Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποτελεσματικοί, αλλά σε μέτριο βράδυ

Η νίκη του ΠΑΟΚ στην Κρήτη είναι σημαντική για βαθμολογικούς λόγους, ωστόσο δε θα πρέπει να αποπροσανατολίσει την ομάδα, η οποία οφείλει να σταθεί στη μέτρια εικόνα της για να παρουσιαστεί βελτιωμένη στην πολύ απαιτητική συνέχεια με στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

PAOK24

Αποτελεσματικοί, αλλά σε μέτριο βράδυ

Ο «Δικέφαλος» δεν ήταν αποφασιστικός στο παιχνίδι, δεν «έπνιξε» τον αντίπαλο του, στερούμενος τη σιγουριά στα μετόπισθεν, ακόμα κι αν πέτυχε να μην απειληθεί ιδιαίτερα.

Εκτός από την κριτική για τη μέτρια απόδοση των περισσότερων ποδοσφαιριστών του, το σημαντικό είναι άπαντες να σταθούν στην κακή νοοτροπία που έδειξαν, ειδικά στο φινάλε της αναμέτρησης κι ενώ προηγούνταν με πολύ ρευστό σκορ.

Το πάθημα της Λάρισας δεν έγινε μάθημα;;; Είναι δυνατόν να μην επιλέγουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να κρατήσουν την μπάλα, να την κυκλοφορήσουν παγώνοντας τον ρυθμό και να πηγαίνουν σε βιαστικές επιθέσεις στα τελευταία λεπτά, κάνοντας «φτηνά» λάθη που έδιναν την ευκαιρία στον αντίπαλο να ανακτήσει τον έλεγχο και να ψάξει επιθέσεις;

Σίγουρα η εκτός έδρας εμφάνιση στα Πηγάδια της Ξάνθης θα πρέπει να είναι οδηγός για τον ΠΑΟΚ, κι όχι η σημερινή εικόνα στα Περιβόλια, παιχνίδια από το οποίο ο ΠΑΟΚ καλείται να κρατήσει την αποτελεσματικότητα του.

Αναλυτικά η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης: Στις περιπτώσεις που χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του το έδειξε, έχοντας επεμβάσεις σε καλές ευκαιρίες του Πλατανιά, οι οποίες κράτησαν το μηδέν. Πολύ κακή αντίδραση στο ακυρωθέν γκολ του Πλατανιά, ειδικά για τον τερματοφύλακα καμία φάση δεν τελειώνει, σφυρίξει δε σφυρίξει ο διαιτητής. Σήμερα σε 2-3 περιπτώσεις μπορούσε να βγει να… καθαρίσει σέντρες του αντιπάλου και η έλλειψη αποφασιστικότητας, «το βγαίνω δε βγαίνω», στέρησαν τη σιγουριά από την ομάδα του, παρότι δεν έφτιαξαν ευκαιρία για τον αντίπαλο. Σε άθλημα ψυχολογίας η σιγουριά ειδικά στα μετόπισθεν είναι καθοριστική. Θέλει δουλειά στο παιχνίδι με τα πόδια, καθώς ανεξάρτητα αν ο Μαλεζάς του έδωσε παρακινδυνευμένη πάσα το κοντρόλ του ήταν πολύ κακό, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος, αλλά ευτυχώς δεν κόστισε.

Μάτος: Στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες δημιουργήθηκαν ρήγματα από την πλευρά του, με το τετ-α-τετ του Παπανικολάου να είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στη συνέχεια δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα αμυντικά, ενώ η τεχνική του κατάρτιση τον βοήθησε να είναι ο καλύτερος στην επιλογή του ΠΑΟΚ να μη διώχνει την μπάλα, κάνοντας πάσες και στις πίσω ζώνες. Μεσοεπιθετικά έλειψαν τα πολλά ανεβάσματα του, καθώς είχε μόνο κάποια ξεσπάσματα. Στις στημένες φάσεις είναι μόνιμα επικίνδυνος για τον αντίπαλο, σε ένα τεράστιο προσόν του, όντας δεξιός μπακ. Μία κεφαλιά πάσα σε στημένο του Πέλκα που δεν έγινε γκολ και η παρουσία του σε πλεονεκτική θέση στο γκολ του Μαλεζά είναι η απόδειξη.

Μαλεζάς: Η αδυναμία της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ να προστατεύσει τον ίδιο και τον Βαρέλα από επιθέσεις του αντιπάλου, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την έλλειψη σιγουριάς στη δική του(ς) αγωνιστική συμπεριφορά. Η φάση που δίνει παρακινδυνευμένα στον Πασχαλάκη και από τύχη ο ΠΑΟΚ δε δέχεται γκολ είναι φωτογραφική για τα παραπάνω. Στη διάρκεια του αγώνα κέρδισε αρκετές μάχες, διόρθωσε τα κακώς κείμενα όσον αφορά στην προβληματική αμυντική λειτουργία των συμπαικτών του στις μπροστά ζώνες. Το γκολ τον κάνει καθοριστικό στην επικράτηση της ομάδας του, ενώ αποδεικνύει και το γεγονός ότι αποτελεί μία από τις προσωπικότητες του «Δικεφάλου». Η … τρέλα που βγάζει επειδή γνωρίζει που βρίσκεται και ποιες είναι οι απαιτήσεις τον βοήθησε να έχει καλά διαστήματα μα σταθερότητα και σήμερα.

Βαρέλα: Ο Αφρικανός είναι ο πιο σταθερός παίκτης του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, ωστόσο σήμερα φέρει ευθύνη για την έλλειψη σιγουριάς που έβγαλε στην άμυνα η ομάδα του. Μέτρησε λάθη σε μεταβιβάσεις, κάτι που δε μας έχει συνηθίσει τελευταία και αδυναμία ανταπόκρισης στην πίεση ψηλά και στις… παγίδες που έστηναν με το πρέσινγκ οι παίκτες του Πλατανιά. Σήμερα δεν ήταν «βράχος», παρότι… καθάρισε και πάλι πολλές μπάλες ψηλά και ήταν αρκετά αποτελεσματικός όταν έπρεπε να διώξει για να μη δημιουργηθεί κίνδυνος.

Κρέσπο: Ο Ισπανός τα πήγε καλά στο αμυντικό κομμάτι, αναχαιτίζοντας πολλές προσπάθειες των αντιπάλων του στην πλευρά. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει πολύ στη δημιουργία παιχνιδιού από τις πίσω ζώνες, σε μία γνωστή αδυναμία του όταν αγωνίζεται ως πλάγιος μπακ, πόσο μάλλον όταν παίζει και με κόντρα πόδι. Επέλεξε κι αυτός να παίξει με τη φωτιά στις πάσες που επιχειρούσαν όλοι οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι σε αυτές τις φάσεις έκανε τα λιγότερα λάθη δε μειώνει την επικινδυνότητα των επιλογών του.

Κάνιας: Σε σημαντικό μέρος του παιχνιδιού είχε καλή απόδοση στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Κάλυψε χώρους, αλλά υστέρησε, όπως και όλως ο ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή, στη δυνατότητα να πατήσει την μπάλα, να δώσει τον ρυθμό στο παιχνίδι, να βοηθήσει στην κυκλοφορία. Επιθετικά έχει δείξει ότι δεν μπορεί και σήμερα απλά το επιβεβαίωσε ξανά, καθώς ενώ βρέθηκε να πατά την αντίπαλη περιοχή σε πλεονεκτική θέση, σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία. Στο φινάλε κουράστηκε και αυτό του κόστισε με παραπάνω νεύρα.

Μαουρίσιο: Ο σοβαρός τραυματισμός του, του έχει κόψει τη φόρα, αλλά και τον ρυθμό που είχε. Και πάλι βρέθηκε μακριά από το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο, βάσει όσων έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει σε μία πολύ κομβική θέση στη μεσαία γραμμή. Η έλλειψη ρυθμού στην αρχή του στέρησε τη δυνατότητα να προωθεί γρήγορα και ουσιαστικά το παιχνίδι της ομάδας του. Ο χρόνος ήταν σύμμαχος του, καθώς στην πορεία του αγώνα πάτησε καλύτερα, απείλησε με σουτ έξω και πατώντας την αντίπαλη περιοχή. Ίσως η αντικατάσταση του να σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν είναι 100% έτοιμος ακόμα. Αν δεν του έλειπαν ανάσες πάντως, δε νομίζω ότι η επιλογή του Λουτσέσκου να αντικαταστήσει έναν παίκτη που βοηθούσε στο κράτημα μπάλας ήταν επιτυχημένη.

Πέλκας: Σήμερα δεν έπιασε κορυφαία απόδοση κι αυτό μπορούμε να το πούμε γιατί είδαμε τα… όργια που έκανε στα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Μικρά λάθη στην τελική πάσα χάλασαν τις εμπνεύσεις του και την εξυπνάδα του να προσπαθήσει να παίξει γρήγορα με τη μία, ψάχνοντας τον Κουλούρη. Σήμερα έψαξε λιγότερο και το κάθετο παιχνίδι, βγάζοντας και λιγότερες συνεργασίες, αλλά και πάλι ήταν αυτός που παίρνοντας ενέργειες πάνω του έφτιαξε φάσεις για τους συμπαίκτες του ή απείλησε από μόνος του.

Λημνιός: Η αναγκαστική χρησιμοποίηση του στα αριστερά φάνηκε να τον επηρεάζει και να τον μπερδεύει. Δεν μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε αν του έλειψε η σιγουριά και τα ανεβάσματα του Μάτος πίσω του, με τον οποίο τελευταία είχε βρει χημεία ή αν απλά δεν του βγήκε το σημερινό παιχνίδι εκεί. Όταν λέμε ότι δεν του βγήκε, εννοούμε ότι δεν ήταν εξαιρετικός όπως στα Πηγάδια και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, πάλι είναι παίκτης που πλαγιοκόπησε, που πήγε στο ένας με έναν, που έφτιαξε με την ενέργεια και την ορμή του φάσεις. Χαρακτηριστική η ωραία συνεργασία του με τον Κουλούρη στο πρώτο ημίχρονο και παρότι η φάση έγινε ενώ έπαιζε στα αριστερά. Στο μυαλό του θα πρέπει να σφηνωθεί ότι ο στόχος του για διάρκεια στις υψηλές αγωνιστικές πτήσεις θα πρέπει να είναι μακροπρόθεσμος.

Κάμπος: Το γεγονός ότι καλύπτει τακτικά την πλευρά του δεν μπορεί να αρκεί όταν αγωνίζεται σε μία ομάδα με τους στόχους του ΠΑΟΚ. Πολλά χαμένα κοντρόλ, τσαπατσουλιά στο παιχνίδι του, με τις περισσότερες τελικές του πάσες να μην είναι ακριβείς, κάτι που στερεί από τον ΠΑΟΚ πολλά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Σήμερα του έλειψαν και οι καλές συνεργασίες με τον Μάτος, με την αδυναμία του στις «μπούκες» και τη διεισδυτικότητα στην αντίπαλη περιοχή να κάνει ακίνδυνο τον «Δικέφαλο» στην επίθεση.

Κουλούρης: Καλός και πάλι στο κράτημα μπάλας ψηλά, δίνοντας μέτρα στην ομάδα του. Μπήκε σε αρκετές φάσεις για γκολ, όντας στη σωστή θέση, στο πιο βασικό στοιχείο για το φορ. Με δεδομένη και την ατυχία του σε 1-2 περιπτώσεις, όπου η μπάλα δεν του έκανε το κέφι, θα πρέπει για να μην αδικεί τη μεγάλη του προσπάθεια να γίνει αποτελεσματικός. Πρέπει να βρίσκει πιο εύκολα το γκολ, κάτι που νομοτελειακά θα κάνει περισσότερο αναγκαία την παρουσία του στην ενδεκάδα, αλλά και γενικότερα στους αγώνες του ΠΑΟΚ.

Τσίμιροτ: Τα τρεξίματα του βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να καλύπτει χώρους στη μεσαία γραμμή, ωστόσο αυτό που έπρεπε να κάνει ο Βόσνιος είναι να συνδράμει έτσι ώστε η ομάδα του να ανακτήσει στον έλεγχο της μπάλας, «παγώνοντας» με κυκλοφορία το παιχνίδι κι επιβάλλοντας τον ρυθμό του ΠΑΟΚ. Αυτό τον σκοπό του δεν τον πέτυχε, έχοντας συνολικά μέτρια παρουσία κυρίως γιατί δεν εξυπηρέτησε τον σκοπό της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο, σε ακόμα μία όχι και τόσο επιτυχημένη συνύπαρξη με τον Κάνιας στη μεσαία γραμμή.

Μπίσεσβαρ: Ο Ολλανδός μπήκε να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του, με τον Λουτσέσκου να ήθελε να εκμεταλλευτεί την καλή του τεχνική κατάρτιση τόσο στο κράτημα μπάλας, όσο και μέσα από τις… φαρμακερές του κάθετες. Εκείνος από την πλευρά του έδειξε λίγα πράγματα, όντας σίγουρα και επηρεασμένος από την έλλειψη ρυθμού. Η απερισκεψία στο φινάλε να πηγαίνει σε βιαστικές επιθετικές επιλογές, δίνοντας μπάλα και επιθέσεις στον αντίπαλο ενώ το σκορ ήταν εύθραυστο είναι αξιομνημόνευτη. Η χαλαρότητα του επίσης. Δεν έχει καταλάβει πόσο μεγάλος είναι ο στόχος κι ότι ενώ έχουν ήδη γίνει πολλά λάθη από την ομάδα που κόστισαν βαθμούς, δεν υπάρχει κανένα περιθώρια για στραβοπατήματα;  Γενικότερα μέτρια απόδοση βάσει και όσων έχει δείξει ότι μπορεί να δώσει μεσοεπιθετικά.

Σάκχοφ: Δεν μπορεί να κριθεί γιατί αγωνίστηκε για λίγα λεπτά στο φινάλε της σημερινής αναμέτρησης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

SL2: Απαντήσεις για τον ΠΑΟΚ Β’

Μαθαίνουν πρόγραμμα οι “ασπρόμαυροι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ΔΣ της Super League 2, για να ακολουθήσει η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Το ΔΣ θα ξεκινήσει στις 14:30, με θέματα την επικύρωση των βαθμολογιών και την κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ αναμένεται να εκλεγούν και δύο αντιπρόεδροι.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  • Έγκριση Πρακτικών Διοικητικών Συμβουλίων
  • Εκλογή Α΄ & Β΄ Αντιπροέδρου
  • Επικύρωση βαθμολογικών πινάκων Α΄ & Β΄ Ομίλου της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024
  • Κλήρωση Πρωταθλήματος play off & play out
  • Διάφορα Θέματα

Ο ΠΑΟΚ Β' θα μάθει -λοιπόν- το πρόγραμμά του, με φόντο τη συνέχεια, καθώς θα παίξει στα πλέι άουτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούμπα και Ευρώπη: Τι κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ;

Μεγάλες βραδιές, μεγάλα αποτελέσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την επική ανατροπή και το 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το ταξίδι του για φέτος στο Europa Conference League και τώρα, μπροστά του υπάρχει η Κλαμπ Μπριζ.

Ο "Δικέφαλος" θα βρει απέναντί του τους Βέλγους, στις 11 και στις 18 του Απρίλη, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην έδρα της Μπριζ και τη ρεβάνς, να ακολουθεί στην Τούμπα.

Τι κάνουν φέτος οι "ασπρόμαυροι", όταν παίζουν μπροστά στον κόσμο τους; Μπορεί στο πρωτάθλημα, στα ντέρμπι, να έχουν απώλειες, ωστόσο, για την ώρα στην Ευρώπη το πρόσημο είναι -αν μη τι άλλο- θετικό, με τον ΠΑΟΚ να έχει να επιδείξει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες σε συνολικά 7 αγώνες, από τα προκριματικά μέχρι τώρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα φέτος στην Τούμπα:

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 0-0

ΠΑΟΚ - Χάιντουκ Σπλιτ 3-0

ΠΑΟΚ - Χαρτς 4-0

ΠΑΟΚ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπόχα και δυσωδία! (vid)

Φέρτε πίσω τις Κυριακές που έκαναν πάρτι οι… Βαλλιάνοι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

19 Μαρτίου 2000. Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Τούμπα (25.550 τα "κομμένα" εισιτήρια), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και γνωρίζει την ήττα με σκορ 2-0!

Καλύτερος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών; Ο Αθηναίος διαιτητής Κώστας Βαλλιάνος, ο οποίος στο 39ο λεπτό απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γιώργο Γεωργιάδη για υποτιθέμενο χτύπημα εκτός φάσης στον... οσκαρικό εκείνα τα χρόνια Ανδρέα Νινιάδη, φάση που δεν είδε ούτε ο ίδιος, ούτε οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, ούτε όλοι παρακολουθούσαν το ντέρμπι από την τηλεόραση, παρά μόνο ο βοηθός του!

Αντίθετα, αυτό που είδαν όλοι ήταν πως ο Γιώργος Ανατολάκης έπρεπε νωρίτερα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζήση Βρύζα, όμως στα χρόνια της "Παράγκας", ήταν πιο πιθανό να διακοπεί ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού από εισβολή... εξωγήινων παρά να αποβληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων".

Με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με δέκα ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός πέτυχε στο δεύτερο μέρος δύο γκολ με τον Λάμπρο Χούτο (49΄, 57΄) και πήρε ένα ακόμα... περήφανο διπλό, στον δρόμο για ένα ακόμα... περήφανο πρωτάθλημα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Χασιώτης, Κατσαμπής (63' Καφές), Τετράτζε, Βενετίδης (68' Καραδήμος), Νάγκμπε (55' Αμπονσά), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Ναλιτζής, Βρύζας.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Αμανατίδης (77' Τζιωρτζόπουλος), Ανατολάκης, Κωστούλας, Πασσαλής, Πουρσανίδης, Ζάχοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης (77' Γιαννακόπουλος), Χούτος (88' Αλεξανδρής).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ