PAOK24Ποδόσφαιρο

"Προσποιήσου ότι είσαι κατώτερος και ενθάρρυνε την αλαζονεία του εχθρού"

Ένα κείμενο που αξίζει να διαβάσεις, για όλα όσα ζούμε τις τελευταίες ημέρες και θα... ζήσουμε το επόμενο διάστημα

PAOK24
Επιμελεια αρθρου
"Προσποιήσου ότι είσαι κατώτερος και ενθάρρυνε την αλαζονεία του εχθρού"
Προσπαθούν να κάνουν το άσπρο, μαύρο. Προσπαθούν να σου "φυτέψουν" ενοχές. Προσπαθούν να "μουτζουρώσουν" την επιτυχία σου. Ο Δημήτρης Μπεκιάρης γράφει στο periodista.gr για όλα όσα γράφονται και λέγονται από τους "αντικειμενικούς".
Διαβάστε το κείμενο του:

«Προσποιήσου ότι είσαι κατώτερος και ενθάρρυνε την αλαζονεία του εχθρού», αναφέρει ο Σουν Τσου στην Τέχνη του Πολέμου.

Αυτό είναι που πρέπει να κάνει ο οργανισμός, η οικογένεια του ΠΑΟΚ,  ο οποίος οδεύει αήττητος προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τη στιγμή που τα αλαζονικά ντόπερμαν του κατεστημένου αλυχτάνε από το πρωί μέχρι το βράδυ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Και είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στο γήπεδο. Είναι η δεύτερη χρονιά που οι ανταγωνιστές του δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Και σε αυτή τη δεύτερη χρονιά, οι βασικοί ανταγωνιστές του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα δεν μπόρεσαν ούτε καν να σκοράρουν εναντίον του.

Αυτό λοιπόν είναι πρωταθλητισμός. Και πρωταθλητισμός είναι αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ φέτος, ο οποίος ενώ ξεκίνησε με δύο βαθμούς λιγότερους, είναι πρώτος με διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Ολυμπιακό, ο οποίος σκαρφάλωσε από την τρίτη στη δεύτερη θέση μόλις πριν από λίγα 24ωρα. Και αυτοί οι δύο βαθμοί λιγότεροι είναι που δίνουν το δικαίωμα σε εκείνους που νιώθουν «μόνιμοι ένοικοι της κορυφής» να ονειρεύονται πως μπορεί και να κατακτήσουν φέτος το πρωτάθλημα ανατρέποντας τους κανόνες της ποδοσφαιρικής νομοτέλειας. Και αν πέρυσι κάποιοι έκαναν ότι πέρασε από το χέρι τους για να χάσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, φέτος παίζουν τα ρέστα τους για να υποβαθμίσουν, να μειώσουν την αξία του δίκαιου που θα γίνει πράξη.

Φέτος, λοιπόν, έχει ενεργοποιηθεί ο πιο χυδαίος προπαγανδιστικός μηχανισμός σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα μέτωπα. Αυτός ο μηχανισμός προπαγάνδας επιδιώκει και επιχειρεί με όλα τα μέσα να απαξιώσει την αγωνιστική αξία του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ και να ενισχύσει στη συλλογική συνείδηση της φίλαθλης Ελλάδας την πεποίθηση ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ δήθεν θα είναι είτε προϊόν συναλλαγής με την κυβέρνηση, είτε προϊόν της παρασκηνιακής λειτουργίας παραγόντων που συσχετίζονται με τους «εξυγιαντές» (όπως λένε) του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Φέτος όλοι «βλέπουν» πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ωστόσο εκείνοι που ουδέποτε ασχολήθηκαν σοβαρά με την υποβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου την εποχή της «παράγκας», εκείνοι που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τις αιτίες που ευθύνονται για το γεγονός πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει την προηγμένη ποδοσφαιρική Ευρώπη,  ασχολούνται ξαφνικά με το αν ο ΠΑΟΚ αποδίδει καλό ποδόσφαιρο ή όχι. Παλαιότερα πιπίλιζαν την καραμέλα του «ΠΑΟΚ που χάνει κάτω από τα Τέμπη». Τώρα που ο ΠΑΟΚ δεν χάνει ούτε πάνω, ούτε κάτω, ούτε δίπλα, ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε παραδίπλα, τώρα οι προπαγανδιστές υποβαθμίζουν την αγωνιστική δουλειά που γίνεται στον ΠΑΟΚ, χρησιμοποιούν ως μόνιμο στόχο τον ανίκητο Ραζβάν Λουτσέσκου και εξυμνούν το ποδοσφαιρικό «υπερθέαμα» εκείνων που χάνουν και στην Κρήτη και στον Πειραιά και στην Ισπανία και στην Ιταλία.

Βγήκαν από τα λαγούμια τους οι "τιτάνες" της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας και επιχειρούν τώρα να εξομοιώσουν το χέρι του Βιερίνια στην Λαμία με 20 χρόνια και βάλε λειτουργίας της παράγκας που κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι ενώ δεν έχουν δει τα οφσάιντ που αλλοίωσαν αποτελέσματα υπέρ των «μόνιμων ενοικιαστών» της κορυφής και ενώ κλείνουν τα μάτια στα διαιτητικά εγκλήματα σε βάρος του ΠΑΟΚ (Βλέπε Κρήτη και Νέα Σμύρνη), επαναλαμβάνουν μονότονα πως το «πρωτάθλημα είναι κανονισμένο». Και δεν το κάνουν αυτό μόνο για να πλήξουν τον ΠΑΟΚ, αλλά και για να προστατεύσουν τις διοικήσεις των ανταγωνιστών του ΠΑΟΚ από την αμφισβήτηση η οποία είναι έκδηλη και θα προσλάβει χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας στις τάξεις των οπαδών και φιλάθλων των ανταγωνιστών του ΠΑΟΚ. Η συνωμοσιολογία γύρω από το δήθεν «δοσμένο πρωτάθλημα στον χαλίφη» προσφέρει το απαραίτητο άλλοθι σε εκείνους τους ιδιοκτήτες ομάδων που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον Ιβάν Σαββίδη ώστε να αιτιολογούν τη δική τους αποτυχία, αλλά και να δικαιολογούν τη δική τους απροθυμία να ενισχύσουν τις δικές τους ομάδες ώστε να ανταγωνιστούν τον ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο.

Τι θέλει επίσης να επιτύχει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός; Να δημιουργήσει ενοχικό σύνδρομο για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος που όπως όλα δείχνουν θα καταλήξει στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα. Εκείνοι που δεν ντράπηκαν ποτέ θέλουν να καλλιεργήσουν ενοχές στον λαό του ΠΑΟΚ που είχε έτοιμος να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μετά από τρεις και βάλε δεκαετίες. Τι άλλο θέλει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός; Να καλλιεργήσει κλίμα εσωστρέφειας στον οργανισμό ΠΑΟΚ, ώστε να τον απορρυθμίσει και να αποσταθεροποιήσει το διαδικαστικό πλαίσιο κανονικότητας στο οποίο εισέρχεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, είναι μέσα σε όλους τους στόχους, είναι αήττητος στην Ελλάδα, αλλά ο χυδαίος μηχανισμός προπαγάνδας θέλει να καλλιεργήσει ενοχές και ερωτηματικά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ χρησιμοποιώντας δύο επιχειρήματα: "Ο ΠΑΟΚ δεν παίζει καλή μπάλα φέτος" και "Ο Ιβάν Σαββίδης έγινε χαλίφης στη θέση του χαλίφη". 

Ξέρει ο μηχανισμός προπαγάνδας πως πρέπει να «παίξει» με το συλλογικό ασυνείδητο του λαού του ΠΑΟΚ. Εξάλλου ο ΠΑΟΚ έχει υπάρξει το μεγαλύτερο θύμα του ποδοσφαιρικού κατεστημένου στην Ελλάδα. Ο λαός του ΠΑΟΚ γνωρίζει περισσότερο από τον κάθε ένα τι θα πει αδικία. Συνεπώς ο μηχανισμός προπαγάνδας θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση στους οπαδούς του ΠΑΟΚ πως «όλοι ίδιοι είμαστε» και αυτή την εντύπωση να την μετατρέψει σε ενοχή. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στην πολιτική, όπως και παντού δεν είναι όλοι ίδιοι. Αυτού του είδους οι εξισώσεις έχουν μόνο έναν αντικειμενικό σκοπό: Να νομιμοποιήσουν τη δράση του θύτη. Και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και στην πολιτική, όπως και παντού όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι θύτες. Και στο αγωνιστικό κομμάτι το ίδιο συμβαίνει. Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός θέλει να καλλιεργήσει την μουρμούρα και την αμφισβήτηση. Μα είμαστε σοβαροί; Πως μπορεί να αμφισβητήσει κανείς μία ομάδα που στις εγχώριες διοργανώσεις έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα; 

Οι προπαγανδιστές είναι οι ίδιοι λοιπόν που τις δύο τελευταίες δεκαετίες παρά τα διαιτητικά αίσχη που συνέβαιναν στα γήπεδα έβγαζαν πρωτοσέλιδα την επόμενη ημέρα των διαιτητικών σφαγών για την "καρδιά του πρωταθλητή". Είναι εκείνοι που στον βωμό του "στόχου του πρωταθλήματος", ενός στόχου που είχε αγγίξει τα όρια της εμμονής, έκαναν έκπτωση στην κριτική τους για τις ταπεινωτικές ευρωπαϊκές εφτάρες, πεντάρες και τεσσάρες.  

Είναι εκείνοι που είδαν τους πιο απίθανους προπονητές να παίρνουν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, αλλά δεν τους ένοιαζε η απόδοση της "ομάδας του Προέδρου" που κατακτούσε τα πρωταθλήματα και χαχάνιζαν ικανοποιημένοι από την κατάσταση που επικρατούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο παρακολουθώντας το "αφεντικό" να λέει πως "έχουμε να δούμε και τα πλέι οφ". Είναι εκείνοι που, ενώ υποστηρίζουν πως ο Ιβάν Σαββίδης έγινε, δήθεν, "χαλίφης στη θέση του χαλίφη" αναγνωρίζουν μεν πως υπήρχε "χαλίφης", αλλά ξεχνούν να πουν δυνατά ποιος ήταν αυτός ο "χαλίφης". Πείτε ρε παλικάρια. Πείτε το δυνατά. Ποιος ήταν ο χαλίφης τον οποίο δήθεν αντικαθιστά ο Ιβάν Σαββίδης; Δεν έχει όνομα;

Λοιπόν, ξέρετε πως συμπεριφέρονται; Σαν ξεπεσμένοι αριστοκράτες που χάνουν τα προνόμια. Τα προνόμια δεν αντιστοιχούν αποκλειστικά στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, στην κατάκτηση της κούπας. Τα πρωταθλήματα κερδίζονται και χάνονται. Μόνιμοι πρωταθλητές υπάρχουν μόνο σε τριτοκοσμικά πρωταθλήματα. Γνωρίζουν οι συμμετέχοντες στον μηχανισμό προπαγάνδας, γνωρίζουν και τα αφεντικά τους, πως αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το πρωτάθλημα η ψαλίδα που θα αποτυπώνει τον συσχετισμό της ποδοσφαιρικής ισχύος θα ανοίξει τόσο πολύ, ώστε δύσκολα θα αντιστραφεί αυτή η κατάσταση. Ο Ιβάν Σαββίδης βάζει λεφτά και δημιουργεί τον ανίκητο ΠΑΟΚ χωρίς να έχει παίξει η ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ. Φανταστείτε τι θα συμβεί όταν ο ΠΑΟΚ θα παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ και όταν θα έχει το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα γήπεδα στην Ευρώπη. Τι θα κάνουν τότε οι ανταγωνιστές παρακολουθώντας την οικονομική ισχύ του ΠΑΟΚ να εκτοξεύεται; Είτε θα πετάξουν λευκή πετσέτα, είτε θα αναγκαστούν να ξεπαραδιαστούν, ενώ η μουρμούρα θα συνεχίζεται στις τάξεις των δικών τους οπαδών, των δικών τους φιλάθλων. Τι θα κάνουν οι μεροκαματιάρηδες της προπαγάνδας, που είχαν μάθει τόσα χρόνια να λένε και να γράφουν για την «καρδιά του πρωταθλητή»; Πως θα ψελλίσουν ξανά εκείνο το «Βρείτε πρόεδρο να βάζει χρήματα και να επενδύει»;  

Ξέρετε εκεί στον ΠΑΟΚ, εκεί στη Θεσσαλονίκη πόσα μεροκάματα θα χαθούν αν η Αθήνα γίνει μία πόλη της οποίας οι ομάδες θα παλεύουν για την δεύτερη και την τρίτη θέση και δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν μία ομάδα εκτός κέντρου; Δεν ξέρετε. Ξέρουμε εμείς, όμως. Είναι μεγάλη η πελατεία και είναι πολλά τα λεφτά. 

Για αυτό τσιρίζουν οι προπαγανδιστές στα ραδιόφωνα. Για αυτό γράφουν "κατεβατά" σε εφημερίδες και ιστοσελίδες. Η ανατροπή του status που ήθελε τις ποδοσφαιρικές ομάδες του κέντρου να έχουν αναπτύξει ιδιοκτησιακή σχέση με τα πρωταθλήματα και ταυτόχρονα ήθελε τους υπόλοιπους να είναι κομπάρσοι έφτασε στο τέλος. Αφεντικά και υπάλληλοι αντιδρούν σαν κακομαθημένα παιδιά, όπως ακριβώς έκανε τις προάλλες ο Κώστας Σημίτης. Τώρα που οι υπουργοί του προφυλακίζονται, τώρα που έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης για τα όργια της διαπλοκής (θυμηθείτε τι συνέβη επίσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο την εποχή της παντοδυναμίας του Σημίτη), ο αρχιερέας της διαπλοκής αναφέρεται υποτιμητικά στη σημερινή κυβέρνηση τα μέλη της οποίας χαρακτηρίζει «περιστασιακούς ενοικιαστές της εξουσίας». 

Ε λοιπόν, κάπως έτσι το ποδοσφαιρικό κατεστημένο του υδροκέφαλου ελληνικού κράτους αντιμετωπίζει και τη σχέση που σταθερά αναπτύσσει ο ΠΑΟΚ με την κορυφή και τον πρωταθλητισμό, ως «περιστασιακή». Αδυνατεί ο κατεστημένο να συνειδητοποιήσει την αλλαγή που έχει ήδη συντελεστεί. Και αν την έχει συνειδητοποιήσει κάνει τα αδύνατα, δυνατά ώστε να συσκοτίσει τις αιτίες της αλλαγής, να κρύψει τις δικές του αδυναμίες κάτω από το χαλί και να ταΐσει, για λίγο ακόμη, σανό τα πρόβατα. 

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ (του μοναδικού συλλόγου που κάνει οπαδούς από τους οπαδούς της) πρέπει να ενθαρρύνει την αλαζονεία του εχθρού. Να προσποιηθεί πως τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ο ΠΑΟΚ πρέπει απλά να κάνει τη δουλειά του. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι χαρούμενοι και υπερήφανοι για αυτή την ομάδα που της έχουν στερήσει τόσα πολλά και που έρχεται για να πάρει αυτό που της αξίζει. Όταν η «αριστοκρατία» αντιληφθεί τι θα έχει συμβεί, τότε θα ζητά μεταγραφή προέδρου. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ απλά θα κάνει πρωταθλητισμό.
One Team... One Family! (vid)

One Team... One Family! (vid)

Όλα όσα δεν έδειξαν οι κάμερες του τελικού #PAOK #PAOK24

Προσβολή από τον «φίλο» (pic)

Προσβολή από τον «φίλο» (pic)

Ενοχλήθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από τα όσα είδε και θεώρησε πρέπον να γράψει με μικρά τον #PAOK #PAOK24

Μετά τον τελικό... ανάσες

Μετά τον τελικό... ανάσες

Στην βάση του ο ΠΑΟΚ, άδεια στους φιναλίστ #PAOK #PAOK24

Το διπλό στοπ του Πασχαλάκη

Το διπλό στοπ του Πασχαλάκη

Ήταν αρκετό για να τον επαναφέρει στην κορυφή του διαγωνισμού #PAOK #PAOK24 #TheGoldKeeper

«Απέδειξε πως μπορεί να σηκώσει το βάρος της επιθετικής γραμμής»

«Απέδειξε πως μπορεί να σηκώσει το βάρος της επιθετικής γραμμής»

Ο #PAOK χάρισε στην ποδοσφαιρική Ελλάδα μία παράσταση υψηλού επιπέδου με Fans’ Man of the Match τον Άκπομ #PAOK #PAOK24

«Υπάρχουν ποδοσφαιριστές της Κ19 για την πρώτη ομάδα...» (aud)


Τα... είδαν όλα με την Τούμπα!


Ματς πρόκληση


«Και τι να πει κανείς...» (pics)


Δίπλα στους μάγκες με τα «ασπρόμαυρα»


«Παίρνει εκδίκηση για τα περσινά ο ΠΑΟΚ»


«Το πιο σημαντικό να βλέπουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα» (video)


Στοίχημα: Στήριγμα η Γιουβέντους


«Αξέχαστη εμπειρία» (video)


Ομάδα και κόσμος για την πρόκριση!


Ώρα για δράση


Επιστρέφει ο Σάββας


Εξέτισε και επιστρέφει


Απαιτητικό δεκαήμερο


Σπουδαίο «μάθημα» και αναγνώριση


Ιστορική πεντάρα


Αποθέωσε τον ΠΑΟΚ ο Νιόπλιας


Ξυλοδαρμός αθλητικογράφου έξω από το γήπεδο της Τούμπας


Αλλαγή ώρας στο ματς του ΠΑΟΚ


Η έκπληξη στον Μιχαηλίδη (vid)


Αποθέωση για τον κόσμο (pic)


Νίκολιτς στο PAOK24: «Περήφανες που φέραμε τον τίτλο στον ΠΑΟΚ»


Έτσι θα γίνουμε η καλύτερη ομάδα;


«Αυτά τα παιδιά είναι το αίμα του ΠΑΟΚ!»


Κέρδισαν το χειροκρότημα! (pics)


«Αξέχαστη εμπειρία, δεν φοβηθήκαμε την Τότεναμ»


Αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι!


Τη... γλίτωσε


Αγγλική υπόκλιση στο λαό του ΠΑΟΚ!


Δράστες της επίθεσης στον Τζήλο συνομιλούσαν με κατηγορούμενο του Noor 1


Κ19 ΠΑΟΚ - Τότεναμ (live)


Έκθεση ΕΛ.ΑΣ: Άναψαν 266 πυρσοί στο «Καραϊσκάκης»!


«Νταμπλ και μετά… Νέα Τούμπα»


Κινδυνεύει με τιμωρία του «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός


Οι "εκλεκτοί" του Γκαρσία


Το PAOK24 στον Libero 107,4 (ηχητικό)


Λένα Ζευγαρά: Το live unplugged της σε χρόνο dt εκτοξεύθηκε στις τάσεις στο youtube


"Κάποιοι ίσως δεν με θέλουν εδώ..."


Οι διαιτητές με ΑΕΚ


Ο Σφιντέρσκι πήρε… φόρα


«Φέρτε το γιατρό, πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λεύκο» (vid)


Επέστρεψε, σκόραρε, το πανηγύρισε έξαλλα (vid)


Εντυπωσιακές εικόνες στην Τούμπα! Ουρές για ένα εισιτήριο της Κ19! (pics)


Όλοι στο Παλατάκι!


Ξεκάθαρος για Εθνική Ρουμανίας ο Λουτσέσκου!


ΚΕΡΚΙΔΑΡΑ: «Μην ξαναβγάλεις το σκουφί» (vid)


Οι Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 «παίζουν μπάλα» στα Ιωάννινα και στα κανάλια Novasports!


Ο... απόλυτος χαμός με το σκουφί! (pics)


Στοίχημα: Δυάδα Champions League


Το γκολ... λύτρωσης του Ενρίκε και η αγκαλιά του Λουτσέσκου (pics)


«Ο Ραζβάν και ο ΠΑΟΚ του» (pic)


H μεγάλη μέρα για την Κ19!


Ο καλύτερος... κλέφτης!


Ο Ράζβαν είναι ένας από εμάς


Κάνει τη διαφορά


Ενρίκε ο 25ος!


Τα σαρώνει όλα!


Γλίτωσε τα χειρότερα (pic)


Κυκλοφορεί η Forza Plus


Αποθέωσε τον ΠΑΟΚ ο Τεννές


«Υπάρχουν ποδοσφαιριστές της Κ19 για την πρώτη ομάδα...» (aud)


Τα... είδαν όλα με την Τούμπα!


Ματς πρόκληση


«Και τι να πει κανείς...» (pics)


Δίπλα στους μάγκες με τα «ασπρόμαυρα»


«Παίρνει εκδίκηση για τα περσινά ο ΠΑΟΚ»


«Το πιο σημαντικό να βλέπουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα» (video)


Στοίχημα: Στήριγμα η Γιουβέντους


«Αξέχαστη εμπειρία» (video)


Ομάδα και κόσμος για την πρόκριση!


Ώρα για δράση


Επιστρέφει ο Σάββας


Εξέτισε και επιστρέφει


Απαιτητικό δεκαήμερο


Σπουδαίο «μάθημα» και αναγνώριση


Ιστορική πεντάρα


Αποθέωσε τον ΠΑΟΚ ο Νιόπλιας


Ξυλοδαρμός αθλητικογράφου έξω από το γήπεδο της Τούμπας


Αλλαγή ώρας στο ματς του ΠΑΟΚ


Η έκπληξη στον Μιχαηλίδη (vid)


Αποθέωση για τον κόσμο (pic)


Νίκολιτς στο PAOK24: «Περήφανες που φέραμε τον τίτλο στον ΠΑΟΚ»


Έτσι θα γίνουμε η καλύτερη ομάδα;


«Αυτά τα παιδιά είναι το αίμα του ΠΑΟΚ!»


Κέρδισαν το χειροκρότημα! (pics)


«Αξέχαστη εμπειρία, δεν φοβηθήκαμε την Τότεναμ»


Αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι!


Τη... γλίτωσε


Αγγλική υπόκλιση στο λαό του ΠΑΟΚ!


Δράστες της επίθεσης στον Τζήλο συνομιλούσαν με κατηγορούμενο του Noor 1


Κ19 ΠΑΟΚ - Τότεναμ (live)


Έκθεση ΕΛ.ΑΣ: Άναψαν 266 πυρσοί στο «Καραϊσκάκης»!


«Νταμπλ και μετά… Νέα Τούμπα»


Κινδυνεύει με τιμωρία του «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός


Οι "εκλεκτοί" του Γκαρσία


Το PAOK24 στον Libero 107,4 (ηχητικό)


"Κάποιοι ίσως δεν με θέλουν εδώ..."


Οι διαιτητές με ΑΕΚ


Ο Σφιντέρσκι πήρε… φόρα


«Φέρτε το γιατρό, πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λεύκο» (vid)


Επέστρεψε, σκόραρε, το πανηγύρισε έξαλλα (vid)


Εντυπωσιακές εικόνες στην Τούμπα! Ουρές για ένα εισιτήριο της Κ19! (pics)


Όλοι στο Παλατάκι!


Ξεκάθαρος για Εθνική Ρουμανίας ο Λουτσέσκου!


ΚΕΡΚΙΔΑΡΑ: «Μην ξαναβγάλεις το σκουφί» (vid)


Οι Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 «παίζουν μπάλα» στα Ιωάννινα και στα κανάλια Novasports!


Ο... απόλυτος χαμός με το σκουφί! (pics)


Στοίχημα: Δυάδα Champions League


Το γκολ... λύτρωσης του Ενρίκε και η αγκαλιά του Λουτσέσκου (pics)


«Ο Ραζβάν και ο ΠΑΟΚ του» (pic)


H μεγάλη μέρα για την Κ19!


Ο καλύτερος... κλέφτης!


Ο Ράζβαν είναι ένας από εμάς


Κάνει τη διαφορά


Ενρίκε ο 25ος!


Τα σαρώνει όλα!


Γλίτωσε τα χειρότερα (pic)


Κυκλοφορεί η Forza Plus


Αποθέωσε τον ΠΑΟΚ ο Τεννές


«Πεντάρα» μετά από 13 μήνες!


Λένα Ζευγαρά: Το live unplugged της σε χρόνο dt εκτοξεύθηκε στις τάσεις στο youtube


#Λένα Ζευγαρά # live unplugged : Kυκλοφόρησε και ξεσηκώνει (vid)


Θεσσαλονίκη: Σε τρία σημεία οι αγρότες


Νέα αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά στο ΑΠΘ


«Άδειαζε» σπίτια με πασπαρτού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Είχαν «ρημάξει» εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη – Πάνω από 850.000 ευρώ η λεία τους


Έβαλαν φωτιά σε ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Θεσσαλονίκη: «Σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο από ιδιωτική κλινική


Από θαύμα δεν υπήρξε θύμα στην ένοπλη ληστεία στους Άγιους Πάντες


ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε πεζούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Πυλαία: Προσποιούνταν τους υπαλλήλους του δήμου και ζητούσαν χρήματα


Λαθρέμποροι τσιγάρων πίσω από την εκτέλεση στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης


Και επισήμως Βόρεια Μακεδονία η πΓΔΜ


Δολοφονία στο Πανόραμα - Μαφιόζικη εκτέλεση «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ


Αλέξανδρος Καλλέργης: Μεγάλη δωρεά αγάπης στα ορφανά του Σκαγιοπούλειου Ιδρύματος


Θεσσαλονίκη: Σύλληψη τεσσάρων ληστών μπροστά στην κάμερα (vid)


Λήστεψαν νεαρούς στη Νέα Παραλία


Τζόκερ: Στη Θεσσαλονίκη ένα από τα οχτώ τυχερά δελτία


Ένοπλη ληστεία σε ψιλικατζίδικο στον Εύοσμο


Στην αντεπίθεση η οικογένεια του 12χρονου που ήθελαν να διώξουν από σχολείο στην Καλαμαριά


Επιχείρηση καθαρισμού σε άτυπο καταυλισμό προσφύγων κοντά στα Δικαστήρια


Στην DIMERA συμφερόντων Σαββίδη, γυάλινο περίπτερο της Νέας Παραλίας


ΚΕΕΛΠΝΟ: 38 θάνατοι από την γρίπη, 20 σε μια εβδομάδα


Φαντάρος δεν προλάβαινε το ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη και πήρε τηλέφωνο για βόμβα


Μπλόκα αγροτών σε όλη τη χώρα


Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ΟΣΕ προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Χωρίς νερό για πολλές ώρες περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης


Η επιστροφή του Μάκη Δημάκη στη Θεσσαλονίκη - Μαζί του ο Κώστας Μαρτάκης


Καλαμαριά: Τι θα γίνει με τον 12χρονο που ήθελαν να διώξουν οι συμμαθητές του από το σχολείο


Πανόραμα: Στις φλόγες τέσσερα οχήματα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης


Μαζεύτηκαν τρακτέρ στον Λαγκαδά - Σκέψεις για μπλόκο στο Δερβένι


Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε εισπρακτικές εταιρείες


Η Άγκυρα επικήρυξε τους 8 στρατιωτικούς για 700.000 ευρώ


Δημοσκοπήσεις: Από 2 έως 12% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ


Καλαμάτα: Θρήνος και σοκ για τις τρεις νεκρές στην ταβέρνα


Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας


Τζόκερ: Τυχερό 5άρι στη Θεσσαλονίκη


Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ ο Σάκης Αρναούτογλου


Δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Το σχόλιο Μπουτάρη για την υποψηφιότητα Λεκάκη


Συνέλαβαν νονό της νύχτας στη Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη: Αδίστακτος ληστής μπούκαρε με ρόπαλο σε ψιλικατζίδικο και χτύπησε υπάλληλο


Βασίλης Δήμας Tour - Δείτε σε ποιες χώρες θα εμφανιστεί


Έκλεψαν 400 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών από σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα


Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα στην Αριστοτέλους


Θεσσαλονίκη: Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα στην Αριστοτέλους


Άκυρος συναγερμός στη Λεωφόρο Νίκης - Μεταλλικό αντικείμενο και όχι βλήμα


Συναγερμός στη Λεωφόρο Νίκης για το βλήμα που βρέθηκε (pics)


Καστοριά: Ακόμη δεν έχουν βρει γιατί 300 άτομα έπαθαν γαστρεντερίτιδα


Αύξηση κατώτατου μισθού - Τι αλλάζει με παραδείγματα


Η ανακοίνωση της ΓΑΔΘ για το αιματηρό επεισόδιο στη δυτική Θεσσαλονίκη


Τραγωδία στις Σέρρες - Δύο νεκροί σε τροχαίο


Αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία στη δυτική Θεσσαλονίκη


Τσίπρας στο υπουργικό: Προχωράμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650€


Άρχισαν κινητοποιήσεις οι αγρότες - Στον κόμβο της Κουλούρας τα πρώτα τρακτέρ


Βενιζέλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης στις εκλογές


Αυξάνονται οι κατώτατοι μισθοί από 50-110€


Καμμένος: Ο Τσίπρας μου πρότεινε θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ


Τσίπρας: Ιστορική μέρα, η Βόρεια Μακεδονία θα είναι μία φίλη χώρα


Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε στις αρχές ο άνδρας που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί σε τράπεζα