Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρομοκράτησαν την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ!

Ένας ΠΑΟΚ που ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έφτασε δικαιότατα στο τελικό 72- 81, παρά τις δύο πολύ σημαντικές απουσίες, Κόνιαρη και Τζόουνς. Γκος, Ζάρας και Τζάκσον οι πρωταγωνιστές, κόντρα σε ΑΕΚ αλλά και τους… Κομίνηδες του μπάσκετ.

Νίκος Μοσχοβίτης

Τρομοκράτησαν την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Γκος, Κατσίβελη, Πέτεγουεϊ, Χαραλαμπόπουλο και Τζάκσον, με την ΑΕΚ να χτυπάει στην επίθεση στην αρχή, κυρίως με τον Λαρεντζάκη. Οι απαντήσεις των φιλοξενούμενων, ήρθαν από τον Τζάκσον και πέρασαν μπροστά μέχρι και με 12-17. Η ΑΕΚ χτυπούσε διαρκώς από ένα κεντρικό πικ εν ρολ στην κακή αμυντική αντίδραση του ΠΑΟΚ, ωστόσο η ομάδα του Παπαθεοδώρου, έβρισκε τις λύσεις, είτε με τον Ζάρα, είτε με τον Κατσίβελη, για το 21-25 της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ, από την στιγμή που ήταν άστοχη από την περιφέρεια και με την είσοδο του Μαυροειδή, ενώ ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να δίνει γκολ-φάουλ στην άμυνα του. Ο Σάκοτα, με έξι συνεχόμενους πόντους, έκανε το 29-29, αλλά με πέντε του Μαργαρίτη, η διαφορά πήγε πάλι στο +5 (29-34). Παρά τις ανανεώσεις επιθέσεων των γηπεδούχων και παρά το καλό διάβασμα του ΠΑΟΚ στα μις-ματς στην επίθεση, οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν ως το τέλος του ημιχρόνου να βρουν διαδρόμους για το καλάθι, με το 33-38 να έρχεται μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Χαραλαμπόπουλου.

Ο ΠΑΟΚ κράτησε χαμηλά την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος (11/39 εντός παιδιάς, 1/13 τρίποντα), ενώ ο ίδιος είχε 12/22 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 8 ασίστ για 5 λάθη και δύο περισσότερα ριμπάουντ (22-24), παρά τα 9 επιθετικά των γηπεδούχων. Ο Τζάκσον είχε 10 πόντους και 8 ριμπάουντ και 7 ο Μαργαρίτης, ενώ για την ΑΕΚ, 9 είχε ο Σάκοτα και από 7, Λαρεντζάκης και Χάντερ.

Στην τρίτη περίοδο, ανέλαβαν για τον ΠΑΟΚ επιθετικά, ο Γκος με τον Τζάκσον. Οι δυο τους πήγαν αρχικά τη διαφορά στο +9 (41-50), αλλά κάπου εκεί, άρχισαν να αναλαμβάνουν οι Σχινάς, Σώμος και Πουρσανίδης… Πάλι όμως ο Τζάκσον ήταν εκεί, για το 45-53, ενώ ο Ζάρας με σουτ, ήταν ο πρώτος παίκτης, πλην των δύο Αμερικανών που σκόραρε για τον ΠΑΟΚ. Παρά τις ανάσες που είχαν ανάγκη Γκος και Τζάκσον και πήγαν στον πάγκο, Μαργαρίτης και Χαραλαμπόπουλος ήταν εκεί για το 53-62 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να διατηρεί την ψυχραιμία του, παρά τις αδιανόητες αποφάσεις των τριών διαιτητών και με γκολ-φάουλ του Ζάρα, πήγε στο 56-69. Πάλι οι αποφάσεις των διαιτητών σε εκείνο το σημείο, κρατούσαν την ΑΕΚ μέσα στον αγώνα, αλλά μόνο ο Τζέιμς σκόραρε, για να μειώσει σε 60-69. Η απάντησε ήρθε από ένα σπουδαίο τρίποντο του Ζάρα (60-72), ενώ η ΑΕΚ μείωσε με (τι άλλο;) βολές για το 63-72.

Σε εκείνο το σημείο, τελείωσε το παιχνίδι ο Γκος. Ένα πολύ δύσκολο σουτ τριών πόντων, κι ένα γκολ-φάουλ κράτησαν τον ΠΑΟΚ σε απόσταση ασφαλείας (66-77) και παρά την… απέλπιδα προσπάθεια, Σχινά, Σώμου (κυρίως αυτού) και Πουρσανίδη, ο νικητής δε γινόταν να αλλάξει, για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο τελικό, 72-81.

Ο ΠΑΟΚ για 40 λεπτά, ήταν η καλύτερη ομάδα και κάποια στιγμή, κάποιος πρέπει να κάνει κάτι, με αυτό που γίνεται με τη διαιτησία και την ΑΕΚ. Ο τρόπος που έμεινε μέσα στο παιχνίδι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, ήταν προκλητικός… Πλέον η τρίτη θέση στην κανονική περίοδο, είναι πιο κοντά, χωρίς να σημαίνει ότι έχει τελειώσει κάτι.

Είναι προς τιμήν πάντως, για το συγκεκριμένο σύλλογο, που παρότι πριν την κόρνα της λήξης και με τη νίκη εξασφαλισμένη από τον ΠΑΟΚ, επέλεξε να τελειώσει το παιχνίδι και να μη νιώσει, κάποια… τρομοκρατία, όπως έγινε πρόσφατα σε άλλο γήπεδο.

Για τον ΠΑΟΚ, ο Τζάκσον έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Γκος ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, μεγάλα καλάθια στο τέλος και 7/14 σουτ, 5 ασίστ και 5 λάθη, ενώ ο Ζάρας με 12 πόντους με 5/6 σουτ, ενώ ο Μαργαρίτης είχε 11 και πάλι, πολύ μεστή παρουσία.

Δεκάλεπτα: 21-25, 33-38, 53-62, 72-81

ΑΕΚ (Ντρ. Σάκοτα): Τζέιμς 5, Γκριν 10, Χάρις 7, Λαρεντζάκης 10, Χάντερ 12, Πάντερ, Ξανθόπουλος 3, Σάκοτα 21 (5 ριμπ.), Άτιτς 2, Μαυροειδής 2.

ΠΑΟΚ (Η. Παπαθεοδώρου): Πέτεγουεϊ 3 (1), Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Κατσίβελης 9, Τζάκσον 16 (2), Γκος 19 (3), Χρυσικόπουλος 2, Κρουμπάλι 2, Τσόχλας, Μαργαρίτης 11 (1), Ζάρας 12 (1).

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρακάμερα γεμάτη αναμνήσεις (vid)

Πλάνα από τη βράβευση αλλά και από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι χθες, ωστόσο η βράβευση της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 πριν το τζάμπολ, ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Δείτε το backstage video που ετοίμασε η ΚΑΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάνε ανοίγει την καρδιά του στον Σχίζα! (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Σταύρος Σχίζας διατηρεί το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει ξεκινήσει μία σειρά πολύ ενδιαφερουσών συζητήσεων με ανθρώπους του αθλητισμού.

Αυτή την εβδομάδα, ήταν η σειρά του Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μιλάει για το μπάσκετ, τη ζωή και όσα εξηγεί μέσα από το βιβλίο του, «Η Δύναμη της Ήττας».

Δείτε παρακάτω μια ξεχωριστή συζήτηση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η προσπάθεια των «παλιών» για τόνωση στον Νεραντζάκη

Η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στο Παλατάκι έφερε και μία ιδιαίτερη κουβέντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Παλατάκι με 73-89 χθες, επικύρωσε και μαθηματικά τα πλέι-άουτ για τον ΠΑΟΚ, με το γήπεδο χθες, να έχει αρκετές ξεχωριστές παρουσίες, λόγω της βράβευσης της ομάδας του 1994 που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης, δεν έκρυβε τον προβληματισμό του, όχι τόσο για τη χθεσινή ήττα, όσο για το γεγονός ότι η ομάδα έχοντας να κερδίσει από τις αρχές Φλεβάρη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει και ψυχολογικό θέμα.

Μετά το τέλος και της συνέντευξης Τύπου, με αρκετούς από τους ανθρώπους της ομάδας του Κόρατς να παραμένουν στο χώρο του μουσείου στο γήπεδο, με πρωτοβουλία του παλιού παράγοντα, Άγγελου Μιχόπουλου και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς από κοντά, έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προπονητή, θέλοντας να του τονώσουν το ηθικό ενόψει συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση βαθμολογικά και με τα πλέι άουτ να ακολουθούν, η διαχείριση της ομάδας και η εύρεση κινήτρου, είναι δύσκολα ζητούμενα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ