PAOK24Ποδόσφαιρο

«Τελειώνουμε την πιο ιστορική χρονιά, δεν είναι το τελευταίο παιχνίδι μας στην Τούμπα» (audio)

Εφ' όλης της ύλης Κυριάκος Κυριάκος στο ραδιοφωνικό PAOK24

PAOK24
Επιμελεια αρθρου
«Τελειώνουμε την πιο ιστορική χρονιά, δεν είναι το τελευταίο παιχνίδι μας στην Τούμπα» (audio)
O υπεύθυνος επικοινωνίας μίλησε στο PAOK24 στο Libero 107,4 για όλα. Για το αυριανό παιχνίδι με το Λεβαδειακό, για το πρωτάθλημα, για τις προετοιμασίες για τους πανηγυρισμούς και τη γιγαντοοθόνη στο Λευκό Πύργο, αλλά και για τη νέα Τούμπα.
Ακούστε όλη τη συνέντευξη παρακάτω...Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον κόσμο που θέλει να έρθει στην Τούμπα και το αποτέλεσμα που θέλει η ομάδα για να κερδίσει και μαθηματικά τον τίτλο:
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να πάει με τόση χαλαρότητα, να κερδίσει ένα παιχνίδι λες και κερδίζονται χωρίς να τα παίξει, ειδικά για τον ΠΑΟΚ… Για άλλους μπορεί να ισχύει αυτό, αλλά εμείς έπρεπε να τα παίξουμε όλα στο 100%. Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα, να κερδίσουμε το παιχνίδι. Όλα αυτά περί μαθηματικών έχουμε πει ότι είναι σχετικά. Έχουμε πει ότι θέλουμε δύο νίκες ως το τέλος του πρωταθλήματος, νίκη στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου, νίκη και στον τελικό, για να τελειώσουμε ιστορικότερη χρονιά της ιστορίας μας. Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, είναι πως θα μείνει το μυαλό στο κεφάλι όλων ότι 90 λεπτά έχουμε αγώνα που πρέπει να κερδίσουμε. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όλα τα άλλα τα έχουμε αντιμετωπίσει ξανά, μας μισούν κάποιοι άνθρωποι που νομίζουν ότι έχουμε καμια 200 εισιτήρια και τα μοιράζουμε, αλλά αυτά είναι διαχειρίσιμα. Στο τέλος της ημέρας, το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και στο αγωνιστικό κομμάτι».

Για το αν θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, το αυριανό, στην Τούμπα με αυτήν τη μορφή της:
«Όσο γρήγορα και να πάνε οι διαδικασίες, προφανώς και τα ευρωπαϊκά δεν προλαβαίνουμε να τα παίξουμε αλλού. Δεν ξέρω ποιος έβγαλε αυτήν τη φήμη ότι αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι στην Τούμπα. Ακόμα και αν ήταν το τελευταίο δε θα την αποχαιρετήσουμε στη… «ζούλα», ούτε σαν να κάνουμε μετακόμιση από ένα σπίτι σε άλλο, όπως κάνουμε στην ιδιωτική μας ζωή. Η Τούμπα θα αποχαιρετιστεί στη σημερινή της μορφή, μεγαλοπρεπώς και όπως τη αξίζει, για όσα συναισθήματα, αίμα, δάκρυα και ιδρώτας έχει αφεθεί σε αυτά τα τσιμέντα. Δε θα φύγουμε χωρίς να κοιτάξουμε πίσω. Όταν θα την αποχαιρετήσουμε θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι. Δε νομίζω ότι θα είναι μέσα στο καλοκαίρι αυτό το πράγματα. Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν τρέχουν τόσο γρήγορα οι διαδικασίες. Εμείς προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια αλλά σίγουρα δε θα είναι αυτή, η τελευταία φορά που οι φίλαθλοι θα επισκεφτούν την Τούμπα».

Για τη διαδικασία, τη γραφειοκρατία για ένα νέο γήπεδο:
«Υπάρχουν πολλές σκέψεις και στον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος, για το πως θα αξιοποιηθούν όλα τα υλικά του γηπέδου, πως δε θα χαθεί τουλάχιστον η ύλη της Τούμπας. Θα το ανακοινώσουμε μέσα στο καλοκαίρι».

Για αυτούς που θέλουν να πάνε στην Τούμπα αύριο με τη λογική ότι είναι το τελευταίο παιχνίδι:
«Δεν είναι μικρό το κίνημα αυτό… Εμένα μου έλεγε ένας φίλος μου, σοβαρός άνθρωπος, ότι «εγώ θα πάρω το καρεκλάκι μου και θα φύγω, γιατί έχω 20 χρόνια διαρκείας» και του είπα «είσαι τρελός άνθρωπε μου; που θα καθίσεις την επόμενη φορά;».

Για τη λειτουργία της Τούμπας μέχρι να βγει το προεδρικό διάταγμα:
«Η Τούμπα θα μπορεί να είναι λειτουργική και να γίνει ματς εδώ, μέχρι να γκρεμιστεί. Θα έχουμε άδεια να γίνονται αγώνες εδώ. Αν για λόγους πρακτικούς, αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε και το Καυτανζόγλειο, θα υπάρχει και εκεί διαδικασία ανακαίνισης που χρειάζεται για να μπορούν να γίνουν ευρωπαϊκά ματς. Πατάμε σε δύο βάρκες αυτό το διάστημα, αλλά σίγουρα το αυριανό, δε θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της Τούμπας, το λέω, αφήστε τα καρεκλάκια εκεί, γιατί θα κάθεστε εκεί. Ας πάρουμε το πρωτάθλημα φέτος, κανονικά και με απονομή, γιατί πέρσι το πήραμε χωρίς απονομή».

Για τους εορτασμούς για την κατάκτηση του τίτλου:
«Σε κάθε event που κάνει ο ΠΑΟΚ, δημιουργούνται κινήματα για να παρθεί το… κεφάλι αυτού που έκανε το event, οπότε το πήραμε πάνω μας εμείς, για να είναι σίγουρος ο… αποκεφαλισμός! Υπάρχει μία δυσκολία. Από την πρώτη στιγμή που φάνηκε ότι μπορεί να κατακτηθεί και μαθηματικά ο τίτλος, εμείς έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για την απονομή, να γίνει μία γιορτή συναισθηματική, μία γιορτή που να ενώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, τους ζωντανούς, με εκείνους που χάθηκαν στην πορεία. Εμείς δε θα τους ξεχάσουμε. Προφανώς αυτά τα πράγματα δε στήνονται σε 1-2 μέρες. Χρειάζεται μια προεργασία. Είναι και δικό μας λάθος που παράλληλα, ενώ ότι η ομάδα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη στον αγώνα, πρέπει να προετοιμάζουμε και αυτά τα πράγματα. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Για αυτό ζητάω από τον κόσμο να μας βοηθήσει, γιατί χωρίς βοήθεια δε γίνεται αυτό το πράγμα. Να μην παρασυρθούμε σε ένα κλίμα γιορτινό πριν λήξει ο αγώνας. Μου αρέσει που το τελευταίο σφύριγμα θα είναι από τον κ. Τζήλο κι ελπίζω να είναι ένα σφύριγμα με το οποίο θα δακρύσουμε όλοι από χαρά. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσανατολισμένοι για αυτό και μετά αυτό που θα ακολουθήσει, αν μας βοηθήσει και ο κόσμος, θα είναι μια γιορτή συσπείρωσης και θα είμαστε όλοι πρωταγωνιστές. Ο κόσμος από την κερκίδα, όπως έκανε σε όλη αυτήν την πορεία του τίτλου, η ομάδα από το γήπεδο.

Νομίζω ότι είναι πολύ δίκαιο και πολύ τίμιο, να αφήσουμε την ομάδα να πάει η ίδια να υποβάλλει τα σέβη της σε κάθε κερκίδα. Να μπορεί η ίδια να κάνει ένα γύρο θριάμβου στο τέλος της βραδιάς χωρίς να υπάρχει μέσα κόσμος, που συνήθως δεν είναι κόσμος που σέβεται και αγαπά, αλλά είναι κόσμος που θέλει μια φάνελα, που βάζει παραπάνω την προσωπική του πανηγυρική διάθεση. Νομίζω ότι πρέπει να μείνουμε όλοι στις κερκίδες. Στην ουσία είναι μία πράξη σεβασμού προς την ομάδα, να μείνουν όλοι στην κερκίδα, όπως και η ομάδα θέλει να δείξει το σεβασμό της, περνώντας μπροστά από όλους τους φιλάθλους, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα σε αυτό. Σε περίπτωση που πάνε όλα καλά με το ματς, θα υπάρξει μία γιορτή μιας ώρας, που δε θέλω να πω πολλά. Σας έδωσα ένα στίγμα. Δε θα έχει χορούς και πανηγύρια. Θέλουμε μια κορύφωση του συναισθήματος μέχρι τη στιγμή που ο Βιεϊρίνια θα σηκώσει το τρόπαιο».

Για το συμβολισμό του ορισμού Τζήλου στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό:
«Δε μπορώ να το ξέρω. Για να μην ξεχνάμε, μέσα στην τοξικότητα που προσπαθούν άλλοι να επιβάλλουν κι όχι εμείς, εμείς ίσως από λάθος κάποιες φορές την ακολουθήσαμε, υπάρχει το εξής. Στο ποδόσφαιρο κυρίως συμμετέχουν άνθρωποι που το αγαπούν. Αν το σύστημα του ποδοσφαίρου, κάποιους τους οδηγεί να γίνουν λαμόγια ή να προσπαθήσουν να λειτουργήσουν κατά του ποδοσφαίρου, θέλω να πιστεύω ότι ακόμα είναι η εξαίρεση. Ο Τζήλος είναι ένας διαιτητής, που θεωρώ ότι μας στέρησε τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα, με το πέναλτι που δεν έδωσε στην έδρα του Ατρόμητου. Έχει μικρή σημασία όμως. Εμείς ποτέ δεν κατηγορήσαμε τον Τζήλο, ποτέ δεν αισθανθήκαμε ότι ο Τζήλος ήρθε να μας κόψει βαθμούς. Ο άνθρωπος αυτός, υπέστη μία προσωπική ταλαιπωρία, που κανένας μας δε θα ήθελε να έχει περάσει. Νομίζω ότι είναι στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή, για να ενωθούν όλοι οι άνθρωποι που λειτούργησαν υπέρ του ποδοσφαίρου και με αγάπη για το ποδόσφαιρο, έστω και με τα λάθη μας ο καθένας, να βρίσκονται στο γήπεδο. Νομίζω ότι είναι καλό που θα το σφυρίξει αυτός. Είναι ωραίο που θα έχει τη δυνατότητα να δώσει το τελευταίο σφύριγμα που θα ορίζει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή, μετά από 34 χρόνια. Δεν ξέρω αν έχει κάποιο συμβολισμό, αλλά έχει μεγάλη συναισθηματική αξία».

Για το νέο πρόεδρο της Λίγκας, τις συμμαχίες κατά της υποψηφιότητας του ΠΑΟΚ και την εκλογή Λυσάνδρου:
«Το πρόβλημα δεν είναι στο αν κάποιο στέλεχος είναι ικανό, αν μπορεί, αν έχει ιδέες, αν μπορεί να τις εφαρμόσει, αν μπορεί να ηγηθεί ενός συνεταιρισμού. Και ο Μάκης Γκαγκάτσης και ο Μηνάς Λυσάνδρου προέρχονται από τη νέα γενιά παραγόντων που νομίζω ότι έχουν να δώσουν πάρα πολλά στο ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια, ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο. Ο καθένας όμως εκπροσωπεί μια ομάδα. Η κάθε ομάδα έχει τις δεσμεύσεις, τις στοχεύσεις της και η πείρα δείχνει ότι η καχυποψία που δημιουργούνται από τους προέδρους που προέρχονται από τις μεγάλες ομάδες, είναι ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη της Λίγκας. Μια Λίγκα, η οποία έτσι κι αλλιώς λειτουργεί περισσότερο, όπως οι διαχειριστές στις πολυκατοικίες. Δηλαδή, δεν έχει έμπνευση, δεν έχει ομόνοια, δεν κάθονται όλοι οι άνθρωποι μαζί για να αναπτύξουν το προϊόν. Έχει γίνει πεδίο και μικροπολιτικών συμφερόντων της κάθε ομάδας. Έσπασε η κεντρική διαχείριση, υπάρχουν πολλά ζωτικής σημασίας πράγματα για κάθε ομάδα.

Όμως, αν θέλει η κάθε ομάδα, ανεξάρτητα της στόχευσης της και ανεξάρτητα της μικροπολιτικής, η κάθε ομάδα πρέπει να δει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου συνολικά, για να αναπτυχθεί και η ίδια και οικονομικά και σε επίπεδο προσέλκυσης νέων φιλάθλων. Πρέπει να πούμε ότι η Λίγκα από μόνη της έχει πάρα πολλά προβλήματα κι ένας πρόεδρος που προέρχεται από μεγάλη ομάδα, δύσκολα δημιουργεί τις συναινέσεις που χρειάζονται για μεγάλες αποφάσεις, με έμπνευση και για ανάπτυξη. Εμείς κάναμε πρώτα από όλα την προσπάθεια μας, να βρεθεί ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής. Προσπαθήσαμε να βρεθεί κάποιος που να μπορεί να δημιουργήσει ομοψυχία, απόλυτη στήριξη και να μην υπάρχουν μικροπολιτικά παιχνίδια.

Φάνηκε ότι αυτό το πράγμα έσπασε με την υποψηφιότητα της ΑΕΚ. Σε αυτήν την περίπτωση, εμείς θέλαμε να φανερωθούν οι συσχετισμοί, θέλαμε τη δική μας υποψηφιότητα, αφού δεν καταφέραμε να βρούμε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Δεν έχει να κάνει με αμφισβήτηση του προσώπου και των ικανοτήτων του Μηνά Λυσάνδρου, αλλά των πρακτικών που οδήγησαν σε αυτήν την υποψηφιότητα. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι για να προχωρήσει αυτή η υποψηφιότητα, έπρεπε να υπάρξει μία σύμπραξη, θέλω να πιστεύω συγκυριακή και στο πόδι και οι παθογένειες της θα φανούν πολύ σύντομα και ήδη άρχισαν να φαίνονται από την επόμενη μέρα.

Δυστυχώς πολύ σύντομα θα ξαναμπούμε σε μια διαδικασία, να ψάχνουμε να βρούμε ομοψυχία στα συμβούλια της Λίγκας. Επειδή συζητήθηκε όταν το είπαμε αυτό, επικρίναμε τέτοιες συμμαχίες και μας υπενθύμισαν ότι κι εμείς χρειάστηκε να συμμαχήσουμε στο παρασκήνιο ή στο προσκήνιο του ποδοσφαίρου με κάποιες άλλες ομάδες, εγώ πάντα θα λέω τη δήλωση του Σαββίδη το 2015.

Έλεγε και τότε και εξακολουθεί να το λέει ότι εμείς, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν, ούτε μας ενώνει κάτι ιδιαίτερο με κανέναν. Έχουμε κάποιες αρχές, στις οποίες είμαστε επίμονοι. Εμείς ζητάμε το καθαρό ποδόσφαιρο, ζητήσαμε VAR, ζητήσαμε ξένους διαιτητές, πράγματα που σιγά-σιγά άρχισαν να γίνονται, αλλά όλοι έχουν ξεχάσει ποιος ανακίνησε όλη αυτήν την ιστορία. Εμείς, έχουμε ένα πλαίσιο αρχών. Όποιος συμφωνήσει με αυτές είναι φίλος μας. Όποιος διαφωνήσει με αυτές, είναι απέναντι στο καθαρό ποδόσφαιρο, άρα δεν είναι και φίλος μας. Δεν αλλάξαμε ποτέ τη θέση μας. Το αν αλλάζουν οι συσχετισμοί τριγύρω μας, πλέον δεν έχει και τόση σημασία.

Ο ΠΑΟΚ έχει οχυρωθεί καλά, έχει ξεκάθαρη άποψη, είναι συσπειρωμένος, κάτι που ήταν το βασικό μας πρόβλημα, μέχρι εκείνο το σημείο. Συσπειρωθήκαμε κι έχουμε μία άποψη και μία δυνατότητα να λέμε την άποψη μας, πολύ ισχυρότερη από ότι είχαμε. Νομίζω ότι και σε όλες τις ομάδες, ένα μετριοπαθές κοινό, αυτοί που δεν είναι στα κάγκελα, βλέπει ότι ο ΠΑΟΚ έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, βλέπει ότι το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια το παίρνει χωρίς την παραμικρή σκιά και αμφισβήτηση. Μόνο λοβοτομημένος μπορεί να αμφισβητήσει την καθαρότητα αυτού του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι είμαστε σε ένα δρόμο που όλο και περισσότεροι θα αρχίσουν να συμφωνούν μαζί μας αναγκαστικά, γιατί δε μπορείς να διαφωνείς με το καθαρό ποδόσφαιρο».

Για το πως μπορεί να βρεθεί μία κοινή πρακτική όταν υπάρχει τόσο διαφορετική τακτική και κουλτούρα ανάμεσα στις ομάδες:
«Εδώ είναι το λάθος… Δε μπορείς να χρεώνεις όλους τους φιλάθλους μιας ομάδας, για την πρακτική του μεγαλομετόχου, της διοίκησης, του εκπροσώπου Τύπου του. Αν ο Κυριάκος είναι ηλίθιος και λέει βλακείες, δε φταίει ο ΠΑΟΚτσής φίλαθλος που είμαι εδώ. Δε με έβαλε αυτός. Μην τα μπλέκουμε. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Κι εσείς έχετε φίλους Ολυμπιακούς κι εγώ, έχω φίλους Παναθηναϊκούς ή Αρειανούς και μπορούμε να πιούμε έναν καφέ, να κάνουμε πλάκα για το ποδόσφαιρο, μέχρι και να μαλώσουμε μέχρι ένα σημείο. Δε θα πιαστούμε και στα χέρια. Να μη μπλέκουμε τις ομάδες, τους συλλόγους που εκφράζουν κάτι ευρύτερο, με τα πρόσωπα που μπορεί να είναι για μία περίοδο εκεί.

Έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα, για να μην τα ξεχνάμε αυτά τα πράγματα. Είμαστε σε μια διαδικασία που «γκρεμίστηκε» ένα παλιό καθεστώς και τώρα χτίζεται μια καινούργια δομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ελπίζουμε καθαρή και προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό δε σημαίνει ότι από την εποχή του «γκρεμίσματος» μέχρι να ανοικοδομηθεί ένα υγιές ποδόσφαιρο, δε θα υπάρχουν σημεία τριβής. Το ότι υπάρχουν διαφορετικές φιλοσοφίες, διαφορετική ηθική, διαφορετική αισθητική, νομίζω ότι στο τέλος όλα αυτά πρέπει να υποταχθούν κάτω από πολύ ισχυρούς κανόνες και νόμους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι χτίζεται αυτό το πράγμα. Δεν είναι απόφαση των μεγαλομετόχων μόνο. Ο συνεταιρισμός που θα έπρεπε να έχει ομόνοια θα έπρεπε να λειτουργεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Δε βλέπω έμπνευση, θα έπρεπα να γίνουν πιο τολμηρές τομές. Αλλά γενικά νομίζω ότι οι κανόνες και οι νόμοι, εφόσον τηρηθούν για όλους απαρέγκλιτα, δεν έχει σημασία οι μεγαλομέτοχοι συμφωνούν ή διαφωνούν, ταιριάζουν ή δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Οι μεγαλομέτοχοι είναι για να αναπτύσσουν τις ομάδες τους και για να καθίσουν σε ένα τραπέζι με πολύ κομβικά ζητήματα ώστε να μπουν νόμοι και κανονισμοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το βασικό».

Για τον τρόπο που επιβάλλεται η Πολιτεία σε θέματα Λίγκας:
«Δε θέλω να είμαστε κάθετοι ούτε σε αυτό. Η Πολιτεία είχε και έχει και πρέπει να έχει μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια κάθαρσης και στην τήρηση της νομιμότητας. Υπάρχει το αυτοδιοίκητο, υπάρχει το τι μορφή θέλει να έχει το ποδόσφαιρο, είναι κάτι που μπορεί να το ορίσει η Λίγκα και η ομοσπονδία, αλλά στο να τηρείται η νομιμότητα, στο να μπαίνουν κανόνες, ανάμεσα στις ΠΑΕ, νομίζω ότι έχει πολύ σπουδαίο ρόλο η εκάστοτε Πολιτεία. Άρα, εμείς πρέπει να βρούμε τους δρόμους συμφωνίας, όχι τους δρόμους διαφωνίας. Νομίζω ότι δεν είναι τόσο λάθος η πρόταση που μπορεί να κάνει ένα κρατικό κανάλι, όσο ο τρόπος που αποδέχεσαι μια πρόταση ή ο τρόπος που προκειμένου να βρεις τα λεφτά επιβίωσης σου, μπορεί να υπογράψεις και να παραχωρήσεις τα πάντα. Άρα, το ότι κάποιος ζητάει να τηρηθουν κάποιες συμφωνίας, δεν είναι πρόβλημα μόνο για αυτόν που πρότεινε τη συμφωνία αλλά και αυτών που τη δέχτηκαν. Για παράδειγμα, εμένα δε μου αρέσει ένα πρωτάθλημα 14 ομάδων. Το θεωρώ μικρό, αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη. Μπορεί να γίνει ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα με 14 ομάδες, μπορεί να γίνει όμως ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα, με 18 ομάδες, αρκεί να τηρούνται νόμοι, οι ομάδες να έχουν έσοδα, να τηρούνται κάποια κριτήρια για να παίζουν στη Λίγκα και να μην είναι το θέμα το «φέρτε μας τα λεφτά τώρα για να πληρώσουμε συμβόλαια και να μην έχουμε πρόσφυγές» και ο άλλος να τα δίνει. Άρα, το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας δεν είναι πρόβλημα, στα πρακτικά ζητήματα, στο πως γίνονται οι συμφωνίες, αν γίνονται στο πόδι, πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Για το τι θα κάνει ο ίδιος μετά το καλοκαίρι:
«Διακοπές… Γενικά το πιστεύω αυτό σε όλες τις θέσεις, ότι πρέπει να αυτοπεριορίζεσαι και να μην αφήνεις να γίνεσαι… σίχαμα, να προσπαθούν να σε διώξουν με έναν ευγενικό τρόπο. Καλό είναι να φεύγεις σε μία στιγμή που σου λένε να μείνεις, σε ένα πικ Νομίζω ότι το πικ είναι αυτό. Θέλω, η αλήθεια είναι, να σταματήσω από αυτόν το ρόλο στο ποδόσφαιρο και θα δούμε. Υπάρχουν ανοικτές συζητήσεις, αλλά δεν αφορά και κανέναν αυτό. Είμαι στον ΠΑΟΚ από το Νοέμβριο του 1999».

Για αυτούς μπορεί να πάνε στο γήπεδο αύριο χωρίς εισιτήριο:
«Δεν υπάρχει αυτό. Έχουμε πάρει το ΟΚ από το Δήμο και θα στηθεί γιγαντοοθόνη από νωρίς στο Λευκό Πύργο, για να αποφορτιστεί και η κατάσταση από ανθρώπους που δεν έχουν εισιτήριο και θα παίξουν την τελευταίας τους ζαριά να έρθουν στο γήπεδο. Όποιος έχει εξασφαλίσει εισιτήριο, έχει εξασφαλίσει. Ο Μάκης Γκαγκάτσης έχει κάνει ένα καλό στον ΠΑΟΚ, έχει βάλει περιορισμό σε όλους μας. Δε μπορεί να πάρει κανένας περισσότερα από δύο εισιτήρια για προσωπική του ανάγκη και τον ευχαριστούμε γιατί αποφεύγουμε το ζόρισμα. Θα είναι και ωραία, γιατί αν όλα πάνε καλά, η ομάδα θα καταλήξει στο Λευκό Πύργο. Αυτοί που θα είναι από νωρίς, θα έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν».


Από έκτακτο Δ.Σ., σε έκτακτο Δ.Σ.

Από έκτακτο Δ.Σ., σε έκτακτο Δ.Σ.

Τα πλέι οφ είναι να ξεκινήσουν αύριο, αλλά το πρωί ο ΕΣΑΚΕ θα ξανασυνεδριάσει

Οι «ασπρόμαυρες» που ξεχώρισαν

Οι «ασπρόμαυρες» που ξεχώρισαν

Ο... κορυφαίος Μασλαρινός και οι παίκτριες που διακρίθηκαν

Οι αριθμοί πριν το παιχνίδι της Πάτρας

Οι αριθμοί πριν το παιχνίδι της Πάτρας

Νούμερα και στοιχεία πριν την πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ

«Χίλια χρόνια να περάσουν, δεν θα καταφέρουν να ξεριζώσουν τον Πόντο από τις καρδιές μας»

«Χίλια χρόνια να περάσουν, δεν θα καταφέρουν να ξεριζώσουν τον Πόντο από τις καρδιές μας»

Η ανακοίνωση του ΤΑΠ ΠΑΟΚ με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

FORZA που δεν χάνεται!

FORZA που δεν χάνεται!

Αποκλειστική συνέντευξη του Φερνάντο Βαρέλα, ειδήσεις, αποκαλύψεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ για όλες τις ομάδες του #PAOK, παρασκήνια, απόψεις, σούπερ ένθετο για το στοίχημα, δωρεάν περιοδικό για το αυτοκίνητο με... οδηγό τον Πέδρο Ενρίκε και ένα μοναδικό δώρο!

«Έχω μεγάλο κίνητρο για τη νέα σεζόν»

«Έχω μεγάλο κίνητρο για τη νέα σεζόν»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την επόμενη σεζόν με τον ΠΑΟΚ και το στόχο των ομίλων του Champions League

Γιορτή του χάντμπολ με φόντο το Ναό


Παράταση στην αγωνία


«ΠΑΟΚΑΡΑ με τους καλύτερους οπαδούς!» (pic)


Το... ξέκοψε ο Σαββίδης


ΠΑΟΚ 2019-20, τα πρώτα σχέδια


«Αναζητήστε τους υπαίτιους σε προάστιο που γειτνιάζει με τον Πειραιά»


Το «σήκωσαν» τα πιτσιρίκια του ΠΑΟΚ!


Τριάρα και στο γήπεδο!


Γέμισαν με γκράφιτι τα βαγόνια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη!


«Κουπάτος» και ο Ζαμπράνο


«Φανήκαμε κουρασμένοι, στοίχησαν οι απουσίες»


Γέμισε ταλέντα η Μεσήμβρια!


Κοντά στο φινάλε ο Λάζαρ


Η ίδια... "συνταγή"


Δεν το... κουνάει ο Ολιβέιρα! (pics)


Το χάρηκε και ο Μακ (pics)


Χαμός στην Τουρκία: Συμφωνία Μπεσίκτας-Μιρτσέα Λουτσέσκου!


"Επόμενος στόχος; Ξανά το νταμπλ και όμιλοι Champions League"


Και επίσημα στη Νυρεμβέργη ο Κάναντι


Μαζί Σαββίδης και Μακ! (pic)


Ήρθε και το… video clip του «Μπαμπά»! (video)


Ο Γιώργος Σαββίδης για τη Γενοκτονία


Έγιναν και ρεκόρ…


Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Ο ΠΑΟΚ τίμησε την επέτειο της Γενοκτονίας! (pics)


Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας… Και ο Ολυμπιακός αγαπάει την κριτική!


«Υποχρεωμένοι να τιμάμε τη μνήμη τους με κάθε τρόπο»


Σύγκρουση λεωφορείου του ΟΑΣΘ με ΙΧ στο Ωραιόκαστρο!


Στοίχημα: Ανώτερος ο ΟΦΗ, με την παράδοση της Έμπολι


«Ήθελα να δείξω και στον ΠΑΟΚ ότι αξίζω παραπάνω»


«Αποφασίζει ο Κονσεϊσάο...»


«Ενώνουμε τη φωνή μας μέχρι να αναγνωριστεί παγκόσμια η Γενοκτονία των Ποντίων»


Ερντογάν: «Διώξαμε τους εισβολείς από τα εδάφη μας»


Ζητά να γίνουν 16 οι ομάδες στην Football League η Καλαμάτα!


Αποφυλακίστηκε ο δραπέτης - τραγουδιστής (παρουσιαστής και δημοσιογράφος)!


Το σήκωσε και ο Γιώτης!


Χωρίς ρεύμα τρεις περιοχές της Θεσσαλονίκης!


«Δεν σας ξεχνούμε»


Εκατό φαναράκια στον ουρανό της Θεσσαλονίκης!


Άναψε... κόκκινο ο Γιώργος Σαββίδης! (pic)


Συγκινημένος ο «Μάτζικ»: «Δε μπορεί να είναι αυτή η εικόνα του ΠΑΟΚ...»


Από τον Άγιαξ, στον ΑΠΟΕΛ και από τo Μπόρισοφ στο Ζάγκρεμπ


Έπεσαν οι μάσκες με τους… Αποψάκηδες!


"Κοιτάει Στάντσιου ο Λουτσέσκου"


Νίκες για τα φαβορί και ραντεβού την Τετάρτη


Φιλικό με Macron στην Τούμπα (pics)


Στις ΗΠΑ και στο NCAA ο Κλωνάρας (vid)


Κενά για ένα ρόστερ με στόχους τους ομίλους


Χειροκροτήθηκαν οι έφηβοι του ΠΑΟΚ στην Πάτρα (vid)


Χωρίς λύσεις και ψυχολογία...


«Όσοι μείναμε, θα τα δίνουμε όλα...»


"Θα τελειώσουμε την χρονιά μέσα στο γήπεδο"


Πάλεψαν με ό,τι είχαν...


«Αρχηγέ σύντομα κοντά μας» (pic)


Προμηθέας Πάτρας - ΠΑΟΚ (live)


«Φρούριο» με λαό η Τούμπα


«Η ιστορία έγραψε και αυτή η χρονιά θα μείνει για πάντα»


«Δεν κατεβαίνουμε» - Πέφτει Α2 ο Ολυμπιακός!


Παρελθόν και τυπικά ο Ράσταβατς


Βελγικό ενδιαφέρον για Κουλούρη


Γιορτή του χάντμπολ με φόντο το Ναό


Παράταση στην αγωνία


«ΠΑΟΚΑΡΑ με τους καλύτερους οπαδούς!» (pic)


Το... ξέκοψε ο Σαββίδης


ΠΑΟΚ 2019-20, τα πρώτα σχέδια


«Αναζητήστε τους υπαίτιους σε προάστιο που γειτνιάζει με τον Πειραιά»


Το «σήκωσαν» τα πιτσιρίκια του ΠΑΟΚ!


Τριάρα και στο γήπεδο!


«Κουπάτος» και ο Ζαμπράνο


«Φανήκαμε κουρασμένοι, στοίχησαν οι απουσίες»


Γέμισε ταλέντα η Μεσήμβρια!


Κοντά στο φινάλε ο Λάζαρ


Η ίδια... "συνταγή"


Δεν το... κουνάει ο Ολιβέιρα! (pics)


Το χάρηκε και ο Μακ (pics)


Χαμός στην Τουρκία: Συμφωνία Μπεσίκτας-Μιρτσέα Λουτσέσκου!


"Επόμενος στόχος; Ξανά το νταμπλ και όμιλοι Champions League"


Και επίσημα στη Νυρεμβέργη ο Κάναντι


Μαζί Σαββίδης και Μακ! (pic)


Ήρθε και το… video clip του «Μπαμπά»! (video)


Ο Γιώργος Σαββίδης για τη Γενοκτονία


Έγιναν και ρεκόρ…


Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Ο ΠΑΟΚ τίμησε την επέτειο της Γενοκτονίας! (pics)


Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας… Και ο Ολυμπιακός αγαπάει την κριτική!


«Υποχρεωμένοι να τιμάμε τη μνήμη τους με κάθε τρόπο»


Στοίχημα: Ανώτερος ο ΟΦΗ, με την παράδοση της Έμπολι


«Ήθελα να δείξω και στον ΠΑΟΚ ότι αξίζω παραπάνω»


«Αποφασίζει ο Κονσεϊσάο...»


«Ενώνουμε τη φωνή μας μέχρι να αναγνωριστεί παγκόσμια η Γενοκτονία των Ποντίων»


Ζητά να γίνουν 16 οι ομάδες στην Football League η Καλαμάτα!


Το σήκωσε και ο Γιώτης!


«Δεν σας ξεχνούμε»


Άναψε... κόκκινο ο Γιώργος Σαββίδης! (pic)


Συγκινημένος ο «Μάτζικ»: «Δε μπορεί να είναι αυτή η εικόνα του ΠΑΟΚ...»


Από τον Άγιαξ, στον ΑΠΟΕΛ και από τo Μπόρισοφ στο Ζάγκρεμπ


Έπεσαν οι μάσκες με τους… Αποψάκηδες!


"Κοιτάει Στάντσιου ο Λουτσέσκου"


Νίκες για τα φαβορί και ραντεβού την Τετάρτη


Φιλικό με Macron στην Τούμπα (pics)


Στις ΗΠΑ και στο NCAA ο Κλωνάρας (vid)


Κενά για ένα ρόστερ με στόχους τους ομίλους


Χειροκροτήθηκαν οι έφηβοι του ΠΑΟΚ στην Πάτρα (vid)


Χωρίς λύσεις και ψυχολογία...


«Όσοι μείναμε, θα τα δίνουμε όλα...»


"Θα τελειώσουμε την χρονιά μέσα στο γήπεδο"


Πάλεψαν με ό,τι είχαν...


«Αρχηγέ σύντομα κοντά μας» (pic)


Προμηθέας Πάτρας - ΠΑΟΚ (live)


«Φρούριο» με λαό η Τούμπα


«Η ιστορία έγραψε και αυτή η χρονιά θα μείνει για πάντα»


«Δεν κατεβαίνουμε» - Πέφτει Α2 ο Ολυμπιακός!


Παρελθόν και τυπικά ο Ράσταβατς


Βελγικό ενδιαφέρον για Κουλούρη


Το συγκινητικό μήνυμα του Γκαρσία στα... παιδιά του (pic)


Non stop ο Πασχαλάκης!


«Η μνήμη να μας οδηγήσει στον δρόμο της δημιουργίας»


Κορυφαίος με... αποδείξεις!


Best of, double edition... (pics)


Απορρίφθηκαν με 13-1 όλες οι προτάσεις του Ολυμπιακού!


Γέμισαν με γκράφιτι τα βαγόνια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη!


Σύγκρουση λεωφορείου του ΟΑΣΘ με ΙΧ στο Ωραιόκαστρο!


Ερντογάν: «Διώξαμε τους εισβολείς από τα εδάφη μας»


Αποφυλακίστηκε ο δραπέτης - τραγουδιστής (παρουσιαστής και δημοσιογράφος)!


Χωρίς ρεύμα τρεις περιοχές της Θεσσαλονίκης!


Εκατό φαναράκια στον ουρανό της Θεσσαλονίκης!


Φωτιά τα ξημερώματα σε εργοτάξιο του Μετρό!


Εισαγγελική αναίρεση στο βούλευμα για την άδεια του Κουφοντίνα!


Όμηροι σε δώμα στην Ξηροκρήνη!


Στους λογαριασμούς των δικαιούχων η 13η σύνταξη!


Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στα καταστήματα για τον αντικαπνιστικό νόμο!


Κι επισήμως εκτός ψηφοδελτίων η Χρυσή Αυγή στη Θεσσαλονίκη!


Ταμίλα Ελευθεριάδου: «Φάρος ευημερίας η νέα Θεσσαλονίκη, πόλος ανάπτυξης η νέα Τούμπα»


Πόντος, Πόλη, ΠΑΟΚ και Πολιτισμός


Η Κίνα μπλόκαρε τη Wikipedia σε όλες τις γλώσσες!


Το σποτάκι που σαρώνει (vid)


Τροχαίο με τραυματίες κοντά στα διόδια Ωραιοκάστρου


Ληστεία με πυροβολισμό στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης


Στις ράγες το τρένο που θα κάνει το Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες


40 κόμματα και σχηματισμοί στις Ευρωεκλογές


Χωρίς νερό το Κορδελιό μέχρι το απόγευμα


Θεσσαλονίκη: Άρπαζε κάρτες και ταυτότητες από πελάτες καταστημάτων!


Ξύπνησε από το κώμα η 8χρονη Αλεξία!


Πολύωρη διακοπή νερού σήμερα στο Κορδελιό!


Τέσσερις φορές ισόβια στον Πάσσαρη!


Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς!


Ρατσιστικά κίνητρα στη δολοφονία του Πακιστανού - Δύο ένοχοι


Δημοσκοπήσεις - ανατροπή για το δήμο Θεσσαλονίκης


Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή!


Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης


Ανεβαίνουν Ορφανός-Ζέρβας


Τρένο παρέσυρε ΙΧ έξω από τη Βέροια, δύο νεκροί!


120 δόσεις: Ρύθμιση εξόδου στη σύνταξη για επαγγελματίες και αγρότες!


Χειροπέδες σε δύο διακινητές!


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θέρμη


Ποντιακά στο Σινικό Τείχος!


Νέα αναβολή στη δίκη για τον θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα!


Ελεύθερος ο 54χρονος που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία!


Μεγάλη φωτιά στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής!


Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η 8χρονη Αλεξία!


Μεγάλες αλλαγές στο Facebook (pics)


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο με βάθος... τριών μηνών!


Οι προκλήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται!


Ποιοι συνταξιούχοι διεκδικούν αναδρομικά!


Πρωτομαγιά χωρίς πλοία!


Αιματοβαμμένα έθιμα!


Επτά συλλήψεις για τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη!


«Σκότωσα επτά γυναίκες, δεν υπάρχουν άλλοι σοροί»


Ανακοίνωση του ΟΑΣΘ για τα σημερινά δρομολόγια!


Μεγάλη πυρκαγιά στη Σίνδο (video)


Μετέτρεψε την αυλή του σε... χασισοφυτεία!


Το αφεντικό τρελάθηκε λόγω... ΠΑΟΚ!


Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο!


Κλήση σε... 12χρονο, για παράνομη στάθμευση όταν ήταν... 7 χρονών!


«Τελείωσα με την πολιτική»


Μειώνονται τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω Πάσχα!


Ένταλμα εις βάρος του serial killer της Κύπρου για τη δολοφονία και τρίτης γυναίκας!


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μ. Παρασκευή


Μειώθηκε η ποινή των Παπαγεωργόπουλου και Λεμούσια!


Στους 359 οι νεκροί στη Σρι Λάνκα!