Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Όχι άλλες αλλαγές»

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης επί του Αστέρα Τρίπολης, στα ρίσκα που πρέπει να πάρει η ομάδα για να πάρει τις απαιτούμενες νίκες, αλλά και φυσικά στα μεταγραφικά θέματα που «καίνε».

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Όχι άλλες αλλαγές»

Αρχικά ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA:

«Παιχνίδι με παιχνίδι, βδομάδα με βδομάδα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να δίνουμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς και να κοιτάζουμε το επόμενο ματς. Φυσικά και ήταν μία σημαντική νίκη όχι μόνο για τους τρεις βαθμούς, αλλά και σε μία δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία καλή και οργανωμένη ομάδα με καλούς παίκτες και προπονητή. Και άλλες ομάδες θα δυσκολευτούν εκεί. Η νίκη μας ήταν “καθαρή” και πολλοί όπως είπα ήθελαν να χάσουμε, αλλά κερδίσαμε με 3-0».

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο:

«Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Ξέρουμε πώς πρέπει να το κερδίσουμε, ακόμη και με τη διαφορά που έχουμε, ενώ έπρεπε να είμαστε στο +10 είμαστε στο +8 λόγω του -2 που είχαμε από το καλοκαίρι και πρέπει να τη διατηρήσουμε αυτή την απόσταση ασφαλείας. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, έχουμε κίνητρο για να διατηρήσουμε ή και να αυξήσουμε τη διαφορά από τους αντιπάλους μας. Έχουμε ισορροπία στην ομάδα, καλή χημεία μεταξύ των παικτών και αυτό μας δίνει την αίσθηση της ισορροπίας και να πιστεύουμε πώς μπορούμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

Για τα ρίσκα που πρέπει να παίρνει η ομάδα, τους κενούς χώρους που δημιουργούνται, αλλά και τα σοβαρά διαιτητικά λάθη εις βάρος του ΠΑΟΚ, σχολίασε:

«Έχω εξηγήσει ακόμη μία φορά την κατάσταση αυτή. Από έξω μπορούμε να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα, αν δεν την αναλύσεις. Είμαστε μία ομάδα που πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και έτσι δημιουργούνται κενά όταν επιτιθόμαστε και μπορεί να δημιουργηθούν κενά. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να μην είμαστε καλά, αλλά υπάρχουν αμυντικοί που μπορούν να σταματήσουν τις αντίπαλες προσπάθειες. Στις υπέρ μας στημένες φάσεις παίρνουμε ρίσκα, και ένα δύο κενά που ήρθαν στο παιχνίδι ήταν από τις δικές μας φάσεις. Εάν ο διαιτητής κάνει σωστά τη δουλειά του δε θα είχαμε τα κενά που υπήρχαν. Αν κατοχυρωθεί ένα κανονικό γκολ στο 25ο λεπτό θα ήταν διαφορετική η διαχείριση του παιχνιδιού. Αλλά μιλάμε για λάθη που έγιναν και ήταν σοβαρά. Δε τα δώσαμε σημασία γιατί το παιχνίδι ήταν υπέρ μας 3-0, αλλά γίνονται πολλά και σοβαρά εις βάρος μας λάθη φέτος και παρόλα αυτά βρισκόμαστε στην πρώτη θέση με 14-1-0. Ο καθένας μέσα στο παιχνίδι έχει τη δική του αρμοδιότητα και πρέπει να κάνει τη δουλειά του για να φτάσουμε στις νίκες που θέλουμε».

«Όχι πολλές αλλαγές, προσοχή στους παίκτες που μας έφεραν ως εδώ»

Για τα μεταγραφικά ζητήματα ο Λουτσέσκου σχολίασε:

«Είναι λεπτό θέμα. Έχω παρατηρήσει ότι οι κορυφαίες ομάδες που προπορεύονται στα πρωταθλήματα τους δεν κάνουν αλλαγές, ότι διατηρούν τον κορμό που έχουν και την σταθερότητα που υπάρχει. Ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο χρόνο βρίσκεται ψηλά και κερδίζει συνέχεια. Θα ήταν λάθος να κάνουμε πολλές αλλαγές.

Οι παίκτες ξέρουν τι θέλουμε από αυτούς, αλλά και τι θέλει η ομάδα από εκείνους. Αν διώξουμε παίκτες και φέρουμε άλλους θα χαλάσει το φανταστικό σύνολο που έχουμε.

Ο Βέρνμπλουμ είναι εκτός λόγω του τραυματισμού του. Ο Πρίγιοβιτς αποχώρησε μέσα από μία κατάσταση που δεν είναι ελεγχόμενη και μπορεί να σου παρουσιαστεί μία ή δύο φορές στη ζωή σου.

Υπάρχουν ένας ή δύο παίκτες που μπορεί να αποχωρήσουν επειδή δεν ανταποκρίνονται στη φιλοσοφία που έχουμε αλλά ως εκεί!

Έχουμε έναν μέσο τον οποίο φέραμε γιατί τον χρειαζόμαστε λόγω του γεμάτου προγράμματος έως τον Μάιο.

Θέλουμε έναν επιθετικό για να υπάρχει ανταγωνισμός και μία “ασφάλεια” με όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν.

Εάν υπάρχουν 1 ή 2 αποχωρήσεις θα πρέπει να υπάρξουν αντικαταστάσεις για να βρεθεί η ισορροπία στο σύνολο της ομάδας που ηγείται στο πρωτάθλημα, αλλά και φυσικά παίκτες οι οποίοι να σέβονται τη νοοτροπία της ομάδας. Πρέπει να δώσουμε προσοχή στους παίκτες οι οποίοι μας έφεραν ως εδώ. Έχουν δείξει όλο αυτό το διάστημα στον αγωνιστικό χώρο ότι είναι πολύ καλοί για αυτή την ομάδα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άλλη μια υπέροχη πρωτοβουλία του PAOK Action

Βοηθάει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη να ζήσουν την εμπειρία της Τούμπας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως αναφέρει σχετικά η ΠΑΕ… «Με ιδιαίτερη τιμή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την οργανωμένη, μόνιμη και συστηματική εφαρμογή του Σχολιασμού Ισότιμης Ακουστικής Περιγραφής, ΑDeC)))livex στο γήπεδο της Τούμπας για ανθρώπους με οπτικές αναπηρίες και εμποδιζόμενα άτομα.

Στόχος μας είναι να μπορούν ο άνθρωποι με οπτική αναπηρία να ζήσουν βιωματικά τους αγώνες όπως τους βιώνουν οι βλέποντες.

Στο γήπεδο της Τούμπας θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για άτομα με προβλήματα όρασης και τους συνοδούς τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το αίτημά τους έως 3 ημέρες πριν τον αγώνα στον υπεύθυνο προσβασιμότητας (ACCESo Responsible) με τους εξής τρόπους:

Στο τηλέφωνο 6936844214
Rakuten Viber ΠΑΟΚ ΙΣΟΤΙΜΑ#1
Στην ψηφιακή πλατφόρμα https://padlet.com/info27180/PAOK_ISOTIMA
Με QR code

Η μεθοδολογία “PAOK_ADeC_for_Football” είναι μια μεθοδολογία σύμφωνα με τα guidelines για την Κοινωνική ευθύνη του διεθνές προτύπου ISO 26000 αποτυπωμένη στην Αgenda 2030, και στους 17 στόχους αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών, ικανοποιώντας ιδιαίτερα τον στόχο «10 λιγότερες ανισότητες».

Την ισότιμη ακουστική περιγραφή περιγράφει ο οργανισμός EΧΕDRAMark unit of NKLABS με τα πιο σύγχρονο διαθέσιμα εργαλεία ΑΙ τεχνολογίας και τη βραβευμένη μεθοδολογία «ΑDeC)))livex», μια «σχολή ολοκληρωμένης σύνθεσης ρεαλισμού και βιώματος στην μεταφορά της πληροφορίας».

Ένα διαρκές, δηλαδή, κοινωνικό αποτύπωμα γιατί το ποδόσφαιρο είναι για όλους!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

«Η Μπρέντφορντ θέλει τον Μπάμπα»

Δημοσίευμα στην Αγγλία κάνει λόγο για ενδιαφέρον για τον μπακ του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την περίπτωση του Μπάμπα Ράχμαν για το αριστερό άκρο της άμυνας της, φέρεται να τσεκάρει η Μπρέντφορντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «West London News».

«Η Μπρέντφορντ έστειλε σκάουτ για να παρακολουθήσει τον Μπάμπα Ραχμάν, ο οποίος πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν με τον ΠΑΟΚ, θέλοντας να εξασφαλίσει την υπογραφή του έναντι 5.800.000 ευρώ. Οι «μέλισσες» δεν έχουν στην διάθεσή τους το βασικό αριστερό μπακ, Ρίκο Χένρι, ο οποίος πρόκειται να χάσει ολόκληρη τη σεζόν και την έναρξη της επόμενης σεζόν. Θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν μόνο μία ανανέωση δανεισμού με την Τότεναμ για τον Σέρχιο Ρεγκιλόν, με τον Ισπανό αμυντικό να αναμένεται να επιστρέψει το καλοκαίρι στην Τότεναμ..

Η απουσία ανταγωνισμού στους μπακ έχει πλήξει τη Μπρέντφορντ και τώρα έχει εντοπίσει τον πρώην αριστερό μπακ της Τσέλσι, Μπάμπα, ο οποίος διαπρέπει τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα ως βασικός. Ο Ραχμάν επέστρεψε στον ΠΑΟΚ ως ελεύθερος μετά την αποχώρησή του από την Τσέλσι, αλλά η επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ θα μπορούσε να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο για εκείνον.

Η Μπρέντφορντ παλεύει για την επιβίωση στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ο Τόμας Φρανκ πάντα έβγαζε λαγούς από το καπέλο του και το ενδιαφέρον του για τον Γκανέζο αμυντικό θα μπορούσε να είναι το μεγάλο του σχέδιο για να ενισχύσει την ομάδα του. Ο Μπάμπα Ραχμάν βρήκε ξανά την φόρμα του μετά την ένταξή του στον ελληνικό κολοσσό, στον ΠΑΟΚ, το περασμένο καλοκαίρι. Βοήθησε την ομάδα στην καλύτερη εκστρατεία της στην Ευρώπη. Ο 29χρονος απέρριψε την ευκαιρία να υπογράψει με τη Νόριτς και τη Γουότφορντ το καλοκαίρι και αντ' αυτού επέλεξε την Ελλάδα. Αυτή η απόφαση έδωσε μια νέα πνοή στην καριέρα του» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ