Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Το πρώτο σερβίς!

Ευκαιρία για νέα αρχή σηματοδοτούν τα πλέι οφ της Volleyleague και οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις στους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό.

Ελένη Μπούντου

Το πρώτο σερβίς!

Η σειρά των αγώνων ξεκινά σήμερα (Τετάρτη 06/04, 20:30 – Novasports 3) στο κλειστό του Ρέντη, όπου η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη θα κυνηγήσει με πίστη το «διπλό».

Βάσει του προγράμματος, οι δύο πρώτοι αγώνες θα γίνουν στην έδρα των «ερυθρόλευκων», την Τετάρτη (06/04) και την Παρασκευή (08/04) και σ’ αυτές ο Δικέφαλος θα αναζητήσει τουλάχιστον μία εκτός έδρας νίκη, έτσι ώστε να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας και να έχει τη δυνατότητα να φτάσει τις τρεις νίκες στις αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν στο “PAOK Sports Arena” την ερχόμενη εβδομάδα (τη Δευτέρα 11/04 και, εφόσον χρειαστεί, την Τετάρτη 13/04).

Ο Γιάννης Καλμαζίδης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, συμπεριλαμβανομένου του προερχόμενου από τραυματισμό Γιάννη Παντακίδη, ο οποίος δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος, αλλά θα ακολουθήσει για άλλη μια φορά την αποστολή, αφού άλλωστε την περασμένη Παρασκευή (01/04) έκανε την επανεμφάνισή του κόντρα στην Παναχαϊκή.

Οι τέσσερις προηγούμενες φετινές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό είχαν αρνητική έκβαση για τον Δικέφαλο, χωρίς κανείς να ξεχνά τι συνέβη στον τελικό του Λιγκ Καπ αλλά και στον πρόσφατο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ωστόσο, πεποίθηση όλων στην ομάδα είναι ότι τα πλέι οφ μπορούν να αποτελέσουν μία ιστορία με εντελώς διαφορετικό σενάριο, ξεκινώντας από το αυριανό πρώτο ματς.

Ενόψει του αυριανού, πρώτου ημιτελικού, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε:

«Δεν υπάρχει φαβορί σ’ αυτή την σειρά αγώνων. Αν δούμε την κατάταξη της κανονικής περιόδου ο Ολυμπιακός ήταν 1ος και εμείς 4οι, αλλά από την άλλη πλευρά εμείς είμαστε οι πρωταθλητές, οι κάτοχοι του τίτλου. Στο Λιγκ Καπ και στο Κύπελλο Ελλάδας φάνηκε ότι οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, από πλευράς δυναμικότητας, γι’ αυτό πιστεύω ότι θα γίνει μεγάλη μάχη στους ημιτελικούς. Είμαστε προετοιμασμένοι για σκληρά παιχνίδια. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δούμε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο, σαν να μην υπάρχει άλλο. Αύριο θα μπούμε μέσα για να δείξουμε αποφασιστικότητα και να πάρουμε το προβάδισμα στις νίκες».

Αναφερόμενος στην σχέση των άτυχων προηγούμενων ματς με τον Ολυμπιακό μ’ αυτά που ακολουθούν, ο κ. Καλμαζίδης είπε:
«Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε νέα αρχή, παρουσιάζοντας όμως το ίδιο καλό πρόσωπο που είχαμε στα 2-3 πρώτα σετ του ημιτελικού του Κυπέλλου. Ακόμα κι αν υπάρξουν για μια στιγμή σκέψεις για τις προηγούμενες ήττες, είναι σκέψεις που θα φροντίσουμε να τις τιθασεύουμε και να τις ξεπεράσουμε. Τα προηγούμενα αποτελέσματα δεν σημαίνουν τίποτε, ξεκινάμε αυτούς τους αγώνες από το 0-0».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός κεντρικός του Δικεφάλου, Ντέιβιντ Λι, τόνισε:
«Γνωρίζουμε πολύ καλά τον Ολυμπιακό, όπως και εκείνοι εμάς. Έχουμε την ικανότητα να τους κερδίσουμε, το δείξαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, παρότι δεν τους αποτελειώσαμε και τελικά χάσαμε. Αυτή τη φορά θα προσπαθήσουμε να βγούμε νικητές. Εγώ προσωπικά έχω ήδη αφήσει πίσω μου όσα συνέβησαν στους προηγούμενους αγώνες και πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για τους συμπαίκτες μου. Ίσως εκείνες οι ανατροπές δώσουν λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση στους αντιπάλους μας στο ξεκίνημα, αλλά εμάς δεν μας επηρεάζει καθόλου. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και νιώθουμε έτοιμοι να κερδίσουμε».

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών της Volleyleague, η 2η της κανονικής περιόδου Κηφισιά υποδέχεται τον 3ο Φοίνικα Σύρου, (Τετάρτη 06/04, 18:00 – Νοvasports 2).

Tετάρτη 6 Απριλίου – 1ος αγώνας ημιτελικής σειράς πλέι οφ
20:30: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (Νοvasports 3)
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Βουδούρης. Παρατηρητές: Ράπτης, Βαρθαλίτης. Επόπτες: Αντωνόπουλος, Οικονομοπούλου. Γραμματεία: Καραγεωργίου

ΣΧΟΛΙΑ

ΒΟΛΕΙ

Δεν βάζουν μυαλό: Χτυπήθηκε άνθρωπος του Παναθηναϊκού στο Ρέντη! (vids)

Από αντικείμενο που πετάχτηκε από την κερκίδα των οργανωμένων του Ολυμπιακού, εκκενώθηκε το γήπεδο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν βάζουν μυαλό οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού!

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ του τελικού της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των Πειραιωτών πετάχτηκε μπουκάλι το οποίο χτύπησε τον συνεργάτη του Ανδρεόπουλου, Χρήστο Μπέλλο με συνέπεια την προσωρινή διακοπή και την εκκένωση της συγκεκριμένης εξέδρας.

Μετά από 15 λεπτά διακοπής, ζητήθηκε από τους διαιτητές να εκκενωθεί η κερκίδα όπως κι έγινε για να συνεχιστεί το ματς. Όλα αυτά στο κλειστό του Ρέντη, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Λυγγερίδης, την ίδια ημέρα που η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων, μεταξύ των οποίων και μέλη του σκληρού πυρήνα της Θύρας 7!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Επέστρεψε στη Νεφτοχίμικ Μπούργκας ο Τρούχτσεφ

Μετά το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Άξελ Τρούχτσεφ που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος ακραίος με ρίζες από τη Βουλγαρία, θα αγωνιστεί και πάλι με τη Νεφτοχίμικ Μπούργκας.

Ο Τρούχτεφ μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη βουλγαρική ομάδα, με την οποία είχε αναδειχτεί πρωταθλητής την προπέρσινη σεζόν.

Στην ανακοίνωσή τους οι Βούλγαροι στέκονται στο πέρασμα του 29χρονου ακραίου από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος αναδείχτηκε MVP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!

98 φωτογραφίες 98 χρόνια περήφανης ιστορίας και το ταξίδι συνεχίζεται…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πασίγνωστη η φράση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», η οποία κακώς αποδίδεται στην κινέζικη λαϊκή σοφία ή σε κάποιον αρχαίο Ιάπωνα σοφό. Ακόμα και έτσι όμως, περικλείει μεγάλη ποσότητα αλήθειας, καθώς δύναμη της φωτογραφίας είναι τεράστια.

Με αφορμή λοιπόν τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ, ακολουθούν 98 "δυνατές" όσο και ιστορικές φωτογραφίες, οι οποίες φυσικά είναι ελάχιστες για να περιγράψουν την τεράστια ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας, την επιδραστικότητά του στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων από το 1926 έως σήμερα, το αποτύπωμα που άφησε και αφήνει στην αθλητική και κοινωνική ζωή.

Από το πρώτο καταστατικό του συλλόγου, το γήπεδο στο Συντριβάνι, στο γήπεδο της Τούμπας και στο "Παλατάκι". Από τα πρώτα "ασπρόμαυρα" τρόπαια, κερδισμένα με αίμα και θυσίες ετών, μέχρι την εποχή του Ιβάν Σαββίδη,  από τους ανθρώπους που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία, στα - κάθε ηλικίας - παιδιά στην κερκίδα και σε αυτούς που έφυγαν από τη ζωή αλλά δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Το αποτύπωσε άψογα η Βελένη Πολυξένη, το μελοποίησε και το τραγούδησε ακόμα πιο άψογα ο (Τουμπιώτης) Νίκος Παπάζογλου...

Είναι κάτι στιγμές τρυφερές και λεπτές

Σαν κλωστές τυλιγμένες σ' αδράχτι,

Σε γυρνούν απαλά, σε μεθούν σιωπηρά

Σε γεμίζουν με πείσμα και άχτι

Για όλα αυτά που ζητάς

Για πολλά που πονάς

Για το τίποτε μιας ευτυχίας

Και γυρνάς σαν τρελός

Του καθρέπτη εαυτός

Θύμα - θύτης κακής συγκυρίας.

Πλημμυρίζουν το χθες μαγεμένες σκιές

Που ξοπίσω μου γράφουν τροχιά

Με κρατούνε θαρρώ σαν αλήθειες παλιές

Σε λαβύρινθο δέσμιο βαθιά.

 

 

  

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ