Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένα ημίχρονο που του στέρησε την ευκαιρία

Η πρόκριση δεν ήρθε για τον ΠΑΟΚ και το χειρότερο, γνώρισε μία βαριά ήττα στην έδρα του, από μία ομάδα όπως η ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ, που είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο με το ευρύ 1-4. Ακπόμ και Κρέσπο από τους λίγους που διασώθηκαν.

Ηλίας Καπράλος

Ένα ημίχρονο που του στέρησε την ευκαιρία

Όταν ο ΠΑΟΚ χάνει εντός έδρας με 1-3 από την ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ, κανείς δεν μπορεί να πει ότι κάτι θετικό, ούτε για την ομάδα, ούτε και για κάποιον παίκτη προσωπικά. Προσωπικά λάθη του Μάτος, κακή νοοτροπία της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο έκαναν την ΜΠΑΤΕ να παίρνει την πρόκριση από τα πρώτα 45 λεπτά. 

Στα θετικά του ΠΑΟΚ η απόδοση και πάλι του Τσούμπα Ακπόμ, αλλά και η απότομη αλλαγή της απόδοσης του Ζαμπά και του Μάτος στο δεύτερο ημίχρονο. Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης: Ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ δεν φέρει κάποια ευθύνη στα τρία γκολ που δέχτηκε, αλλά και αυτός δεν μπορεί να είναι στους διακριθέντες της αναμέτρησης.

Μάτος: Παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του αμυντικού του ΠΑΟΚ. Πολύ κακή η αμυντική του συμπεριφορά και οι επιστροφές του. Κάνει το πέναλτι για το 0-2 και δεν επιστρέφει ποτέ στη φάση του 0-3. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε αισθητά, αλλά τα λάθη του στο πρώτο ημίχρονο στέρησαν πολλά και φάνηκε στη δυσκολία της προσπάθειας της ανατροπής του αγώνα.

Βαρέλα: Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ δεν έχασε κάποια φάση, αλλά και αυτός ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό δεν έφτανε ούτε στον ίδιο ούτε στον ΠΑΟΚ. Μέτρια εμφάνιση χωρίς να φέρει ιδιαίτερη ευθύνη.

Κρέσπο: Από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ και σήμερα. Ο Ισπανός αμυντικός ήταν παντού, κέρδισε την κόκκινη στο δεύτερο ημίχρονο και δεν έχασε ούτε μία μονομαχία. Παρόλα αυτά δεν μπορείς να πεις και πολλά ούτε για τον Κρέσπο σε έναν αγώνα που η ομάδα έχασε με 1-3.

Βιεϊρίνια: Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ πάλεψε στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά και ανασταλτικά. Παρόλα αυτά η κακή απόδοση του ΠΑΟΚ τον έφερε πρόωρα εκτός αγώνα στο ημίχρονο.

Κάνιας: Ο Κάνιας στο πρώτο ημίχρονο, όπως και όλη η ομάδα ήταν αλλού. Δεν συμμετείχε στην ανάπτυξη της ομάδας και πολύ περισσότερο έχασε και στις επιστροφές. Στο δεύτερο είχε άκρως παθητικό ρόλο, μιας και η ΜΠΑΤΕ δεν μπορούσε να φτάσει στην περιοχή του ΠΑΟΚ και περιορίστηκε να αποτελεί στήριγμα στην πρώτη πάσα.

Μαουρίτσιο: Κακός σήμερα ο Βραζιλιάνος μέσος του ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να περάσει καμία πάσα που θα ξεκινούσε μία επίθεση, αλλά είχε και αυτός πρόβλημα στις επιστροφές. Ανέβηκε με όλο τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο, αλλά αυτό δεν έφτανε, μιας και στο δεύτερο ημίχρονο δεν έδωσε αυτά που ήθελε η ομάδα.

Πέλκας: Είχε τη διάθεση, αλλά όλες οι αποφάσεις του δεν συνοδεύτηκαν από κάτι θετικό. Κακές μεταβιβάσεις και ένας τραυματισμός που περιμένουμε να δούμε εάν θα τον κρατήσει εκτός από τον επόμενο αγώνα.

Ζαμπά: Στο πρώτο ημίχρονο μαζί με τον Μάτος ήταν από τους χειρότερους του γηπέδου. Δεν βρήκε ούτε συμπαίκτη με τις μεταβιβάσεις του και δεν κέρδισε καμία προσωπική μονομαχία. Στο δεύτερο ανέβηκε και είχε μία ασίστ. Ίσως η αλλαγή της απόδοσής του τον βοηθήσει στη συνέχεια.

Λημνιός: Ο Έλληνας διεθνής δεν ήταν χειρότερος του Ζαμπά, αλλά τελικά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Παρόλα αυτά και αυτός δεν μπόρεσε να προσφέρει τίποτα επιθετικά πέραν από μερικά γεμίσματα, αλλά δεν είχε και βοήθειες από την πλευρά του με τον Μάτος.

Πρίγιοβιτς: Ο Σέρβος επιθετικός ότι κάνει το κάνει με την μπάλα. Στον ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου ήταν απλός παρατηρητής. Στο δεύτερο σκόραρε και με τις κινήσεις του βοήθησε να πάρει πολλές μπάλες και ο Ακπόμ, αλλά και πάλι η στατιστική έγραψε για τον Σέρβο, παρότι δεν ήταν σε καλή μέρα.

Τόσκα: Μπήκε στη θέση του Βιεϊρίνια και έτσι όπως πήγε το παιχνίδι δεν μπορούσε να απειληθεί από τους παίκτες της ΜΠΑΤΕ. Παρόλα αυτά επιθετικά οι σέντρες του δεν βρήκαν στόχο.

Ουάρντα: Όπως πάντα ο Αιγύπτιος είχε διάθεση και τρέλα. Μόνο αυτά όμως. Καλύτερος από άλλες παρουσίες του στην ομάδα, αλλά και πάλι χωρίς ουσία στις ενέργειες του, εκτός από μία δύο φάσεις που πήρε πρωτοβουλίες και είτε κόντραρε η μπάλα, είτε αστόχησαν οι συμπαίκτες του.

Ακπόμ: Για ακόμα μία φορά η είσοδός του στον αγωνιστικό χώρο έφερε τον ΠΑΟΚ πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ακπόμ γύρισε με την μπάλα πολλές φορές, είχε τελικές και γενικά το πρόσημο του ήταν άκρως θετικό, όσο μπορεί να είναι σε μία ήττα του ΠΑΟΚ εντός έδρας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπόχα και δυσωδία! (vid)

Φέρτε πίσω τις Κυριακές που έκαναν πάρτι οι… Βαλλιάνοι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

19 Μαρτίου 2000. Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Τούμπα (25.550 τα "κομμένα" εισιτήρια), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και γνωρίζει την ήττα με σκορ 2-0!

Καλύτερος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών; Ο Αθηναίος διαιτητής Κώστας Βαλλιάνος, ο οποίος στο 39ο λεπτό απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γιώργο Γεωργιάδη για υποτιθέμενο χτύπημα εκτός φάσης στον... οσκαρικό εκείνα τα χρόνια Ανδρέα Νινιάδη, φάση που δεν είδε ούτε ο ίδιος, ούτε οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, ούτε όλοι παρακολουθούσαν το ντέρμπι από την τηλεόραση, παρά μόνο ο βοηθός του!

Αντίθετα, αυτό που είδαν όλοι ήταν πως ο Γιώργος Ανατολάκης έπρεπε νωρίτερα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζήση Βρύζα, όμως στα χρόνια της "Παράγκας", ήταν πιο πιθανό να διακοπεί ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού από εισβολή... εξωγήινων παρά να αποβληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων".

Με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με δέκα ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός πέτυχε στο δεύτερο μέρος δύο γκολ με τον Λάμπρο Χούτο (49΄, 57΄) και πήρε ένα ακόμα... περήφανο διπλό, στον δρόμο για ένα ακόμα... περήφανο πρωτάθλημα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Χασιώτης, Κατσαμπής (63' Καφές), Τετράτζε, Βενετίδης (68' Καραδήμος), Νάγκμπε (55' Αμπονσά), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Ναλιτζής, Βρύζας.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Αμανατίδης (77' Τζιωρτζόπουλος), Ανατολάκης, Κωστούλας, Πασσαλής, Πουρσανίδης, Ζάχοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης (77' Γιαννακόπουλος), Χούτος (88' Αλεξανδρής).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Περήφανοι για εσένα»

Η υπόσχεση του Κίριλ Ντεσπόντοφ και τα “μπράβο” από ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Μπάμπα Ράχμαν!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλύτερος ποδοσφαιριστής της Βουλγαρίας για τρίτη διαδοχική χρονιά και τέταρτη συνολικά, αναδείχθηκε χθες ο Κίριλ Ντεσπόντοφ.

"Αυτό το βραβείο είναι ένα κίνητρο για μένα να είμαι καλύτερος από χθες και να κερδίζω τον εαυτό μου κάθε μέρα. Σας ευχαριστώ για την αναγνώριση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σημαίνει πολλά!" έγραψε ο Βούλγαρος επιθετικός στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να σχολιάζει από την πλευρά της: "Είμαστε περήφανοι για σένα".

Σχόλιο όμως στην ίδια ανάρτηση έκανε και ο Μπάμπα Ράχμαν, με τον Γκανέζο μπακ να γράφει:  "Συγχαρητήρια φίλε μου. Σου αξίζει".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tετραήμερο ήταν και… πάει!

Η επιστροφή στη δουλειά με “φόντο” το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και το γεμάτο “απουσιολόγιο”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mετά από τέσσερις ημέρες ξεκούρασης, διάστημα στο οποίο ήταν εντελώς... ελεύθεροι υπηρεσίας, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ επιστρέφουν σήμερα το απόγευμα στις προπονήσεις!

Το ραντεβού των "ασπρόμαυρων" με τον Ράζβαν Λουτσέσκου είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας, το οποίο ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη της προετοιμασίας για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στις 31 Μαρτίου.

Βέβαια, ο Ρουμάνος προπονητής και οι συνεργάτες του βλέπουν σημαντικά γεμάτο το "απουσιολόγιο" της ομάδας, καθώς σήμερα και τις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα... στερηθούν τους διεθνείς, δηλαδή τους Γιάννη Κωνσταντέλια, Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, Ντομινίκ Κοτάρσκι, Αντριγια Ζίβκοβιτς, Κίριλ Ντεσπόντοφ, Στέφανο Τζίμα και Παναγιώτη Παναγιώτου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ