Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν αρκείται, τρώγεται με τα ρούχα του!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ: Η περίοδος της προετοιμασίας δεν είναι ενδεικτική για πολλά συμπεράσματα.

PAOK24

Δεν αρκείται, τρώγεται με τα ρούχα του!

Η παρακολούθηση της καθημερινότητας μίας ομάδας βοηθάει για να υπάρξουν κάποιες ενδείξεις για τη σεζόν που έρχεται.

Άλλες θα επιβεβαιωθούν μέσα στη χρονιά, άλλες όχι.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν να γίνουν βιαστικές και λανθασμένες εκτιμήσεις είναι πολλοί και σίγουρα περισσότεροι για όσους θα βιαστούν να κρίνουν.

Ωστόσο, αν κάτι δύσκολα μπορεί να αλλάξει και να αμφισβητηθεί αργότερα μέσα στη σεζόν είναι η νοοτροπία που χαρακτηρίζει κάθε ποδοσφαιριστή.

Αυτή, άλλωστε, τον συνοδεύει σχεδόν σε όλη του την καριέρα, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της.

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που για την ώρα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ, αυτός είναι ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Η ιδιαιτερότητα που κάνει τον Σέρβο να ξεχωρίζει δεν εξαντλείται στην ικανότητα του να γεμίζει την αντίπαλη περιοχή και να σκοράρει, εκπροσωπώντας έναν συγκεκριμένο τύπο επιθετικού βάσει σωματοδομής.

Αυτά τα κάνουν κι άλλοι κανονικοί ποδοσφαιριστές, με τις ποδοσφαιρικές καταβολές (μιλώντας για την παιδεία που χαρακτηρίζει τον αθλητή) σε συνάρτηση και με το ύψος των αποδοχών του να μειώνουν το ρίσκο ή καλύτερα αυξάνουν τον βαθμό επιτυχίας των παραπάνω δεξιοτήτων.

Ο Πρίγιοβιτς, ωστόσο, δεν ξεχωρίζει μόνο γιατί είναι ένας πολύ ικανός επιθετικός.

Αυτό που κάνει τη διαφορά για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή είναι η πολύ έντονη προσωπικότητα του.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που βασίζεται κυρίως στην ψυχολογία. Όταν την έχεις μπορείς να πετύχεις το ακατόρθωτο, όταν τη χάσεις μπορείς να βιώσεις απίστευτες αρνητικές καταστάσεις εκεί που δεν το περιμένεις.

Παρακολουθώντας κανείς τον Πρίγιοβιτς δεν μπορεί παρά να ξεχωρίσει τη σιγουριά που χαρακτηρίζει κάθε κίνηση του.

Την αυτοπεποίθηση που τον συνοδεύει από την προπόνηση μέχρι τον πιο σημαντικό αγώνα.

Το «εγώ είμαι ο καλύτερος και θα σας το αποδείξω» που περιγράφει την κάθε αντίδραση του.

Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο για να περιγράψει κανείς την απίστευτη σιγουριά του Σέρβου στις δυνάμεις του από την τρέλα που βγάζει στις προπονήσεις.

Ειδικά στα τελειώματα, στο στοιχείο του. Εκεί όταν δε σκοράρει τρελαίνεται! Τρώγεται με τα ρούχα του κανονικά. Κλωτσάει τα ομοιώματα αμυντικών, εκνευρίζεται με τον εαυτό του, παθιάζεται επειδή δε δέχεται πως «αυτός που μπορεί τα πάντα» δεν κάνει σε μία άσκηση σωστά τη δουλειά του, δε σκοράρει.

Τρελαίνεται με τον εαυτό του γιατί δεν έχει μάθει να αρκείται, δε δέχεται ότι δεν είναι αυτός ο καλύτερος, νοοτροπία που τον βοηθά να παίρνει σε αρκετές περιπτώσεις πράγματα πάνω από τις δυνάμεις του.

Ο ΠΑΟΚ έχει κατορθώσει ως ομάδα να κάνει σημαντικά βήματα προόδου, με τη σημαντικότερη του επιτυχία τελευταία, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου πέρυσι, να είναι το γεγονός ότι φέτος στηρίζεται στην περσινή του αγωνιστική παρακαταθήκη για να κάνει το βήμα παραπάνω.

Μπορεί στη σύνθεση χαρακτηριστικών που επιχειρεί κάθε προπονητής, εν προκειμένω ο Στανόγιεβιτς, η αγωνιστική ποιότητα να είναι πολύ σημαντική γιατί κάνει τη διαφορά, ωστόσο τους τίτλους και τις διακρίσεις τους φέρνει η προσωπικότητα.

Ο ΠΑΟΚ που δεν αρκείται, που δε χορταίνει τις νίκες και τις διακρίσεις και που θέλει συνέχεια να μεγαλώνει και να κατακτά τίτλους θέλει περισσότερους ποδοσφαιριστές με τη νοοτροπία του Πρίγιοβιτς.

Αν φέτος το καλοκαίρι καταφέρει να ενισχυθεί και με άλλους ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και μπορεί να κοιτάξει τον κάθε αντίπαλο στα μάτια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ