Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναστασιάδης για Καρέλη, Γιαννούλη

Κλειστά χαρτιά για την αρχική ενδεκάδα απέναντι στο Λιχτενστάιν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Αναστασιάδης για Καρέλη, Γιαννούλη

Η περιπέτεια της Ελλάδας στην προκριματική φάση του Euro 2020 ξεκινάει από το Λιχτενστάιν το βράδυ του Σαββάτου στις 21:45 με τον Άγγελο Αναστασιάδη να δέχεται στη συνέντευξη τύπου ερώτηση για την μη κλήση των Καρέλη και Γιαννούλη στην αποστολή της εθνικής.

“Αυτοί που έρχονται στην ομάδα, είναι αυτοί που βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Δεν γίνονται οι κλήσεις με τα πρόσωπα, αλλά με την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες”.

Για το αν θεωρεί πως οι συγκεκριμένοι παίκτες, μαζί με τον Λαμπρόπουλο, δε βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, σχολίασε:

“Ανά πάσα στιγμή μπορούν να κληθούν στο μέλλον”.

Σχετικά με το αν το παιχνίδι με το Λιχτενστάιν είναι ένας τελικός, είπε:

“Είναι ηλίου φαεινότερο. Οι τρεις πόντοι είναι σημαντικοί σε κάθε ματς. Αν σκεφτούμε ότι παίζουμε με έναν αντίπαλο που δεν είναι από τους πιο δυνατούς, πρέπει να είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι για να κάνουμε πραγματικότητα ό,τι επιθυμεί ο κόσμος. Συμφωνώ με τον Καραγκούνη, το ποδόσφαιρο σου βάζει τρικλοποδιές και πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να το αποφύγεις”.

Για το τι έχει αλλάξει στο κλίμα της εθνικής ομάδας:

“Θα ήταν άσχημο να μην είναι προς το καλύτερο η κατάσταση που επικρατεί. Είναι σίγουρα προς το καλύτερο. Ο τρόπος που λειτουργούμε είναι εντελώς διαφορετικός. Όταν έρχεται ένας νέος προπονητής, ακούνε διάφορα, δεν έχουν άποψη. Το ίδιο ισχύει και για τον προπονητή. Έχουμε την τύχη να μιλάμε την ίδια γλώσσα και ο χρόνος προσαρμογής είναι πιο γρήγορος. Θα είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε, από εμάς εξαρτώνται όλα. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Είναι μια αρχή, κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Είναι μια ομάδα που άλλαξε προπονητή. Είδαμε σήμερα ένα παιχνίδι στο video, δεν γνωρίζουμε πώς θα κατέβει αυτή η ομάδα στο γήπεδο. θα το δούμε την ώρα του αγώνα και θα ενεργήσουμε αναλόγως”.

Για τα πλάνα του ενόψει της αναμέτρησης:

“Είναι συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να δούμε. Λείπουν παίκτες σε θέσεις κλειδιά. Δεν είναι δικαιολογία αυτό. Θα συζητήσουμε με τα παιδιά και θα δούμε μέσα από την προπόνηση τι επιλογές θα κάνουμε. Προσπαθούμε να βάλουμε νέα πράγματα στην ομάδα, να τη δούμε μέσα από ένα άλλο πρίσμα. Να πείσουμε τα παιδιά ότι μπορούν. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος.

Πιστεύω ότι έχουμε κάνει αρκετά βήματα, αλλά όχι αυτά που περιμένουμε. Με καλό τρόπο συμπεριφοράς, με πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο, αυτά θα βγουν από μόνα τους. Θα δούμε μια διαφορετική κατάσταση. Δεν τη γνωρίζω την ενδεκάδα, να μην ρωτάτε. Είναι η αλήθεια, δεν λέω ψέματα εγώ. Η ενδεκάδα θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή”.

Σε ερώτηση για το τι περιμένει από την αναμέτρηση:

“Αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη. Ο δικός μου στόχος είναι να βάλω σφραγίδα στην ομάδα, να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το πρώτο μέλημα. Αυτό φάνηκε και στα δύο πρώτα παιχνίδια. Έδειξε κάτι διαφορετικό, παρά τα αποτελέσματα. Με την Εσθονία μπορεί να χάσαμε, αλλά έμεινα ικανοποιημένος. Βάλαμε αυτογκόλ, αλλά δεν πειράζει. Καλό ήταν αυτό, για να έχουμε να το λέμε. Να δείχνουμε ότι εμείς φταίμε γι’ αυτό που συνέβη. Εμείς οι ίδιοι που χάσαμε από αυτούς.

Στο ποδόσφαιρο έχουν μικρύνει οι διαφορές των ομάδων. Όποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό, πλανάται οικτρά. Οικτρά είναι αυτά, θα γίνουν φαντάσματα. Κι εγώ δεν θέλω να βλέπω φαντάσματα. Προσπαθώ να διώξω το φάντασμα του «εμείς είμαστε και οι άλλοι δεν είναι». Βέβαια, πιστεύω ότι σε αυτό είστε κι εσείς αρωγοί. Βλέπω πώς μεταφέρετε τα πράγματα και είμαι ικανοποιημένος με το πώς λειτουργείτε. Δεν μπορούμε να πετάμε στα σύννεφα, γιατί αν θα πετάξετε εσείς, θα μας πετάξετε κι εμάς στα σκουπίδια. Μετά θα είναι δύσκολο να επανέλθεις”.

Τέλος, για την κατάσταση του Παπασταθόπουλου:

“Δεν ξέρω αν είναι έτοιμος, αλλά κάνουμε προσπάθεια και για το αυριανό, και για το μεθεπόμενο παιχνίδι”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φουλ επίθεση ετοιμάζει ενόψει ΠΑΟΚ ο Τερίμ!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των Πρασίνων – Η πιθανή ενδεκάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» συνεχίστηκε την Παρασκευή η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον Kυριακάτικο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση και rondo, αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε τακτική μέσα από παιχνίδι στο μισό γήπεδο και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στα τελειώματα. Αποφόρτιση ακολούθησαν οι Σπόραρ, Σένκεφελντ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν.

Αναφορικά με την 11άδα του «τριφυλλιού», τα «Πράσινα» ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα την αποτελούν οι Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος, Μπερνάρ και Ιωαννίδης, ενώ ανοιχτό είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει ο Χουάνκαρ αντί του Μλαντένοβιτς και να μπει ένα εξτρέμ, για να ξεκουραστεί ο Μπακασέτας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Τερίμ έχει δουλέψει πολύ στην επιθετική και την αμυντική τακτική, θέλοντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στο build up του ΠΑΟΚ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ