Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απόλυτος κυρίαρχος!

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε άλλη μία νίκη στο πρωτάθλημα και πήρε τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό με 2-0, διευρύνοντας το νικηφόρο του σερί.

Στέργιος Αναστασιάδης

Απόλυτος κυρίαρχος!

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος, είχε τον έλεγχο, είχε και τις περισσότερες φάσεις και κάπως έτσι, πανηγύρισε μία ακόμη νίκη, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Κ19, φτάνοντας τους 55 βαθμούς σε 19 αγώνες.

Με το… καλημέρα ο ΠΑΟΚ έδειξε τα δόντια του, με τον Γαϊτανίδη να κάνει συρτό σουτ και τους παίκτες του Ολυμπιακού να διώχνουν πάνω στη γραμμή, ενώ ένα λεπτό μετά, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιχαηλίδη, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και πέρασε μόλις άουτ.

Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία επέμειναν και στο 24′ έχασαν νέα, μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, με τον Γκαργκαλατζίδη να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 30′ ωστόσο, ήρθε το γκολ! Ο Λύρατζης έκανε ωραία, ατομική ενέργεια από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Χατζηστραβό και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 1-0, σε φάση που του ανατρέπεται ξεκάθαρα, με τον άσο του ΠΑΟΚ να μένει όρθιος και να σκοράρει!

Δείγμα της υπεροχής του ΠΑΟΚ, ήταν αναμφίβολα το γεγονός ότι η πρώτη τελική του Ολυμπιακού ήρθε στο 42′, με το σουτ του Ξενιτίδη να φεύγει πάνω από την εστία, ενώ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0.

Το δεύτερο μέρος είχε την ίδια… ιστορία, ο “Δικέφαλος” ήταν και πάλι ο κυρίαρχος και αυτός που είχε τις ευκαιρίες, με τον Δούμτση να απειλεί στο 55′, με το σουτ του να περνάει μόλις άουτ.

Στο 59′ ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0, με τον Χατζηστραβό να σκοράρει και πάλι! Ο Γαϊτανίδης είχε δοκάρι, μετά από ωραία ανάπτυξη των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Χατζηστραβός πήρε το… ριμπάουντ, έκανε το κοντρόλ με το στήθος και με ωραίο σουτ “έγραψε” το 2-0!

Από εκείνο το σημείο του αγώνα και μετά, ο “Δικέφαλος” διατήρησε να ηνία και είχε τον έλεγχο, με τον Πάμπλο Γκαρσία να φρεσκάρει την ομάδα του και να πανηγυρίζει μία ακόμη νίκη μαζί με τους παίκτες του.

Ο “Δικέφαλος” κάπως έτσι έφτασε τους 55 βαθμούς σε 19 αγώνες και διατήρησε το αήττητο του, φιγουράροντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, φορτσάροντας για έναν ακόμη τίτλο.

Θυμηθείτε όσα έγιναν στο παιχνίδι…

Τέλος αγώνα!

91′ Ο Λύρατζης δοκιμάζει το πόδι του, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Καραργύρη.

88′ Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Σαλαμούρα να περνάει στη θέση του Μπαλογιάννη.

80′  Κεφαλιά του Τζοβάρα, στην αγκαλιά του Καραργύρη η μπάλα.

79′ Ο Δούμτσης περνάει εκτός και στην θέση του μπαίνει ο Πανίδης. Αυτή είναι η δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ.

78′ Ο Παπαδόπουλος μπλοκάρει εύκολα, μετά από φάση διαρκείας του Ολυμπιακού.

77′ Και δεύτερη αλλαγή ετοιμάζει ο Πάμπλο Γκαρσία, ενώ το 2-0 παραμένει στην κορυφή.

76′ Εκπληκτική ενέργεια του Λύρατζη από τα δεξιά, που απέφυγε τους αντιπάλους του, έκανε και τη σέντρα, αλλά οι φιλοξενούμενοι απομάκρυναν.

74′  Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να απειλήσει, ωστόσο κάθε προσπάθεια των φιλοξενούμενων, σταματάει με τους “ασπρόμαυρους” να καθαρίζουν εύκολα.

72′ Δυνατό σουτ του Δούμτση, απευθείας άουτ η μπάλα.

70′ Ο ΠΑΟΚ ελέγχει το παιχνίδι, έχει τον πρώτο λόγο και το υπέρ του 2-0 και προσπαθεί να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το δείκτη του σκορ.

63′ Αλλαγή και για τον ΠΑΟΚ. Ο Τζοβάρας παίρνει τη θέση του Γκαργκαλατζίδη.

60′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ντότης και Σούρλης μπαίνουν στις θέσεις των Ντουμάνη και Φέκκα.

Φάση διαρκείας για τον ΠΑΟΚ, με τον Γαϊτανίδη να έχει δοκάρι, μετά από ωραία ανάπτυξη των παικτών του ΠΑΟΚ. Ο Χατζηστραβός παίρνει το… ριμπάουντ, κάνει το κοντρόλ με το στήθος και με ωραίο σουτ “γράφει” το 2-0!

59′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ για τον ΠΑΟΚ!

57′ Κεφαλιά του Διαμαντή, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

57′ Νέο κόρνερ για τον ΠΑΟΚ. Ο Μπαλογιάννης θα το εκτελέσει.

55′ Νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ! Πολύ καλή ενέργεια του Δούμτση από τα αριστερά, που έφερε την μπάλα στο δεξί του πόδι κι έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

49′ Ο Τσαούσης παίρνει το… ριμπάουντ, μετά την απομάκρυνση των παικτών του Ολυμπιακού και δοκιμάζει το πόδι του, με το σουτ του να περνάει άουτ.

48′ Σέντρα του Λύρατζη από τα δεξιά, ο Ξενιτίδης προ του Γαϊτανίδη, διώχνει σε κόρνερ.

47′ Ο ΠΑΟΚ μπαίνει δυνατά και στο δεύτερο μέρος και μέχρι στιγμής, είναι αυτός που κυριαρχεί στο γήπεδο.

Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο!

Αντίστροφη μέτρηση για να ξεκινήσει το δεύτερο μέρος στη Σουρωτή.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ προηγείται με 1-0 χάρη στο γκολ του Χατζηστραβού, έχοντας χάσει σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο τέρμα. 

42΄ Πρώτη τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού, το σουτ του Ξενιτίδη φεύγει πάνω από την εστία του ΠΑΟΚ και δεν προβληματίζει καθόλου τον Παπαδόπουλο.

33΄ Μακρινό σουτ του Τσαούση, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. 

30΄ ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ! Ωραία ατομική προσπάθεια του Λύρατζη από τα δεξιά, η μπάλα φτάνει στον Χατζηστραβό ο οποίος ανατρέπεται αλλά σηκώνεται αμέσως και με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή “γράφει” το 1-0!

28΄ Κεφαλιά του Δούμτση σε σέντρα του Τσαούση, η μπάλα φεύγει άουτ!

24΄ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Δικέφαλο, ο Λύρατζης “κόβει” για τον Γκαργκαλατζίδη και αυτός σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, άουτ!

23΄ Κίτρινη κάρτα για τον Νεοφυτίδη του Ολυμπιακού, πρώτη στην αναμέτρηση. 

13΄ Δεύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιχαηλίδη, η μπάλα κοντράρει ελάχιστα στο τείχος και φεύγει μόλις πάνω από την εστία του Ολυμπιακού!

12΄ Φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού, ο Γαϊτανίδης πραγματοποιεί το συρτό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, διώχνει πάνω στην γραμμή αμυντικός των φιλοξενούμενων!

Πιεστικός ο ΠΑΟΚ από το πρώτο δευτερόλεπτο, σε παθητικό ρόλο ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του αγώνα. 

Ξεκίνησε η αναμέτρηση…

Η αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Τσαούσης, Λύρατζης, Διαμαντής, Μιχαηλίδη, Τσιγγάρας, Μπαλογιάννης, Χατζηστραβός, Γαϊτανίδης, Δούμτσης και Γκαργκαλατζίδης. 

Στον πάγκο για τον Δικέφαλο οι Στον πάγκο για τον Δικέφαλο: Ταλιχμανίδης, Τάχατος, Σαλαμούρας, Μανιώτης, Πανίδης, Πουρναράς και Τζοβάρας.  

To παιχνίδι μεταδίδεται διαδικτυακά από τα κανάλια Novasports, πατήστε ΕΔΩ για να το παρακολουθήσετε με ήχο και εικόνα μέσω Youtube ή ΕΔΩ για να το παρακολουθήσετε μέσω Facebook. 

Με 52 βαθμούς σε 18 αγώνες, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία βρίσκεται σταθερά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα όντας αήττητη εδώ και 1,5 χρόνο, έχοντας απόσταση δέκα βαθμών από την ΑΕΚ με έναν αγώνα λιγότερο, μετά τη χθεσινή νίκη της τελευταίας επί του ΟΦΗ με 4-1.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, με 36 βαθμούς σε 18 αγώνες, δηλαδή τις δύο ομάδες χωρίζουν 16 ολόκληροι βαθμοί!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Μ. Δευτέρα στο γήπεδο

Σημαντική δοκιμασία για τους “ασπρόμαυρους”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β' θα βρει απέναντί του για την 7η αγωνιστική των πλέι άουτ τον Αιολικό, σε ένα σημαντικό παιχνίδι εκτός έδρας.

Οι "ασπρόμαυροι" θα βρεθούν στην Αριδαία τη Μεγάλη Δευτέρα, με το συγκεκριμένο παιχνίδι να ξεκινάει στις 16:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

AEL FC ARENA, ΑΕΛ – ΑΕΚ Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ, Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (16:00)

Ρεπό: Μακεδονικός

Α’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΥ, Καμπανιακός – Αναγέννηση Καρδίτσας (16:00)

ΚΟΖΑΝΗΣ, Κοζάνη – Ηρακλής (17:00)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΑΡΙΔΑΙΑΣ, Αιολικός – ΠΑΟΚ Β’ (16:00)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OFF

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, Χανιά – Καλαμάτα (14:45)

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024

ΝΕΑΠΟΛΗΣ, Ιωνικός – Athens Kallithea (16:00)

Ρεπό: Ηλιούπολη

Β’ ΟΜΙΛΟΣ / PLAY OUT

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024

ΡΟΔΟΥ, Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β’ (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024

ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, Αιγάλεω – Γιούχτας (16:00)

ΑΓΥΙΑ, Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β’ (16:00)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σαμάτα και τα γκολ που δεν έρχονται

Δεν μπορεί να προσφέρει ο Τανζανός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έμεινε μακριά από το γκολ για ένα ακόμη παιχνίδι και έδειξε για μία ακόμη φορά, πως δεν μπορεί σε κανένα σημείο να αποτελέσει το φορ που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ.

Ο Αλί Σαμάτα παραμένει δίχως γκολ μέσα στο 2024 και πλέον, πραγματικά μοιάζει και δύσκολο να αλλάξει αυτό.

Η τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ο Τανζανός επιθετικός, ήταν στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στις 12 του Νοέμβρη του 2023, ενώ συνολικά σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει να επιδείξει μόλις 3 γκολ και 4 ασίστ.

Το μόνο που έχει καταφέρει ο Σαμάτα μέσα στο 2024, είναι να δώσει δύο ασίστ, με την πρώτη να είναι τον περασμένο Φλεβάρη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τη δεύτερη στο εντός έδρας ματς με τη Λαμία, στο ξεκίνημα των πλέι οφ.

Ο Σαμάτα σκοράρει 3 γκολ σε 26 τελικές κι είναι κι αυτό ενδεικτικό της κατάστασής του από τη στιγμή που φόρεσε τα ασπρόμαυρα, καθώς σπάνια πλέον επιχειρεί τελική ακόμη κι όταν αγωνίζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ και η επιστροφή

Τι αλλάζει ενόψει του ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ξανά κακός. Έδωσε ξανά δικαιώματα, δεν είχε ενέργεια, δεν είχε καθαρό μυαλό και στη Λαμία, ουσιαστικά κατέστρεψε ό,τι έχτιζε τόσο καιρό.

Ο "Δικέφαλος" άφησε δύο σημαντικούς βαθμούς στη Λαμία και τώρα, καλείται να γυρίσει σελίδα, καθώς έχει μπροστά του τέσσερα ντέρμπι μέχρι και το φινάλε της σεζόν.

Το πρώτο από αυτά, θα ακολουθήσει την Κυριακή στην Τούμπα (19:30), με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί την ΑΕΚ στην Τούμπα, σε ένα ακόμη παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Σε αυτό το ντέρμπι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να επιστρέφει μετά το χθεσινό ματς, καθώς εξέτισε την τιμωρία του και "καθάρισε" με τις κάρτες.

Οι "ασπρόμαυροι" θα στρέψουν την προσοχή τους στην Ένωση και μένει να φανεί, ποιες θα είναι οι αλλαγές του τεχνικού του ΠΑΟΚ με φόντο το ντέρμπι, με τον Λουτσέσκου να ανοίγει από αύριο τα χαρτιά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ