Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορυφαίος ο αρχηγός, έδωσε ενέργεια ο «Μύστα»

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να.. αποδράσει από το Λίμπερετς με το «διπλό», σε ένα βράδυ που είχε μέτρια απόδοση και δεν έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες.

PAOK24

Κορυφαίος ο αρχηγός, έδωσε ενέργεια ο «Μύστα»

Ο «Δικέφαλος» δέχτηκε ένα γκολ από τα… αποδυτήρια, το οποίο τον αποσυντόνισε, πρόλαβε να απαντήσει νωρίς και να συνέλθει γρήγορα στο παιχνίδι και παρότι με τα λάθη του έδωσε δικαιώματα στους Τσέχους, κατάφερε να πάρει ενέργεια επιθετικά με την είσοδο του Μυστακίδη και να «σκοτώσει» τον αντίπαλο του, χάρη στον αρχηγό του που μίλησε όταν η μπάλα… έκαιγε.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Γλύκος: Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ βρέθηκε με το… καλημέρα εκτεθειμένος, χωρίς να φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε. Δεν επηρεάστηκε και είχε σωστές τοποθετήσεις όταν χρειάστηκε, σε ένα παιχνίδι που δεν έκανε μεγάλη απόκρουση γιατί δεν του δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Μόνο θετικά μπορεί κανείς να σχολιάσει τα νεύρα και τα «γκάζια» στους συμπαίκτες του στο γκολ που δέχτηκε, στην προσπάθεια του να ξυπνήσει την ομάδα, δείχνοντας προσωπικότητα, την οποία ο ΠΑΟΚ τόσο χρειάζεται. Στα θετικά του, ότι στο πέναλτι που κερδίζει ο Ροντρίγκες, τον ψάχνει με το βολέ και δικαιώνεται.

Λέοβατς: Ο Κροάτης βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό, όντας ένας από τους παίκτες που υστέρησαν περισσότερο στα κακά διαστήματα του ΠΑΟΚ. Η φάση του γκολ των Τσέχων ξεκινάει από το γεγονός ότι χάνει τη θέση του και το μαρκάρισμα του και αυτό προκαλεί ένα ντόμινο αναρχίας στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Η σέντρα του στο γκολ του Κλάους είναι το μοναδικό σημείο που «μάζεψε» το μέτριο βράδυ του συνολικά.

Τζαβέλλας: Το λάθος του Λέοβατς τον έβγαλε εκτεθειμένο στη φάση του γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ, σε μία φάση που σόκαρε και τον έμπειρο αμυντικό του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, με σύμμαχο τον χρόνο ανέβασε την απόδοση του, ήταν πολύ μαχητικός και βοήθησε πολύ τον «Δικέφαλο» στις πίσω ζώνες. Σε αρκετές φάσεις «έσβησε» με τσαμπουκά τον αντίπαλο, παίρνοντας αυτοπεποίθηση τόσο ο ίδιος όσο και η υπόλοιπη ομάδα. Η ψυχραιμία του σε δύσκολα διαστήματα για τον ΠΑΟΚ δίνει και στους συμπαίκτες του μία σημαντική σιγουριά.

Βαρέλα: Θα μπορούσε να έχει πιο έγκαιρη τοποθέτηση και καλύτερη κάλυψη στο λάθος του Λέοβατς, σε μία φάση, ωστόσο, που έχει βρεθεί εκτεθειμένη όλη η άμυνα του ΠΑΟΚ. Παρότι προσπάθησε, τα αρκετά λάθη που δεν απέφυγε επηρέασαν αρνητικά την απόδοση του και δεν κατάφερε να δείξει τους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκε, έχοντας μία μέτρια αγωνιστικά ημέρα. Η φάση με το δοκάρι της Λίμπερετς ξεκινάει από δικό του λάθος-δώρο, σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός… φτηνού του λάθους που παραλίγο να κοστίσει.

Μάτος: Ο Βραζιλιάνος παρότι βρήκε καλά διαστήματα στο σημερινό παιχνίδι, δεν είχε διάρκεια. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ανάγκη από τα ανεβάσματα του, γιατί ακόμα και σήμερα που δεν βοήθησε όσο μπορεί επιθετικά, στις λίγες φορές που το προσπάθησε δημιούργησε κινδύνους. Ακόμα και στη μέτρια ημέρα του είναι τα «σίγουρα πόδια» για την ομάδα του, η οποία έχει περισσότερες απαιτήσεις από εκείνον.

Κάνιας: Δεν έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ, με την κούραση από τους συσσωρευμένους αγώνες στα πόδια του να παίζει πιθανότατα τον ρόλο της και την ανάγκη να πάρει σύντομα ανάσες να μοιάζει επιτακτική. Είναι πολύ σημαντικό ότι δίνει μεσοαμυντικά στον ΠΑΟΚ το πιο… aggressive που αναζητούσε, όπως και το γεγονός ότι παίρνει πρωτοβουλίες, έχει τρεξίματα και δεν κρύβεται. Ωστόσο, σήμερα δεν απέφυγε κάποια λάθη, τα οποία σε συνδυασμό με λανθασμένες τοποθετήσεις του επηρέασαν την απόδοση του.

Σάκχοφ: Παρότι προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του, παίρνοντας πρωτοβουλίες, είχε μεγάλα κενά στο παιχνίδι του και έδινε την αίσθηση του εξαφανισμένου από τον αγωνιστικό χώρο. Το γεγονός ότι πρέπει να συμμετέχει και στο ανασταλτικό παιχνίδι της ομάδας του τον περιορίζει, κάτι που θα πρέπει να μετρήσει στη συνέχεια ο Ίβιτς. Είναι αρκετές οι φάσεις που συμπαίκτες του, όπως ο Κάμπος, έβγαλαν εκνευρισμό προς το πρόσωπο του γιατί δεν υπήρχε σωστή κάλυψη. Έπρεπε να έχει αντικατασταθεί νωρίτερα.

Τσίμιροτ:  Ο Βόσνιος έτρεξε πολύ, προσπάθησε να συνδράμει στην καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας για την ομάδα του, παίζοντας στα σίγουρα και αποφεύγοντας το ρίσκο. Η συνύπαρξη του με τον Κάνιας τον ελευθερώνει και τον βοηθά να συμμετέχει περισσότερο στην προώθηση του παιχνιδιού της ομάδας του, όντας από αυτούς που προσπάθησαν να παίξουν περισσότερο από τον άξονα.

Κάμπος: Ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να παίζει πολύ από την πλευρά του κι εκείνον να ψάχνει τρόπο να «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα. Όσο περνούσε η ώρα έριχνε την απόδοση του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποφύγει σημαντικά λάθη σε μεταβιβάσεις. Σε ένα από αυτά λίγο έλειψε να δώσει επίθεση στους Τσέχους. Θα έπρεπε να αντικατασταθεί νωρίτερα από τον Ίβιτς, με τον Αγκολέζο να θέλει περισσότερες ανάσες τον τελευταίο καιρό.

Ροντρίγκεζ: Παρότι με την ταχύτητα και την ενέργεια του αποτελεί μόνιμη απειλή για τον αντίπαλο, στο σημερινό παιχνίδι ήταν αρκετά επιπόλαιος. «Φτηνά» λάθη, αλλά και η αδυναμία του να πετύχει το τρίτο γκολ σε κενή εστία από καλή θέση χαλούν κατά πολύ την εικόνα του, παρότι ξεκίνησε πολύ καλά στην αναμέτρηση, έχοντας κερδίσει από το πείσμα το να διεκδικήσει μία μακρινή μπάλα το πέναλτι από το οποίο ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ.

Κλάους: Ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ λόγω της αποτελεσματικότητας του και της απόδειξης ότι όχι μόνο έχει το ένστικτο του «killer» και το χάρισμα του γκολ στην πρώτη επαφή, αλλά ξέρει και να τα δείχνει στην πράξη όταν η μπάλα… καίει. Για μεγάλο μέρος του αγώνα είχε άχαρο ρόλο, καθώς μεσοεπιθετικά ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να συνδυαστεί ορθολογικά και να βάλει το φορ στο παιχνίδι. Την κατάλληλη στιγμή χτύπησε και χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο η σεντερφορίσια γκολάρα με την κεφαλιά που θα πρέπει να σταθούμε, αλλά και η πολύ καλή εκτέλεση πέναλτι, χάρη στην οποία ο ΠΑΟΚ συνήλθε νωρίς.

Μυστακίδης: Ο περσινός «game-changer» του ΠΑΟΚ χτύπησε και φέτος. Ήρθε από τον πάγκο, έδωσε ενέργεια στην ομάδα του και τη βοήθησε να κρατήσει μέτρα ψηλά στο γήπεδο σε ένα χρονικό σημείο που έδειχνε να έχει «βαλτώσει» επιθετικά. Θα έπρεπε να έχει μπει νωρίτερα στη θέση του κουρασμένου Κάμπος, ενώ με τη σημερινή του εμφάνιση και την ουσία που δίνει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στέλνει μήνυμα στον Ίβιτς, ζητώντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Τιάμ: Μπήκε για να αυξήσει την πίεση του ΠΑΟΚ επιθετικά και να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή. Δε τροφοδοτήθηκε, δε βοήθησε όσο θα έπρεπε την ομάδα του και συνολικά το ρίσκο που πήρε ο Ίβιτς να έχει έναν χαφ λιγότερο για να τον ρίξει στο παιχνίδι ψάχνοντας στο γκολ κρίνεται μάλλον αποτυχημένο. Το γεγονός ότι ήρθε αργά στην ομάδα και ψάχνει τη χημεία του και με τους συμπαίκτες του είναι κάτι που φαίνεται και είναι σε μεγάλο βαθμό κατανοητό.

Κρέσπο: Μπήκε στο φινάλε της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να διατηρήσει το υπέρ του αποτέλεσμα. Ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί η κανονική διάρκεια του αγώνα συμμετείχε σε μία αδράνεια της άμυνας του «Δικεφάλου», στην οποία ο επιθετικός των Τσέχων βρίσκεται ολομόναχος ανάμεσα στον Ισπανό και τον Βαρέλα.  Συνολικά δεν αγωνίστηκε πάρα πού για να κριθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κακό παράγινε!

ΠΑΟΚ και clean sheet δεν έχουν… συναντηθεί το τελευταίο δίμηνο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Eπί τοις ουσίας, ειδικά από τη στιγμή που κάθε άλλο παρά καλή είναι η περίοδος που διανύει, ο ΠΑΟΚ έπρεπε χθες να κρατήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα σε μία ομάδα που "μετρούσε" πέντε διαδοχικές ήττες και είχε απολογισμό δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της, προκειμένου να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Και όμως. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και έκανε ακόμα δυσκολότερο το ήδη δύσκολο έργο του στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος", με την αντίδραση να έρχεται τελικά στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να μην είναι αρκετή!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ "μετράει" πλέον δέκα συνεχόμενα παιχνίδια με "παραβιασμένη" την εστία του, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δύο ματς με τη Λαμία, δηλαδή την ομάδα που στα προηγούμενα 14 για το πρωτάθλημα, είχε βρει μόλις... μία φορά τον δρόμο προς την εστία των "ασπρόμαυρων".

Πιο συγκεκριμένα, το αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ χωρίς clean sheet, έχει ως εξής:

7/3 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0

10/3 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

14/3 ΠΑΟΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1

31/3 Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ 2-3

3/4 ΠΑΟΚ - Λαμία 3-1

7/4 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

11/4 Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-1

18/4 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 0-2

21/4 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

24/4 Λαμία - ΠΑΟΚ 1-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θεωρώ τον ΠΑΟΚ οικογένειά μου, η ΑΕΚ θα πάρει τον τίτλο»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης για την τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος και την Εθνική ομάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή την υποψηφιότητά του στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Τον ΠΑΟΚ τον θεωρώ οικογένειά μου. Και με την ΑΕΚ δέθηκα πολύ για τέσσερα χρόνια. Αλλά προσπαθούσα όπου και αν ήμουν, τόσο στην Μπολόνια, όσο και στη Λέστερ να κάνω την καθημερινότητά που πιο ευχάριστη. Η Premier League είναι μια κατηγορία διαφορετική από τους άλλες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που ερωτηθείς για την κατάληξη της φετινής "μάχης" για τον τίτλο, απάντησε:

«Νομίζω πως μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά η ΑΕΚ έχει προβάδισμα απέναντι στις άλλες ομάδες».

Σε ότι αφορά την Εθνική ομάδα; «Ακούω πολύ συχνά κόσμο να λέει πως πρέπει να πάρουμε το Euro. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί βρισκόμαστε στην Ελλάδα και έχουμε το γνώθι σ' αυτόν. Η επιτυχία για την Ελλάδα είναι να βρίσκεται σε τελικές φάσεις και το τραγικό είναι ότι τον προηγούμενο μήνα που δεν μπορέσαμε να περάσουμε στο Euro» ήταν η απάντησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ