Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

This is Toumba!

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη. Θέμα: το γήπεδο της Τούμπας. Δύο δημοσιογράφοι από τη Ρουμανία δίνουν το παρών στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και καταγράφουν σε ένα μοναδικό αφιέρωμα όλα όσα έζησαν…

Ελένη Μπούντου

This is Toumba!

Η εικόνας της Τούμπας στον ημιτελικό του 2014 κόντρα στον Ολυμπιακό και το περίφημο… δαχτυλίδι της φωτιάς που φιλοξενήθηκε στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά γραφεία του κόσμου αποτέλεσαν την τέλεια αφορμή για την Prosport προκειμένου να βρεθεί στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και να καταγράψει όλα όσα συμβαίνουν και κάνουν αρκετούς να αναφωνούν υπερήφανα: “This is Toumba”.

Οι δύο Ρουμάνοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη πριν το πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μίλησαν με τους… σκληροπυρηνικούς της Θύρας 4 και κατέγραψαν μέσα από τον φακό τους, την Τούμπα να φλέγεται.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, ο ΠΑΟΚ διαθέτει από τους πιο… θορυβώδεις οπαδούς, οι χιλιάδες πυρσοί που ανάβουν στο γήπεδο και κάνουν τη νύχτα – μέρα, τους έχουν κάνει γνωστούς σε όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ χρεώνεται σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, αυτή είναι η μικρότερη “ζημιά” για τον σύλλογο, καθώς οι οπαδοί τους είναι αποφασισμένοι για μια ακόμη ιεροτελεστία, την ώρα που η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας τους απειλεί με διακοπή του αγώνα λόγω πυρσών.

Οι οπαδοί είναι ευλογία και κατάρα για τον ΠΑΟΚ, σημειώνουν χαμογελώντας οι “ασπρόμαυροι” που είχαν την ευκαιρία να… ξεδιπλώσουν στους Ρουμάνους αρκετές ιστορίες από τις εκτός έδρας εκδρομές που τους “στιγμάτισαν” και τους ακολουθούν ακόμη και σήμερα

Μάλιστα, γίνεται αναφορά και στο γνωστό “Toumba Libre”, το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν των οπαδών του Δικεφάλου, οι οποίοι καταναλώνουν αρκετές ποσότητες πριν και μετά το τέλος του παιχνιδιού, με τον συντάκτη του κειμένου να σημειώνει πως το συγκεκριμένο ποτό κίνησε την περιέργειά του προκειμένου να μάθει την ιστορία που κρύβει από πίσω του.

Στο αφιέρωμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος με την σειρά του, υποκλίνεται στην Τούμπα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμφαση στην τακτική ενόψει Λεωφόρου – Τα νεότερα για Μπάμπα!

Όσα έγιναν στην πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δύο μέρες πριν τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου δουλεύει πάνω στο πλάνο που θα φέρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (29.03) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής, ασκήσεις τακτικής, ενώ στο τελευταίο κομμάτι διεξήχθη κι οικογενειακό δίτερμα. Ο Μπάμπα έκανε ατομικό στο γήπεδο, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Το Σάββατο (30.03) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 11:00 στη Νέα Μεσημβρία και το απόγευμα θα αναχωρήσει για Αθήνα από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Μπλόκο» της Μπριζ στους ΠΑΟΚτσήδες! (pic)

Το κάλεσμα των Βέλγων στους φιλάθλους τους και το…στοπ στον κόσμο του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κλαμπ Μπριζ ενημερώνει τον κόσμο της πως η διάθεση των εισιτηρίων για την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στα προημιτελικά του Conference League, συνεχίζεται.

Οι Βέλγοι καλούν τον κόσμο τους να προμηθευτούν από νωρίς το εισιτήριο που θα τους εξασφαλίσει θέση στο γήπεδο ενώ παράλληλα μπλοκάρουν τους ΠΑΟΚτσήδες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην σελίδα των εισιτηρίων, σε ελληνικές ip.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις Τερίμ για το παιχνίδι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off με τον ΠΑΟΚ και ο Φατίχ Τερίμ είναι πιθανό να προχωρήσει σε δυο με τρεις αλλαγές, συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Ντραγκόφσκι. Στην άμυνα είναι πιθανές δυο αλλαγές. Τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά με Βαγιανίδη, Αράο, Γιενβτάι και Μλαντένοβιτς. Βιαγιαννίδης και Γιεντβάι δηλαδή, αντί των Ακαϊντίν, Κότσιρα.

Αλλαγή αναμένεται και στα χαφ. Αντί του Πέρεθ θα είναι ο Μπερνάρ, μαζί με Τσέριν και Μπακασέτα. Στις πλευρές θα δούμε τον Παλάσιος και έναν εκ των Μαντσίνι, Βέρμπιτς. Στην κορυφή αναμένεται ο Φώτης Ιωαννίδης.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στις τελευταίες προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα, ερωτηματικό είναι για την ώρα η κατάσταση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος αγωνίστηκε για 120 λεπτά στον αποκλεισμό της Εθνικής από την Γεωργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ