Connect with us

ΑΣ

«Ασπρόμαυροι» μαχητές με αντιπάλους τα σοβαρά προβλήματα

Ανοιχτό κάλεσμα από τον προπονητή του τμήματος, Ιωάννη Πάκα, προς τα μέλη του ΔΣ του ΑΣ ΠΑΟΚ, αλλά και ανθρώπους της «ασπρόμαυρης» οικογένειας που θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Ασπρόμαυροι» μαχητές με αντιπάλους τα σοβαρά προβλήματα

Ένα από τα τμήματα που βάζουν τα τελευταία χρόνια το δικό τους λιθαράκι στην επιτυχημένη πορεία του συ λλόγου του ΠΑΟΚ είναι αυτό του  Tae Kwon Do. 

Αυτή τη στιγμή στο τμήμα προπονούνται και αγωνίζονται 70 αθλητές/αθλήτριες από 4 έως 20 ετών που εκπροσωπούν επάξια τον Δικέφαλο φέρνοντας επιτυχίες και μετάλλια στην «ασπρόμαυρη» οικογένεια. Πέρα όμως από το αγωνιστικό κομμάτι, κύριο μέλημα του αθλήματος είναι η πειθαρχία, ο σεβασμός απέναντι στον άλλον, αλλά και η ανάπτυξη μίας θετικής προοπτικής και ενός αισθήματος εμπιστοσύνης που θα χρησιμοποιήσει αυτός που ασχολείται με τη συγκεκριμένη τεχνική, όταν βρεθεί σε μία δύσκολη κατάσταση.

Το Tae Kwon Do του ΠΑΟΚ στεγάζεται στην αίθουσα που βρίσκεται κάτω από τα γραφεία του ασπρόμαυρου Ερασιτέχνη και την Θύρα 7 του γηπέδου της Τούμπας. Παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από τους προπονητές και τους αθλητές σε αγωνιστικό επίπεδο, υπάρχουν κάποια σοβαρά προβλήματα τα οποία βάζουν «εμπόδια» στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος και αποτελούν για την ώρα έναν δύσκολο… αντίπαλο για τους «ασπρόμαυρους» μαχητές.

Ανεπαρκής κοινόχρηστος και αγωνιστικός χώρος, προβλήματα με τον φωτισμό, αερισμό και τη ψύξη και θέρμανση, είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα «αγκάθια» που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα μέλη του τμήματος, με τον προπονητή του Tae Kwon Do του ΠΑΟΚ, Ιωάννη Πάκα, που βρίσκεται από το 2008 στο σύλλογο, να τα κάνει γνωστά μέσω της επιστολής του προς τα μέλη του ΔΣ του Ερασιτέχνη. 

Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα σε όσους επιθυμούν και έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται για βελτίωση του χώρου στον οποίο πραγματοποιούνται οι προπονήσεις ή για την αναζήτηση νέου.

Με την επικείμενη ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας, τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου που στεγάζονται στους χώρους της ιστορικής έδρας του ΠΑΟΚ θα είναι αναγκασμένα να «μετακομίσουν». 

Πρόθεση των ανθρώπων του «ασπρόμαυρου» Tae Kwon Do  είναι η μετεγκατάσταση του τμήματος να γίνει σε χώρο που θα πληροί τις προδιαγραφές και θα είναι κοντά στο γήπεδο της Τούμπας, ώστε αφενός να διατηρηθεί ένας στενός συναισθηματικός δεσμός με το «σπίτι» του συλλόγου και αφετέρου να δώσει «ανάσα» στους αθλητές και αθλήτριες του Δικεφάλου διατηρώντας τους στην οικογένεια του συλλόγου, εξελίσσοντας τους και κάνοντας τους ακόμη πιο ανταγωνιστικούς και αποτελεσματικούς σε σύγκριση με άλλους συλλόγους της Θεσσαλονίκης.

Παρακάτω, το PAOK24 σας παρουσιάζει την επιστολή του κ. Πάκα προς το ΔΣ του ΑΣ ΠΑΟΚ με τον προπονητή του Tae Kwon Do του Δικεφάλου να αναφέρεται αναλυτικά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα, αλλά και στην πρόταση που γίνεται για την εύρεση νέου χώρου. 

Προς : Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ.

Θέμα: Εύρεση νέου χώρου για τμήμα Taekwondo

Θεσσαλονίκη, 29 Ιουνίου 2020

Αξιότιμοι Κύριοι,

Ονομάζομαι Πάκας Ιωάννης και από το 2008 εργάζομαι στον ‘ΑΣ ΠΑΟΚ’ ως προπονητής του τμήματος Taekwondo. Το τμήμα έχει περίπου εβδομήντα (70) εγγεγραμμένα μέλη ηλικίας 4 έως 20 χρονών. Η αίθουσα στην οποία στεγάζεται το τμήμα, βρίσκεται κάτω από τα γραφεία του ‘ΑΣ ΠΑΟΚ’ στην θύρα 7.

Όλα αυτά τα χρόνια έως και σήμερα έχουν εμφανιστεί τα παρακάτω προβλήματα που καθιστούν τον χώρο ακατάλληλο για παιδιά αλλά και πολύ δύσκολη-προβληματική την λειτουργία του τμήματος:

  • Ανεπαρκής φυσικός αερισμός
  • Ανεπαρκής φυσικός φωτισμός
  • Ανεπαρκείς χώροι αποδυτηρίων
  • Ανεπαρκείς χώροι τουαλέτας (WC)
  • Ανεπαρκείς κοινόχρηστοι χώροι (διάδρομοι μετακίνησης αθλητών, γραμματεία,
  • χώρος αναμονής γονέων κτλ)
  • Ανεπαρκής αγωνιστικός χώρος. Ύπαρξη κολόνας στην μέση του αγωνιστικού
  • χώρου
  • Προβλήματα ψύξης/θέρμανσης
  • Προβλήματα λόγω της καντίνας, π.χ. τρωκτικά, θόρυβος, καπνός.

Παρακάτω σας παραθέτω τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί μία αίθουσα Taekwondo με βάση την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ομοσπονδία Τaekwondo:

  • Αγωνιστικός χώρος 8μ x 8μ με 3μ ύψος και χωρίς κολόνες ή άλλα φυσικά ή
  • τεχνητά εμπόδια
  • Δυο αποδυτήρια με ντους, ένα για άνδρες και ένα για γυναίκες
  • Δύο τουαλέτες, μία για άνδρες και μία για γυναίκες
  • Όλοι οι χώροι πρέπει να αερίζονται. Σε περίπτωση τεχνητού αερισμού,
  • απαιτούνται 6-7 εναλλαγές του αέρα ανά ώρα.
  • Όλοι οι χώροι πρέπει να έχουν άπλετο φως. Σε περίπτωση τεχνητού φωτισμού,
  • απαιτείται φωτισμός τουλάχιστον 150 Lux.
  • Η μετακίνηση των αθλητών πρέπει να γίνεται από διαδρόμους
  • Πρέπει να υπάρχει χώρος αναμονής των αθλητών και των γονέων

Λόγω της επικείμενης ανακατασκευής του γηπέδου και της πιθανής μετακίνησης του τμήματος μακριά από την περιοχή της Τούμπας καθώς και εξαιτίας των παραπάνω προβλημάτων που ήδη σας ανέφερα, προτείνω να δοθεί η δυνατότητα στον έφορο του τμήματος, Καζαντζίδη Ευστάθιο, να αναζητήσει μία αίθουσα με τις παραπάνω προδιαγραφές για το τμήμα του Taekwondo.

Μία αίθουσα που θα βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Τούμπας και ειδικότερα κοντά στο γήπεδο του ΑΣ ΠΑΟΚ.

Η μετεγκατάσταση του τμήματος κρίνεται αναγκαία για λόγους υγιεινής, καθώς και για την εξέλιξη του τμήματος, ώστε αφενός ο σύλλογος να διατηρήσει τους υπάρχοντες αθλητές του, και αφετέρου να γίνει πιο ανταγωνιστικός σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συλλόγους που υπάρχουν στην περιοχή.

Περιμένω γραπτή απάντησή σας, το συντομότερο δυνατόν !

Με εκτίμηση,

Πάκας Ιωάννης

Προπονητής τμήματος Taekwondo

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κ18 του ΠΑΟΚ

Έπεσε η αυλαία του Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ. Μίκρας.

Τα κορίτσια του Δικεφάλου συνέλλεξαν πολύτιμες εμπειρίες από αυτές τις τρεις αγωνιστικές, οι οποίες θα τις φανούν απολύτως χρήσιμες στο άμεσο μέλλον.

Ύστερα και από το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη, και την ήττα με 3-0 σετ, τα κορίτσια του Δικεφάλου κατέλαβαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Στοίχησε το τελευταίο οκτάλεπτο

Ήττα και 6η θέση στη 2η φάση για τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την ήττα με 10-8 από τον Παναθηναϊκό στο Γουδή γνώρισε η ανδρική ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ για την τελευταία αγωνιστική της Β' φάσης του G1 στην Α1.

Ο Δικέφαλος μένει στην 6η θέση με 34 βαθμούς, ενώ οι πράσινοι είναι στην 5η με 39.

Δυναμικά ξεκίνησε στο παιχνίδι ο Δικέφαλος, ελέγχοντας πλήρως την αναμέτρηση και στα δύο μέρη του γηπέδου. Οι «ασπρόμαυροι» πήραν το προβάδισμα, 0-1, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, ωστόσο με δύο τέρματα οι παίκτες του ΠΑΟΚ Domus Ergo διαμόρφωσαν το τελικό για το πρώτο οκτάλεπτο, 1-3. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι γηπεδούχοι μείωσαν, 2-3, ωστόσο ο ΠΑΟΚ Domus Ergo απάντησε άμεσα, 2-4. Στη συνέχεια του οκταλέπτου, οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα τέρμα, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 3-5.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ Domus Ergo πέτυχε πρώτος γκολ, 3-6, με τους γηπεδούχους να απαντούν με 2-0 σερί, 5-6. Οι παίκτες του Δικεφάλου αύξησαν το προβάδισμα τους, γράφοντας το τελικό για το τρίτο οκτάλεπτο, 5-7. Στο τέταρτο οκτάλεπτο, οι «ασπρόμαυροι» έχασαν την συγκέντρωση τους, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή. Μην εμφανίζοντας το καλό τους πρόσωπο και στα δύο μέρη του γηπέδου, οι παίκτες του Δικεφάλου επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να κάνουν την ανατροπή, γνωρίζοντας την ήττα με 10-8.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 2-2, 5-1

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Δευτεραίος, Κανδανολέων, Παπανικολάου Ν. 2, Νικολαΐδης Γ. 1, Στίβενσον 3, Μπραΐμης 2, Σγουρίδης, Χατζηγούλας, Δερμιτζάκης Δ. 1, Αγκόρτσας, Αλβέρτης 1, Κρατημένος, Χωματάς, Ζερβουδάκης.

ΠΑΟΚ Domus Ergo (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Νταλάπας 2, Λασκαρίδης, Προσινικλής Ν., Καπράγκος, Κεχαλάρης Ι. 1, Τσολακούδης, Ξυλάς 1, Ντέλιτς 4, Προσινικλής Π., Κούπμαν, Κουγιούνης, Σιορδίλης, Σάλεχ, Καρατζάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Άρης – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Για την τελευταία αγωνιστική του Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τρίτη και τελευταία αγωνιστική στο Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Άρη.

Ο Δικέφαλος έχει 4 βαθμούς, μετά από δύο αγώνες, ενώ η ΔΕΚΑ έχει 5 βαθμούς.

Έτσι, οι «ασπρόμαυρες» αναζητούν μια «καθαρή» νίκη και παράλληλα απώλεια της ΔΕΚΑ στο ματς που θα γίνει αργότερα κόντρα στην Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=ekVaYB-VGz8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ