Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα χρόνια της υπομονής του Γιαννούλη

Η μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία του διεθνούς άσου που επέστρεψε στον Δικέφαλο του Βορρά

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Τα χρόνια της υπομονής του Γιαννούλη

Αλήθεια, πως είναι να ανήκεις για πέντε χρόνια σε μια ομάδα, να έχεις κάνει σε αυτή μόλις δυο συμμετοχές σε αυτό το διάστημα και να την… αναγκάζεις να σε επανεντάξει στο σύνολό της;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι η καριέρα του 23χρονου ακραίου, από τα τέλη Ιανουάριου 2014 μέχρι και τώρα, που έφτασε να τον επανεντάσσει στο ρόστερ του ο επίδοξος πρωταθλητής Ελλάδος.

Σε μια εποχή που ο ΠΑΟΚ προετοιμάζει ένα πλάνο αξιοποίησης των ποδοσφαιριστών που «αποφοιτούν» από τα τμήματα υποδομής του και ετοιμάζονται να κάνουν το βήμα στο ποδόσφαιρο που δεν έχει ηλικιακές διακρίσεις, η πορεία του Δημήτρη Γιαννούλη από τη μέρα που αποκτήθηκε από τον Δικέφαλο μέχρι τη στιγμή της επανένταξής του στο ασπρόμαυρο ρόστερ, εν μέσω προτάσεων από ομάδες του εξωτερικού, είναι η καλύτερη απάντηση σε όλα τα παιδιά που (καλά κάνουν και) «βιάζονται» να αγωνιστούν στον ΠΑΟΚ αλλά είναι έτοιμα να χάσουν την υπομονή τους πολύ εύκολα.

Στις 23 Ιανουάριου 2014, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Δημήτρη Γιαννούλη από τον Βατανιακό. Ενός παιδιού, που όλα τα report των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, που παρακολουθούσαν τις μικρότερες εγχώριες κατηγορίες έκαναν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή που «ανεβοκατεβαίνει» την αριστερή γραμμή και δημιουργεί «πονοκεφάλους» και ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες.

Σε μια γνώριμη τακτική των ομάδων που αποκτούν νεαρό ποδοσφαιριστή από μικρότερη κατηγορία, οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ απέκτησαν τα δικαιώματα του Γιαννούλη και τον άφησαν να συνεχίσει… τη δουλειά του στον Βατανιακό.

Την επόμενη σεζόν, ο Γιαννούλης έμεινε στο Νομό Πιερίας, αλλάζοντας ομάδα, καθώς μετακινήθηκε στον Πιερικό. Υπάρχουν στιγμές, στη πορεία ποδοσφαιρικών περιπτώσεων όπως αυτή του Γιαννούλη, που κάποιος απλός παρατηρητής μπορεί να σκεφτεί πως «ο ΠΑΟΚ ξέχασε τον Γιαννούλη» και αυτή συνήθως είναι η σκέψη όλων των νεαρών ποδοσφαιριστών που είτε βρέθηκαν, είτε βρίσκονται σε παρόμοιο καθεστώς με αυτό του Γιαννούλη.

Και την απάντηση σε αυτό το «σενάριο» την έδωσε ο ίδιος ο Γιαννούλης, μέσα στο γήπεδο. Διότι, ο μόνος τρόπος να «ξεχάσει» μια ομάδα έναν ποδοσφαιριστή της που τον έχει παραχωρήσει δανεικό, είναι να το επιτρέψει εκείνος να συμβεί. Και ο Δημήτρης Γιαννούλης, δεν το επέτρεψε, σε βαθμό που ίσως δεν το έχει κάνει κανείς άλλος ποδοσφαιριστής των ασπρόμαυρων.

Ο Γιαννούλης κατάφερε να γίνει ο μοναδικός παίκτη των ασπρόμαυρων που όντας δανεικός από τον ΠΑΟΚ, έφτασε να πάρει συμμετοχές στην Eθνική Ελλάδος, με το «αγροτικό» του όπως είθισται να αποκαλείται ο χρόνος δανεισμού εντός ποδοσφαιριστή, να περιλαμβάνει πλην του Πιερικού, την Βέροια και την Ανόρθωση. Ο Ατρόμητος δεν μπορεί να μπει σε αυτή την «εξίσωση» κυρίως λόγω της πορείας της ομάδας του Περιστερίου στο διάστημα παρουσίας του Γιαννούλη σε αυτή. Με τον Κατερινιώτη ακραίο αμυντικό στο ρόστερ του, η ομάδα του Ατρομήτου είναι σε τροχιά πρωταθλητισμού τον τελευταίο 1,5 χρόνο, με τον Γιαννούλη να είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της αρχικής 11άδας. Πλέον, ο Γιαννούλης… ανηφορίζει στη Τούμπα όντας πιο έτοιμος από κάθε άλλη φορά για να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του ασπρόμαυρου ρόστερ.

Δημήτρης – Κώστας, σημειώσατε 1

Ο Δημήτρης Γιαννούλης έγινε αριστερό μπακ, ακολουθώντας τα χνάρια του μεγάλου αδερφού, Κώστα. Ο… μικρός ήθελε να διατηρηθεί πάνω από τη μεσαία γραμμή και να συνεχίσει τη καριέρα του ως αριστερό εξτρέμ, όμως στη πορεία οι προπονητές του, όπως ο Θωμάς Γράφας και ο Γιώργος Γεωργιάδης, τον έφεραν πιο πίσω στο γήπεδο. Οι δυο τους αναμένεται να είναι αντιμέτωποι την ερχόμενη εβδομάδα, όταν ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ. Η παράδοση είναι με τον Δημήτρη, που μετά τέσσερις νίκες και μόνο μια ήττα στους συνολικά πέντε αγώνες που έχουν αγωνιστεί ως αντίπαλοι. Βέβαια, ο Δημήτρης… έχει να λέει πως στη μοναδική ήττα του από την ομάδα του Κώστα, ο τελευταίος είχε αντικατασταθεί ένα λεπτό πριν το νικητήριο γκολ!

Το πρόβλημα του όγκου, που λύθηκε

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε στα πρώτα χρόνια της καριέρας του ο Δημήτρης Γιαννούλης δεν ήταν άλλο από την σωματοδομή του. Η απουσία όγκου ήταν ένα θέμα συζήτησης, κυρίως για το τρόπο που θα μπορούσε να επιτευχθεί η απόκτηση όγκου, χωρίς αυτό να τον αφήσει πίσω στην ταχύτητα που είχε. Η απόκτηση όγκου ήταν σημαντική είτε παρέμενε ως αριστερό εξτρέμ είτε οπισθοχωρούσε στο γήπεδο, όπως και έγινε, καθώς καθιερώθηκε ως μπακ. Σε αυτό το τομέα κατάφερε να δουλέψει αρκετά τη πρώτη του σεζόν στη Σούπερ Λιγκ, με τη φανέλα της Βέροιας, όταν και δούλεψε υπό τις οδηγίες του Γιώργου Γεωργιάδη.

«Θράσος από τη πρώτη μέρα»

Ο Σάκης Παπαβασιλείου θυμάται τον 18χρονο Γιαννούλη του Βατανιακού

 
Ο πρώτος προπονητής του Δημήτρη Γιαννούλη σε επαγγελματική κατηγορία ήταν ο Σάκης Παπαβασιλείου, που τη σεζόν 2013-14 βρισκόταν στον πάγκο του Βατανιακού.

Ο καλός χειρισμός της μπάλας με το αριστερό πόδι και η ταχύτητά του ήταν τα δυο βασικά στοιχεία που έφεραν τον Γιαννούλη στη πρώτη ομάδα του Βατανιακού. Ο Σάκης Παπαβασιλείου, γύρισε πέντε χρόνια πίσω, στη σεζόν είχε στο ρόστερ του τον Γιαννούλη, και του έδωσε τη πρώτη σεζόν σε επαγγελματικό επίπεδο: «Ήταν ένα παιδί που είχε ήδη ξεχωρίσει και άξιζε να πάρει τις ευκαιρίες του έτσι ώστε να δείξει όλα αυτά που πολλοί πιστεύαμε πως μπορούσε να κάνει. Ξεκίνησε ως αριστερό εξτρέμ. Το μεγάλο του ατού ήταν το θράσος. Κάθε ποδοσφαιριστή τον βοηθάει σίγουρα η τεχνική, αλλά θα πρέπει να έχει και θράσος, ποδοσφαιρικό. Είχε δείξει ότι μπορεί να παίξει σε όλη την αριστερή γραμμή, αλλά η ταχύτητά του και το θράσος του τον έφερε να παίζει ως ακραίος μεσοεπιθετικός. Υπήρχανε παιχνίδια που τον χρησιμοποίησα και ως δεξί ετρέμ, έτσι ώστε να αξιοποιήσω την ικανότητά του να μπαίνει από τα άκρα στη μεγάλη περιοχή, παίζοντας με αντίθετο πόδι. Ο Δημήτρης είναι ένα παιδί που δούλεψε, και δικαίωσε όλους εκείνους που του έδωσαν ευκαιρίες. Αργότερα άρχισε να παίζει ως αριστερό μπακ, και κατάφερε να καταξιωθεί σε αυτή τη θέση. Έχω παρακολουθήσει τη πορεία του διότι ο κάθε προπονητής στη θέση μου, θα αισθανόταν ικανοποίηση βλέποντας έναν ποδοσφαιριστή που τον είχε ως νεαρό, να προοδεύει χρόνο με το χρόνο. Στις μικρότερες κατηγορίες, θα πρέπει όλοι να βοηθάμε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές προκειμένου να βρουν το δρόμο τους. Οι χαμηλότερες κατηγορίες δε θα πρέπει να σταματούν να τροφοδοτούν τη μεγάλη κατηγορία. Ειδικά οι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν νεαροί Έλληνες που αξίζουν της προσοχής όλων. Ο Δημήτρης έφτασε, μέσα από τη πορεία τους στις ομάδες που αγωνίστηκε, να πάρει κλήση και για την εθνική Ελλάδος. Η δεύτερη κατηγορία θα πρέπει να είναι συνεχώς αυτή που θα τροφοδοτεί τις μεγάλες ομάδες. Στη πορεία του αυτά τα χρόνια, ο Δημήτρης έδωσε πολλές φορές εξετάσεις και τις πέρασε. Εγινε βασικός στον Ατρόμητο, σε μια ομάδα που δείχνει τα τελευταία χρόνια, τα διαπιστευτήριά της. Δεν χωράει αμφιβολία για το αν είναι έτοιμος για να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ».
 

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ, ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ, ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Στη πρώτη του επαγγελματική σεζόν με τη φανέλα του Βατανιακού, ο Δημήτρης Γιαννούλης είχε αντίπαλό του έναν ποδοσφαιριστή που πλέον θα είναι συμπαίκτη του, καθώς τη σεζόν 2013-14, ο Δημήτρης Πέλκας αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τη σεζόν 2014-15, ο Γιαννούλης είχε συμπαίκτη τον Γιαννη Μυστακίδη, με τον οποί όμως δεν θα είναι συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ, με τον «Μυστα» να αναζητά ομάδα για να αγωνιστεί ως δανεικός.

Πηγή : FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

SL2: Απαντήσεις για τον ΠΑΟΚ Β’

Μαθαίνουν πρόγραμμα οι “ασπρόμαυροι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ΔΣ της Super League 2, για να ακολουθήσει η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Το ΔΣ θα ξεκινήσει στις 14:30, με θέματα την επικύρωση των βαθμολογιών και την κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ αναμένεται να εκλεγούν και δύο αντιπρόεδροι.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  • Έγκριση Πρακτικών Διοικητικών Συμβουλίων
  • Εκλογή Α΄ & Β΄ Αντιπροέδρου
  • Επικύρωση βαθμολογικών πινάκων Α΄ & Β΄ Ομίλου της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024
  • Κλήρωση Πρωταθλήματος play off & play out
  • Διάφορα Θέματα

Ο ΠΑΟΚ Β' θα μάθει -λοιπόν- το πρόγραμμά του, με φόντο τη συνέχεια, καθώς θα παίξει στα πλέι άουτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούμπα και Ευρώπη: Τι κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ;

Μεγάλες βραδιές, μεγάλα αποτελέσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την επική ανατροπή και το 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το ταξίδι του για φέτος στο Europa Conference League και τώρα, μπροστά του υπάρχει η Κλαμπ Μπριζ.

Ο "Δικέφαλος" θα βρει απέναντί του τους Βέλγους, στις 11 και στις 18 του Απρίλη, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην έδρα της Μπριζ και τη ρεβάνς, να ακολουθεί στην Τούμπα.

Τι κάνουν φέτος οι "ασπρόμαυροι", όταν παίζουν μπροστά στον κόσμο τους; Μπορεί στο πρωτάθλημα, στα ντέρμπι, να έχουν απώλειες, ωστόσο, για την ώρα στην Ευρώπη το πρόσημο είναι -αν μη τι άλλο- θετικό, με τον ΠΑΟΚ να έχει να επιδείξει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες σε συνολικά 7 αγώνες, από τα προκριματικά μέχρι τώρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα φέτος στην Τούμπα:

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 0-0

ΠΑΟΚ - Χάιντουκ Σπλιτ 3-0

ΠΑΟΚ - Χαρτς 4-0

ΠΑΟΚ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπόχα και δυσωδία! (vid)

Φέρτε πίσω τις Κυριακές που έκαναν πάρτι οι… Βαλλιάνοι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

19 Μαρτίου 2000. Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Τούμπα (25.550 τα "κομμένα" εισιτήρια), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και γνωρίζει την ήττα με σκορ 2-0!

Καλύτερος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών; Ο Αθηναίος διαιτητής Κώστας Βαλλιάνος, ο οποίος στο 39ο λεπτό απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γιώργο Γεωργιάδη για υποτιθέμενο χτύπημα εκτός φάσης στον... οσκαρικό εκείνα τα χρόνια Ανδρέα Νινιάδη, φάση που δεν είδε ούτε ο ίδιος, ούτε οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, ούτε όλοι παρακολουθούσαν το ντέρμπι από την τηλεόραση, παρά μόνο ο βοηθός του!

Αντίθετα, αυτό που είδαν όλοι ήταν πως ο Γιώργος Ανατολάκης έπρεπε νωρίτερα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζήση Βρύζα, όμως στα χρόνια της "Παράγκας", ήταν πιο πιθανό να διακοπεί ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού από εισβολή... εξωγήινων παρά να αποβληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων".

Με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με δέκα ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός πέτυχε στο δεύτερο μέρος δύο γκολ με τον Λάμπρο Χούτο (49΄, 57΄) και πήρε ένα ακόμα... περήφανο διπλό, στον δρόμο για ένα ακόμα... περήφανο πρωτάθλημα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Χασιώτης, Κατσαμπής (63' Καφές), Τετράτζε, Βενετίδης (68' Καραδήμος), Νάγκμπε (55' Αμπονσά), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Ναλιτζής, Βρύζας.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Αμανατίδης (77' Τζιωρτζόπουλος), Ανατολάκης, Κωστούλας, Πασσαλής, Πουρσανίδης, Ζάχοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης (77' Γιαννακόπουλος), Χούτος (88' Αλεξανδρής).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ