Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με σπουδαίο «Μύστα» κι εκτελεστή τον Πρίγιοβιτς

Ο ΠΑΟΚ έφυγε με το διπλό και από τα Πηγάδια, με την επικράτηση του με 2-1 κόντρα στην Ξάνθη να του δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

PAOK24

Με σπουδαίο «Μύστα» κι εκτελεστή τον Πρίγιοβιτς

Ο «Δικέφαλος» έχοντας και κάποιες αλλαγές στη σύνθεση του, στην προσπάθεια του Ίβιτς να δώσει σταδιακά ανάσες σε επιβαρυμένους ποδοσφαιριστές του, μπορεί να μην είχε τον καταιγιστικό ρυθμό προηγούμενων αγώνων, ωστόσο κυριάρχησε και πάλι στο μεγαλύτερο μέρος του σημερινού παιχνιδιού, αποδεικνύοντας στην πράξη την αγωνιστική του ανωτερότητα.

Ο Γιάννης Μυστακίδης σε συνέχεια των πολύ καλών και ουσιαστικών του εμφανίσεων τελευταία ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου», ανοίγοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα για την ομάδα του και αποτελώντας μία μόνιμη απειλή για την άμυνα της Ξάνθης.

Η ολιγωρία που έδειξε συνολικά ο ΠΑΟΚ στο γκολ που δέχτηκε από την Ξάνθη και η απερισκεψία του Ενρίκε που θα μπορούσε να κοστίσει, είναι σίγουρα αρνητικά στοιχεία που σημείωσε στο μπλοκάκι του ο Ίβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός έχει κάθε λόγο να χαμογελάει για το εξαιρετικό γκολ του Πρίγιοβιτς που βρήκε ξανά δίχτυα, δείχνοντας κλάση στο σκοράρισμα, την οποία τόσο πολύ χρειάζονται οι «ασπρόμαυροι», αλλά και για τη δυναμική επανεμφάνιση του Κάτσε.

Αναλυτικά η κριτική της απόδοσης των παικτών του ΠΑΟΚ:

Γλύκος: Σε ακόμα ένα παιχνίδι ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έδειξε σταθερότητα, ενώ προσπάθησε να προλάβει και αρκετούς κινδύνους με την έγκαιρη έξοδο του από τη μεγάλη περιοχή. Στη φάση του γκολ που δέχεται ο «Δικέφαλος» είναι εκτεθειμένος από τη συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας του, ωστόσο το σημαντικό για τον Έλληνα πορτιέρο είναι πως συνεχίζει να αποδεικνύει μέσα από τις εμφανίσεις του ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και σε ετοιμότητα.

Λέοβατς: Το γκολ της Ξάνθης ξεκινάει από την προσπάθεια του να αμυνθεί σε λάθος χρόνο, παρότι δεν μπορεί να βαρύνει μόνο τον Κροάτη η ευθύνη, καθώς αρκετοί συμπαίκτες του ολιγώρησαν στη συγκεκριμένη φάση. Σε συνέχεια των καλών του εμφανίσεων εδώ και αρκετό καιρό βοήθησε την ομάδα του τόσο στον αμυντικό τομέα όσο και με τα ανεβάσματα του, παρότι σήμερα δεν μπόρεσε στη συνεργασία με τους συμπαίκτες του να δημιουργήσει πολλούς κινδύνους με σέντρες ερχόμενος από τις πίσω ζώνες. Με την πάροδο του χρόνου στο σημερινό παιχνίδι επιβαρύνθηκε και δυσκολευόταν στην αντιμετώπιση των αντιπάλων του.

Μαλεζάς: Ο ΠΑΟΚ έλεγχε τη σημερινή αναμέτρηση στο μεγαλύτερο μέρος της και ο ίδιος δεν πιέστηκε σε πολλές περιπτώσεις. Ήταν αρκετά μαχητικός και παρότι σε 1-2 περιπτώσεις δυσκολεύτηκε να διώξει την μπάλα από τα καρέ του Γλύκου σε πρώτο χρόνο, όπως και στην ολιγωρία του «Δικεφάλου» στο γκολ της Ξάνθης, συνολικά έγραψε ακόμα μία καλή εμφάνιση, δείχνοντας ότι με την εμπειρία του αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον Ίβιτς, δίνοντας στον Σέρβο τεχνικό μία ποιοτική λύση στην προσπάθεια σωστής διαχείρισης του ρόστερ.

Βαρέλα: Κόντρα στις τελευταίες εμφανίσεις του, στις οποίες έβγαζε μεγάλη αποφασιστικότητα και σιγουριά, στο σημερινό παιχνίδι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, δεν απέφυγε κάποια ατομικά λάθη, δείχνοντας αδυναμία στον τρόπο με τον οποίο «καθάριζε» τις φάσεις από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο 45λεπτο βελτιώθηκε, βγάζοντας περισσότερη ενέργεια, έχοντας όπως και σχεδόν οι περισσότεροι συμπαίκτες του συμμετοχή στην αμυντική αδράνεια της ομάδας του στο γκολ της Ξάνθης.

Μάτος: Σε παιχνίδια σαν το σημερινό ο Βραζιλιάνος μπορεί να ανταποκριθεί με την κλάση και την εμπειρία του. Παρότι δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα αμυντικά, στο γκολ της Ξάνθης στο οποίο παρατηρείται ολιγωρία από όλη την ομάδα του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει μπει πιο δυναμικά και να προλάβει τον αντίπαλο του. Επιθετικά βοήθησε με τα ανεβάσματα του κυρίως στις συνεργασίες του με τον Μυστακίδη και λιγότερο με τον Ενρίκε. Έχει ανάγκη την ξεκούραση γιατί έχει επιβαρυνθεί πολύ τελευταία και η απουσία του από το κυριακάτικο παιχνίδι στα Πηγάδια θα τον βοηθήσει να επιστρέψει δριμύτερος.

Κάνιας: Μικρός ο χρόνος συμμετοχής του Ισπανού στο σημερινό παιχνίδι, καθώς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά. Οι ανάσες που πήρε το τελευταίο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο του rotation φαίνεται ότι έχουν επηρεάσει τον αγωνιστικό του ρυθμό, χωρίς να πιάσει και στο μισάωρο που χρησιμοποιήθηκε σήμερα την απόδοση προηγούμενων αγώνων.

Σάκχοφ: Μπορεί ο Ουκρανός να μην έπιασε την απόδοση των τελευταίων μεστών του εμφανίσεων, ωστόσο έδειξε ότι συνεχίζει να βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Κόντρα σε κάποια αβίαστα λάθη, έτρεξε και πάλεψε πολύ στη «μάχη» της μεσαίας γραμμής. Ο ρόλος του σήμερα περιορίστηκε στον αμυντικό τομέα, χωρίς να έχει μεγάλη συμμετοχή στην προώθηση του παιχνιδιού της ομάδας του στην επίθεση.

Μπίσεσβαρ: Ο Ολλανδός παρουσιάστηκε μετά από καιρό αρκετά «βαρύς», θυμίζοντας για αρκετά λεπτά στον αποψινό αγώνα την εικόνα που είχε στην αρχή της σεζόν. Μπορεί στο σημερινό παιχνίδι να μην πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες και να μην είχε την εκρηκτικότητα που απέδειξε ότι διαθέτει σε πρόσφατες εμφανίσεις, ωστόσο η υψηλή τεχνική του κατάρτιση ήταν αρκετή για να «σερβίρει» στο πρώτο γκολ του Μυστακίδη.

Ενρίκε: Ο Βραζιλιάνος στο πρώτο παιχνίδι που ξεκίνησε ως βασικός με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έδειξε και πάλι ότι μπορεί να προσθέσει ενέργεια και ποιότητα στην επίθεση της ομάδας του. Και στη σημερινή αναμέτρηση συμμετείχε σε αρκετές προσπάθειες, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και μετρώντας μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Παρ’ όλα αυτά η αποβολή του με δύο κίτρινες κάρτες στιγμάτισε την σημερινή του εμφάνιση, καθώς άφησε εκτεθειμένη την ομάδα του για αρκετά λεπτά, δείχνοντας μεγάλη απερισκεψία που θα μπορούσε να κοστίσει. Το παιδαριώδες λάθος του θα πρέπει να τον διδάξει πολλά για τη συγκέντρωση που οφείλει να έχει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, για να μην αδικεί τον εαυτό του και την ομάδα του.

Μυστακίδης: Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στην σημερινή επικράτηση στα Πηγάδια. Μέσα σε όλες τις μεγάλες φάσεις του «Δικεφάλου», αξιοποίησε με εξαιρετικό τρόπο την ασίστ του Μπίσεσβαρ, αποδεικνύοντας την ποιότητα και την ουσία που έχει στο παιχνίδι του. Δεν αρκέστηκε στο γκολ που πέτυχε, ήταν πολύ δραστήριος και μόνιμη απειλή για τους αμυντικούς της Ξάνθης, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ όταν πλάσαρε αριστοτεχνικά από πολύ πλάγια θέση μετά το χαμένο τετ-α-τετ του Πρίγιοβιτς, ωστόσο τα φάλτσα δεν του έκαναν το χατίρι. Σε μία χρονιά που είχε άγχος να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και ως βασική επιλογή του προπονητή του, τα γκολ που έχει βρει τελευταία τον έχουν βοηθήσει να λυθεί και να δείξει τις πολλές αγωνιστικές του αρετές.

Κουλούρης: Έδωσε πάρα πολλές «μάχες», παρότι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχε για αρκετά λεπτά άχαρο ρόλο, παλεύοντας αποκομμένος στην επίθεση. Τακτικά έκανε και πάλι καλό παιχνίδι, ωστόσο του έλειψε η συμμετοχή του στις μεγάλες φάσεις του ΠΑΟΚ. Το γκολ που διακαώς ψάχνει (και αξίζει ) στις τελευταίες συμμετοχές του θα μπορέσει να τον βοηθήσει να απελευθερωθεί, διώχνοντας το άγχος και αφήνοντας τον να δείξει μεγαλύτερο μέρος των δυνατοτήτων του.

Κάτσε: Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ υστέρησε ως έναν βαθμό στη δυναμικότητα στα μαρκαρίσματα συγκριτικά με τον αντίπαλο του, ο Αλβανός με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο έβγαλε πάθος και μαχητικότητα, κάτι που είχε ανάγκη η ομάδα του. Μπορεί να μη βρίσκει, από τότε που επέστρεψε από τον δανεισμό του, πολύ χρόνο συμμετοχής, ωστόσο έδειξε και σήμερα ότι είναι κομμάτι της ομάδας, τρέχοντας πολύ, δίνοντας αρκετές μάχες στη μεσαία γραμμή, στην προσπάθεια να κλέψει μπάλες και να βοηθήσει στην κυριαρχία του ΠΑΟΚ στο νευραλγικό χώρο του κέντρου. Προσπάθησε πολύ και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε να καλύψει το αριθμητικό μειονέκτημα της ομάδας του, κάνοντας μία (επαν)εμφάνιση από τα παλιά.

Πρίγιοβιτς: Τι κι αν δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, ερχόμενος και πάλι από τον πάγκο απέδειξε την ποιότητα του και κυρίως την εκτελεστική του δεινότητα. Το γκολ που πέτυχε αποτελεί δείγμα υψηλής ποδοσφαιρικής κλάσης. Αν ήταν πιο συγκεντρωμένος και δεν αιφνιδιαζόταν θα μπορούσε να σκοράρει και δεύτερο τέρμα, σε μία φάση που δημιούργησε ο ίδιος χάρη στην πίεση ψηλά στον αντίπαλο, κάτι που ζητάει πολύ έντονα ο Ίβιτς από τους παίκτες του. Τα γκολ είναι η… τροφή του επιθετικού και το ξεκίνημα του Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ αφήνει πολλές ελπίδες για τη λύση στο εύκολο γκολ που ψάχνει ο «Δικέφαλος» και τη γενικότερη επιτυχία της μεταγραφής του 26χρονου φορ, κάτι που θα κριθεί στην πορεία και ανάλογα με τη διάρκεια που θα πρέπει να έχει στην απόδοση του.

Κίτσιου: Το χρονικό διάστημα που χρησιμοποιήθηκε είναι μικρό για να κριθεί, ωστόσο και πάλι έδειξε διάθεση και μαχητικότητα στο παιχνίδι του, αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμος να αρπάξει όποιες αγωνιστικές ευκαιρίες του δοθούν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάισον σε κόσμο του ΠΑΟΚ: «Εσείς κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία!»

Το ξεχωριστό μήνυμα του Βραζιλιάνου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τάισον ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που «λύγισε» μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Δικεφάλου από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο Βραζιλιάνος έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας με αφορμή το φινάλε του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία να ζήσω ξανά την εμπειρία αυτή! Είναι κάτι που μας πληγώνει, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτό το όμορφο ταξίδι που κάναμε στην Conference League. Συνεχίζουμε μαζί!

Εσείς είστε αυτοί που κάνετε την ομάδα τόσο σπουδαία και αξιοσέβαστη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμεση ανασύνταξη

Έπιασε δουλειά ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η αυλαία του ευρωπαϊκού ταξιδιού του ΠΑΟΚ έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα μετά τη δεύτερη ήττα με την Κλαμπ Μπριζ.

Μπορεί η πορεία του Δικεφάλου να συνοδεύτηκε από μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα για ανασκόπηση, όπως τονίζουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται ξανά το πρωτάθλημα και ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή.

Μια μέρα μετά την σκληρή αναμέτρηση κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία και ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον αγώνα στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή στις 20:30.

Οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα κόντρα στους Βέλγους ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης, στο γυμναστήριο και την πισίνα.

Οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, με παιχνίδια κι ασκήσεις, πάνω στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε θεραπεία και τρέξιμο.

Το Σάββατο (20.04) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ

Αλλάζει ο προγραμματισμός σε πρωτάθλημα και κύπελλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αλλαγές στο πρόγραμμα των playoffs της Stoiximan Super League φέρνει η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχε ήδη αναβληθεί για την Πρωτομαγιά, θα μετατεθεί ξανά χρονικά, αφού οι Πειραιώτες στις 2/5 δίνουν τον πρώτο τους αγώνα απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα πάει... πίσω.

Έτσι, το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει την Κυριακή στις 12/5,

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs μετατίθενται για τις 15 και 19 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ μέχρι τις 21/5 πρέπει να παραδώσει το γήπεδό της για τις ετοιμασίες ενόψει του τελικού του Conference League.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, που φαίνεται και αυτός να πηγαίνει για μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ