Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το Λονδίνο που δεν ξέρουμε

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Πέμπτη την Τσέλσι, σε ακόμα μία ευρωπαϊκή πρόκληση.

Attackερ

Το Λονδίνο που δεν ξέρουμε

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσιάζει το Λονδίνο, την πόλη που θα φιλοξενήσει το μεγάλο παιχνίδι, δίνοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για μία πολύ ιδιαίτερη πρωτεύουσα. 

Αναλυτικά:

Το Λονδίνο που δεν ξέρουμε
Υπάρχει το λαμπερό Λονδίνο με τα fancy εστιατόρια και τις εξωφρενικές τιμές. Αυτή την εποχή δε, χριστουγεννιάτικα στολισμένο, είναι εκτυφλωτικό. Υπάρχει, ωστόσο και το Λονδίνο που δεν ξέρουμε. Αυτό που έχει διατηρήσει την άγρια ομορφιά του, όπως περίπου τη διαβάζουμε στα βιβλία του Ντίκενς.

Έχει σκουπίδια, παλιά αυτοκίνητα, μουχλιασμένα σοκάκια και ομίχλη. Έχει προσωπικότητα, εξαιρετικά κτίρια, γειτονιές που παγιδεύουν το βλέμμα, μαγαζιά που συγκεντρώνουν τη σύγχρονη ποπ κουλτούρα, κι ένα πολυπολιτισμικό μωσαϊκό μεταξύ αραβικών mini-market, greek souvlaki, hip γκαλερί και street art υψηλής αισθητικής.

Αυτή η πόλη που μετρά 2.000 χρόνια ιστορίας, είναι πιο μουντή, πιο συννεφιασμένη, πιο παρεξηγημένη, πιο ενδιαφέρουσα από όσο νομίζουμε. Συμφωνούμε. Είναι λογικό κι αναμενόμενο να ποζάρετε κάτω από το Big Ben, να περπατήσετε από τον Τάμεση ως το παλάτι του Μπάκιγχαμ και το Hyde Park, να μπείτε στο Αβαείο του Westminster, να σπεύσετε στα κέρινα ομοιώματα της Madame Tussaud, να πεταχτείτε ίσως και για ψώνια από την Oxford Street μέχρι το Notting Hill.

Μα στις υποβαθμισμένες γειτονιές, εκεί όπου οι άστεγοι πωλούν τεύχη του Big Issueκαι οι μετανάστες μετρούν τις λίρες τους για να ψωνίσουν second hand ρούχα στις υπαίθριες αγορές, η πόλη είναι πιο αληθινή και πιο ζωντανή. Η Brick Lane, εκεί που λέγεται πως σύχναζε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, θυμίζει σήμερα το δικό μας Γκάζι ή, ακόμα περισσότερο, το Μεταξουργείο. Βρίθει μπυραριών και clubs, όπως το περίφημο 93 Feet Εast, ενώ τα ινδικά της εστιατόρια είναι ίσως από τα καλύτερα και φθηνότερα του Λονδίνου.

Τo paokfc ετοίμασε έναν διαφορετικό οδηγό για το Λονδίνο. Οσο το δυνατόν πιο συμπυκνωμένο, με πλήρη επίγνωση του ότι το 48ωρο δεν μπορεί να είναι αρκετό, μα με την ελπίδα ότι θα τον «αποθηκεύσετε» για μελλοντική χρήση.

London Tower Bridge

Εφόσον βρεθείτε στην εμβληματική London Tower Bridge, αξίζει να κλείσετε online εισιτήρια για την Tower Bridge Exhibition για να μάθετε τα πάντα σχετικά με την ιστορία και τον μηχανισμό ανέλκυσης της γέφυρας αλλά και για να περπατήσετε στο Glass Floor Walkaway, έναν διάδρομο με γυάλινο πάτωμα που ενώνει τους δύο πύργους και βρίσκεται σε ύψος 42 μέτρων πάνω από τον Τάμεση!

Αβαείο του Ουεστμίνστερ

Τετριμμένη ή όχι, η επίσκεψη στο επιβλητικό Αββαείο του Ουεστμίνστερ επιβάλλεται. Αυτό το γοτθικού ρυθμού αριστούργημα, που συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της βρετανικής μοναρχίας, τέχνης, ιστορίας και λογοτεχνίας.

Shoreditch

Η πιο hip γειτονιά του Λονδίνου, φωλιασμένη ανάμεσα στα εντυπωσιακά κτίρια της Liverpool Street και την ινδική γειτονιά της Brick Lane, είναι η περιοχή Shoreditch. Μυρίζει κάρι και μεθυστικά μπαχάρια και έχει την σκεπαστή αγορά του Spitalfields – η χαρά των fashionistas. Περπατώντας προς την Brick Lane, θα συναντήσετε και την υπαίθρια αγορά street food, με δεκάδες πάγκους ethnic κουζινών για λαχταριστό φαγητό από παραδοσιακό γκανέζικο ως… σουβλάκι και θα γευματίσετε στον δρόμο, με σκηνικό κάποιο από τα φημισμένα έργα street art που έχουν κατακλύσει την περιοχή.

Tip: Οι λάτρεις του Banksy θα βρουν πολλά κτίρια με street art που φέρει την υπογραφή του!

Μουσεία και γκαλερί 

Αν βρέχει – που θα βρέχει – βρείτε καταφύγιο στο Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο του Λονδίνου, την Tate Modern, ή όπου σάς ταιριάζει. Η είσοδος είναι δωρεάν!

Tip: Στην καινούργια πτέρυγα του Tate Modern, ανεβείτε στον τελευταίο όροφο από την ταράτσα του οποίου θα απολαύσετε απίθανη θέα της πόλης.

Covent Garden 

Στην ξακουστή περιοχή του Covent Garden θα δείτε το σπίτι της περίφημης Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου (χτισμένο το 18ο αιώνα), αλλά και street theater παραστάσεις που θα απολαύσετε καθισμένοι στα τραπεζάκια που έχουν έξω τα όμορφα εστιατόρια. Ενα από αυτά είναι και το Rules, ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια του Λονδίνου. Εκεί είναι και η παλαιότερη λονδρέζικη pub, το Lamb & Flag, όπου λέγεται ότι δρόσιζε τον ουρανίσκο του ο Κάρολος Ντίκενς.

Τip: Υπέροχο και πολύχρωμο το μικρό στενάκι Neal’s Yard, μεταξύ Shorts Gardens και Monmouth Street.

Ο μαγικός κόσμος του Harry Potter

Xαθείτε στον κόσμο του Harry Potter Studio της Warner Bros. Θα δείτε, μεταξύ άλλων, τη μεγάλη αίθουσα του Χόγκουαρτς και το γραφείο του Ντάμπλντορ.

Tip: Η Platform 9 3/4 βρίσκεται στον σταθμό του τρένου King’s Cross και σας περιμένει για μια φωτογραφία.

Greenwich

Στα νότια του Λονδίνου, στο προάστιο του Greenwich, ξεκινούν οι μετρήσεις του χρόνου για όλο τον πλανήτη. Μπορείτε να περπατήσετε πάνω στον πρώτο μεσημβρινό, σηματοδοτημένο από μία χρυσή λωρίδα γης.

Στη μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης, το συγκοινωνιακό δίκτυο είναι εξαιρετικό, όπως και ακριβό. The Tube (μετρό, το αρχικό τμήμα του οποίου είναι το παλαιότερο στην ιστορία των αστικών σιδηροδρόμων, καθώς άρχισε να λειτουργεί στις 10 Ιανουαρίου 1863),τα περίφημα κόκκινα λεωφορεία, ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και το DLR (Docklands Light Railway) θα σας πάνε παντού.
Το φημισμένοPortobello Market στο Notting Hill είναι ίσως το ιδανικό μέρος για να βρείτε αυθεντικά souvenirs. Από βιβλία και αντίκες μέχρι κοσμήματα, διακοσμητικά και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Κι αν είναι η πρώτη σου φορά στο Λονδίνο, μη φύγεις αν δεν δεις την αλλαγή φρουράς στο Μπάκιγχαμ κι αν δεν νιώσεις για λίγο το tea time με όλα τα παρελκόμενα (κυρίως τα cucumber sandwiches)…
Η θερμοκρασία αυτή την εποχή κυμαίνεται από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Αυτή τη στιγμή η συναλλαγματική ισοτιμία έχει ως εξής: 1 ευρώ = 0,8886 στερλίνες και 1 στερλίνα = 1,1254 ευρώ
 
Τι δεν ξέρεις για το Λονδίνο 

Θεωρείται προπαγανδιστική πράξη να βάλεις σε φάκελο γραμματόσημο με το κεφάλι της βασίλισσας ανάποδα.
Στα Harrods πωλούνταν κοκαϊνη μέχρι το 1916.
Οι Αγγλοι τρώνε περισσότερα από 11,5 δισεκατομμύρια σάντουιτς κάθε χρόνο.
Υπάρχει νεκροταφείο κατοικίδιων ζώων στο Hyde Park.
Υπάρχει μόνο ένα μέρος στο Λονδίνο όπου τα αυτοκίνητα πρέπει να κινούνται στη δεξιά πλευρά του δρόμου, το Savoy Court στο Strand. Αρχικά, αυτό επέτρεπε όσους πήγαιναν στο θέατρο να κατέβουν από το όχημά τους και να μπουν κατευθείαν στο Savoy Theatre.
Η βικτοριανή Αγγλία δεν ήταν και τόσο σεμνότυφη εποχή. Οι ιστορικοί εκτιμούν ότι περισσότερες από 80.000 γυναίκες έβγαζαν τα προς το ζην στο Λονδίνο εκδίδοντας τους εαυτούς τους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

EOKAN: “Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής”

Κατηγορηματική διάψευση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ, ξεκαθάρισε μέσω ανακοίνωσης ότι δεν έχει λάβει κανένα θετικό δείγμα για ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας.

Με επίσημη τοποθέτησή του, ο ΕΟΚΑΝ τόνισε πως δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση για ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας που βρέθηκε θετικός σε αντιντόπινγκ κοντρόλ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, ενημερώνει πως δεν έχει λάβει, μέχρι τώρα, καμία απολύτως ενημέρωση για την ύπαρξη τέτοιου δείγματος.

Γνωστοποιούμε πως σε περίπτωση εύρεσης θετικού δείγματος ενός Έλληνα αθλητή/τριας, η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων έχει υποχρέωση να κοινοποιήσει το αποτέλεσμα στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Σε ότι αφορά τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου με αντιπάλους το Καζακστάν και τη Γεωργία, η διενέργεια των δειγματοληψιών τόσο εντός όσο και εκτός αγώνα έγινε από την UEFA. Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων για τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η FIFA.

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ από την πρώτη στιγμή παρείχε επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση προς τα ΜΜΕ. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με πλήρη διαφάνεια και σύμφωνα με τους κανόνες που επιτάσσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) για έναν αθλητισμό απαλλαγμένο από ουσίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δύο ομάδες, ένα μεγάλο “ραντεβού” (vid)

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι μία μεγάλη μέρα, που θα κρίνει ένα σημαντικό εισιτήριο. ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ θα διασταυρώσουν τα "ξίφη" τους στην κατάμεστη, Τούμπα, με φόντο το πολυπόθητο εισιτήριο.

Κι οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση μέσα από τα social media τους, βάζοντας τον κόσμο τους στο κλίμα του μεγάλου αγώνα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κλαμπ Μπριζ: Ο Χάγιεν και ο “ρυθμιστής”

Τι ετοιμάζει ο τεχνικός των Βέλγων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ κινείται σε ρυθμούς ΠΑΟΚ σήμερα και η προσοχή των Βέλγων, είναι στραμμένη στο μεγάλο ματς της Τούμπας.

Ο Νίκι Χάγιεν και οι ποδοσφαιριστές του βρίσκονται από χθες στη Θεσσαλονίκη, με τον τεχνικό της Μπριζ να συμπεριλαμβάνει κανονικά στην αποστολή τους Οντόι και Σπίλερς, ενώ εκτός είναι οι Μινιολέ, Όλσεν και -φυσικά- οι τιμωρημένοι.

Κεντρικό πρόσωπο όλες τις τελευταίες ημέρες είναι ο Σπίλερς, που χθες προπονήθηκε με προστατευτική μάσκα καθώς τον ταλαιπωρεί ακόμη το χτύπημα στο κεφάλι από τη σύγκρουση με τον Αλί Σαμάτα στο πρώτο ματς, με τον νεαρό άσο να είναι "ρυθμιστής" με φόντο την αποψινή ενδεκάδα.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν οι Βέλγοι, απόψε -εκτός απροόπτου- θα είναι ο Γιάκερς και στην άμυνα θα ξεκινήσουν οι Μέγιερ, Σάμπε, Σπίλερς και Ορντονιέζ, ενώ σε περίπτωση που δεν μπορέσει να παίξει ο προτελευταίος, θα πάρει τη θέση του ο Μπογιάτα.

Από εκεί και πέρα, ο Ονιεντίκα θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα, όπως και ο Φέτλεσεν και Βανάκεν, ενώ μεσοεπιθετικά θα είναι οι Νούσα, Σκόρας και Γιουτγκλά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ