Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η μεγάλη επιτυχία της άμυνας!

Ο ΠΑΟΚ που συνήθως κρατάει το μηδέν

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Η μεγάλη επιτυχία της άμυνας!

«Ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ είναι ο πιο θεαματικός, ο ΠΑΟΚ έχει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες…».

Αυτά τα ακούμε και τα διαβάζουμε καθημερινά πλέον…

Αυτό που πρέπει να τονιστεί και να αναλυθεί στον φετινό ΠΑΟΚ, έχει να κάνει όμως και με την αμυντική λειτουργία.

Στον αγώνα των Ιωαννίνων ο ΠΑΟΚ κράτησε γι’ ακόμη μία φορά το μηδέν στην άμυνα. Αυτό έγινε για 17η φορά σε φετινό ματς του Δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 30 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και στα 17 από αυτά έχει κρατήσει το μηδέν! Ακόμη και το συνολικό παθητικό του ΠΑΟΚ, με τα 20 τέρματα που δέχθηκε είναι ένα πολύ καλό νούμερο.

Αυτά τα νούμερα ΚΑΙ στην άμυνα, θυμίζουν την διετία 2008-2010, τότε που ο ΠΑΟΚ είχε επίσης σημαντικές επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα.

Το 2008-2009 ο ΠΑΟΚ κράτησε το μηδέν σε 22 ματς σε ένα σύνολο 41 αγώνων.  Το ποσοστό ήταν 53,6%

Το 2009-2010 ο Δικέφαλος του Σάντος έπαιξε 43 ματς και κράτησε το μηδέν στα 26. Το ποσοστό ήταν 60,4%.

Φέτος αυτό το ίδιο ποσοστό φθάνει στο 56,6%.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κακό παράγινε!

ΠΑΟΚ και clean sheet δεν έχουν… συναντηθεί το τελευταίο δίμηνο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Eπί τοις ουσίας, ειδικά από τη στιγμή που κάθε άλλο παρά καλή είναι η περίοδος που διανύει, ο ΠΑΟΚ έπρεπε χθες να κρατήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα σε μία ομάδα που "μετρούσε" πέντε διαδοχικές ήττες και είχε απολογισμό δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Και όμως. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε ακόμα δυσκολότερο το ήδη δύσκολο έργο του στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος", με την αντίδραση να έρχεται τελικά στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να μην είναι αρκετή!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ "μετράει" πλέον δέκα συνεχόμενα παιχνίδια με "παραβιασμένη" την εστία του, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δύο ματς με τη Λαμία, δηλαδή την ομάδα που στα προηγούμενα 14 για το πρωτάθλημα, είχε βρει μόλις... μία φορά τον δρόμο προς την εστία των "ασπρόμαυρων".

Πιο συγκεκριμένα, το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ χωρίς clean sheet, έχει ως εξής:

7/3 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

10/3 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

14/3 ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1

31/3 Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ 2-3

3/4 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

7/4 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

11/4 Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-1

18/4 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

21/4 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

24/4 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θεωρώ τον ΠΑΟΚ οικογένειά μου, η ΑΕΚ θα πάρει τον τίτλο»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης για την τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος και την Εθνική ομάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή την υποψηφιότητά του στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Τον ΠΑΟΚ τον θεωρώ οικογένειά μου. Και με την ΑΕΚ δέθηκα πολύ για τέσσερα χρόνια. Αλλά προσπαθούσα όπου και αν ήμουν, τόσο στην Μπολόνια, όσο και στη Λέστερ να κάνω την καθημερινότητά που πιο ευχάριστη. Η Premier League είναι μια κατηγορία διαφορετική από τους άλλες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που ερωτηθείς για την κατάληξη της φετινής "μάχης" για τον τίτλο, απάντησε:

«Νομίζω πως μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά η ΑΕΚ έχει προβάδισμα απέναντι στις άλλες ομάδες».

Σε ότι αφορά την Εθνική ομάδα; «Ακούω πολύ συχνά κόσμο να λέει πως πρέπει να πάρουμε το Euro. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί βρισκόμαστε στην Ελλάδα και έχουμε το γνώθι σ' αυτόν. Η επιτυχία για την Ελλάδα είναι να βρίσκεται σε τελικές φάσεις και το τραγικό είναι ότι τον προηγούμενο μήνα που δεν μπορέσαμε να περάσουμε στο Euro» ήταν η απάντησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ