Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚάρα, έχεις τρέλα για το πρωτάθλημα…

Φέτος δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Μόνο το πρωτάθλημα. Στον ΠΑΟΚ το… μαρτυρούν με ευκολία. Ακόμη κι αν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και το «βαφτίζουν» ψύχωση. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου το εξέφρασε δημοσίως και χωρίς δισταγμό πριν το ματς με την Βίντι, σημειώνοντας πως υπάρχει… τρέλα για το πρωτάθλημα μετά τα όσα έγιναν πέρσι.

Ελένη Μπούντου

ΠΑΟΚάρα, έχεις τρέλα για το πρωτάθλημα…

Και αυτό ακριβώς χαρακτηρίζει όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Τρέλα, ψύχωση. Φέτος περισσότερο από ποτέ. Όσο κι αν «πληγώθηκε» πέρσι από την απώλεια του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ έδειξε πιο δυνατός. Άλλωστε ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Και ο ΠΑΟΚ βγήκε πιο δυνατός και αποφασισμένος να κερδίσει αυτό που του αξίζει. Τον πρώτο παλμό του τον έδωσε ο κόσμος του το καλοκαίρι. Τα διαρκείας εκτοξεύθηκαν και το ρεκόρ που σημειώθηκε επί εποχής Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι του Δικεφάλου ήταν το πρώτο μήνυμα του κόσμου φέτος για το «Εμείς Μαζί».

Αγωνιστικά, η «ψύχωση» για το πρωτάθλημα, έκανε την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου όχι απλά να αφήσει πίσω της την τιμωρία των μείον δύο βαθμών αλλά και να αποκτήσει απόσταση… ασφαλείας από τους συνδιεκδικητές του, οι οποίοι στην παρούσα φάση αντιμετωπίζουν προβλήματα εσωστρέφειας.

Στα δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ βγήκε αλώβητος σε μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών, ανά τρεις ημέρες, φεύγοντας με το διπλό από το «Γ.Καραϊσκάκης», μια έδρα που έχει γυρίσει πολλάκις την πλάτη στους Θεσσαλονικείς, πανηγύρισε νίκη επί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και απώλεσε βαθμούς μόνο από τον Ατρόμητο, ο οποίος δείχνει ικανός να κάνει (σ.σ. έχει ήδη κάνει) την ζημιά σε αρκετές ομάδες.

Σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ δεν έθελξε με την εικόνα και την απόδοσή του, ήταν καβάλα στ΄άλογο και «φτιαχνόταν» ακόμη περισσότερα ψυχολογικά, διψώντας για επιτυχία. Αυτή ήταν η μια όψη του νομίσματος της ψύχωσης για το πρωτάθλημα…

Την άλλη, την έθιξε με απόλυτο τρόπο ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, το βράδυ της ήττας στην Βουδαπέστη: «Έχουμε μεταδώσει μια ψύχωση για το πρωτάθλημα που βγήκε προφανώς σε υποσυνείδητη απαξίωση των άλλων αγώνων», κάτι που μαρτυρά και η πορεία του στους ομίλους του Europa League.

Η διαχείριση των παιχνιδιών και του ρόστερ σε έναν όμιλο που εξ΄αρχής φάνταζε να είναι στα μέτρα του ΠΑΟΚ γινόταν κυρίως με φόντο το πρωτάθλημα. Το μικρότερο δυνατό ρίσκο στην Ευρώπη προκειμένου να μην τους κοστίσει στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και πλέον θα κάνει αυτό που δεν ήθελε από την αρχή ο προπονητής του. Θα βγάλει… κομπιουτεράκια.

Στην κουβέντα της εξίσωσης πάντα χωράει και το ρόστερ. Αν και κατά πόσο ο Δικέφαλος είχε το… διαφαινόμενο βάθος στον πάγκο του για να αντέξει σε τρεις διοργανώσεις, τουλάχιστον αυτό που έδειχνε να αποκτά με την ολοκλήρωση των μεταγραφικών του κινήσεων. Και αυτό γιατί η επιμονή του Λουτσέσκου στην «χημεία» που εξασφάλισε η ομάδα του από πέρσι, έδειχνε να… σπάει μόνο σε παιχνίδια που δεν «έκαιγαν». Σε αυτά του πρωταθλήματος, ο Ρουμάνος δεν το συζητούσε…

Η… ψύχωση του πρωταθλήματος και κυρίως η επιτυχία των αποτελεσμάτων ενδεχομένως να έβαλε κάτω από το χαλάκι και τα όποια σημάδια του έστελναν εξωγενείς παράγοντες. Χρειάστηκε να βγουν εκτός εαυτού με τον διαιτητή Τζήλο, στο ματς με τον Περιστέρι για να κάνουν σαφές πως θα πάρουν αυστηρότερα μέτρα για την διαιτησία δεδομένου πως στο ντέρμπι κορυφής στο δρόμο τους βρέθηκε ελληνική… σφυρίχτρα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ μετράει το απόλυτο των βαθμών με ξένους διαιτητές και γνώρισε την πρώτη του απώλεια με τον… Τζήλο, έχοντας όμως συχνά έντονα παράπονα από τους Έλληνες και τα… εμπόδια που τους έβαλαν.

Στην ψύχωση του πρωταθλήματος συγκαταλέγεται και ο κόσμος του. Τα παθήματα θα πρέπει να έγιναν μαθήματα και η έκκληση του ΠΑΟΚ να μην παραβρεθεί κόσμος στα εκτός έδρας παιχνίδια, παρατηρήθηκε κυρίως σε αυτό του Περιστερίου, είναι ενδεικτικό της αντιμετώπισης του Δικεφάλου προκειμένου να μην χαθούν εξωαγωνιστικά, όσα κερδίζονται στο χορτάρι.

Γιατί αυτό το στοίχημα δεν είναι ενός, είναι όλων…

Μέχρι το Μάιο, κάθε αγώνας φαντάζει «μάχη» και η αλήθεια είναι πως φαντάζει και… αιώνας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Aποστολή χωρίς Κωνσταντέλια!

Η ίωση που δεν λέει να “εγκαταλείψει” τον ΠΑΟΚ στερεί από τον Ράζβαν Λουτσέσκου ένα από τα βασικά “όπλα” του!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", στην οποία δεν συμμετείχε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας λόγω ίωσης!

Έτσι, ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν θα ταξιδέψει στην Αθήνα, όπως και οι Ιβάν Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Γουίλιαμ Τρόοστ - Έκονγκ, με την αποστολή να αποτελείται από τους Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδη, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη, Μιχαηλίδη, Μπάμπα, Τσιγγάρα, Σβαμπ, Μάρκος Αντόνιο, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μουργκ, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Σαμάτα και Τζίμα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Kατηγορίας elite το φετινό τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»

Με τη συμμετοχή ομάδων όπως η Παρτιζάν, η Νιουκάστλ, ο Ερυθρός Αστέρας και φυσικά ο ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ξεχωριστό θα είναι το φετινό τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης», το οποίο διοργανώνεται και διεξάγεται από το 2009 στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Σχετικά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

"Το τουρνουά “Παναγιώτης Κατσούρης”, διεξάγεται από το 2009, στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή μας. Αυτή τη χρονιά όμως, μετατρέπεται σε ένα elite τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών με την συμμετοχή επαγγελματικών ομάδων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και ακαδημιών υψηλού επιπέδου.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Απριλίου στο αθλητικό κέντρο LOLAS στη Σουρωτή, θα αφορά τις ηλικίες Κ15 και Κ13 και εκτός από  τα τμήματα του ΠΑΟΚ, θα ταξιδέψουν ως την Θεσσαλονίκη, μεταξύ αλλων, η Νιούκαστλ, η Μπόχουμ, η Παρτιζάν.

Στην 1η φάση θα αγωνιστούν 16 ομάδες που θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, βάσει δυναμικότητας. Στη 2η φάση – στο μονοπάτι gold – θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ στο μονοπάτι θα αγωνιστούν οι τρίτοι και τέταρτοι των ομίλων. Όσο για την τελική φάση, θα διεξαχθεί με νοκ άουτ αγώνες, έως τον τελικό.

Κ15

GROUP A

ΠΑΟΚ, Τζουνιορούλ (Ρουμανία), Πανιώνιος, Ατρόμητοι Λάρισας

GROUP B

Eρυθρός Αστέρας (Σερβία), Έξετερ (Αγγλία), Παναιτωλικός, Μπέμπηδες

GROUP C

Νιούκαστλ, Ράντερς FC (Δανία), ΝΠΣ Βόλος, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

GROUP D

Παρτιζάν, Ομόνοια Λευκωσίας, Μακεδονικός, Αγία Παρασκευή Βόλου

Κ13

GROUP A

ΠΑΟΚ, Έξετερ, Ατσαλένιος, Red Star School

GROUP Β

Ράντερς, ΝΠΣ Βόλος, TSC Όστερχουτ (Ολλανδία), Μπέμπηδες

GROUP C

Μπόχουμ, ΑΕΚ Λάρνακας, Pro Soccer Academy, ΠΑΟΚ Κομοτηνής

GROUP D

Παρτιζάν, Παναθηναϊκός, Ακαδημία Αρσακλή, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

Κάθε ομάδα θα παίξει οκτώ αγώνες. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι 20 λεπτά, ενώ στην τελική φάση 25 λεπτά. Στον τελικό, σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ορισμός της… απειρίας!

Το “φτωχό” βιογραφικό του Μιγκέλ Μπερτόλο Νογκέιρα και η εύλογη απορία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Προβληματισμό αν μη τι άλλο προκαλεί η επιλογή της ΕΠΟ να επιλέξει τον 30χρονο Πορτογάλο Μιγκέλ Μπερτόλο Νογκέιρα για το αυριανό ντέρμπι (20:30) στο "Γ. Καραϊσκάκης", μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play off της Stoiximan Super League.

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν πρόκειται για έναν διαιτητή που όχι μόνο ανήκει στη δεύτερη κατηγορία της UEFA αλλά έγινε διεθνής προ ολίγων μηνών!

Στην έως τώρα καριέρα του, ο Μιγκέλ Νογκέιρα έχει "σφυρίξει" μόλις 37 παιχνίδια της πορτογαλικής Primeira Liga και 6 του Κυπέλλου Πορτογαλίας, ενώ... ελάχιστες είναι οι εμπειρίες του εκτός πορτογαλικών συνόρων!

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο διασυλλογικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έχει διευθύνει μόνο το φετινό παιχνίδι μεταξύ Αμπερντίν και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (2-0) στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa Conference League, την αναμέτρηση της Σερίφ με τη Φαρούλ (3-0) για τον πρώτο προκριματικό γύρο του φετινού Champions League και το ματς μεταξύ Χάποελ Μπερ Σεβά - Λέφσκι Σόφιας (0-0) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Aπό εκεί και πέρα, δεν έχει "σφυρίξει" ούτε ένα (!) ντέρμπι στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, είναι η πρώτη φορά που έρχεται στη χώρα μας και στο "παλμαρέ" του βρίσκονται δύο παιχνίδια της γαλλικής Ligue 1 (Λιλ - Ανζέ 1-0 το 2022 και Ναντ - Χάβρη 0-0 το 2023) και το πρόσφατο Ανόρθωση - Πάφος 2-3, για τα πλέι οφ του κυπριακού πρωταθλήματος.

Τώρα, με τόσο "φτωχό" βιογραφικό, πως ο συγκεκριμένος διαιτητής επιλέχθηκε από την ΚΕΔ για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, είναι άξιο απορίας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ