαρώνει (vid)


Τροχαίο με τραυματίες κοντά στα διόδια Ωραιοκάστρου


Ληστεία με πυροβολισμό στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης


Στις ράγες το τρένο που θα κάνει το Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες


40 κόμματα και σχηματισμοί στις Ευρωεκλογές


Χωρίς νερό το Κορδελιό μέχρι το απόγευμα


Θεσσαλονίκη: Άρπαζε κάρτες και ταυτότητες από πελάτες καταστημάτων!


Ξύπνησε από το κώμα η 8χρονη Αλεξία!


Πολύωρη διακοπή νερού σήμερα στο Κορδελιό!


Τέσσερις φορές ισόβια στον Πάσσαρη!


Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς!


Ρατσιστικά κίνητρα στη δολοφονία του Πακιστανού - Δύο ένοχοι


Δημοσκοπήσεις - ανατροπή για το δήμο Θεσσαλονίκης


Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή!


Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης


Ανεβαίνουν Ορφανός-Ζέρβας


Τρένο παρέσυρε ΙΧ έξω από τη Βέροια, δύο νεκροί!


120 δόσεις: Ρύθμιση εξόδου στη σύνταξη για επαγγελματίες και αγρότες!


Χειροπέδες σε δύο διακινητές!


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θέρμη


Ποντιακά στο Σινικό Τείχος!


Νέα αναβολή στη δίκη για τον θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα!


Ελεύθερος ο 54χρονος που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία!


Μεγάλη φωτιά στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής!


Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η 8χρονη Αλεξία!


Μεγάλες αλλαγές στο Facebook (pics)


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο με βάθος... τριών μηνών!


Οι προκλήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται!


Ποιοι συνταξιούχοι διεκδικούν αναδρομικά!


Πρωτομαγιά χωρίς πλοία!


Αιματοβαμμένα έθιμα!


Επτά συλλήψεις για τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη!


«Σκότωσα επτά γυναίκες, δεν υπάρχουν άλλοι σοροί»


Ανακοίνωση του ΟΑΣΘ για τα σημερινά δρομολόγια!


Μεγάλη πυρκαγιά στη Σίνδο (video)


Μετέτρεψε την αυλή του σε... χασισοφυτεία!


Το αφεντικό τρελάθηκε λόγω... ΠΑΟΚ!


Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο!


Κλήση σε... 12χρονο, για παράνομη στάθμευση όταν ήταν... 7 χρονών!


«Τελείωσα με την πολιτική»


Μειώνονται τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω Πάσχα!