Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτό που λέμε… «έκαναν την διαφορά»

Σχόλια-ανάλυση και κριτική για την ατομική απόδοση των παικτών του Δικεφάλου

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Αυτό που λέμε… «έκαναν την διαφορά»

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανθρακικό, ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη, αλλά ουσιαστικός και επικίνδυνος έγινε μετά το 60΄ αφού μπήκαν στο γήπεδο ο Μακ με τον Ροντρίγκεζ.

Ας δούμε την απόδοση του κάθε παίκτη ξεχωριστά.

ΓΛΥΚΟΣ: Ήταν από τα παιχνίδια που ο γκολκήπερ της μεγάλης ομάδας θα χρειάζονταν μία-δύο στιγμές. Ο Γλύκος έκανε την σπουδαία επέμβαση στο 43΄ μετά το σουτ του Ροτζέριο και πραγματικά φάνηκε πολύτιμος για τον ΠΑΟΚ.
ΣΚΟΝΔΡΑΣ: Πολύ θετικός σε πολλές στιγμές του αγώνα. Πάντα πρώτος πάνω στην μπάλα, σίγουρος σε μεταβιβάσεις και πολύ δυναμικός σε κάθε τζαρτζάρισμα. Ως αριστερό στόπερ, ανέβηκε καλά και στην επανάληψη και έφθασε κοντά σε τελικές πάσες.
ΜΑΛΕΖΑΣ: Σίγουρος και μεθοδικός στις λίγες φορές που ο αντίπαλος πλησίασε την περιοχή του ΠΑΟΚ. Δείχνει έτοιμος κάθε φορά που ο προπονητής τον επιλέγει για το κέντρο της τριάδας στα στόπερ.
ΒΙΤΟΡ: Ως δεξί στόπερ δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα στην εξέλιξη του αγώνα. Από αυτούς που προφανώς δεν θα «ξεκουραστεί» αυτή την εβδομάδα.

ΣΑΜΠΟ: Ξεκίνησε στο κέντρο και στον άξονα, αλλά μετά το 30΄ βρέθηκε ως δεξί φουλ-μπακ στην πλευρά. Δεν είχε πολλές καλές στιγμές, παρά το πάθος που έβγαλε σε διεκδικήσεις της μπάλας.
ΧΑΡΙΣΗΣ: Ψάχνονταν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όσο περνούσε η ώρα τόσο και ανέβαινε. Στην επανάληψη ήταν πολύ καλός και ανασταλτικά όπου έπαιζε επιθετική άμυνα, αλλά και στην οργάνωση που είχε καλές επιλογές.

ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: Φανερά εκτός ρυθμού αγώνων. Έπαιξε για μία ώρα στην αριστερή πλευρά, αλλά δεν κατάφερε να διακριθεί.
ΓΚΟΛΑΣΑ: Ξεκίνησε από τα δεξιά και μετά το ημίωρο πέρασε στα κεντρικά χαφ. Ήταν πολύ καλός στην επανάληψη. Δημιούργησε φάσεις, έκανε ατομικές ενέργειες και γενικά έδειξε το καλό του πρόσωπο μετά από πολύ-πολύ καιρό.

ΖΑΙΡΟ: Έπαιξε πίσω από τον φορ και στην επανάληψη μετά το 60΄ πήρε την δεξιά πλευρά. Σε φάση επίθεσης τα κάνει όλα καλά, μέχρι να πάρει την τελική απόφαση, ειδικά για πάσα. Εκεί κάπου χάνεται…
ΠΕΛΚΑΣ: Πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο όταν είχε και πιο ποιοτικά στηρίγματα. Ξεκίνησε τη φάση του πρώτου γκολ και κατάφερε να την τελειώσει. Χρειάζονταν ένα τέτοιο διάστημα για να πάρει τα πάνω του.
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Αγχωμένος με την τελική προσπάθεια και με το γκολ που του λείπει. Αυτό το άγχος του βγήκε πολύ στο τέλος. Έτρεξε, κυνήγησε, διεκδίκησε, αλλά σε φάσεις δεν μπήκε ιδιαίτερα. Προφανώς πρέπει να ηρεμήσει τώρα που θα πάρει συνεχόμενα 90λεπτα.

ΜΑΚ: Εκπληκτικός, έκανε πραγματικά την διαφορά όταν μπήκε στο γήπεδο. Όπως το είπε και ο Ελευθερόπουλος: «Παίκτης άλλου επιπέδου». Κινήθηκε άριστα στο χώρο και δημιούργησε πολλές καταστάσεις παίζοντας πίσω από τον φορ.
ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ: Μπήκε στο 60΄ και έδωσε άλλο αέρα στον ΠΑΟΚ. Πολύ θετικός από τα αριστερά με καλές συνεργασίες, ενώ εντυπωσίασε στη φάση που πρόλαβε τον αντίπαλο φορ όταν εκείνος έφευγε μόνος με τον Γλύκο.
ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Έπαιξε στο τέλος από την δεξιά πλευρά και προσπάθησε να αποφύγει τα λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα νεότερα για Μπάμπα ενόψει Λεωφόρου

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι διεθνείς επέστρεψαν, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο συνεχίζεται στη Νέα Μεσημβρία.

Η τακτική προσέγγιση του επικείμενου αγώνα στη Λεωφόρο βρέθηκε για άλλη μία μέρα στο προσκήνιο, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο να δουλεύουν μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Την Παρασκευή (29.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάγιεν: «Έτσι θέλω να παίζει η Κλαμπ Μπριζ»

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προπονητή των Βέλγων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μερικές εβδομάδες πριν την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, ο βελγικός σύλλογος απέλυσε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας (18/03) τον Ρόνι Ντέιλα και, στην θέση του (μέχρι νεοτέρας) θα καθίσει ο Νίκι Αγιέν, μέχρι πρότινος τεχνικός της Κλαμπ NXT (ομάδα της 2ης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος).

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των Βέλγων παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ερωτώμενος για το αγωνιστικό πλάνο που σχεδιάζει να εκπονήσει μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήθελα να μάθω από τους παίκτες τι πιστεύουν ότι λειτουργεί καλά στην ομάδα, και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί. Μετά τους εξήγησα τις αρχές μου. Τώρα θέλω να τα βάλω όλα σε μια σειρά.

Διάβασα ότι θα κρατήσουμε το 4-3-3, ωστόσο για εμένα δεν έχει να κάνει με τον σταθερό σχηματισμό, αλλά με τη δυναμική της ομάδας. Κάθε παίκτης πρέπει να ξέρει ξεκάθαρα ποια είναι τα καθήκοντα του μέσα στο γήπεδο. Σε καταστάσεις που χάνουμε τη μπάλα, στην κατοχή, στην αντεπίθεση. Δεν πρόκειται να αλλάξω τα πάντα. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σε ατομικές συζητήσεις έως τώρα. Θέλουμε κυρίως να βασιστούμε στα πράγματα που ήταν καλά και να συνδέσουμε την ποδοσφαιρική μας ικανότητα με το DNA της Κλαμπ Μπριζ. Θέλω να βλέπω ένταση. Μου αρέσει να έχουμε και τη μπάλα, ναι, αλλά η ένταση παραμένει το πιο σημαντικό για εμένα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ετοιμαστείτε! Κάθε Δευτέρα στις 22:00 το τηλεοπτικό Football Factory!

Ανάλυση και συζήτηση για ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδεί σε διαδίκτυο και TV 100

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο Football Factory δίνουμε έμφαση στην εμπεριστατωμένη ανάλυση και την ποδοσφαιρική συζήτηση, μαθαίνουμε πως παίζεται το παιχνίδι με τη βοήθεια επαγγελματιών του αθλητισμού.

Στην εκπομπή έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας τον εθνικό πρωταθλητή του Euro 2004, Ζήση Βρύζα, τον έμπειρο αναλυτή Γιάννη Βλάχο και τους δημοσιογράφους  Σταύρο Κόλκα, Δημήτρη Τσορμπατζόγλου και  Αλέξη Σαββόπουλο.

Δείτε αυτό το διαφορετικό τηλεοπτικό προϊόν στο διαδίκτυο και στο κανάλι του Football Factory στο Youtube. Μπείτε ΕΔΩ και ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE.

ΜΑΖΙ και τηλεοπτικά στην TV 100 την ίδια μέρα και ώρα.

Ετοιμαστείτε για την μεγάλη πρεμιέρα την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 22:00.

Με καλεσμένους που φέρνουν την προοπτική τους από τον κόσμο του αθλητισμού, το "Football Factory" υπόσχεται απολαυστικές συζητήσεις πάνω σε θέματα ποδοσφαιρικής τεχνικής και τακτικής.

Προπονητές, πρώην αθλητές και άλλες επώνυμες προσωπικότητες θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους, προσφέροντας μια εμπεριστατωμένη ματιά στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Μέσα από την εκπομπή μας, επιδιώκουμε να εκπαιδεύσουμε το αθλητικό κοινό σε τεχνικά θέματα του ποδοσφαίρου και να διαδώσουμε την αγάπη για το παιχνίδι, με έναν στόχο τη κατανόηση του αθλήματος που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει στην μείωση της τοξικότητας και της βίας στα γήπεδα.

Μπείτε ΕΔΩ στο κανάλι του Football Factory στο Youtube ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE, και ετοιμαστείτε για την μεγάλη πρεμιέρα την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 22:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ