Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο top 10 του πλανήτη!

Με το γκολ που πέτυχε χθες στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ο Ευθύμης Κουλούρης έφτασε αισίως τα 18 στη φετινή Σούπερ Λίγκα και πλέον βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, από τη στιγμή που ο Εζέκιελ Πόνσε της ΑΕΚ δεν σκόραρε εις βάρος της Λαμίας και παρέμεινε στα 15.

Στέργιος Αναστασιάδης

Στο top 10 του πλανήτη!

Φυσικά, εδώ και πάρα πολύ καιρό ο Κουλούρης βρίσκεται στις “ατζέντες” πολλών ομάδων του εξωτερικού, από τη στιγμή που διαθέτει ένα άκρως ελκυστικό “πακέτο”, όντας διεθνής, διαθέτοντας κοινοτικό διαβατήριο και διανύοντας μόλις το 23ο έτος της ηλικίας του.

Και για να αντιληφθεί κανείς το πόσο σημαντική είναι η φετινή επίδοση του επιθετικού του ΠΑΟΚ με τη φανέλα του Ατρόμητου, είναι ενδεικτική η θέση που κατέχει στη λίστα με τους πρώτους σκόρερ ανά τον κόσμο, ηλικίας έως 23 ετών.

Στην πρώτη θέση αυτής της λίστας, βρίσκεται ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν, με τον 20χρονο Γάλλο σούπερ σταρ να έχει πετύχει 27 γκολ στη φετινή Ligue 1. Ακολουθεί ο 22χρονος Δανός εξτρέμ Ρόμπερτ Σκοβ με 24 γκολ στο πρωτάθλημα της Δανίας με τη φανέλα της Κοπεγχάγης, ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο 23χρονος Ρώσος φορ Νικολάι Κομλιντσένκο της Μλάντα Μπόλεσλαβ, ο οποίος έχει σκοράρει 21 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα της Σλοβακίας. 

Από εκεί και πέρα, στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο 23χρονος Γάλλος (με ρίζες από την Ακτή Ελεφαντοστού) εξτρέμ Νικολά Πεπέ της Λιλ με 19 γκολ στη φετινή Ligue 1, στην πέμπτη ο 19χρονος Δανός εξτρέμ της Νόρτζελαντ, Αντρέας Σκοβ Όλσεν, με 19 γκολ, όσα και έχει πετύχει και ο 22χρονος Ιταλός επιθετικός Αντρέα Κομπάνο, του οποίου η επίδοση ωστόσο δεν έχει και τόση μεγάλη βαρύτητα από τη στιγμή που έχει επιτευχθεί με τη φανέλα της Τρε Φιόρι στο πρωτάθλημα του Σαν Μαρίνο  

Στην έβδομη θέση, φιγουράρει ο Ευθύμης Κουλούρης με τα 18 γκολ στη φετινή Σούπερ Λίγκα, ενώ τον ίδιο αριθμό τερμάτων έχει πετύχει στην πρώτη κατηγορία της Νέας Ζηλανδίας και ο 19χρονος εξτρέμ Καλούμ Μακ Κάουατ. Τέλος, στην 9η θέση βρίσκεται ο 23χρονος Μεξικανός εξτρέμ της Αϊντχόφεν, Ίρβινγκ Λοσάνο, με 17 γκολ στη φετινή Eredivisie και στη 10η ο 22χρονος Κολομβιανός επιθετικός της Ρέιντζερς, Αλφρέντο Μορέλος, με επίσης 17 γκολ.   

Και κάτι ακόμα. Ανάμεσα στους παραπάνω, ο Ευθύμης Κουλούρης γίνεται ακόμα περισσότερο ελκυστικός για την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών ομάδων που μπορούν να διαθέσουν πέντε, έξι, επτά ή δέκα εκατομμύρια για αγορά ενός ποδοσφαιριστή, αν αναλογιστεί κανείς πως η αξία του Εμπαπέ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αγγίζει τα 200 εκατομμύρια ευρώ και αυτή των Λοσάνο, Πέπε τα 40 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που σαφέστατα δεν προκαλούν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον οι Κομπάνο και Μακ Κάουατ λόγω των πρωταθλημάτων όπου αγωνίζονται. 

Εν κατακλείδι, μπορεί να μην υπάρξει ομάδα (λόγω περισσότερο της δυναμικής του ελληνικού πρωταθλήματος) που να διαθέσει σε λίγο καιρό επτά εκατομμύρια για τον Ευθύμη Κουλούρη, όσα προβλέπει δηλαδή η ρήτρα αποδέσμευσης που υπάρχει στο συμβόλαιο του 23χρονου επιθετικού με τον ΠΑΟΚ, το οποίο ολοκληρώνεται το 2021, ωστόσο μπορεί κάλλιστα να βρεθεί μία που να βγάλει από τα ταμεία της πέντε εκατομμύρια ευρώ, ποσό που π.χ. δεν είναι απλησίαστο για ομάδες της Ολλανδίας και του Βελγίου, πόσω μάλλον για ομάδες που αγωνίζονται στη Μπουντεσλίγκα ή στη Πρέμιερ Λιγκ. 

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ καλείται να αποφασίσει το αν θα δώσει στον Ευθύμη Κουλούρη τον χρόνο, το χώρο και τον ρόλο που δικαιωματικά αξίζει να πάρει τη νέα σεζόν βάσει των όσων έχει πετύχει φέτος στον Ατρόμητο (συνολικά 24 γκολ και 5 ασίστ σε 33 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ) ή θα επιδιώξει να έχει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος από την παραχώρησή του, “ποντάροντας” στους Τσούμπα Ακπόμ και Κάρολ Σφιντέρσκι.   
 

 

  

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέσμευση Μητσοτάκη: «Θα τιμωρηθούν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί»

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την οπαδική βία και την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την σύλληψη δεκάδων οπαδών του Ολυμπιακού για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στο «καρκίνωμα της οπαδικής βίας και στα παρακλάδια της».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δυσκολεύομαι να σχολιάσω μια ανοιχτή έρευνα που δρομολογείται ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Εννοούμε αυτά που λέμε. Κάποιες φορές υπάρχουν σταγόνες που ξεχειλίζουν το ποτήρι. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα.

Διεξήχθη μια εμπεριστατωμένη έρευνα με απόλυτη εχεμύθεια, πράγμα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου και αν βρίσκονται αυτοί, δεν είναι δουλειά μου αυτό.

Δείξαμε ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση και με το παραπάνω. Θυμάστε την κριτική που δεχτήκαμε για τα κλειστά γήπεδα.

Η κατάσταση στα ελληνικά γήπεδα δεν έχει καμία σχέση με πέρσι και πρόπερσι.

Όμως, το αυγό του φιδιού καραδοκεί, αλλά με αποφασιστικότητα θα τιμωρήσουμε όποιον πρέπει.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα παρακλάδια της».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ