Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από το Μιλάνο στην Φλωρεντία

Έξι επισκέψεις στην Ιταλία για τον ΠΑΟΚ που μετρά 4 ήττες και 2 ισοπαλίες χωρίς να γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης.

Άκης Σακισλόγλου

Από το Μιλάνο στην Φλωρεντία

Το βράδυ της Πέμπτης η ομάδα του ΠΑΟΚ θα παίξει για τη νίκη κόντρα στη Φιορεντίνα, μιας και έχουν στενέψει τα περιθώρια πρόκρισης μετά τις δύο ήττες από την Καραμπάγκ. Το έργο όμως του Δικεφάλου μόνο εύκολο δεν είναι, μιας και στην Ιταλία δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα τη νίκη, παρά τις δύο ισοπαλίες που έχει στις δύο τελευταίες του επισκέψεις με Ουντινέζε και Φιορεντίνα.

Μάλιστα είτε σε όμιλο είτε σε νοκ-άουτ παιχνίδια ο ΠΑΟΚ μόνο τη σεζόν 2000-01 κατάφερε να γευτεί τη χαρά την πρόκρισης όταν απέκλεισε την Ουντινέζε, ενώ έχει αποκλειστεί από την Μίλαν, τη Βερόνα, την Νάπολι και την Ουντινέζε τη δεύτερη φορά που αντιμετώπισε τη σεζόν 2011-12.

Πρώτη επίσκεψη στο Μιλάνο

Ήταν η σεζόν 1973-74, όταν ο ΠΑΟΚ είχε μία από τις καλύτερες πορείες στην Ευρώπη, όταν είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων κόντρα στην μεγάλη Μίλαν της εποχής. Τότε ο Δικέφαλος είχε αποκλείσει την Λέγκια Βαρσοβίας και τη Λιόν, αλλά τελικά αποκλείστηκε από την Μίλαν του Μπεργκαμάσκι, του Τζιάνι Ριβέρα και του άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού Αλπέρτο Μπιγκόν, ενώ στον πάγκο της ομάδας ήταν η εμβληματική παρουσία του Τσέζαρε Μαλντίνι. Ο πρώτος αγώνας είχε λήξει ισόπαλος στην Τούμπα με 2-2, ενώ ο επαναληπτικός βρήκε τους “ροσονέρι” να επικρατούν με 3-0.

Η εκπληκτική Βερόνα

Μετά το πρωτάθλημα του 1985 ο ΠΑΟΚ έπεσε πάνω στην Ελλάς Βερόνα της εποχής που είχε κάνει την έκπληξη και είχε κατακτήσει το καμπιονάτο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα κόντρα στη Βερόνα του Έλκιερ και του Μπρίγκελ και έτσι έχασε με 3-1 στην ιταλική πόλη και με 1-2 στην Τούμπα.

Το ραντεβού με τον Μαραντόνα

Τρία χρόνια μετά ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι άτυχος στην κλήρωση μιας και στον πρώτο γύρο του κυπέλλου UEFA έπεσε πάνω στην Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα και του Αντόνιο Καρέκα. Ο ΠΑΟΚ πάλεψε και τους δύο αγώνες, αλλά η επίσκεψη στην Ιταλία έκρυβε άλλη μία ήττα με 1-0 στον ιταλικό νότο και μετά την ισοπαλία με 1-1 στην Τούμπα ήρθε ο τελικό αποκλεισμός.

Η πρώτη επίσκεψη στο Ούντινε

Μετά την πρόκριση επί της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ ο ΠΑΟΚ έπεσε πάλι πάνω σε ιταλική ομάδα και αυτή τη φορά στην Ουντινέζε που εκείνη την περίοδο ήταν πρωτοπόρος του ιταλικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του ιταλικού Βορρά με παίκτες όπως ο Στέφανο Φιόρε, ο Μανφρεντίνι και οι Εσπόζιτο, Γιόργκενσεν και Μαρτζιότα, αλλά και τους νεαρούς τότε Ιακουίντα, Ντε Σάντις, κατάφερε να διατηρήσεις την παράδοση του ΠΑΟΚ στην Ιταλία και τον κέρδισε με 1-0 χάρις το γκολ του Μαρτζιότα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ενώ μετά από δύο εβδομάδες αποκλείστηκε από το Δικέφαλο με το 3-0 της Τούμπας και τα δύο γκολ του Πατρίτσιο Καμπς.

Και πάλι στο Ούντινε

Τη σεζόν 2011-12 και μετά την πρώτη θέση του ΠΑΟΚ στον όμιλο του Europa League με αντιπάλους την Τότεναμ, την Ρουμπίν Καζάν και την Σάμροκ Ρόβερς, ο ΠΑΟΚ σαν ισχυρός έπεσε πάνω στην Ουντινέζε του Αντονιο Ντι Νατάλε, του Φλόρο Φλόρες, του Μπάστα, του Ίσλα και του Χαντάνοβιτς, αλλά και άλλων παικτών που τότε φαινόντουσαν άγνωστοι, αλλά πρωταγωνίστησαν στο υψηλότερο επίπεδο όπως ο Μπενατιά και ο Αρμέρο. Ο ΠΑΟΚ τότε πήρε τη λευκή ισοπαλία στο Ούντινε και έδιωξε από πάνω του την κατάρα της ήττα, αλλά στον επαναληπτικό δεν μπόρεσε να κοντράρει την ομάδα του Γκουϊντολίν και έτσι έχασε με 0-3.

Ισοπαλία σαν ήττα

Τη σεζόν 2013-14 ο ΠΑΟΚ πέτυχε για πρώτη φορά ιταλική ομάδα στον όμιλο και αυτή ήταν και η προσεχής του αντίπαλος, Φιορεντίνα. Ο ΠΑΟΚ στην 3η αγωνιστική έχασε εντός έδρας από τους “βιόλα”, αλλά την 4η αγωνιστική πήγε με φιλοδοξίες στην Ιταλία και μάλιστα προηγήθηκε προς το τέλος του αγώνα με τον Μάρτενς φτάνοντας ένα βήμα πριν από την μεγάλη νίκη. Τότε ένα λάθος του Σπυρόπουλου έδωσε την ευκαιρία στον Πασκουάλ να κάνει με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ το 1-1 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης αφήνοντας πικρή γεύση στην ομάδα του Δικεφάλου. Μάλιστα τότε η Φιορεντίνα ήταν σε ένα πολύ καλό επίπεδο με παίκτες όπως ο Μπόρχα Βαλέρο που είναι και σήμερα, αλλά και οι Νταβίντ Πιζάρο, ο Κουαρδάδο, ο Μάριο Γκομεζ και οι Ακουιλάνι και Χοακίν.

Επιμέλεια: Ηλίας Καπράλος

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αχιλλέας Μπέος εναντίον Θόδωρου Καρυπίδη με βαριές εκφράσεις!

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος και που εμπλέκεται ο Μπερτόγλιο με τον μεγαλομέτοχο του Άρη!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Aνακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά του Θόδωρου Καρυπίδη, εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος.

Σε αυτή, ο μεγαλομέτοχος του Άρη χαρακτηρίζεται θρασύδειλος και... σιχαμένος, με την θεσσαλική ΠΑΕ να ισχυρίζεται πως ο Θόδωρος Καρυπίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το μεσημέρι με τον Φακούντο Μπερτόγλιο, χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο της συνομιλίας!

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος αναφέρει:

"Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο Επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά δεν πιστεύαμε ποτέ ότι αυτοί οι τύποι θα είναι εκτός από όλα τα άλλα και θρασύδειλοι.

Σήμερα το μεσημέρι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ιδιοκτήτη του Αρη, Θοδωρή Καρυπίδη με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Φακούντο Μπερτόγλιο.

Το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους. Όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα.

Εμείς πάντως έχουμε λάβει τα μέτρα μας, έχοντας ενημερώσει τόσο τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ όσο και τις αρμόδιες Αρχές.

Η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο.

Απλά για μία ακόμη φορά αποδείξατε το πόσο σιχαμένοι είστε.

Σε όλους εσάς, πάντως, που το τελευταίο διάστημα δείχνετε ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα της ομάδα μας και την πορεία της στα πλέι άουτ, θα σας πούμε το εξής:

Υπάρχει και Θεός.

Ολοι σας και μόνοι μας…

Τhis is Voloς

Υ.Γ.: Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στον ποδοσφαιριστή μας Φακούντο Μπερτόγλιο, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τη διοίκηση της ομάδας μας για το τηλεφώνημα που έλαβε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κακό παράγινε!

ΠΑΟΚ και clean sheet δεν έχουν… συναντηθεί το τελευταίο δίμηνο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Eπί τοις ουσίας, ειδικά από τη στιγμή που κάθε άλλο παρά καλή είναι η περίοδος που διανύει, ο ΠΑΟΚ έπρεπε χθες να κρατήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα σε μία ομάδα που "μετρούσε" πέντε διαδοχικές ήττες και είχε απολογισμό δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Και όμως. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε ακόμα δυσκολότερο το ήδη δύσκολο έργο του στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος", με την αντίδραση να έρχεται τελικά στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να μην είναι αρκετή!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ "μετράει" πλέον δέκα συνεχόμενα παιχνίδια με "παραβιασμένη" την εστία του, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δύο ματς με τη Λαμία, δηλαδή την ομάδα που στα προηγούμενα 14 για το πρωτάθλημα, είχε βρει μόλις... μία φορά τον δρόμο προς την εστία των "ασπρόμαυρων".

Πιο συγκεκριμένα, το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ χωρίς clean sheet, έχει ως εξής:

7/3 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

10/3 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

14/3 ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1

31/3 Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ 2-3

3/4 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

7/4 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

11/4 Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-1

18/4 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

21/4 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

24/4 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ