Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Σήμερα ο ΠΑΟΚ έφερε έναν ποδοσφαιριστή στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να φέρει άλλον έναν. Το λες και εξέλιξη όταν η ημερομηνία γράφει 16 του Γενάρη.

Σταύρος Κόλκας

Το σχόλιο της ημέρας

Ποτέ στις μεταγραφές δεν υπάρχει η σιγουριά πως κάποιος κάνει και κάποιος δεν κάνει. Αυτή είναι μία κουβέντα που μπορεί να σε εκθέσει.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι πως στον ΠΑΟΚ αποφασίστηκε να βγει η χρονιά με τον γνωστό κορμό. Είναι και αυτό μία στρατηγική απόφαση.

Αρχικά διέρρευσε πως ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με την Πολωνική Γκανγκελόνια για την απόκτηση του 22χρονού Κάρολ Σβιντέρσκι. Ένα όνομα που ουδείς γνώριζε πως αποτελεί επιλογή και αυτό είναι προς τιμήν του ΠΑΟΚ που σπανίως καταφέρνει να κρατήσει ένα όνομα κρυφό.

Παίκτης προοπτικής που αρχικά με ανησύχησε ότι πέφτει πάνω σε Ακπόμ και Κουλούρη. Μετά την ανάλυση των στοιχείων του από την ομάδα του Repress.gr, ηρέμησα γιατί φάνηκε πως είναι ένας παίκτης κυρίως δεύτερος επιθετικός.

Από αυτά που είδα, αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι η γρήγορη σκέψη του, η ικανότητα να έχει την γνώση τι θα κάνει πριν πάρει τη μπάλα. Που αυτομάτως σημαίνει πως παίζει γρήγορα. Γενικά, τα στοιχεία του είναι καλά για μία βάση ποδοσφαιριστή που έχει φιλοδοξίες και θέλει να γίνει τοπ. Αλλά δεν είναι ο παίκτης που θα αποτελέσει άμεσα σταθερά, αν αναλογιστούμε τον τρόπο που σκέφτεται ο Λουτσέσκου.

Την ώρα που υπάρχουν τοποθετήσεις από την Πολωνία πως η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί, στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Σαββίδης δηλώνει σίγουρος. Θα θεωρήσουμε τα δικά του λόγια πιο σοβαρά και θα αντιμετωπίσουμε τον Πολωνό ως παίκτη του ΠΑΟΚ.

Η άλλη επιλογή, είναι ο Κροάτης Γιόσιπ Μίσιτς ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη. Αν στο μυαλό μας είχαμε έναν δυναμικό και γρήγορο ανασταλτικό μέσο, αυτός δεν είναι σίγουρα ο Κροάτης μέσος που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Ριέκα αλλά στη Σπόρτινγκ δεν μπήκε ποτέ στην εξίσωση.

Την ώρα που ετοιμάζεται η ανάλυσή του, διαπιστώνουμε πως πρόκειται για έναν κλασικό μέσο από αυτούς που προτιμά ο Λουτσέσκου. Πιο πολύ 8άρι, με καλό κορμί και δυνατό πνευματικά, κάτι που έδειξε στη Ριέκα.

Είναι μία μίξη Σάκχοφ – Μαουρίτσιο, μία ίδια κόπια με αυτούς που έχει ο ΠΑΟΚ. Υστερεί ανασταλτικά, υπερτερεί στη δημιουργία. Έχει και το ντεζαβαντάζ του ότι είναι παντελώς ανενεργός στη φετινή σεζόν.

Εντός ΠΑΟΚ υπάρχουν φωνές που λένε πως θα κινηθεί η ομάδα για την απόκτηση ενός πιο κλασικού 6αριού, υπάρχουν και φωνές που λένε το αντίθετο. Άρα ότι και να διαβάσετε, να το πιστέψετε μόλις τον δείτε να υπογράφει. Αλλιώς δεν υπάρχει θέμα.

Η στρατηγική που επέλεξε ο ΠΑΟΚ, προφανώς και διατηρεί τον βασικό κορμό σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ αυτοί που έρχονται, όταν επιλεγούν θα είναι παίκτες ροτέισον κυρίως στα παιχνίδια κυπέλλου. Θα είναι τυχεροί, αν κριθεί σχετικά νωρίς το πρωτάθλημα για να παίξουν λίγο παραπάνω.

Έτσι όπως το βλέπω, προσθέτοντας και τον Γιαννούλη στην εξίσωση, αυτός θα παίζει για να παίρνουν ανάσες Βιεϊρίνια και Μάτος εκτός αν η εικόνα του Βραζιλιάνου συνεχίσει να είναι προβληματική, ο Σβιντέρσκι θα μπαίνει αντί του Πέλκα και ο Μίσιτς στις ανάσες του Μαουρίτσιο. Αυτό επέλεξε να κάνει ο ΠΑΟΚ και θα φανεί αν θα δικαιωθεί ή όχι. Τουλάχιστον είναι μία στρατηγική, έχει μία λογική, αρέσει δεν αρέσει.

Στο κομμάτι των ανανεώσεων δεν είχαμε εξέλιξη, απλά εμφανίστηκε πλέον και το θέμα του Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός δεν έχει ξεκάθαρο ρόλο, έχασε την φρεσκάδα που είχε στην αρχή και πλέον θέλει να γυρίσει στην αγορά που τον εκτιμάνε, την ιταλική.

Πρόσφατα ο Λουτσέσκου που δεν θέλει απώλειες, τον πήγε για ένα φαγάκι, του ζήτησε να μείνει μέχρι το καλοκαίρι, έστω για να του δίνει στιγμές όπως έκανε στη Τρίπολη. Το μόνο σίγουρο για τον Μαροκινό πάντως, είναι πως δύσκολα θα βρει τα λεφτά που παίρνει στον ΠΑΟΚ, στην Ιταλία, ενώ θα πρέπει να πάρει και κάτι ο ΠΑΟΚ.

Στα υπόλοιπα θέματα, είχαμε την μάχη της ομάδας μπάσκετ στη Γαλλία. Τα παιδιά πάλεψαν για 32 λεπτά, βγήκαν μάλιστα μπροστά στο σκορ, αλλά με την διαιτησία που είχαν και πολύ άντεξαν.

Θα μπορούσαν όσο είχαν ενέργεια να έχουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα υπέρ τους, όμως η έλλειψη ψηλών τους οδήγησε σε 13 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ που μεταφράστηκαν σχεδόν όλα σε πόντους.

Εγώ δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος για την προσπάθεια που γίνεται, επαγγελματική 100%, παρότι η ομάδα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις συμφωνίες που έχει κάνει με το τιμ και τα παιδιά.

Ευελπιστώ πως στα επόμενα ραντεβού που θα γίνουν, θα υπάρξει μία λύση για το οικονομικό έτσι ώστε να μη διαλυθεί το τμήμα. Και έτσι ώστε να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για την επόμενη μέρα.

ΥΓ Να υποθέσω αν κλείσει ο Άρης τον Φετφατζίδη, θα πληρώσει την ρήτρα στον Ολυμπιακό και θα καλύψει τις φιλοδοξίες του παίκτη. Το πιο αστείο βέβαια απ όλα, είναι πως δεν μιλάει κανείς τους. Μάλλον τους αρέσει κιόλας..

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ανάρτηση της Κλαμπ Μπριζ με Τούμπα και Κατσούρη (pics)

Όσα έδειξαν στους φιλάθλους τους οι Βέλγοι λίγες ώρες πριν τη σέντρα του παιχνιδιού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η κλεψύδρα για την σέντρα του μεγάλου αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Κλαμπ Μπριζ σιγά σιγά αδειάζει. Η Μπριζ προχώρησε σε μία ιδιαίτερη ανάρτηση, με ένα κολάζ φωτογραφιών από την έδρα του Δικεφάλου, δίνοντας βάση στον αγωνιστικό χώρο, τις κερκίδες του γηπέδου, αλλά και στην προτομή στη μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη Κατσούρη.

Δείτε τη δημοσίευση: 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Στην Τούμπα από νωρίς, πάμε να γράψουμε ιστορία!»

Όσα αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ για το μεγάλο παιχνίδι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς τον κόσμο της ομάδας για την ομαλή προσέλευση και είσοδό του στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Πάμε όλοι μαζί να γράψουμε ιστορία!

-Οι θύρες της Τούμπας ανοίγουν στις 19:00. Ελάτε όσο νωρίτερα γίνεται για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

-Η είσοδος από στις θύρες 1-2-3 θα διακοπεί από τις 19:45 έως τις 20:30 για την άφιξη των αποστολών.

-Θα υπάρχουν φραγμοί κι έλεγχοι εισιτηρίων περιμετρικά του γηπέδου, σε όλες τις θύρες και σ’ αυτή των οργανωμένων φιλάθλων.

ADVERTISING

-Όσοι φίλαθλοι έρχονται στο γήπεδο θα πρέπει να έχουν ονομαστικό εισιτήριο και έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

-Η δωρεάν είσοδος σε παιδιά κάθε ηλικίας απαγορεύεται, βάσει του νέου αθλητικού νόμου.

-Δεν πετάμε αντικείμενα, δεν αναρτούμε πανό με ρατσιστικό, σεξιστικό, υβριστικό ή πολιτικό περιεχόμενο.

-Δεν χρησιμοποιούμε συσκευές laser, δεν ανάβουμε βεγγαλικά και καπνογόνα.

-Προστατεύουμε την ομάδα μας και την βοηθάμε να πάρει την πρόκριση με το πάθος και τη φωνή μας!»

Δείτε το post παρακάτω:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επικό βίντεο: Σβαμπ και Μουργκ συζητούν στα Ελληνικά!

Δεν έλειψε από τον διάλογό τους η πιο διάσημη ελληνική λέξη παγκοσμίως…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Στέφαν Σβαμπ και ο Τόμας Μουργκ ήρθαν στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2020 με τη φετινή σεζόν να είναι η πέμπτη τους στην Ελλάδα και γι' αυτό το αυστριακό Sky Sport τους ζήτησε να κάνουν επίδειξη των ελληνικών που έχουν μάθει.

Το αυστριακό Sky Sport ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Στέφαν Σβαμπ και του Τόμας Μουργκ του ΠΑΟΚ και ανέβασε ένα promo VIDEO από τη συνέντευξη. Μια από τις ερωτήσεις που τους τέθηκε ήταν να μιλήσουν ελληνικά. Αν και ξεκίνησαν πολύ καλά, στη συνέχεια το εγκατέλειψαν, μιλώντας και πάλι στη μητρική τους γλώσσα. Φυσικά δεν έλειψε η πιο... διάσημη ελληνική λέξη παγκοσμίως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ