Connect with us

ΑΣ

Τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ αν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα;

Η πρώτη μεμονωμένη αντίδραση και η εύλογη απορία που δημιουργείται.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ αν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα;

Το πάθημα δεν φαίνεται να γίνεται μάθημα στον ΑΣ ΠΑΟΚ που συνέχισε την προσφιλή του τακτική με τις συγχαρητήριες ανακοινώσεις, αυτή τη φορά με αποδέκτη την ΕΟΚ που αποφάσισε την αναστολή των πρωταθλημάτων της μέχρι τη λήξη των νέων έκτακτων μέτρων που έλαβε η Πολιτεία εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από τον κορονοϊό.

Είναι σεβαστό, ο ΑΣ ΠΑΟΚ να εμμένει στη θέση που είχε εκφράσει και τον Μάρτιο στο πρώτο «κύμα» της πανδημίας και να θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια των αθλητών/αθλητριών που είναι πάνω από όλα, αλλά αυτό πρέπει τη δεδομένη κρίσιμη στιγμή να γίνει μέσω μίας ενιαίας στάσης για όλον τον ημιεπαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό, παρά να προχωράει σε μεμονωμένες κινήσεις.

Η ΚΥΑ που εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» για τη συνέχιση και των υπόλοιπων πρωταθλημάτων στις μεγάλες κατηγορίες πλην Super League και Basket League, με την υποχρέωση όμως όλα τα μέλη των ομάδων να υποβάλλονται απαραιτήτως κάθε εβδομάδα σε rapid test.

Επομένως το ερώτημα που καλείται να απαντήσει ο ΠΑΟΚ είναι ποια θα είναι η στάση του αν η ΕΣΑΠ στο βόλεϊ ανδρών, η ΕΟΠΕ στο βόλεϊ γυναικών, η ΟΧΕ στο χάντμπολ ανδρών/γυναικών και η ΚΟΕ στο πόλο ανδρών, αποφασίσουν να συνεχίσουν τα πρωταθλήματα τους ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο που προβλέπει η νέα ΚΥΑ.

Θα λάβουν μέρος τα τμήματα του Δικεφάλου στους αγώνες των παραπάνω διοργανώσεων εάν συνεχιστούν ή όχι; Γιατί αν το κάνουν θα «πέσουν» σε αντίφαση και θα αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε εύλογα αν στο μπάσκετ γυναικών ο ιός κολλάει, ενώ στο βόλεϊ, χάντμπολ ανδρών/γυναικών δεν κολλάει. Αν δεν το κάνουν τότε θα πρόκειται από πλευράς ΠΑΟΚ για μία ιστορική απόφαση στα αθλητικά δρώμενα της χώρας. 

Το ερώτημα από πλευρά μας τέθηκε και αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης πάντως για τη νέα δυσμενή κατάσταση που δημιουργείται στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού που απειλείται για μία ακόμη φορά με lockdown έχουν τόσο η Πολιτεία, όσο και οι Ομοσπονδίες.

Για μία ακόμη φορά εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα και φάνηκαν ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν την όλη κατάσταση που λίγο ή πολύ, όλοι ξέραμε ότι θα την βρούμε ξανά μπροστά μας.

Έτσι, η Πολιτεία ρίχνει για μία ακόμη φορά το μπαλάκι στις Ομοσπονδίες οι οποίες έναν μήνα μετά την έναρξη της σεζόν «τρέχουν» και πάλι, κατόπιν… εορτής, να αναμορφώσουν τα πρωτόκολλα τους, προκειμένου ο αθλητισμός να μην πέσει για μία ακόμη φορά «θύμα» του κορονοϊού και η φετινή αγωνιστική χρονιά τιναχτεί και αυτή στον αέρα…

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Πανόραμα – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Ζωντανά ο τελευταίος αγώνας της κανονικής διάρκειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

18η και τελευταία αγωνιστική στην Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται στο ΔΑΚ Πανοράματος από την τοπική ομάδα στις 16:00.

Οι υπερπρωταθλήτριες και κυπελλούχες Ελλάδας είναι σίγουρα στη 2η θέση της βαθμολογίας, ανεξαρτήτως με το τι θα συμβεί στο σημερινό παιχνίδι, κάτι που σημαίνει ότι θα μπουν με πλεονέκτημα έδρας στην ημιτελική φάση των playoffs.

Από την άλλη πλευρά το Πανόραμα μετά τη νίκη του με 30-26 στην έδρα του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών ανέβηκε στους 22 βαθμούς, είναι στην 5η θέση και διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για την είσοδό της στην τετράδα.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=5Tij_TNVjBw

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Οριστική αναβολή στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Μετά τα κρούσματα δηλητηρίασης στην αποστολή των «ασπρόμαυρων»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οριστική αναβολή στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών των playoffs της Handball Premier μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα στις 16:00.

Με συμπτωματολογία τροφικής δηλητηρίασης διαγνώστηκαν τουλάχιστον 10 αθλητές, και μέλη του τεχνικού τιμ του τμήματος χάντμπολ ανδρών του Δικεφάλου του Βορρά και μεταφέρθηκαν μάλιστα στο νοσοκομείο.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προσκόμισαν τα επίσημα έγγραφα στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και έτσι ο αγώνας αναβάλλεται.

Αναμένεται και επίσημη ενημέρωση από την ΟΧΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ

Παίκτες και τεχνικό τιμ με συμπτώματα δηλητηρίασης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με συμπτωματολογία τροφικής δηλητηρίασης διαγνώστηκαν τουλάχιστον 10 αθλητές, και μέλη του τεχνικού τιμ του τμήματος χάντμπολ ανδρών του ΠΑΟΚ.

Οι αθλητές και οι προπονητές του Δικεφάλου μεταφέρθηκαν αμέσως στο εφημερεύον νοσοκομείο για παθολογικά θέματα «ΕΛΠΙΣ», προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση τους, ανήμερα και του πρώτου ημιτελικού της Handball Premier κόντρα στην ΑΕΚ, στην Αθήνα.

Βάση των συμπτωμάτων, και την σοβαρότητα της κατάστασης, ο ΠΑΟΚ σε συνεννόηση με τα αρμόδια όργανα αλλά και την αντίπαλη ομάδα, θα αιτηθεί την αναβολή του σημερινού παιχνιδιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ