Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν να έπαιζε διαιτητής ο Μαρινάκης…

Ποδοσφαιρικό παιχνίδι με διαιτητικές αποφάσεις που έπαιξαν τεράστιο ρόλο… Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 από τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τους "κίτρινους" να παίρνουν τη νίκη με το πέναλτι του Γκάμα.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Σαν να έπαιζε διαιτητής ο Μαρινάκης…

Απίστευτα πράγματα για μία ακόμη φορά… Ο Νιχάους και το VAR είδαν ανατροπή του Μπερτόγλιο από τον Πασχαλάκη, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να διώχνει πρώτα την μπάλα στη συγκεκριμένη φάση. Ο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ.

Το πρώτο μέρος σημαδεύτηκε από αυτή τη φάση, με τους δύο προπονητές να ρίχνουν το βάρος στην τακτική, “κλειδώνοντας” ο ένας την ομάδα του άλλου, ενώ στο δεύτερο μέρος, ήρθε ο σοβαρός -όπως φαίνεται- τραυματισμός του Ουαγκέ, που χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη, σε μία φάση όπου ο Μπερτόγλιο πλάσαρε τον Πασχαλάκη. Ο άσος του ΠΑΟΚ έκανε υπερπροσπάθεια, έδιωξε πριν να περάσει η μπάλα τη γραμμή αλλά τραυματίστηκε κι έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Στο 72′ ο Νιχάους σφύριξε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, με τον Τζόλη να πέφτει στην περιοχή, το VAR εξέτασε τη φάση, στη συνέχεια πήγε ο ίδιος να τη δει και τελικά πήρε πίσω την απόφασή του, με τους ανθρώπους του “Δικεφάλου” να ξεσπούν στον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ έψαξε το γκολ, αλλά δεν το βρήκε, στο τέλος φώναξε και για χέρι του Μπαγκαλιάνη στην περιοχή που δε δόθηκε και τελικά έφυγε με άδεια χέρια από το Κλεάνθης Βικελίδης.

Ενδεκάδα με Τσιγγάρα-Αουγκούστο

Ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε και πάλι σε αλλαγές και σήμερα στο τέρμα ξεκίνησε ο Πασχαλάκης και στην άμυνα οι Ουαγκέ, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης και Γιαννούλης. Στη μεσαία γραμμή και με τον Καντουρί να είναι τιμωρημένος, ξεκίνησε η τριάδα Σβαμπ, Ντόουγκλας και Τσιγγάρας, ενώ στην επίθεση ήταν οι Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης και Σφιντέρσκι.

Φάσεις, ένταση και μία απόφαση που σημάδεψε το παιχνίδι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με φάση για τον Άρη, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν φάουλ σε καλή θέση και τον Γκάμα να σημαδεύει το δοκάρι του Πασχαλάκη, ενώ στο 4′ ο Ζίβκοβιτς δοκίμασε το πόδι του, με τον Μπουσέ να μπλοκάρει.

Ένα λεπτό μετά, ο Ματέο Γκαρσία δοκίμασε κάτι ανάλογο, αλλά ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά, ενώ στο 26ο λεπτό ο Σφιντέρσκι έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Τζόλη να βγάζει ωραία σέντρα και τον Πολωνό να μην προλαβαίνει τον Μπουσέ.

Όλα αυτά, μέχρι το 38ο λεπτό. Ο Άρης χτύπησε στο χώρο, ο Γκάμα βρήκε τον Μπερτόγλιο, ο Πασχαλάκης έπεσε στα πόδια του και ο Νιχάους έδωσε το πέναλτι χωρίς δεύτερη σκέψη. Το VAR εξέτασε τη φάση και παρά το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ βρήκε ξεκάθαρα πρώτα μπάλα, δεν άλλαξε η απόφαση, με τον Γκάμα να ανοίγει το σκορ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη μεγάλη φάση κι ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχε μεγάλος εκνευρισμός στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-0 του Άρη.

Άγγιξε την ισοφάριση, αλλά…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από πλευράς Πάμπλο Γκαρσία, με τον Σφιντέρσκι να χάνει σπουδαία ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 56′, με το σουτ του να περνάει μόλις άουτ.

Στο 72ο λεπτό, ο Νιχάους έδωσε πέναλτι για πτώση του Τζόλη στην περιοχή και μετά τον έλεγχο του VAR, πήγε ο ίδιος να δει τη φάση και τελικά πήρε πίσω την αρχική του απόφαση, ενώ και πάλι δημιουργήθηκε σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, με τους “ασπρόμαυρους” να ξεσπούν σε έντονες διαμαρτυρίες. 

Ο ΠΑΟΚ πίεσε για το γκολ, αλλά δεν κατάφερε να το πετύχει, το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τέλος, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο “Δικέφαλος” φώναξε για χέρι του Μπαγκαλιάνη στην περιοχή, που δεν δόθηκε ποτέ.

Ο Άρης έφυγε νικητής από το γήπεδο, μετά από ένα παιχνίδι με τεράστια ένταση κι έναν διαιτητή που έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, παίζοντας ξεκάθαρο ρόλο απόψε, με τον ΠΑΟΚ από τη μεριά του να φωνάζει για πολλές φάσεις.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Μπερτόγλιο (76′ Τζέγκο), Γκαρσία (62′ Σίλβα), Γκάμα (90’+7′ Μαντσίνι), Μάνος (61′ Λόπεθ)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ουαγκέ (63′ Κρέσπο), Ίνγκανσον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Τσιγγάρας, Αουγκούστο (79′ Εσίτι), Σβαμπ (79′ Τσόλακ), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις Τερίμ για το παιχνίδι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των Play-Off με τον ΠΑΟΚ και ο Φατίχ Τερίμ είναι πιθανό να προχωρήσει σε δυο με τρεις αλλαγές, συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Ντραγκόφσκι. Στην άμυνα είναι πιθανές δυο αλλαγές. Τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά με Βαγιανίδη, Αράο, Γιενβτάι και Μλαντένοβιτς. Βιαγιαννίδης και Γιεντβάι δηλαδή, αντί των Ακαϊντίν, Κότσιρα.

Αλλαγή αναμένεται και στα χαφ. Αντί του Πέρεθ θα είναι ο Μπερνάρ, μαζί με Τσέριν και Μπακασέτα. Στις πλευρές θα δούμε τον Παλάσιος και έναν εκ των Μαντσίνι, Βέρμπιτς. Στην κορυφή αναμένεται ο Φώτης Ιωαννίδης.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στις τελευταίες προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα, ερωτηματικό είναι για την ώρα η κατάσταση του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος αγωνίστηκε για 120 λεπτά στον αποκλεισμό της Εθνικής από την Γεωργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγωνιστική που μπορεί να κρίνει πολλά

Δυο…εξάποντα ντέρμπι μεταξύ των τεσσάρων που διεκδικούν το πρωτάθλημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό για την δεύτερη αγωνιστική των Play-Off, στην Stoiximan Super League, και σε συνδυασμό με το άλλο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, μπορεί να διαμορφωθεί μια ολόκληρη κατάσταση στη βαθμολογία.

Φυσικά και οι 8 αγωνιστικές που θα απομένουν το βράδυ της Κυριακής, είναι πολλές, ωστόσο ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτής της δεύτερης στροφής, μπορεί να έχουμε συγκεκριμένες συνθήκες.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στην «OPAP Arena», οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν στο -8 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Διαφορά που είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί στη συνέχεια, επομένως ο Ολυμπιακός πιθανότατα να μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Άλλωστε, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν και τα προημιτελικά της Ευρώπης. Από δυο πολύ απαιτητικά και υψηλής έντασης παιχνίδια, που δεν θα έχουν οι άλλοι.

Ως προς την Κυριακή που έρχεται ωστόσο, για να μην προτρέχουμε, φυσικά και θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ. Τα δυο αυτά παιχνίδια είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ο ΠΑΟΚ θέλει πάση θυσία τη νίκη, σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τη Μπριζ, ούτως ώστε παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι το φινάλε της σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τα τελευταία δευτερόλεπτα που τον πλήγωσαν

Ο Δικέφαλος στερήθηκε δις τον θρίαμβο στις τελευταίες στιγμές στη «Λεωφόρο»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για τη δεύτερη αγωνιστική των Play-Off.

Σε ένα γήπεδο που πληγώθηκε δυο φορές φέτος στις καθυστερήσεις, εκεί όπου στερήθηκε τον θρίαμβο για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αρχικά, για την 7η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το προβάδισμα (1-2) μέχρι το φινάλε και τον Γερεμέγεφ να σκοράρει στην τελευταία φάση.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου. Ο Δικέφαλος του Βορρά, με την πλάτη στον τοίχο, έπρεπε να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα. Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική και ολοκληρωτική εμφάνιση, για 120 λεπτά, κατάφερε να προηγηθεί με 0-2 και να έχει στα χέρια του σκορ πρόκρισης.

Ο τραυματισμός του Μπάμπα, διάσειση στο κεφάλι που έστειλε τον Γκανέζο στο νοσοκομείο, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να παίξει με 10 παίκτες για τα τελευταία λεπτά της παράτασης και εκεί ο Λημνιός, πάλι στην τελευταία φάση, μείωσε σε 1-2 και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι. Τα όσα απίστευτα συνέβησαν στη «ρώσικη ρουλέτα», έδωσαν την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να πληγώνεται και πάλι στα...χασομέρια.

Σαν κάτι να χρωστάει η ποδοσφαιρική μοίρα στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου στο συγκεκριμένο γήπεδο. Κάτι που «καίγεται» να πάρει την ερχόμενη Κυριακή, για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ