PAOK24Ποδόσφαιρο

"Προσποιήσου ότι είσαι κατώτερος και ενθάρρυνε την αλαζονεία του εχθρού"

Ένα κείμενο που αξίζει να διαβάσεις, για όλα όσα ζούμε τις τελευταίες ημέρες και θα... ζήσουμε το επόμενο διάστημα

PAOK24
Επιμελεια αρθρου
"Προσποιήσου ότι είσαι κατώτερος και ενθάρρυνε την αλαζονεία του εχθρού"
Προσπαθούν να κάνουν το άσπρο, μαύρο. Προσπαθούν να σου "φυτέψουν" ενοχές. Προσπαθούν να "μουτζουρώσουν" την επιτυχία σου. Ο Δημήτρης Μπεκιάρης γράφει στο periodista.gr για όλα όσα γράφονται και λέγονται από τους "αντικειμενικούς".
Διαβάστε το κείμενο του:

«Προσποιήσου ότι είσαι κατώτερος και ενθάρρυνε την αλαζονεία του εχθρού», αναφέρει ο Σουν Τσου στην Τέχνη του Πολέμου.

Αυτό είναι που πρέπει να κάνει ο οργανισμός, η οικογένεια του ΠΑΟΚ,  ο οποίος οδεύει αήττητος προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τη στιγμή που τα αλαζονικά ντόπερμαν του κατεστημένου αλυχτάνε από το πρωί μέχρι το βράδυ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Και είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στο γήπεδο. Είναι η δεύτερη χρονιά που οι ανταγωνιστές του δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Και σε αυτή τη δεύτερη χρονιά, οι βασικοί ανταγωνιστές του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα δεν μπόρεσαν ούτε καν να σκοράρουν εναντίον του.

Αυτό λοιπόν είναι πρωταθλητισμός. Και πρωταθλητισμός είναι αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ φέτος, ο οποίος ενώ ξεκίνησε με δύο βαθμούς λιγότερους, είναι πρώτος με διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Ολυμπιακό, ο οποίος σκαρφάλωσε από την τρίτη στη δεύτερη θέση μόλις πριν από λίγα 24ωρα. Και αυτοί οι δύο βαθμοί λιγότεροι είναι που δίνουν το δικαίωμα σε εκείνους που νιώθουν «μόνιμοι ένοικοι της κορυφής» να ονειρεύονται πως μπορεί και να κατακτήσουν φέτος το πρωτάθλημα ανατρέποντας τους κανόνες της ποδοσφαιρικής νομοτέλειας. Και αν πέρυσι κάποιοι έκαναν ότι πέρασε από το χέρι τους για να χάσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, φέτος παίζουν τα ρέστα τους για να υποβαθμίσουν, να μειώσουν την αξία του δίκαιου που θα γίνει πράξη.

Φέτος, λοιπόν, έχει ενεργοποιηθεί ο πιο χυδαίος προπαγανδιστικός μηχανισμός σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα μέτωπα. Αυτός ο μηχανισμός προπαγάνδας επιδιώκει και επιχειρεί με όλα τα μέσα να απαξιώσει την αγωνιστική αξία του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ και να ενισχύσει στη συλλογική συνείδηση της φίλαθλης Ελλάδας την πεποίθηση ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ δήθεν θα είναι είτε προϊόν συναλλαγής με την κυβέρνηση, είτε προϊόν της παρασκηνιακής λειτουργίας παραγόντων που συσχετίζονται με τους «εξυγιαντές» (όπως λένε) του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Φέτος όλοι «βλέπουν» πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ωστόσο εκείνοι που ουδέποτε ασχολήθηκαν σοβαρά με την υποβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου την εποχή της «παράγκας», εκείνοι που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τις αιτίες που ευθύνονται για το γεγονός πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει την προηγμένη ποδοσφαιρική Ευρώπη,  ασχολούνται ξαφνικά με το αν ο ΠΑΟΚ αποδίδει καλό ποδόσφαιρο ή όχι. Παλαιότερα πιπίλιζαν την καραμέλα του «ΠΑΟΚ που χάνει κάτω από τα Τέμπη». Τώρα που ο ΠΑΟΚ δεν χάνει ούτε πάνω, ούτε κάτω, ούτε δίπλα, ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε παραδίπλα, τώρα οι προπαγανδιστές υποβαθμίζουν την αγωνιστική δουλειά που γίνεται στον ΠΑΟΚ, χρησιμοποιούν ως μόνιμο στόχο τον ανίκητο Ραζβάν Λουτσέσκου και εξυμνούν το ποδοσφαιρικό «υπερθέαμα» εκείνων που χάνουν και στην Κρήτη και στον Πειραιά και στην Ισπανία και στην Ιταλία.

Βγήκαν από τα λαγούμια τους οι "τιτάνες" της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας και επιχειρούν τώρα να εξομοιώσουν το χέρι του Βιερίνια στην Λαμία με 20 χρόνια και βάλε λειτουργίας της παράγκας που κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι ενώ δεν έχουν δει τα οφσάιντ που αλλοίωσαν αποτελέσματα υπέρ των «μόνιμων ενοικιαστών» της κορυφής και ενώ κλείνουν τα μάτια στα διαιτητικά εγκλήματα σε βάρος του ΠΑΟΚ (Βλέπε Κρήτη και Νέα Σμύρνη), επαναλαμβάνουν μονότονα πως το «πρωτάθλημα είναι κανονισμένο». Και δεν το κάνουν αυτό μόνο για να πλήξουν τον ΠΑΟΚ, αλλά και για να προστατεύσουν τις διοικήσεις των ανταγωνιστών του ΠΑΟΚ από την αμφισβήτηση η οποία είναι έκδηλη και θα προσλάβει χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας στις τάξεις των οπαδών και φιλάθλων των ανταγωνιστών του ΠΑΟΚ. Η συνωμοσιολογία γύρω από το δήθεν «δοσμένο πρωτάθλημα στον χαλίφη» προσφέρει το απαραίτητο άλλοθι σε εκείνους τους ιδιοκτήτες ομάδων που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον Ιβάν Σαββίδη ώστε να αιτιολογούν τη δική τους αποτυχία, αλλά και να δικαιολογούν τη δική τους απροθυμία να ενισχύσουν τις δικές τους ομάδες ώστε να ανταγωνιστούν τον ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο.

Τι θέλει επίσης να επιτύχει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός; Να δημιουργήσει ενοχικό σύνδρομο για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος που όπως όλα δείχνουν θα καταλήξει στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα. Εκείνοι που δεν ντράπηκαν ποτέ θέλουν να καλλιεργήσουν ενοχές στον λαό του ΠΑΟΚ που είχε έτοιμος να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μετά από τρεις και βάλε δεκαετίες. Τι άλλο θέλει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός; Να καλλιεργήσει κλίμα εσωστρέφειας στον οργανισμό ΠΑΟΚ, ώστε να τον απορρυθμίσει και να αποσταθεροποιήσει το διαδικαστικό πλαίσιο κανονικότητας στο οποίο εισέρχεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, είναι μέσα σε όλους τους στόχους, είναι αήττητος στην Ελλάδα, αλλά ο χυδαίος μηχανισμός προπαγάνδας θέλει να καλλιεργήσει ενοχές και ερωτηματικά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ χρησιμοποιώντας δύο επιχειρήματα: "Ο ΠΑΟΚ δεν παίζει καλή μπάλα φέτος" και "Ο Ιβάν Σαββίδης έγινε χαλίφης στη θέση του χαλίφη". 

Ξέρει ο μηχανισμός προπαγάνδας πως πρέπει να «παίξει» με το συλλογικό ασυνείδητο του λαού του ΠΑΟΚ. Εξάλλου ο ΠΑΟΚ έχει υπάρξει το μεγαλύτερο θύμα του ποδοσφαιρικού κατεστημένου στην Ελλάδα. Ο λαός του ΠΑΟΚ γνωρίζει περισσότερο από τον κάθε ένα τι θα πει αδικία. Συνεπώς ο μηχανισμός προπαγάνδας θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση στους οπαδούς του ΠΑΟΚ πως «όλοι ίδιοι είμαστε» και αυτή την εντύπωση να την μετατρέψει σε ενοχή. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στην πολιτική, όπως και παντού δεν είναι όλοι ίδιοι. Αυτού του είδους οι εξισώσεις έχουν μόνο έναν αντικειμενικό σκοπό: Να νομιμοποιήσουν τη δράση του θύτη. Και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και στην πολιτική, όπως και παντού όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι θύτες. Και στο αγωνιστικό κομμάτι το ίδιο συμβαίνει. Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός θέλει να καλλιεργήσει την μουρμούρα και την αμφισβήτηση. Μα είμαστε σοβαροί; Πως μπορεί να αμφισβητήσει κανείς μία ομάδα που στις εγχώριες διοργανώσεις έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα; 

Οι προπαγανδιστές είναι οι ίδιοι λοιπόν που τις δύο τελευταίες δεκαετίες παρά τα διαιτητικά αίσχη που συνέβαιναν στα γήπεδα έβγαζαν πρωτοσέλιδα την επόμενη ημέρα των διαιτητικών σφαγών για την "καρδιά του πρωταθλητή". Είναι εκείνοι που στον βωμό του "στόχου του πρωταθλήματος", ενός στόχου που είχε αγγίξει τα όρια της εμμονής, έκαναν έκπτωση στην κριτική τους για τις ταπεινωτικές ευρωπαϊκές εφτάρες, πεντάρες και τεσσάρες.  

Είναι εκείνοι που είδαν τους πιο απίθανους προπονητές να παίρνουν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, αλλά δεν τους ένοιαζε η απόδοση της "ομάδας του Προέδρου" που κατακτούσε τα πρωταθλήματα και χαχάνιζαν ικανοποιημένοι από την κατάσταση που επικρατούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο παρακολουθώντας το "αφεντικό" να λέει πως "έχουμε να δούμε και τα πλέι οφ". Είναι εκείνοι που, ενώ υποστηρίζουν πως ο Ιβάν Σαββίδης έγινε, δήθεν, "χαλίφης στη θέση του χαλίφη" αναγνωρίζουν μεν πως υπήρχε "χαλίφης", αλλά ξεχνούν να πουν δυνατά ποιος ήταν αυτός ο "χαλίφης". Πείτε ρε παλικάρια. Πείτε το δυνατά. Ποιος ήταν ο χαλίφης τον οποίο δήθεν αντικαθιστά ο Ιβάν Σαββίδης; Δεν έχει όνομα;

Λοιπόν, ξέρετε πως συμπεριφέρονται; Σαν ξεπεσμένοι αριστοκράτες που χάνουν τα προνόμια. Τα προνόμια δεν αντιστοιχούν αποκλειστικά στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, στην κατάκτηση της κούπας. Τα πρωταθλήματα κερδίζονται και χάνονται. Μόνιμοι πρωταθλητές υπάρχουν μόνο σε τριτοκοσμικά πρωταθλήματα. Γνωρίζουν οι συμμετέχοντες στον μηχανισμό προπαγάνδας, γνωρίζουν και τα αφεντικά τους, πως αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το πρωτάθλημα η ψαλίδα που θα αποτυπώνει τον συσχετισμό της ποδοσφαιρικής ισχύος θα ανοίξει τόσο πολύ, ώστε δύσκολα θα αντιστραφεί αυτή η κατάσταση. Ο Ιβάν Σαββίδης βάζει λεφτά και δημιουργεί τον ανίκητο ΠΑΟΚ χωρίς να έχει παίξει η ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ. Φανταστείτε τι θα συμβεί όταν ο ΠΑΟΚ θα παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ και όταν θα έχει το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα γήπεδα στην Ευρώπη. Τι θα κάνουν τότε οι ανταγωνιστές παρακολουθώντας την οικονομική ισχύ του ΠΑΟΚ να εκτοξεύεται; Είτε θα πετάξουν λευκή πετσέτα, είτε θα αναγκαστούν να ξεπαραδιαστούν, ενώ η μουρμούρα θα συνεχίζεται στις τάξεις των δικών τους οπαδών, των δικών τους φιλάθλων. Τι θα κάνουν οι μεροκαματιάρηδες της προπαγάνδας, που είχαν μάθει τόσα χρόνια να λένε και να γράφουν για την «καρδιά του πρωταθλητή»; Πως θα ψελλίσουν ξανά εκείνο το «Βρείτε πρόεδρο να βάζει χρήματα και να επενδύει»;  

Ξέρετε εκεί στον ΠΑΟΚ, εκεί στη Θεσσαλονίκη πόσα μεροκάματα θα χαθούν αν η Αθήνα γίνει μία πόλη της οποίας οι ομάδες θα παλεύουν για την δεύτερη και την τρίτη θέση και δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν μία ομάδα εκτός κέντρου; Δεν ξέρετε. Ξέρουμε εμείς, όμως. Είναι μεγάλη η πελατεία και είναι πολλά τα λεφτά. 

Για αυτό τσιρίζουν οι προπαγανδιστές στα ραδιόφωνα. Για αυτό γράφουν "κατεβατά" σε εφημερίδες και ιστοσελίδες. Η ανατροπή του status που ήθελε τις ποδοσφαιρικές ομάδες του κέντρου να έχουν αναπτύξει ιδιοκτησιακή σχέση με τα πρωταθλήματα και ταυτόχρονα ήθελε τους υπόλοιπους να είναι κομπάρσοι έφτασε στο τέλος. Αφεντικά και υπάλληλοι αντιδρούν σαν κακομαθημένα παιδιά, όπως ακριβώς έκανε τις προάλλες ο Κώστας Σημίτης. Τώρα που οι υπουργοί του προφυλακίζονται, τώρα που έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης για τα όργια της διαπλοκής (θυμηθείτε τι συνέβη επίσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο την εποχή της παντοδυναμίας του Σημίτη), ο αρχιερέας της διαπλοκής αναφέρεται υποτιμητικά στη σημερινή κυβέρνηση τα μέλη της οποίας χαρακτηρίζει «περιστασιακούς ενοικιαστές της εξουσίας». 

Ε λοιπόν, κάπως έτσι το ποδοσφαιρικό κατεστημένο του υδροκέφαλου ελληνικού κράτους αντιμετωπίζει και τη σχέση που σταθερά αναπτύσσει ο ΠΑΟΚ με την κορυφή και τον πρωταθλητισμό, ως «περιστασιακή». Αδυνατεί ο κατεστημένο να συνειδητοποιήσει την αλλαγή που έχει ήδη συντελεστεί. Και αν την έχει συνειδητοποιήσει κάνει τα αδύνατα, δυνατά ώστε να συσκοτίσει τις αιτίες της αλλαγής, να κρύψει τις δικές του αδυναμίες κάτω από το χαλί και να ταΐσει, για λίγο ακόμη, σανό τα πρόβατα. 

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ (του μοναδικού συλλόγου που κάνει οπαδούς από τους οπαδούς της) πρέπει να ενθαρρύνει την αλαζονεία του εχθρού. Να προσποιηθεί πως τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ο ΠΑΟΚ πρέπει απλά να κάνει τη δουλειά του. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι χαρούμενοι και υπερήφανοι για αυτή την ομάδα που της έχουν στερήσει τόσα πολλά και που έρχεται για να πάρει αυτό που της αξίζει. Όταν η «αριστοκρατία» αντιληφθεί τι θα έχει συμβεί, τότε θα ζητά μεταγραφή προέδρου. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ απλά θα κάνει πρωταθλητισμό.
Άναψε... κόκκινο ο Γιώργος Σαββίδης! (pic)

Άναψε... κόκκινο ο Γιώργος Σαββίδης! (pic)

Ξεκάθαρος σχετικά με τη φημολογία περί ενδιαφέροντος του #PAOK για τον Νικολάε Στάντσιου

«Δεν σας ξεχνούμε»

«Δεν σας ξεχνούμε»

Η ανακοίνωση του ΑΣ #PAOK για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Το σήκωσε και ο Γιώτης!

Το σήκωσε και ο Γιώτης!

Και άνοδος και Πρωτάθλημα για την ομάδα του Εγκωμίτη στη Κύπρο!

Ζητά να γίνουν 16 οι ομάδες στην Football League η Καλαμάτα!

Ζητά να γίνουν 16 οι ομάδες στην Football League η Καλαμάτα!

Άλλος για τη βάρκα μας; Τώρα που γυρίζει παιδιά...

«Ενώνουμε τη φωνή μας μέχρι να αναγνωριστεί παγκόσμια η Γενοκτονία των Ποντίων»

«Ενώνουμε τη φωνή μας μέχρι να αναγνωριστεί παγκόσμια η Γενοκτονία των Ποντίων»

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Συγκινημένος ο «Μάτζικ»: «Δε μπορεί να είναι αυτή η εικόνα του ΠΑΟΚ...»

Συγκινημένος ο «Μάτζικ»: «Δε μπορεί να είναι αυτή η εικόνα του ΠΑΟΚ...»

Βούρκωσε ο Νίκος Σταυρόπουλος στο περιθώριο εκδήλωσης για την υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το σχόλιο της ημέρας


«Παίζει» το όνομα του Ρέι στην Αργεντινή!


Πρώτα Βαρέλα-Σάκχοφ και μετά οι άλλοι


Νέος προπονητής στη Ξάνθη!


"Ο Πέλκας έδειξε πως μπορεί να ηγηθεί"


Κάνιας: «Ψάχνω κάτι που θα μου δώσει κίνητρο…»


Ο Πασχαλάκης στην Τούμπα!


Πρωταθλητής με 23 σε βάρος του λάθη!


Επίσημο: Στην Α2 ο Ολυμπιακός!


Θέλει με τους όρους του και τον Κάνιας


«Μας κράτησε ενωμένους ο Λουτσέσκου, μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους»


Ενρίκε στο PAOK24: "Ελπίζω να μείνω, ο ΠΑΟΚ αξίζει να παίξει στο Champions League!"


Αργούν οι διακοπές για τους νταμπλούχους


«Κόκκινο» λόγω ΕΣΡ στο κανάλι του Μαρινάκη


ΘΕΜΑ PAOK24: Έκανε πρόταση και περιμένει τον Σάκχοφ ο ΠΑΟΚ


«Έχουμε δύο επιθετικούς»


Ξεκίνησε αποκατάσταση ο αρχηγός (video)


Τα συγχαρητήρια και οι αναμνήσεις του ΠΑΟΚ με τον Ιτούδη (pic)


Συντάξεις και τέσσερα επιδόματα θα πληρωθούν την Παρασκευή


Είδαν ταλέντα από συνεργαζόμενες ακαδημίες


Ολοταχώς προς Α2 ο Ολυμπιακός


«Σημείο αναφοράς το νέο γήπεδο» (vid)


«Κομλιτσένκο για ΠΑΟΚ»


Το ξεχωριστό παιχνίδι της Τούμπας (video)


Σέρρες: 9χρονο κοριτσάκι παρασύρθηκε από λεωφορείο των ΚΤΕΛ


Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ιτούδης, δεν ξέχασε τον ΠΑΟΚ (video)


Δίπλα σε αυτούς που απέμειναν, με 5 ευρώ


«Παραπάνω από ένα όνειρο!»


Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για τον λαό του


Γκολ από δύο... ενδεκάδες


Τρένο συγκρούστηκε με δίκυκλο στη Μοναστηρίου


«Να φύγει η Αστυνομία από τα γήπεδα»!


Λάζαρ: «Ζήλεψα λίγο που δεν ήμουν εκεί»


Επιστρέφει στη βάση του ο αρχηγός!


Βρέθηκε όλμος στην Τούμπα


Προπόνηση με Ιβόμπι, Νάιλς ο Άκπομ (pic)


Γιορτή του χάντμπολ με φόντο το Ναό


Παράταση στην αγωνία


«ΠΑΟΚΑΡΑ με τους καλύτερους οπαδούς!» (pic)


Το... ξέκοψε ο Σαββίδης


ΠΑΟΚ 2019-20, τα πρώτα σχέδια


«Αναζητήστε τους υπαίτιους σε προάστιο που γειτνιάζει με τον Πειραιά»


Το «σήκωσαν» τα πιτσιρίκια του ΠΑΟΚ!


Τριάρα και στο γήπεδο!


Γέμισαν με γκράφιτι τα βαγόνια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη!


«Κουπάτος» και ο Ζαμπράνο


«Φανήκαμε κουρασμένοι, στοίχησαν οι απουσίες»


Γέμισε ταλέντα η Μεσήμβρια!


Κοντά στο φινάλε ο Λάζαρ


Η ίδια... "συνταγή"


Δεν το... κουνάει ο Ολιβέιρα! (pics)


Το χάρηκε και ο Μακ (pics)


Χαμός στην Τουρκία: Συμφωνία Μπεσίκτας-Μιρτσέα Λουτσέσκου!


"Επόμενος στόχος; Ξανά το νταμπλ και όμιλοι Champions League"


Και επίσημα στη Νυρεμβέργη ο Κάναντι


Μαζί Σαββίδης και Μακ! (pic)


Ήρθε και το… video clip του «Μπαμπά»! (video)


Ο Γιώργος Σαββίδης για τη Γενοκτονία


Έγιναν και ρεκόρ…


Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Το σχόλιο της ημέρας


«Παίζει» το όνομα του Ρέι στην Αργεντινή!


Πρώτα Βαρέλα-Σάκχοφ και μετά οι άλλοι


Νέος προπονητής στη Ξάνθη!


"Ο Πέλκας έδειξε πως μπορεί να ηγηθεί"


Κάνιας: «Ψάχνω κάτι που θα μου δώσει κίνητρο…»


Ο Πασχαλάκης στην Τούμπα!


Πρωταθλητής με 23 σε βάρος του λάθη!


Επίσημο: Στην Α2 ο Ολυμπιακός!


Θέλει με τους όρους του και τον Κάνιας


«Μας κράτησε ενωμένους ο Λουτσέσκου, μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους»


Ενρίκε στο PAOK24: "Ελπίζω να μείνω, ο ΠΑΟΚ αξίζει να παίξει στο Champions League!"


Αργούν οι διακοπές για τους νταμπλούχους


«Κόκκινο» λόγω ΕΣΡ στο κανάλι του Μαρινάκη


ΘΕΜΑ PAOK24: Έκανε πρόταση και περιμένει τον Σάκχοφ ο ΠΑΟΚ


«Έχουμε δύο επιθετικούς»


Ξεκίνησε αποκατάσταση ο αρχηγός (video)


Τα συγχαρητήρια και οι αναμνήσεις του ΠΑΟΚ με τον Ιτούδη (pic)


Είδαν ταλέντα από συνεργαζόμενες ακαδημίες


Ολοταχώς προς Α2 ο Ολυμπιακός


«Σημείο αναφοράς το νέο γήπεδο» (vid)


«Κομλιτσένκο για ΠΑΟΚ»


Το ξεχωριστό παιχνίδι της Τούμπας (video)


Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ιτούδης, δεν ξέχασε τον ΠΑΟΚ (video)


Δίπλα σε αυτούς που απέμειναν, με 5 ευρώ


«Παραπάνω από ένα όνειρο!»


Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για τον λαό του


Γκολ από δύο... ενδεκάδες


«Να φύγει η Αστυνομία από τα γήπεδα»!


Λάζαρ: «Ζήλεψα λίγο που δεν ήμουν εκεί»


Επιστρέφει στη βάση του ο αρχηγός!


Προπόνηση με Ιβόμπι, Νάιλς ο Άκπομ (pic)


Γιορτή του χάντμπολ με φόντο το Ναό


Παράταση στην αγωνία


«ΠΑΟΚΑΡΑ με τους καλύτερους οπαδούς!» (pic)


Το... ξέκοψε ο Σαββίδης


ΠΑΟΚ 2019-20, τα πρώτα σχέδια


«Αναζητήστε τους υπαίτιους σε προάστιο που γειτνιάζει με τον Πειραιά»


Το «σήκωσαν» τα πιτσιρίκια του ΠΑΟΚ!


Τριάρα και στο γήπεδο!


«Κουπάτος» και ο Ζαμπράνο


«Φανήκαμε κουρασμένοι, στοίχησαν οι απουσίες»


Γέμισε ταλέντα η Μεσήμβρια!


Κοντά στο φινάλε ο Λάζαρ


Η ίδια... "συνταγή"


Δεν το... κουνάει ο Ολιβέιρα! (pics)


Το χάρηκε και ο Μακ (pics)


Χαμός στην Τουρκία: Συμφωνία Μπεσίκτας-Μιρτσέα Λουτσέσκου!


"Επόμενος στόχος; Ξανά το νταμπλ και όμιλοι Champions League"


Και επίσημα στη Νυρεμβέργη ο Κάναντι


Μαζί Σαββίδης και Μακ! (pic)


Ήρθε και το… video clip του «Μπαμπά»! (video)


Ο Γιώργος Σαββίδης για τη Γενοκτονία


Έγιναν και ρεκόρ…


Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Ο ΠΑΟΚ τίμησε την επέτειο της Γενοκτονίας! (pics)


Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας… Και ο Ολυμπιακός αγαπάει την κριτική!


«Υποχρεωμένοι να τιμάμε τη μνήμη τους με κάθε τρόπο»


Στοίχημα: Ανώτερος ο ΟΦΗ, με την παράδοση της Έμπολι


«Ήθελα να δείξω και στον ΠΑΟΚ ότι αξίζω παραπάνω»


Συντάξεις και τέσσερα επιδόματα θα πληρωθούν την Παρασκευή


Σέρρες: 9χρονο κοριτσάκι παρασύρθηκε από λεωφορείο των ΚΤΕΛ


Τρένο συγκρούστηκε με δίκυκλο στη Μοναστηρίου


Βρέθηκε όλμος στην Τούμπα


Γέμισαν με γκράφιτι τα βαγόνια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη!


Σύγκρουση λεωφορείου του ΟΑΣΘ με ΙΧ στο Ωραιόκαστρο!


Ερντογάν: «Διώξαμε τους εισβολείς από τα εδάφη μας»


Αποφυλακίστηκε ο δραπέτης - τραγουδιστής (παρουσιαστής και δημοσιογράφος)!


Χωρίς ρεύμα τρεις περιοχές της Θεσσαλονίκης!


Εκατό φαναράκια στον ουρανό της Θεσσαλονίκης!


Φωτιά τα ξημερώματα σε εργοτάξιο του Μετρό!


Εισαγγελική αναίρεση στο βούλευμα για την άδεια του Κουφοντίνα!


Όμηροι σε δώμα στην Ξηροκρήνη!


Στους λογαριασμούς των δικαιούχων η 13η σύνταξη!


Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στα καταστήματα για τον αντικαπνιστικό νόμο!


Κι επισήμως εκτός ψηφοδελτίων η Χρυσή Αυγή στη Θεσσαλονίκη!


Ταμίλα Ελευθεριάδου: «Φάρος ευημερίας η νέα Θεσσαλονίκη, πόλος ανάπτυξης η νέα Τούμπα»


Πόντος, Πόλη, ΠΑΟΚ και Πολιτισμός


Η Κίνα μπλόκαρε τη Wikipedia σε όλες τις γλώσσες!


Το σποτάκι που σαρώνει (vid)


Τροχαίο με τραυματίες κοντά στα διόδια Ωραιοκάστρου


Ληστεία με πυροβολισμό στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης


Στις ράγες το τρένο που θα κάνει το Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες


40 κόμματα και σχηματισμοί στις Ευρωεκλογές


Χωρίς νερό το Κορδελιό μέχρι το απόγευμα


Θεσσαλονίκη: Άρπαζε κάρτες και ταυτότητες από πελάτες καταστημάτων!


Ξύπνησε από το κώμα η 8χρονη Αλεξία!


Πολύωρη διακοπή νερού σήμερα στο Κορδελιό!


Τέσσερις φορές ισόβια στον Πάσσαρη!


Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς!


Ρατσιστικά κίνητρα στη δολοφονία του Πακιστανού - Δύο ένοχοι


Δημοσκοπήσεις - ανατροπή για το δήμο Θεσσαλονίκης


Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή!


Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης


Ανεβαίνουν Ορφανός-Ζέρβας


Τρένο παρέσυρε ΙΧ έξω από τη Βέροια, δύο νεκροί!


120 δόσεις: Ρύθμιση εξόδου στη σύνταξη για επαγγελματίες και αγρότες!


Χειροπέδες σε δύο διακινητές!


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θέρμη


Ποντιακά στο Σινικό Τείχος!


Νέα αναβολή στη δίκη για τον θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα!


Ελεύθερος ο 54χρονος που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία!


Μεγάλη φωτιά στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής!


Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η 8χρονη Αλεξία!


Μεγάλες αλλαγές στο Facebook (pics)


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο με βάθος... τριών μηνών!


Οι προκλήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται!


Ποιοι συνταξιούχοι διεκδικούν αναδρομικά!


Πρωτομαγιά χωρίς πλοία!


Αιματοβαμμένα έθιμα!


Επτά συλλήψεις για τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη!


«Σκότωσα επτά γυναίκες, δεν υπάρχουν άλλοι σοροί»


Ανακοίνωση του ΟΑΣΘ για τα σημερινά δρομολόγια!


Μεγάλη πυρκαγιά στη Σίνδο (video)


Μετέτρεψε την αυλή του σε... χασισοφυτεία!


Το αφεντικό τρελάθηκε λόγω... ΠΑΟΚ!


Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο!


Κλήση σε... 12χρονο, για παράνομη στάθμευση όταν ήταν... 7 χρονών!


«Τελείωσα με την πολιτική»


Μειώνονται τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω Πάσχα!