Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Το ονειρεύομαι από μικρό παιδί!»

Τι είπε για την προσμονή που υπάρχει για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, αλλά και την πρώτη του φορά στην Τούμπα.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Το ονειρεύομαι από μικρό παιδί!»

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά τον τραυματισμό του, την ιστορική ευκαιρία του ΠΑΟΚ να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος, αλλά και τη νέα εποχή στην εθνική ομάδα μίλησε ο Δημήτρης Πέλκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΘΕΜΑ FM 104,6.

Κεφάλαιο Εθνική Ελλάδος

Ποια είναι η αγωνιστική σου κατάσταση ύστερα από τον τραυματισμό που αποκόμισες στον επαναληπτικό προημιτελικό με τον Πανιώνιο;

Είναι αλήθεια πως είχα μια θλάση στον πλάγιο κοιλιακό. Τώρα αρχίζω σιγά σιγά να επανέρχομαι και σύντομα θα ενταχθώ στις προπονήσεις με την ομάδα. Ακόμα δεν γνωρίζω αν θα είμαι έτοιμος για το παιχνίδι με την Ξάνθη, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πόνοι του τραυματισμού έχουν φύγει και νιώθω καλύτερα, ώστε να επιστρέψω πιο δυνατός!

Ποια εικόνα σου έδωσε η Εθνική ομάδα στο πρώτο παιχνίδι της απέναντι στο Λιχνενστάιν για τα προκριματικά του Euro 2020;

Το Λιχνενστάιν σαφώς είναι μια ομάδα χαμηλότερου επιπέδου σε σύγκριση με την Εθνική μας, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι καταφέραμε να κερδίσουμε. Η αρχή άλλωστε είναι το ήμισυ του παντός! Είναι μια πολύ θετική αρχή σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται να βρεθούμε σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μια τέτοια εμπειρία είναι κάτι που πολύ παίκτες θέλουμε να ζήσουμε και αποτελεί έναν μεγάλο μας στόχο. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, θεωρώ πως στην αρχή δεν μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, ήμασταν λίγο μουδιασμένοι, αλλά σημασία έχει ότι είχαμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο και το γκολ που βρήκαμε υπήρξε καθοριστικό για να έρθει τελικά η νίκη. 

Το 2-0 ήταν μια καλή εκκίνηση, ωστόσο σήμερα υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Βοσνία στην έδρα της. Μια ομάδα που παραδοσιακά αντιμετωπίζουμε στους ομίλους μας και έχει άλλωστε τους ίδιους στόχους με εμάς. Ποια είναι η εκτίμηση σου για αυτή την αναμέτρηση;

Γνωρίζουμε ότι είναι μια δύσκολη έδρα, καθότι έχουμε αγωνιστεί και άλλες φορές εκεί. Ελπίζω η νίκη να έχει τονώσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών και να πάμε να παλέψουμε πρωτίστως για την νίκη και από εκεί και πέρα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Υπάρχει και το υλικό και οι ποδοσφαιριστές για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Και για να είμαι ειλικρινής μου λείπουν αυτού του είδους τα παιχνίδια, γιατί όπως είπα είναι μια νέα διοργάνωση και σε πολλούς ποδοσφαιριστές λείπει η συμμετοχή σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο. 

Αποτελεί ένα παιδικό απωθημένο για εσένα το να συμμετάσχεις σε μια τέτοια διοργάνωση όπως είναι το Euro ή το Μουντιάλ;

Θεωρώ πως για κάθε ποδοσφαιριστή αποτελεί όνειρο το να είναι βασικό στέλεχος στην Εθνική του Ομάδα και να καταγράψει επιτυχίες με αυτή. Σε αυτές διοργανώσεις άλλωστε αγωνίζονται ομάδες τις οποίες στελεχώνουν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της κάθε χώρας. Έτσι και για εμένα από μικρός ήταν επιθυμία μου να αγωνιστώ σε αυτό το υψηλό επίπεδο. 

Ποια είναι η άποψη σου για την ανανεωμένη σε πρόσωπα Εθνική ομάδα, η οποία μάλιστα έχει στον πάγκο έναν Έλληνα προπονητή, τον κ.Αναστασιάδη, μετά από αρκετά χρόνια;

Ο κ.Αναστασιάδης από την πρώτη κλήση του υπήρξε σαφής στις προσδοκίες του. Συγκεκριμένα, μας είχε ξεκαθαρίσει πως θα επιλέγει τους ποδοσφαιριστές που παίζουν καλύτερα στις ομάδες τους και βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Με αυτό τον τρόπο λειτούργησε στις κλήσεις του και αυτή τη φορά. Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής και να κληθεί θα πρέπει να είναι έτοιμος να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του για να προσφέρει στην Εθνική Ομάδα, που αποτελεί τον σημαντικότερο στόχο για εμάς. 

«Θα δώσουμε τα πάντα!»

Τι σκέφτεσαι να κάνεις σε… 5-6 εβδομάδες από τώρα;

Νομίζω θα έχουμε Πάσχα και θα βρίσκομαι με την οικογένεια μου!(γέλια). Όσον αφορά τον τίτλο, σίγουρα για αποτελεί όνειρο μου από μικρό παιδί, αλλά προς το παρόν εστιάζω στο επόμενο παιχνίδι. Δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν κάποια λάθη, από την ομάδα, όταν και βιαστήκαμε να πανηγυρίσουμε. Οπότε πλέον έχοντας μάθει από αυτά παραμένουμε προσγειωμένοι, ταπεινοί και όταν είναι να έρθει ο τίτλος θα έρθει με την ώρα του!

Το θετικό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια της ομάδας συνιστά ένα από τα βασικά συστατικά της φετινής επιτυχίας;

Πράγματι για να είναι επιτυχημένη μια ομάδα, πρωταρχικά θα πρέπει να υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Προσωπικά θεωρώ πως τον πιο σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι τον κατέχει ο προπονητής της ομάδας. Εκείνος είναι το πρόσωπο κλειδί που έχει καταφέρει να διαχειρίζεται σωστά τους ποδοσφαιριστές και να τους διατηρεί ευχαριστημένους με τον χρόνο συμμετοχής τους. Οι νίκες επίσης είναι πολύ σημαντικές στο να δεθεί η ομάδα και να παραμείνει το ευχάριστο κλίμα , όπως και το γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες είμαστε αρκετά χρόνια μαζί. Όλα αυτά οδηγούν στο να έχει δημιουργηθεί η κατάλληλη χημεία!

Ποια είναι η σχέση σου με τον προπονητή της ομάδας τον κ.Λουτσέσκου. Πιστεύεις ότι σε έχει βελτιώσει τόσο αγωνιστικά όσο και σε θέμα ψυχολογίας σε κάποια στοιχεία σου;

Πρωτίστως η γενικότερη νοοτροπία που έχει περάσει στην ομάδα, έχει επηρεάσει θετικά και εμένα. Το γεγονός δηλαδή πως δεν πρέπει ποτέ να σταματήσεις να αγωνίζεσαι σκληρά και να προπονείσαι, γιατί άλλωστε ό,τι συμβαίνει στην προπόνηση βγαίνει μετέπειτα στο αγώνα. Αυτό προσπαθώ να εφαρμόζω και εγώ, όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας , εκπληρώνοντας μια από τις βασικές αρχές του προπονητή μας. Άλλωστε αυτό το σύστημα, αυτές οι πρακτικές μας έχουν φτάσει τόσο ψηλά!

Όταν ο ΠΑΟΚ είχε πάρει το τελευταίο του πρωτάθλημα ήσουν αγέννητος. Σήμερα που βρίσκεστε ένα βήμα πριν την κατάκτηση του τίτλου, ποια είναι τα συναισθήματα αυτής της προσμονής στα αποδυτήρια;

Είναι κάτι που σίγουρα όλοι έχουμε στο μυαλό μας, αλλά αυτό που έχουμε βάλει ως κανόνα στα αποδυτήρια είναι το να σκεφτόμαστε τους κοντινούς στόχους και όχι τους μακροπρόθεσμους. Όσο κλισέ και αν ακούγεται, πρέπει να στοχεύουμε στο επόμενο ματς! Μόνο έτσι μπορείς να φτάσεις μέχρι το τέλος. Υπάρχει πολύ μεγάλη προσμονή, όχι μόνο στα αποδυτήρια αλλά και από τον κόσμο της ομάδας. Είναι κάτι που το συναντάς παντού έξω σαν διάχυτο συναίσθημα στην πόλη. Όλος ο κόσμος μας ζητά το Πρωτάθλημα! Η δική μας απάντηση σε αυτή τους την επιθυμία είναι πως θα προσπαθήσουμε πολύ, θα δώσουμε τα πάντα για να καταφέρουμε. Να έχουν υπομονή!

Στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, πόσο σημαντικό είναι το να αγωνίζεσαι στην ομάδα που υποστήριζες από μικρό παιδί;

Είναι ένα πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα το να παίζεις στην ομάδα που πάντα αγαπούσες. Άλλωστε τον ΠΑΟΚ τον υποστήριζα από μικρός λόγω της οικογένειας μου, προτού έρθω να αγωνιστώ επαγγελματικά στον σύλλογο. Από την πρώτη μέρα μου βρέθηκα εδώ ήταν ένα μοναδικό αίσθημα και ειδικά ύστερα από όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Και όσα εύχομαι στο μέλλον να πετύχουμε! 

Από το 10 στο 77 και πάλι στο 10… Αυτή η εναλλαγή είναι και η μετεξέλιξη του Δημητράκη στον Δημήτρη που πέρα από το 10 έβαλε και το περιβραχιόνιο στο μπράτσο;

Ο αριθμός 10 ήταν ο αγαπημένος μου από μικρός. Είτε ήμουν στα Γιαννιτσά στις Ακαδημίες, είτε αγωνιζόμουν επαγγελματικά στον ΠΑΟΚ. Θυμάμαι πως όταν μου το είχε πρωτοδώσει ο κος Δώνης ένιωσα μια απέραντη χαρά, ταυτόχρονα βέβαια έκρυβε και παγίδες γιατί γέμισα με προσδοκίες πολλούς φιλάθλους μας και εν τέλη δεν ανταποκρίθηκα σε αυτές. Μετά από εκείνη την χρονιά λοιπόν έβαλα στοίχημα να επιτρέψω στην ομάδα πιο βελτιωμένος σε θέση βασικού. Όλα τα νούμερα εξάλλου είναι ίδια, απλώς ο κάθε ποδοσφαιριστής νιώθει πιο καλά όταν έχει το αγαπημένο του στην πλάτη του. 

Περίπου πριν από ένα χρόνο, ο ΠΑΟΚ παίζει στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό κι εσύ δέχεσαι με τρομερή επίθεση αγάπης από ένα πιτσιρικά με την στολή του Παναθηναϊκού. Όποιος έχει δει εκείνο το βίντεο δε μπορεί να μην έχει χαμογελάσει και να μην έχει σκεφτεί ότι έτσι πρέπει να είναι όλα τα Σαββατοκύριακα μας… Ωστόσο θέλω να σε ρωτήσω δύο πράγματα. Αν θυμάσαι τι σου είπε ή ζήτησε ο πιτσιρικάς με εκείνο το απίθανο ύφος και δεύτερον αν στο πρόσωπο του έβλεπες εσένα πριν από αρκετά χρόνια;

Είναι αλήθεια πως την θυμάμαι εκείνη την στιγμή! Δεν μου είχε πει κάτι συγκεκριμένο ο μικρός, το μόνο που μου ζήτησε ήταν αν μπορούσα να του δώσω μια φανέλα ή ένα αυτόγραφο. Αλλά πραγματικά αυτή η χαρά που είδα στο πρόσωπο του, είναι ένα πολύ σημαντικό συναίσθημα για εμάς τους ποδοσφαιριστές. Να βλέπουμε την νέα γενιά να αγαπά και να έχει είδωλα και ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες εκτός αυτών που υποστηρίζουν. Μέσα από αυτές τις κινήσεις, παίρνουν και τα νέα παιδιά χαρά, δύναμη και αγαπούν περισσότερο το ποδόσφαιρο. 

Αυτός ο πιτσιρικάς που ξεκινούσε 4,5 χρονών να κλωτσάει την μπάλα, τολμούσε να ονειρευτεί ότι θα έφτανε η στιγμή που θα γινόταν αρχηγός στον ΠΑΟΚ, στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας και βασικό πρόσωπο στην καμπάνια ενός κολοσσού όπως η Red Bull;

Σε εκείνη την ηλικία όχι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να το φανταστώ! Σήμερα αναπολώντας το τι έχω κάνει και το πόσο προσπάθησα, υπάρχει μια δικαίωση αλλά γνωρίζω καλά πως τίποτα δεν τελείωσε ακόμα. Για να κερδίζεις πράγματα στη ζωή πρέπει συνεχώς να βελτιώνεσαι και να θέτεις καινούργιους στόχους. Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ πάντα στην ζωή μου. Όσον αφορά τη συνεργασία με την Red Bull, είναι ένα γεγονός που μου έδωσε μεγάλη υπερηφάνεια, λόγω του ότι ξεχώρισαν στοιχεία σε εμένα όχι μόνο αγωνιστικά. Είδαν πράγματα στον «Δημήτρη» και αυτό ήταν το σημαντικότερο για εμένα!

Η πρώτη φορά στην Τούμπα…

Η αγάπη του Δημήτρη για τα παιδιά είναι δεδομένη κι έτσι λίγο πριν το φινάλε της εκπομπής απάντησε στις ερωτήσεις δύο μικρών θαυμαστριών του, της Ξένιας και της Κατερίνας.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σύνθημα;

Θα έλεγα το «οοο ΠΑΟΚΑΡΑ, έχω τρέλα μες στο μυαλό» στο άκουσμα του οποίου ο κόσμος βγάζει και τις φανέλες και τα μπλουζάκια τους και τα κουνάνε σε όλο το γήπεδο ρυθμικά. 

Πόσο δύσκολες είναι οι προπονήσεις;

Ειδικά πλέον που το επίπεδο του ΠΑΟΚ είναι τόσο ανεβασμένο, έχει ανέβει και ο βαθμός της δυσκολίας των προπονήσεων. 

Πότε πήγες για πρώτη φορά στην Τούμπα ως οπαδός και πώς ένιωσες;

Θυμάμαι πως είχα πρωτοπάει στην Τούμπα μαζί με τον πατέρα μου σε ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, στην θύρα 5 συγκεκριμένα και ήταν κάτι το απίστευτο σαν συναίσθημα! Από τότε και έπειτα ζητούσα να πηγαίνω συνέχεια στο γήπεδο (γέλια)! Ήταν ένας αγώνας Κυπέλλου όπου είχαμε νικήσει με 1-0 χάρις σε ένα γκολ του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επικό βίντεο: Σβαμπ και Μουργκ συζητούν στα Ελληνικά!

Δεν έλειψε από τον διάλογό τους η πιο διάσημη ελληνική λέξη παγκοσμίως…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Στέφαν Σβαμπ και ο Τόμας Μουργκ ήρθαν στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2020 με τη φετινή σεζόν να είναι η πέμπτη τους στην Ελλάδα και γι' αυτό το αυστριακό Sky Sport τους ζήτησε να κάνουν επίδειξη των ελληνικών που έχουν μάθει.

Το αυστριακό Sky Sport ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Στέφαν Σβαμπ και του Τόμας Μουργκ του ΠΑΟΚ και ανέβασε ένα promo VIDEO από τη συνέντευξη. Μια από τις ερωτήσεις που τους τέθηκε ήταν να μιλήσουν ελληνικά. Αν και ξεκίνησαν πολύ καλά, στη συνέχεια το εγκατέλειψαν, μιλώντας και πάλι στη μητρική τους γλώσσα. Φυσικά δεν έλειψε η πιο... διάσημη ελληνική λέξη παγκοσμίως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Την πρόκριση ΕΜΕΙΣ»

Το μήνυμα του ΑΣ ΠΑΟΚ λίγες ώρες πριν τον “τελικό” της Τούμπας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δική του μήνυμα και τη δική του θετική ενέργεια θέλησε να στείλει στην ποδοσφαιρική ομάδα πριν από λίγο ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ.

"Για τον δεύτερο προημιτελικό του UEFA Europa Conference League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 22:00, στο Γήπεδο Τούμπας, την Κλαμπ Μπριζ.

Η πρόκριση για τους «4» του ευρωπαϊκού θεσμού κρίνεται στην Τούμπα, με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να θέλουν το θετικό αποτέλεσμα, δίνοντας... ραντεβού με την ιστορία.

Σε μία Τούμπα η οποία αναμένεται να «βράζει», οι παίκτες του ΠΑΟΚ καλούνται να φέρουν εις πέρας μία απαιτητική αποστολή, πανηγυρίζοντας με τους φίλους του Δικεφάλου μία ακόμα ιστορική βραδιά για τον Σύλλογο.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί μέσω του Cosmote Sport3HD.

Την πρόκριση ΕΜΕΙΣ!" ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΑΣ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα του!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Γεμίστε τη Μίκρα να πανηγυρίσουμε την άνοδο»

Απολαυστικός Γιώργος Μαυρίδης στο Football Factory για τον “τελικό” της ομάδας Futsal και τον σημερινό “τελικό” με την Κλαμπ Μπριζ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στην εκπομπή "Football Factory" του City 106,1 και στους Σταύρο Κόλκα, Ανέστη Παπιόπουλο και Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλο μίλησε σήμερα ο Γιώργος Μαυρίδης.

Ο γνωστός tattoo artist και αρχηγός της ομάδας Futsal του Δικεφάλου, με αφορμή τον σαββατιάτικο (19:30) ημιτελικό πρωταθλήματος με τους Θρακομακεδόνες στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα, ο νικητής του οποίου προβιβάζεται στην Α΄ Εθνική, τόνισε μεταξύ άλλων:

"Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα στη Μακεδονία που ίδρυσε ομάδα Futsal. Ξεκινήσαμε από τη Β΄ Εθνική, δεν πήραμε το ΑΦΜ κάποια άλλης ομάδας να παίξουμε απευθείας στην Α΄ Εθνική.

Όταν μου ζήτησαν να βοηθήσω την προσπάθεια, όχι τόσο ποδοσφαιρικά, πήρα την απόφαση να ξεκινήσω και είπα το ναι. Όταν ξεκινάω όμως κάτι, το κάνω σοβαρά, όχι χαβαλέ. Έτσι, έχω πάρει μέρος σε όλες τις προπονήσεις και σε όλους τους αγώνες. Στην ομάδα βέβαια υπάρχουν και παιδιά που έχουν παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο 11 εναντίον  11, η ομάδα είναι πραγματικά πολύ καλή. 

Από το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, ο στόχος ήταν ένας: Να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ στην Α΄ Εθνική. Έχουμε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, το Σάββατο αντιμετωπίζουμε στη Μίκρα τους Θρακομακεδόνες και με νίκη πετυχαίνουμε τον στόχο μας. Το φάιναλ φορ γίνεται στο σπίτι μας, στο σπίτι του χάντμπολ, ένα πολύ ωραίο γήπεδο για Futsal, θα διεκδικήσουμε την άνοδο, πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε και θέλουμε πάρα πολύ τη στήριξη του κόσμου.

Έγιναν κάποια σκηνικά στο παιχνίδι με τους Θρακομακεδόνες στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας, ενώ κάποιο διάστημα νομίζαμε πως άλλο άθλημα όταν κατεβαίναμε στην Αθήνα και άλλο άθλημα όταν παίζαμε στην έδρα μας. Πλέον τα πράγματα έχουν στρώσει, οι διαιτησίες είναι καλές, κατάλαβαν όλοι πως απέναντί τους έχουν τον ΠΑΟΚ και όχι ομάδα κάποιου χωριού.

Τον τελευταίο μήνα κάναμε σωστή προετοιμασία και συντήρηση, οι τραυματισμοί ήταν ελάχιστοι. Ψυχολογικά είμαστε καλά, το ίδιο και αγωνιστικά, ζούμε και αναπνέουμε γι΄ αυτό το παιχνίδι, το περιμένουμε πως και πως. Δείξαμε και στα πλέι οφ το πόσο πολύ θέλουμε να ανεβούμε κατηγορία, είμαστε εδώ και ζητάμε τη στήριξη του κόσμου μας για να πετύχουμε τον στόχο μας. Θέλουμε να δούμε τον ΠΑΟΚ στην Α΄ Εθνική".

"Συμπεριφέρομαι ως οπαδός και ως πατέρας για τους νεαρότερους παίκτες"

Ερωτηθείς για το πως βιώνει ο ίδιος το γεγονός πως από οπαδός έφτασε στο σημείο να φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και να είναι αρχηγός του, ο Γιώργος Μαυρίδης απάντησε:

"Θα σας πω την αλήθεια. Η ψυχολογία μου δεν είναι ψυχολογία ποδοσφαιριστή που φοράει αυτή τη φανέλα. Στα αποδυτήρια συμπεριφέρομαι ως οπαδός και φίλαθλος του ΠΑΟΚ. Είμαι 45-46 χρονών, φέρομαι σαν πατέρας όλων των παιδιών, θέλω να καταλαβαίνουν ποια φανέλα φοράνε και ποια ομάδα εκπροσωπούν. Τους συμβουλεύω να είναι προσεκτικοί σε όλα τους, πρώτος εγώ θέλω να δίνω το καλό παράδειγμα, γι΄ αυτό έχω περιορίσει και τα social media μου, ουσιαστικά τα έχω παρατήσει όλα και έχω αφοσιωθεί στην ομάδα. Ελπίζω να το έχω πετύχει σε έναν βαθμό.

 "Ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα και να σταματήσει να γκρινιάζει"

Η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην πάει στον σημερινό "τελικό" της ποδοσφαιρικής ομάδας με την Κλαμπ Μπριζ στην Τούμπα. "Σίγουρα οι παίκτες μας θα πάρουν αυτοπεποίθηση από την Τούμπα, θα εμφανιστούν διαφορετικοί προς το καλύτερο σε σχέση με το Βέλγιο.

Δεν νομίζω να επηρεαστούν ιδιαίτερα οι Βέλγοι από την έδρα, είναι μία γρήγορη, δεμένη και πολύ καλή ομάδα σύμφωνα με αυτό που είδα στο Βέλγιο, ίσως βέβαια να είμασταν κακοί και εμείς. Έχουν πολύ καλά στοιχεία, έπαιξαν σωστά τακτικά στο πρώτο ματς. Δεν θέλω να δώσω προγνωστικά. Ό,τι και να γίνει πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή την ομάδα και δεν πρέπει να γκρινιάζουμε. Έχουμε φτάσει για δεύτερη φορά σε αυτό το σημείο στην Ευρώπη, διεκδικούμε το Πρωτάθλημα, θα μπορούσαμε να είμαστε τώρα και στον τελικό. 

Ίσως και να μην είναι ρεαλιστικό το να ζητάω να μην υπάρχει γκρίνια. Θεωρώ όμως πως δεν πρέπει να είμαστε δυσαρεστημένοι από αυτό που βλέπουμε. Πρέπει να στηρίζουμε την ομάδα και στα δύσκολα, μην ξεχνάμε πως ξεκίνησε η φετινή χρονιά. Βλέπω καμιά φορά στα social κάποιους πιτσιρικάδες να έχουν άποψη για όλα και να έχουν και παράπονα. Εάν έχουν και αυτοί παράπονα, εμείς, η δική μου η γενιά, τι πρέπει να κάνουμε; Έτσι είναι οι καιροί βέβαια, το βλέπουμε μπροστά μας συνέχεια στα social.

Είμαι χαρούμενος όπως πως στο γήπεδο τα πράγματα δεν είναι όπως στα social. Αυτό είναι πολύ ωραίο, αποδεικνύεται πως όλοι αυτοί που περιμένουν το αρνητικό αποτέλεσμα για να κράξουν, δεν επηρεάζουν την ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό της κοινωνίας όλο αυτό, είναι πολύ μεγάλη συζήτηση, υπάρχουν πολλές φορές που προσπαθώ να να σκεφτώ πως μπορεί να έχει παράπονο ο ΠΑΟΚτσής ή γιατί πρέπει να διαχωριζόμαστε σε αυτούς που τους αρέσει ο Λουτσέσκου και σε αυτούς που δεν τους αρέσει. Γιατί ρε παιδιά να πρέπει να είμαστε με κάποιον δηλαδή; Είναι ο προπονητής που μας έχει οδηγήσει σε ένα αήττητο Πρωτάθλημα, σε Κύπελλα, σε πορείες στην Ευρώπη".

"Περήφανος που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας"

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Μαυρίδης είπε: "Σαν ομάδα είμαστε άκρως... παρανοϊκή. Να σας δώσω ένα μικρό παράδειγμα. Υπάρχει στην ομάδα ο Βασίλης Τζακίδης, ο οποίος έπαιζε Α΄ Εθνική στην Κύπρο και ήταν μέλος της Εθνικής Κύπρου. Παράτησε το σπίτι του, την οικογένειά του, για να έρθει να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην Β΄ Εθνική. 

Δεν πληρώνεται κανένας στην ομάδα. Παιδιά που παρατάνε τις δουλειές τους, δεν παίρνουν ούτε ευρώ, παιδιά που ήταν επαγγελματίες, αποφάσισαν να το κάνουν αυτό, χωρίς να πληρώνονται, μόνο για να βοηθάνε τον ΠΑΟΚ. Γι΄ αυτό είμαι περήφανος που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας, σας περιμένω το Σάββατο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ