Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Τα σημερινά θέματα της επικαιρότητας

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το  σχόλιο της ημέρας

Αποδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες πώς όση προπαγάνδα και αν χρησιμοποιούν όλοι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ, μπορούν να επηρεάζουν και να φοβίζουν ελάχιστους  με τον επικοινωνιακό «τσαμπουκά» τους. Όταν όμως έρχεται η ώρα να «μιλήσει» το γήπεδο και το παιχνίδι, τότε… ξεφτιλίζονται στο μέγιστο βαθμό.

Στην προπαγάνδα υπάρχει η απάντηση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και όλες οι στιγμές που φέτος επιχείρησαν να «στήσουν» τον ΠΑΟΚ. Όλα πρέπει να τα θυμίζουμε. Και το κάνουμε όσο γίνεται και όσοι γίνεται.

Μαζί με όλα όμως, πρέπει να θυμίζουμε ότι φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο πρώτος και ο καλύτερος είναι και ο ΠΙΟ αδικημένος από όλους. Και επειδή πάει να κυριαρχήσει η γενικότητα, προκαλούμε τον οποιονδήποτε και οποτεδήποτε να συγκρίνουμε πορείες, αγώνες και φάσεις.

Φθάνει όμως με τη διαιτησία. Πραγματικά φθάνει. Ο ΠΑΟΚ (πρέπει να) «μιλάει» κυρίως με ποδόσφαιρο!

Όταν έρχεται η ομάδα και κάθε Κυριακή μέσα στο γήπεδο κερδίζει τους πάντες και τα πάντα  αποδεικνύοντας ότι είναι η καλύτερη και με διαφορά, τότε το… βουλώνουν ακόμη περισσότερο.   

Ο ΠΑΟΚ αυτή την εβδομάδα ΠΡΕΠΕΙ να αφοσιωθεί στον τελικό που δίνει για την πρόκριση  στον όμιλο του Europa League. Δεν υπάρχει περίπτωση ( και απαγορεύεται) ο οποιοσδήποτε να εμφανιστεί αδιάφορος ή υποτονικός σε αυτό το ματς. Υποσυνείδητα βέβαια «φοβόμαστε» μην τυχόν και δεν πεθάνουν στο γήπεδο για να κερδίσουν το ευρωπαϊκό αυτό παιχνίδι. Το κάνουν στην Ελλάδα (όπως χθες που γύρισε το μάτι τους στο 0-1) και αυτό πρέπει να γίνει και στην Ευρώπη. Πόλεμος μέχρι να έρθει η νίκη.

Αν η Βίντι δεν χάσει από την Τσέλσι (πώς θα γίνει άραγε αυτό;) τότε μπράβο τους, μια και θα αποκλείσουν τον ΠΑΟΚ. Δεν το πιστεύω όμως…

Όσον αφορά το θέμα των εισιτηρίων και των εκτός έδρας εκδρομών,  ξέρουμε καλά ότι οι περισσότεροι έχουν ένα δίκιο με τις απόψεις που εκφράζουν. Ξέρετε πότε δημιουργείται πρόβλημα και σε αυτό το θέμα; Κατά την άποψή μου αυτό συμβαίνει, όταν ο άλλος προσπαθεί να σου επιβάλει την γνώμη του. Εκεί επάνω δημιουργούνται κόντρες και προβλήματα και  φυσικά προκύπτουν αντιδράσεις. Ας σταματήσουμε λοιπόν -όλοι- να λέμε τι πρέπει να κάνει και τι δεν πρέπει να κάνει ο άλλος ΠΑΟΚτσής. Εκεί δημιουργείται η κόντρα. Σε μία τέτοια χρονιά λοιπόν, για όλα τα προβλήματα μπορεί να βρεθεί λύση, αρκεί να υπάρχει ψυχραιμία,  μυαλό, αφοσίωση στον στόχο, αλλά και ενότητα.

 Έχουμε και μπάσκετ αυτή την εβδομάδα. Ο ΠΑΟΚ  με 8/9 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, υποδέχεται την Τετάρτη στις 19:30 τη Βενέτσια, σε ένα πολύ οριακό ματς, όπου μπορεί και πρέπει να εκμεταλλευτεί και το μεγάλο διπλό επί της Τενερίφης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ: Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ

Αφήνει τη Φέγενορντ και αναλαμβάνει τους reds

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίβερπουλ και Φέγενορντ τα βρήκαν σε όλα και ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Κλοπ στον πάγκο των Reds.

Oι Ολλανδοί θα εισπράξουν 15 εκατ. ευρώ και ο 45χρονος τεχνικός θα αναλάβει τα ηνία στην αλλαγή σελίδας της Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Κλοπ.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, φέτος σήκωσε το κύπελλο και είναι στη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στο -9 από την Αϊντχόφεν. Συνολικά με τη Φέγενορντ έχει απολογισμό 93 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες, ενώ την τρέχουσα σεζόν το ρεκόρ του είναι 28-7-8.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θέλω να δουλέψω εκεί, να γίνω ο προπονητής της Λίβερπουλ. Οι ομάδες διαπραγματεύονται, οπότε ακόμα είμαι εδώ. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά έχω αισιοδοξία ότι θα γίνει», ανέφερε ο Σλοτ σε δηλώσεις του, όσο οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων ήταν σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναζητώντας αντίδραση (vid)

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η απώλεια κόντρα στη Λαμία είναι κάτι που πληγώνει τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει πλέον να τον πεισμώσει ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα κομβικό εντός έδρας παιχνίδι την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν ότι είναι η ευκαιρία για να γυρίσει ο διακόπτης και ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραμείνει με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου.

Αυτό βέβαια οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να το αποδείξουν στο χορτάρι.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και το σύνθημα που περνάει από πλευράς «ασπρόμαυρων» είναι «τέλος τα λόγια, ώρα για πράξεις».

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία.

Η προπόνηση της Παρασκευής ήταν αφιερωμένη στο τακτικό κομμάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=aBgcgqLPyuQ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το απίστευτο στατιστικό του Σβαμπ

Ο Αυστριακός έκανε ρεκόρ τερμάτων με τον ΠΑΟΚ με μία εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 10 γκολ σε 50 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έφτασε ο Στέφαν Σβαμπ με το τέρμα που πέτυχε στο «Αθ. Διάκος» απέναντι στη Λαμία πριν από λίγες ημέρες.

Ο Αυστριακός έχει ήδη πετύχει ρεκόρ τερμάτων στην έως τώρα παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έγινε ο πέμπτος «διψήφιος» σκόρερ των «ασπρόμαυρων» για την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στην περίπτωση του Σβαμπ είναι το γεγονός ότι τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος είναι στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Ο Αυστριακός έχει «χτυπήσει» απέναντι στην Αμπερντίν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, απέναντι στον Ατρόμητο στο 89', κόντρα στον Παναθηναϊκό ξανά στο 89', ενώ με αντίπαλο τη Λαμία στην Τούμπα το δεύτερο γκολ που πέτυχε απέναντι στους Φθιώτες ήταν στο 88' και στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς σκόραρε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ