Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με Πέλκα και Ολιβέιρα να δείχνουν τον δρόμο

Χωρίς να δώσει το παραμικρό δικαίωμα ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Ριζούπολη σκορπώντας τον Απόλλωνα με 1-5 και μεγάλους πρωταγωνιστές του Πέλκα και Ολιβέιρα.

Ηλίας Καπράλος

Με Πέλκα και Ολιβέιρα να δείχνουν τον δρόμο

Η ομάδα του ΠΑΟΚ δείχνει ότι δεν μπορεί να σταματήσει και είναι έτοιμη να σπάσει κάθε συλλογικό ρεκόρ ή ρεκόρ πρωταθλήματος μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου. Έτσι και σήμερα με την πρώτη φετινή 5άδα στη Superleague Σουρωτή, με 5 διαφορετικούς σκόρερ και πάλι, με τον Πέλκα να θυμίζει την περσινή του μαγική σεζόν και τον Ολιβέιρα να δείχνει για ποιο λόγο η ρήτρα του είναι 12 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης: Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ήταν και πάλι σταθερός. Στις δύο βάσεις που ήταν της ευθύνης του ήταν σωστός στις επεμβάσεις του. Είχε καλές εξόδους και στο γκολ του Ντούρσο δεν έφταιγε σε καμία περίπτωση.

Βιεϊρίνια: Ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ ξεκινά και στο 4ο λεπτό γράφει ασίστ. Μετά το παιχνίδι έγινε τόσο εύκολο στον ΠΑΟΚ, που ο ίδιος δεν χρειάστηκε να ανέβει και πολλές φορές, μιας και κράτησε κιόλας δυνάμεις για τον αγώνα της Κυριακής με τον Άρη στην Τούμπα. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Μάτος: Ίσως η μοναδική παραφωνία. Επιθετικά είχε πολλά ανεβάσματα και γεμίσματα στην περιοχή. Παρόλα αυτά αμυντικά είχε πολλά κενά και αυτά έφεραν τις φάσεις για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ακόμα και το γκολ των γηπεδούχων ξεκίνησε από φάση στα δεξιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, ασχέτως που την κύρια ευθύνη την φέρουν οι μέσοι. Πρέπει να παραμένει συγκεντρωμένος, ακόμα και σε παιχνίδια που ο αντίπαλος δεν φοβίζει τον ΠΑΟΚ.

Βαρέλα: Δύο φορές που ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε εξ αιτίας του Μάτος κάλυψε σωστά στην άμυνα. Πολύ καλές τοποθετήσεις και κυρίως βοήθεια στην ομάδα στο build-up από το κέντρο της άμυνας.

Κρέσπο: Προβλήματα στην άμυνα από τους επιθετικούς του Απόλλωνα δεν είχε και μάλιστα επιβεβαίωσε και πάλι την αρχοντική του παρουσία στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ. Πέραν από της σταθερότητας στα μετόπισθεν σήμερα έγραψε και μία ασίστ, στο γκολ του Σφιντέρσκι, που προήλθε από κάθετε πάσα μετά από δική του κούρσα.

Μαουρίτσιο: Είναι αυτά τα παιχνίδια που ο Βραζιλιάνος δεν φαίνεται στα στατιστικά, αλλά είναι πάντα στο σωστό μέρος και από τα πόδια περνούν όλες οι μπάλες του ΠΑΟΚ. Σταθερός και σήμερα, σημείο αναφοράς όπως πάντα στο παιχνίδι του Δικεφάλου.

Ολιβέιρα: Ο Πορτογάλος στο δεύτερο παιχνίδι που ξεκινά βασικός σκοράρει και το πρώτο του γκολ. Κίνηση που δείχνει ποιότητα και εμπιστοσύνη στα πόδια του από έναν παίκτη που ενώ είχε συμμετοχές στο φετινό Champions League τώρα είναι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Πέραν από το γκολ είχε και άριστες επιλογές στο μοίρασμα του παιχνιδιού στα άκρα είτε στον Λημνιό είτε στον Μπίσεσβαρ. Τέτοιες πάσες έλειπαν από τον φετινό ΠΑΟΚ.

Πέλκας: Ο Δημήτρης Πέλκας που είδαμε και θαυμάσαμε πέρσι είναι πάλι κοντά μας. Η ξεκούραση του έκανε καλό, αλλά ακόμα περισσότερο του κάνει καλό η συμβίωση με τον Ακπόμ. Ο Πέλκας πλέον δεν πιέζει μόνος του στην επίθεση και έτσι του περισσεύουν ανάσες για να μπορεί να δημιουργεί, να πατά περιοχή και να σκοράρει. Απολογισμός, ένα γκολ και η μπάλα που ξεκλειδώνει την άμυνα στο 0-3 που συνεργάστηκαν οι Λημνιός και Μπίσεσβαρ.

Μπίσεσβαρ: Καλλιτέχνης με όλη την σημασία της λέξης. Βέβαια σε τέτοια ματς στον άξονα θα δεχθεί όπως και σήμερα πολλές κλωτσιές και πολλά φάουλ. Παρόλα αυτά ο Μπίσεσβαρ ήταν μέσα σε πολλές φάσεις χωρίς να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης όπως σε άλλους αγώνες. Το κοντέρ πάντως έγραψε ακόμα ένα γκολ που ήρθε μετά από το γκολ του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ακπόμ: Σίγουρα έχει παίξει καλύτερα στα προηγούμενα παιχνίδια. Σήμερα πάντως πάλεψε με τους υψηλόσωμους στόπερ του Απόλλωνα και τα γκολ ήρθαν και με δική του συμμετοχή. Αυτός έκλεινε σωστά μέσα στην περιοχή και ο διάδρομος πίσω του ήταν ανοιχτός. Είτε στο γκολ του Πέλκα, είτε σε αυτό του Μπίσεσβαρ, είτε σε αυτό του Σφιντέρσκι, ο Ακπόμ ουσιαστικά έβγαλε από το παιχνίδι τους δύο αντιπάλους του και άφησε τους κενούς χώρους στο μεσοδιάστημα για τους συμπαίκτες του.

Λημνιός: Καλή εμφάνιση για τον νεαρό μεσοεπιθετικό. Εκτός από την ασίστ που μοίρασε, πήρε πρωτοβουλίες, προσπάθησε αρκετές φορές να πλαγιοκοπήσει και βοήθησε στο τακτικό κομμάτι, καλύπτοντας με τις επιστροφές του στην πλευρά. Πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είναι πάντα εκεί να αρπάξει την ευκαιρία όταν του δίνεται, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο. 

Σφιντέρσκι: Έπαιξε για 15 λεπτά και πάλι πρόλαβε να κάνει δύο τελικές. Στην πρώτη σκόραρε και στην δεύτερη η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Δεύτερο του γκολ σε 3 παιχνίδια, δείχνοντας και πάλι την ποιότητα του και ότι η επένδυσή του μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι. Χαρακτηριστικό είναι ο τρόπος που βγήκε μπροστά από τον αντίπαλο του και τελείωσε την φάση χωρίς κοντρόλ στην γωνία του Χουάντερσον.

Ενρίκε: Το παιδί αυτό δύο καλοκαίρια πλήρωσε το μάρμαρο των μεταγραφών. Είχε μεγάλη ανάγκη να σκοράρει για να αισθανθεί καλά και ο ίδιος. Φάνηκε άλλωστε και από τον πανηγυρισμό του. Δεν μπορεί να κριθεί για τα 10 λεπτά που αγωνίστηκε, αλλά το γεγονός ότι σκόραρε φυσικά και δεν μπορεί να παραλειφθεί.

Ζαμπά: Αγωνίστηκε για λίγα λεπτά στο τέλος της αναμέτρησης και δεν μπορεί να κριθεί η παρουσία του στο γήπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

SL2: Απαντήσεις για τον ΠΑΟΚ Β’

Μαθαίνουν πρόγραμμα οι “ασπρόμαυροι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ΔΣ της Super League 2, για να ακολουθήσει η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Το ΔΣ θα ξεκινήσει στις 14:30, με θέματα την επικύρωση των βαθμολογιών και την κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ αναμένεται να εκλεγούν και δύο αντιπρόεδροι.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  • Έγκριση Πρακτικών Διοικητικών Συμβουλίων
  • Εκλογή Α΄ & Β΄ Αντιπροέδρου
  • Επικύρωση βαθμολογικών πινάκων Α΄ & Β΄ Ομίλου της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024
  • Κλήρωση Πρωταθλήματος play off & play out
  • Διάφορα Θέματα

Ο ΠΑΟΚ Β' θα μάθει -λοιπόν- το πρόγραμμά του, με φόντο τη συνέχεια, καθώς θα παίξει στα πλέι άουτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τούμπα και Ευρώπη: Τι κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ;

Μεγάλες βραδιές, μεγάλα αποτελέσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την επική ανατροπή και το 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το ταξίδι του για φέτος στο Europa Conference League και τώρα, μπροστά του υπάρχει η Κλαμπ Μπριζ.

Ο "Δικέφαλος" θα βρει απέναντί του τους Βέλγους, στις 11 και στις 18 του Απρίλη, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην έδρα της Μπριζ και τη ρεβάνς, να ακολουθεί στην Τούμπα.

Τι κάνουν φέτος οι "ασπρόμαυροι", όταν παίζουν μπροστά στον κόσμο τους; Μπορεί στο πρωτάθλημα, στα ντέρμπι, να έχουν απώλειες, ωστόσο, για την ώρα στην Ευρώπη το πρόσημο είναι -αν μη τι άλλο- θετικό, με τον ΠΑΟΚ να έχει να επιδείξει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες σε συνολικά 7 αγώνες, από τα προκριματικά μέχρι τώρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα φέτος στην Τούμπα:

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ 0-0

ΠΑΟΚ - Χάιντουκ Σπλιτ 3-0

ΠΑΟΚ - Χαρτς 4-0

ΠΑΟΚ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν 2-2

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι 4-2

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπόχα και δυσωδία! (vid)

Φέρτε πίσω τις Κυριακές που έκαναν πάρτι οι… Βαλλιάνοι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

19 Μαρτίου 2000. Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Τούμπα (25.550 τα "κομμένα" εισιτήρια), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και γνωρίζει την ήττα με σκορ 2-0!

Καλύτερος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών; Ο Αθηναίος διαιτητής Κώστας Βαλλιάνος, ο οποίος στο 39ο λεπτό απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γιώργο Γεωργιάδη για υποτιθέμενο χτύπημα εκτός φάσης στον... οσκαρικό εκείνα τα χρόνια Ανδρέα Νινιάδη, φάση που δεν είδε ούτε ο ίδιος, ούτε οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, ούτε όλοι παρακολουθούσαν το ντέρμπι από την τηλεόραση, παρά μόνο ο βοηθός του!

Αντίθετα, αυτό που είδαν όλοι ήταν πως ο Γιώργος Ανατολάκης έπρεπε νωρίτερα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζήση Βρύζα, όμως στα χρόνια της "Παράγκας", ήταν πιο πιθανό να διακοπεί ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού από εισβολή... εξωγήινων παρά να αποβληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων".

Με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με δέκα ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός πέτυχε στο δεύτερο μέρος δύο γκολ με τον Λάμπρο Χούτο (49΄, 57΄) και πήρε ένα ακόμα... περήφανο διπλό, στον δρόμο για ένα ακόμα... περήφανο πρωτάθλημα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Χασιώτης, Κατσαμπής (63' Καφές), Τετράτζε, Βενετίδης (68' Καραδήμος), Νάγκμπε (55' Αμπονσά), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Ναλιτζής, Βρύζας.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Αμανατίδης (77' Τζιωρτζόπουλος), Ανατολάκης, Κωστούλας, Πασσαλής, Πουρσανίδης, Ζάχοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης (77' Γιαννακόπουλος), Χούτος (88' Αλεξανδρής).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ