Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

La multi ani Razvan!

Ξεχωριστή αν μη τι άλλο η σημερινή ημέρα για τον Ράζβαν Λουτσέσκου! Γεννημένος στο Βουκουρέστι, στις 17 Φεβρουαρίου 1969, ο προπονητής του ΠΑΟΚ «κλείνει» σήμερα 50 χρόνια ζωής και το PAOK24 έδωσε τον λόγο σε ανθρώπους που τον γνωρίζουν κάτι περισσότερο από καλά!

Στέργιος Αναστασιάδης

La multi ani Razvan!

Φέτος, συμπληρώνει 14 χρόνια στο πλευρό του Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο λόγος για τον Ντιέγκο Λόνγκο, ο οποίος συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Ρουμάνο προπονητή το 2005 στη Ραπίντ Βουκουρεστίου και έκτοτε βρίσκεται συνεχώς μαζί του.

«Ασφαλώς και δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Γνωρίζω τον Ράζβαν 14 χρόνια, κάθε μέρα είμαστε μαζί. Μπορώ να πω πως τον νιώθω σαν αδερφό μου. Για την ακρίβεια, σαν τον μεγάλο αδερφό μου. Τον ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια, ζήσαμε μαζί πολλές και δυνατές συγκινήσεις σε όλο τον κόσμο. Μου έμαθε πολλά πράγματα, μοιραστήκαμε ακόμα περισσότερα, θα έλεγα πως τα χρόνια αυτά ήταν φανταστικά.

Του εύχομαι να είναι γερός, να συνεχίσει να είναι πρώτος σε όλα, να συνεχίσει να είναι καλός σύζυγος, καλός πατέρας και καλός παππούς και πάνω απ΄ όλα να συνεχίσει να είναι καλός άνθρωπος. Να ξέρετε πως ο Ράζβαν έχει βοηθήσει και βοηθάει πάρα πολλούς ανθρώπους, χωρίς να επιδιώκει να το μάθει όλος ο κόσμος».

«ΥΓΕΙΑ, ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ»

Είναι ο άνθρωπος που κυριολεκτικά αποτελεί τη… φωνή του Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο λόγος για τον Γιώργο Τσονάκα, τον γυμναστή αποκατάστασης του ΠΑΟΚ και μεταφραστή του Ρουμάνου τεχνικού. Η συνεργασία και η φιλία μεταξύ τους, κρατάει από την Ξάνθη και σίγουρα ο Γιώργος Τσονάκας βρίσκεται μέσα στο… σκληρό γκρουπ των ανθρώπων που απολαμβάνουν την απόλυτη εμπιστοσύνη του Λουτσέσκου.

“Γνώρισα τον Ράζβαν πριν 5 χρόνια. Το μόνο που άλλαξε στον ίδιο είναι κάποιες παραπάνω άσπρες τρίχες (σ.σ. γέλια) αλλά το πάθος, η θέληση και η επιμονή του για την δουλειά, μεγαλώνει. Εύχομαι πάνω από όλα υγεία, επιτυχίες και να μην αλλάξει ποτέ! Τα 50α γενέθλια του να συνδυαστούν με μια μεγάλη επιτυχία, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ΠΑΟΚ” είπε ο Γιώργος Τσονάκας στο PAOK24.

«ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ…»

Aπό την πλευρά του, ο γυμναστής του ΠΑΟΚ και επίσης Ιταλός, Ματέο Σπαταφόρα, είπε στο PAOK24: «Θα πω απλά la multi ani (σ.σ. χρόνια πολλά στα ρουμάνικα) όχι μόνο σε έναν σπουδαίο προπονητή και επαγγελματία, όπως όλοι γνωρίζουν βλέποντας τα αποτελέσματα της δουλειά τους, αλλά και σε έναν φανταστικό άνθρωπο. Αυτό, μπορούν να το καταλάβουν πραγματικά, μόνο όσοι ζούνε και συνεργάζονται μαζί του σε καθημερινή βάση».

«ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ»

Το PAOK24 επικοινώνησε και με τον Γιάννη Παπαδημητρίου, από τη στιγμή που είναι επίσης ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τον Ράζβαν Λουτσέσκου, λόγω της απόλυτα αρμονικής συνύπαρξή τους στην ακριτική ομάδα, επί μία τριετία.

«Ο Ράζβαν είναι πολύ επαγγελματίας στη δουλειά του και διαθέτει μία πολύ ισορροπημένη προσωπικότητα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό όταν καλείσαι να διαχειρίζεσαι συναισθήματα και καταστάσεις. Του εύχομαι να είναι γερός και αν και πολύ μικρός για παππούς, να χαίρεται την οικογένειά του και τα εγγόνια του» τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης.

«ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ… ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ»

Μπορεί οι δυο τους να μην συνυπήρξαν στον ΠΑΟΚ, ωστόσο συνυπήρξαν τόσο στη Ραπίντ Βουκουρεστίου όσο και στην Εθνική Ρουμανίας. Ο λόγος για τους Ράζβαν Λουτσέσκου και Κοστίν Λάζαρ, με τον πρώην χαφ του Δικεφάλου να έχει βρεθεί για σημαντικό διάστημα υπό τις οδηγίες του νυν προπονητή του ΠΑΟΚ, με σημαντικότερη… κοινή στιγμή τους να είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ρουμανίας με τη Ραπίντ, τη σεζόν 2006-07.

«Εύχομαι ολόψυχα στον Ράζβαν χρόνια πολλά και τα καλύτερα γι΄ αυτόν και την οικογένειά του. Να είναι υγιής και να συνεχίσει την καλή δουλειά που κάνει και στον ΠΑΟΚ, όπως καλή δουλειά έκανε σε όλες τις ομάδες που εργάστηκε. Του εύχομαι το τέλος αυτής της σεζόν να τον βρει Πρωταθλητή και Κυπελλούχο Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που ο ΠΑΟΚ έχει αυτήν την πορεία. Θα ήμουν έτσι κι αλλιώς χαρούμενος, τώρα είμαι διπλά χαρούμενος που προπονητής στην ομάδα είναι ο Ράζβαν.

Δυστυχώς δεν βρεθήκαμε την ίδια εποχή με τον Ράζβαν στον ΠΑΟΚ, αλλά συνεργαστήκαμε στη Ραπίντ και στην Εθνική. Μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και πολύ δίκαιος προπονητής, Στις ομάδες του, όσο καλός ποδοσφαιριστής και αν είσαι, εάν δεν προσπαθείς όσο πρέπει στις προπονήσεις και στους αγώνες, απλά δεν παίζεις» ήταν τα λόγια του Κοστίν Λάζαρ.

«ΥΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ»

Υπό τις οδηγίες του Ράζβαν Λουτσέσκου, ο – προπονητής πλέον – Παντελής Καπετάνος, κατέγραψε 65 συμμετοχές, 14 γκολ και 5 ασίστ με τη φανέλα της Ξάνθης τις σεζόν 2014-15 και 2015-16. Μιλώντας στο PAOK24, ο βετεράνος επιθετικός που «μετακόμισε» από το Βουκουρέστι στην Ξάνθη το ίδιο καλοκαίρι που ο Λουτσέσκου ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας για λογαριασμό της ακριτικής ομάδας, είπε:

«Χρόνια πολλά στον κόουτς, με υγεία και κάθε ευτυχία αλλά και το αυτονόητο. Με Πρωτάθλημα και Κύπελλο στο τέλος της σεζόν. Χάρηκα πολύ που συνεργάστηκα μαζί του, όλος ο κόσμος γνωρίζει πως είναι ένας προπονητής που είναι κοντά στην ομάδα του και στους παίκτες του και δουλεύει πολύ. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τα αποτελέσματα των προηγούμενων ομάδων του, το έχει αποδείξει φυσικά και στον ΠΑΟΚ. Δίνει τα πάντα για την ομάδα του, είναι απίστευτος άνθρωπος και πάντα προσπαθεί να λύσει ό,τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παίκτες του».

«ΠΡΟΣΙΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ»

Το PAOK24 εντόπισε όμως και τον Μάριους Μαλνταρασάνου, τον 43χρονο βετεράνο Ρουμάνο μεσοεπιθετικό και νυν προπονητή, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης με τον Ράζβαν Λουτσέσκου στη Ραπίντ Βουκουρεστίου, συνεργάστηκε μαζί του στην ίδια ομάδα την εποχή που ο προπονητής του ΠΑΟΚ υπήρξε τεχνικός διευθυντής της και αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του σε 109 αγώνες, με τη φανέλα της Ραπίντ και της Μπρασόβ!

«Εύχομαι στον Ράζβαν να είναι πάντα γερός και να συνεχίσει να έχει επιτυχίες. Μακάρι να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, ξέρω πόσο το θέλει, μιλάμε αρκετά συχνά. Συνεργαστήκαμε άριστα τόσο ως συμπαίκτες όσο και την εποχή που ήμουν ποδοσφαιριστής και αυτός προπονητής μου.

Είναι ένας άνθρωπος πανέξυπνος, δίκαιος με όλους τους παίκτες του, γεμάτος αυτοπεποίθηση, προσιτός και φιλόδοξος. Δεν θα ξεχάσω πως όποτε χρειαζόταν, έμπαινε μπροστά μας και μας υπερασπιζόταν, είτε απέναντι στη διοίκηση, είτε απέναντι στους οπαδούς μας είτε φυσικά απέναντι στους αντιπάλους» τόνισε ο Μάριους Μαλνταρασάνου (δεξιά στη φωτογραφία).

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ