Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

«Έχουμε την ποιότητα για να τα καταφέρουμε»

Για την πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, μίλησε στην FORZA ο Γιώργος Μαστορογιάννης.

Άκης Σακισλόγλου

«Έχουμε την ποιότητα για να τα καταφέρουμε»

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει την περασμένη Παρασκευή τον Πανελλήνιο, όπου πλέον στρέφει το βλέμμα του στο δύσκολο ντέρμπι που έρχεται μέσα στην έδρα του Φίλιππου Βέροιας.

Για την μεγάλη αναμέτρηση που έρχεται αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, μίλησε στην FORZA ο έμπειρος αθλητής Γιώργος Μαστορογιάννης.

Παράλληλα όμως αναφέρθηκε και στους ευρωπαϊκούς αγώνες που έρχονται με την πανίσχυρη Γκεζτέπε αλλά και για την συγκλονιστική στήριξη που έχει το τμήμα από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Αρχικά για το ματς με τον Πανελλήνιο, σημείωσε: «Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη, οπότε δεν μπορούμε να πούμε πολλά για το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο. Παρόλα αυτά σε αυτές τις αναμετρήσεις πρέπει να είσαι σοβαρός, να μπεις μέσα να πάρεις τους βαθμούς, το οποίο και κάναμε. Βέβαια κοιτάς να βγάλεις και πράγματα που έχει δουλέψει η ομάδα. Πήραμε τη νίκη και πλέον προχωράμε ενόψει της δύσκολης συνέχειας».

Ερωτηθείς για το ντέρμπι που έρχεται στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής με τον Φίλιππο Βέροιας, τόνισε ότι: «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι, όπου παραδοσιακά δυσκολευόμαστε στην έδρα της Βέροιας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε μεγάλο βαθμό, γιατί θα ζοριστούμε να φτάσουμε στη νίκη. Δεν θα είναι εύκολο απόγευμα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έχει την ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ ώστε να ξεπεράσει και αυτό τον αντίπαλο. Είναι στο χέρι μας και αυτή η αναμέτρηση».

Για τις αναμετρήσεις με Γκεζτέπε που έρχονται για το θεσμό του Challenge Cup: «Για το πρεστίζ του ΠΑΟΚ ήταν επιτακτική ανάγκη να επιστρέψει ο σύλλογος στην Ευρώπη. Είναι κάτι που ευελπιστώ προσωπικά να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Και αυτό διότι η Ευρώπη δίνει μια άλλη αίγλη, όχι μόνο στο σύλλογο αλλά και στο άθλημα μας. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος με μεγάλη εμβέλεια, όπου θα πρέπει να βγαίνει το όνομα του πάντα προς τα έξω. Θα είναι δύσκολες αναμετρήσεις αν κανείς σκεφτεί το μπάτζετ που έχει η Τούρκικη ομάδα, αλλά καθρέπτης είναι το γήπεδο».

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας: «Είμαστε θεωρητικά σε ένα καλό σημείο, έχουμε κάνει τις νίκες που έπρεπε, απέναντι στον βασικό ανταγωνιστεί φέραμε ισοπαλία, είναι ένας μακρύς δρόμος που πρέπει να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Το πρόσημο μέχρι τώρα είναι θετικό, ωστόσο θα πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο».

Για την στήριξη που γνωρίζει το τμήμα από τον κόσμο: «Είναι παντού δίπλα μας. Ειδικά στο ματς με τον Δούκα που έγινε στον Εύοσμο, ο κόσμος μας έδωσε τρομερή δύναμη, όχι ότι δεν γινόταν και αυτό στην Μίκρα, αλλά είναι κάτι το διαφορετικό! Οι παίκτες ζούμε για να παίζουμε μπροστά σε τέτοιο κόσμο, για τον λόγο αυτό γίναμε και αθλητές. Αυτή η ανταλλαγή συναισθημάτων, σε ωθεί να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό σε κάθε παιχνίδι».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Πελεκίδης: «Η ομάδα άδειασε μετά το Final-4»

Η εξήγηση για την ήττα και το μήνυμα ενόψει playoffs

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα στην Άρτα με 27-26 και βλέπει την πρωτιά της κανονικής διάρκειας να απομακρύνεται.

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του Δικεφάλου, Δημήτρης Πελεκίδης, σχολίασε:

«Υπάρχει εξήγηση για την ήττα. Η ομάδα ήταν άδεια μετά το Final Four και πνευματικά, αλλά και από ενέργεια.

Προσπαθήσαμε να το διαχωριστούμε, αλλά δεν μας βγήκε. Κάναμε ένα κακό παιχνίδι.

Έτσι αλλιώς ο στόχος ήταν το πρωτάθλημα ανεξαρτήτου πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια. Στο γυναικείο χάντμπολ οι έδρες παίζουν μικρό ρόλο»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Ανώμαλη προσγείωση…

Ήττα στην Άρτα για τον ΠΑΟΚ που… πετάει την ευκαιρία για την διεκδίκηση της πρωτιάς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Εκτός έδρας ήττα από την Αναγέννηση Άρτας για τον ΠΑΟΚ με 27-26 για την 14η αγωνιστική της Α1 χάντμπολ γυναικών.

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό που θα τον διατηρούσε με αξιώσεις στο «κυνήγι» της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας και του πλεονεκτήματος έδρας ενόψει playoffs.

Οι «ασπρόμαυρες» παραμένουν στη 2η θέση με 24 βαθμούς και την Τετάρτη στις 18:00 υποδέχονται τη Νέα Ιωνία στη Μίκρα.

Για τον Δικέφαλο απουσίαζε από το παιχνίδι η Χατζηπαρασίδου.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφερε να προηγηθεί με 8-13 στο πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχες μείωσαν, αλλά όχι σε σημείο να απειλήσουν το προβάδισμα του Δικεφάλου που πήγε μπροστά στα αποδυτήρια με 13-16.

Οι «ασπρόμαυρες» πήραν προβάδισμα με 16-21 στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η Αναγέννηση πήρε το μομέντουμ και με σερί ισοφάρισε 21-21.

Μετά από αρκετά λεπτά ο ΠΑΟΚ πήρε «ανάσα» με Σεβδίλη, Ζενέλι για το 21-23. Οι γηπεδούχες όμως απάντησαν με νέο σερί και ήταν η σειρά τους να προηγηθούν με 25-23. Η Κερλίδη μείωσε σε 25-24, αλλά η Προκοπίδου έδωσε ξανά «αέρα» στην ομάδα της για το 26-24.

Δραματικά τα τελευταία λεπτά με την Μπουράτο να κάνει το 26-25. Ένα λεπτό πριν από το τέλος ο ΠΑΟΚ έχασε την κατοχή, με τις γηπεδούχες να το εκμεταλλεύονται και να κάνουν το 27-25 με την Τσαουσίδου. Στην αμέσως επόμενη φάση οι «ασπρόμαυρες» έχασαν και πέναλτι. Η Ζενέλι μείωσε σε 27-26, αλλά η κλεψύδρα άδειασε με τον Δικέφαλο να γνωρίζει την ήττα.

Τα πεντάλεπτα: 2-4, 6-6, 7-9, 8-11, 10-13, 13-16 (ημχ), 14-19, 17-21, 20-21, 23-23, 25-24, 27-26

ΑΡΤΑ (Λαζαρίδης): Κολλύρη, Τσαουσίδου 4, Αμβροσιάδου 3, Ρίζου, Μόσχου, Σκάρα, Νούλα 3, Παπακώστα, Σπυριδοπούλου, Μούρνου 4, Σαϊντοβα, Ανδρίτσου 5, Προκοπίδου 6, Μπουκουβάλα, Μάστακα 2.

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Κερλίδη 4, Μεντεσίδου 2, Βράντσιτς 2, Γιοβίσεβιτς 1, Καπρινιώτη, Σαμολάδα, Σεβδίλη 3, Σίλβα 2, Ζενέλι 2, Μποριζόφσκα 1, Τομάσεβιτς, Κουλούρη 2, Μιλόγεβιτς 4, Μπουράτο 3, Γκρμπάσεβιτς.

Διαιτητές: Πατιός- Πήτας, Δίλεπτα: 3-3, Πέναλτι: 3/5-0/1

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Αναγέννηση Άρτας – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Δείτε ζωντανά τον αγώνα της γυναικείας ομάδας χάντμπολ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ επιστρέφει στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει σήμερα στις 16:00 την Αναγέννηση Άρτας εκτός έδρας για την 14η αγωνιστική της Α1.

Το σύνολο του Πελεκίδη (2η θέση – 24 βαθμοί) θέλει τη νίκη έχοντας ως στόχο να παραμείνει σε απόσταση δύο βαθμών από τη Νέα Ιωνία, την οποία θα υποδεχθεί την Τετάρτη σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Άρτας (4η θέση – 18 βαθμοί) από την άλλη πλευρά θέλει να διατηρηθεί στην τετράδα των πλέι οφ και αν τα καταφέρει να κατακτήσει την 3η θέση, την οποία και διεκδικεί με την Πυλαία.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=EGFiRiuzbE4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ