Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένα ημίχρονο δεν φθάνει!

Θετικός στο πρώτο μέρος, αλλά φοβερά επιπόλαιος στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έχασε για τρίτη φορά στο πρωτάθλημα…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ένα ημίχρονο δεν φθάνει!

Μία σχετικά καλή και οργανωμένη παρουσία στο πρώτο ημίχρονο δεν έφθανε για τον ΠΑΟΚ ώστε να κερδίσει βαθμό ή βαθμούς από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Πέλκα, σε αυτό το διάστημα δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο, αλλά από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκε η κακή νοοτροπία με την οποία οι παίκτες του Τούντορ μπήκαν στο γήπεδο.

Ο Μπερτόλιο ισοφάρισε με μία ενέργεια όπου εξέθεσε την μισή ομάδα του ΠΑΟΚ και ενώ στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ έφθανε καλύτερα στην αντίπαλα περιοχή, Μακ και Ροντρίγκεζ λειτουργούσαν με μεγάλη επιπολαιότητα και σπαταλούσαν καλές ενέργειες.

Σε μία από τις πάμπολλες στημένες μπάλες που κέρδισε ο Αστέρας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Σανκαρέ ελευθερώθηκε από τον Κόστα (τον έχασε εντελώς!) και με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Τρίπολης που προσπέρασε στην βαθμολογία τον ΠΑΟΚ.

Για τον ΠΑΟΚ κάποιες καλές στιγμές είχε ο Γλύκος, ο Γκολάσα ήταν κινητικός, ο Ροντρίγκεζ χαλούσε συνήθως (εκτός από το 0-1 και την ασίστ που έδωσε) ότι καλό δημιουργούσε από τις πλευρές, ενώ ο Μακ ήταν πολύ επιπόλαιος στην τελική ενέργεια. Ο Τούντορ δεν πήρε τίποτα από τις αλλαγές του (Αθανασιάδης, Σάμπο) και αυτό ήταν σημαντικό πρόβλημα για το δεύτερο ημίχρονο.
Ο διαιτητής Παππάς δεν έκανε μεγάλο λάθος, αλλά έδωσε πάνω από τρία-τέσσερα ανύπαρκτα φάουλ εκτός περιοχής ΠΑΟΚ για τον Αστέρα.

H ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ένατη αγωνιστική βρίσκει τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στην Τρίπολη κόντρα στον τοπικό Αστέρα. Ο αγώνας ξεκινάει και όπως συνηθίζεται σε αυτό το γήπεδο δεν τον παρακολουθούν πολλοί φίλαθλοι.

Διαιτητής είναι ο Παππάς από την Αθήνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας: Μπαντής, Λούι, Γιαννούλης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ινγκλέσιας, Κουρμπέλης, Μπερτόγκλιο, Λανζαρότε, Γιάννου και Παπαδόπουλος.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Γκολάσα, Τζιόλης, Λέοβατς, Ροντρίγκεζ, Πέλκας, Ζάιρο και Μακ.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

90+3 Τέλος αγώνα! Ο ΠΑΟΚ έχασε 2-1 από τον Αστέρα που γύρισε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο…

90+1 Άλλα τρία λεπτά αγώνα.

90΄ Πάλι ο Αστέρας που βρίσκει χώρους! Ο Παντελιάδης από αριστερά γεμίζει και ο Μάσα δεν προλαβαίνει.

88΄ Ο Μάσα βγήκε μόνος με τον Γλύκο, το πέρασε, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και δεν μπόρεσε να πλασάρει.
Δεύτερη φάση με Μάσα και Γιάννου να χάνουν την ευκαιρια. Ο Γλύκος διώχνει αρχικά και σε δεύτερο σουτ του Μάσα αμυνόμενος προλαβαίνει τρία μέτρα από την εστία.

87΄ Ο ΠΑΟΚ με κατοχή, ο Αστέρας γυρίζει πίσω.

84΄ Ο ΠΑΟΚ πίσω στο σκορ, χωρίς να πιέζεται και να δέχεται φάσεις.

82΄ Γκολ ο Αστέρας! 2-1 με Σανκαρέ που σκόραρε με το κεφάλι έπειτα από κόρνερ. Ο Κόστα έχασε τον αντίπαλό του. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε μία από τις πολλές στημένες φάσεις που κέρδισε ο Αστέρας.

81΄ Ο Λούη απο τα 40 μέτρα σουτάρει και ο Γλύκος διώχνει σε κόρνερ.

79΄ Αλλαγή για Αστέρα. Εκτός ο Παπαδόπουλος και μέσα ο Μάσα.

77΄ Το 1-1 παραμένει αφού οι του ΠΑΟΚ είναι επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια. Σε πάσα και ενέργεια.

76΄ Ο Μακ μπαίει από τα δεξιά αλλά στο τέλος δεν κάνει ούτε σουτ, ούτε σέντρα και στέλνει την μπάλα άουτ. 

75΄ Αντεπίθεση με Ροντρίγκεζ που καθυστερεί και κόβεται. 

73΄ Μεγάλη μπαλιά στον Μακ από Τζαβέλλα, ο Σλοβάκος μπήκε στην περιοχή έχοντας μαρκάρισμα και το σουτ πήγε στην αγκαλιά του Μπαντή.

72΄ Κίτρινη κάρτα στον Σάμπο για φάουλ στον Μπερτόλιο. Πολλά φάουλ για Αστέρα γύρω από την περιοχή του ΠΑΟΚ.

70΄ Ο Αστέρας καλύτερος στην επανάληψη φθάνει με πιο πολλές αξιώσεις στην περιοχή του Γλύκου. Το 1-1 παραμένει, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται.

68΄ Ωραία ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από τα αριστερά, ο Πέλκας στρώνει στον Ροντρίγκεζ που σουτάρει δυνατά αλλά άστοχα.

66΄ Μεγάλη φάση για τον Αστέρα. Ο Λούη φεύγει από δεξιά, σεντράρει και ο Παπαδόπουλος κάνει άστοχη προβολή από τα δύο μέτρα!

64΄Κίτρινη στον Ιγκλέσιας για σκληρό φάουλ στον Τζαβέλλα.
Αλλαγή ο ΠΑΟΚ. Μέσα ο Σάμπο και έξω ο Λέοβατς. Δεξιά στην πλευρά ο Σάμπο και αριστερά πάει ο Ροντρίγκεζ.

60΄ Μετά από ένα σοκ, ο ΠΑΟΚ παίρνει πρωτοβουλία και ψάχνει τις φάσεις, από πλάγια.

57΄ Μπαίνει από δεξιά ο Ροντρίγκεζ, αλλά η τελική πάσα κόβεται σε κόρνερ αφού δεν είδε αμαρκάριστους συμπαίκτες στο πέναλτι.

55΄ Αλλαγή για Αστέρα. Έξω ο Γιαννούλης που τραυματίστηκε και μέσα ο Παντελιάδης για να παίξει αριστερά.

51΄ Αστέρας-ΠΑΟΚ 1-1 σε μία πολύ κακή στιγμή για την άμυνα του ΠΑΟΚ που εκτέθηκε από την ενέργεια του Μπερτόλιο. Ο ένας εξέθεσε τέσσερις-πέντε παίκτες που κοιτούσαν!

49΄ 1-1 Ο ΑΣΤΕΡΑΣ! Στην πρώτη του φάση. Ο Μπερτόλιο περνάει τον Τζιόλη, περνάει και τον Βίτορ και με απρόσμενο σουτ στέλνει την μπάλα στην γωνία του Γλύκου.

46΄ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Αλλαγή για ΠΑΟΚ με τον Αθανασιάδη αντί του Ζάιρο που δεν ήταν θετικός.
Αλλαγή και για Αστέρα. Ο Αλόκο αντί του Λανθαρότε. Με 3-5-2 ο Αστέρας.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
Αστέρας-ΠΑΟΚ 0-1. Σε μέτριο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ είναι εμφανώς ανώτερος σε κάποια διαστήματα και η μόνη ομάδα που δημιουργεί. Ο Αστέρας δεν έχει υποψία ευκαιρίας! Με τον Ροντρίγκεζ να είναι και πάλι παραγωγικός ο ΠΑΟΚ σκόραρε μία φορά με τον Πέλκα, ενώ είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τον Μακ.

45+1  Αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με τον Ζάιρο να βγάζει στον Μακ, που πατάει περιοχή και σουτάρει πάνω στον Μπαντή. Πολύ καλή στιγμή. 

44΄ Το 0-1 παραμένει σε αγώνα που έχει λάθη και πάει στο τέλος του ημιχρόνου.

41΄ Ο Μακ μπήκε με αξιώσεις από δεξιά, αλλά αφού μαρκάρεται από τον Σανκαρέ δεν κάνει ούτε πάσα, ούτε σουτ και στέλνει την μπάλα στον τερματοφύλακα.

39΄ Φάουλ του Βίτορ στον Ζησόπουλο μετά την εκτέλεση. Φάουλ και κάρτα για πρόθεση στον Πορτογάλο δίνει ο διαιτητής.

38΄ Με λαβή και δυνατό μαρκάρισμα ακόμη και με τα πόδια ο Γιάννου κάνει σκληρό φάουλ στον Γκολάσα. Κίτρινη κάρτα στον Έλληνα ομογενή.

37΄ Ο Τούντορ σηκώνει για προθέρμανση τον Αθανασιάδη.

36΄ Ο Αστέρας σε 2-3 στημένες μπάλες από πολύ μακριά γεμίζει την περιοχή του ΠΑΟΚ μήπως και βρει κάποια φάση.

34΄ Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην κορυφή και ο Γιάννου αριστερά για τον Αστέρα που ψάχνεται.

33΄ Φοβερός Παππάς. Ανύπαρκτο φάουλ στον Βίτορ και μετά δεν δίνει ούτε φάουλ ούτε κάρτα σε ανατροπή από πίσω του Ζάιρο!

30΄ Πιο εύκολα πλέον ο ΠΑΟΚ προσεγγίζει την αντίπαλη περιοχή. Συνήθως από δεξιά η ανάπτυξη. Λείπει η τελική πάσα, εκτός από την πολύ ωραία κίνηση στο γκολ.

27΄ Ο ΠΑΟΚ προηγείται και πατάει ακόμη καλύτερα τώρα μέσα στο γήπεδο.

23΄ ΓΚΟΟΟΛ Ο ΠΑΟΚ! 0-1 με Πέλκα!

Ο ΠΑΟΚ μεθοδικά έβγαλε τον Ροντρίγκεζ μέσα στην περιοχή, αυτός μετά από προσποίηση έκανε την πάσα και ο Πέλκας με το στήθος! έβαλε την μπάλα στα δίχτυα.

22΄ Τέταρτη παρατήρηση του Παππά στον Σανκαρέ που ψάχνει την ένταση με κάθε αντίπαλο!
Παραμένει το Αστέρας-ΠΑΟΚ 0-0.

21΄ Η κατοχή στο 39-61 αλλά χωρίς ο ΠΑΟΚ να πλησιάζει στην αντίπαλη περιοχή. 

19΄ Έπεσε ο ρυθμός του ΠΑΟΚ. Αρκετά λάθη από τον Ζάιρο. Χωρίς φάσεις το παιχνίδι.

16΄ Πάσα στον Λανθαρότε που μπήκε από δεξιά, αλλά το γέμισμα στέλνει την μπάλα εκτός γηπέδου.

14΄ Μετά από εκτέλεση φάουλ και γέμισμα ο Σανκαρέ κάνει φάουλ στον Γλύκο που πέφτει άσχημα κάτω στο έδαφος. Φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ.

11΄ Γέμισμα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Ιγκλέσιας την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνάει ψηλά άουτ.
Ο Αστέρας παίζει με 4-2-3-1 και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο αριστερά στην πλευρά, με το Γιάννου σέντερ φορ.

10΄ Με Γκολάσα-Τζιόλη ο ΠΑΟΚ στο κέντρο, ο Πέλκας και ο Ζάιρο πίσω από τον Μακ που παίζει στην κορυφή.

8΄ Νέο ανύπαρκτο φάουλ κατά του Γκολάσα από τον Παππά που μπαίνει… ζεστά!

6΄ Φάουλ σκάνδαλο κατά Ροντρίγκεζ σε καθαρό κλέψιμο πάνω σε αντίπαλο.

3΄ Γρήγορος ρυθμός. Ο ΠΑΟΚ έχει μαζί του πάνω από 300 οπαδούς.

2΄ Μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ! Ο Ροντρίγκεζ δημιουργεί απο δεξιά, ο Μακ παίρνει μία κόντρα, μπαίνει πιο μέσα, αλλά από καλή θέση σουτάρει δυνατά και ψηλά άουτ. 

1΄ Ο ΠΑΟΚ με την μαύρη φανέλα παραλλαγής. Ο Γλύκος στην εστία μπροστά από το πέταλο των γηπεδούχων. Κρύο στην Τρίπολη! Ο Τζιόλης αρχηγος. Με 4-2-3-1 οι γηπεδούχοι. Με 3-4-2-1 ο ΠΑΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Η… μπίλια έκατσε στην Άστον Βίλα

Πήρε την πρόκριση επί της Λιλ στα πέναλτι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος χάρισε στην Αργεντινή το τρόπαιο στο Μουντιάλ του Κατάρ και απόψε απέκρουσε τα πέναλτι των Μπενταλέμπ και Αντρέ στη «ρώσικη ρουλέτα», η Άστον Βίλα «λύγισε» στα πέναλτι τη Λιλ με 4-3 (2-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση υπέρ των Γάλλων) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa Conference League, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού του Ολυμπιακού με τη Φενερμπαχτσέ.

Η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα, άφησε την μπάλα στην Άστον Βίλα (41%-59% η κατοχή) στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά στις αντεπιθέσεις και στις στατικές φάσεις ήταν... φωτιά. Στο 15' έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και χαμηλή σέντρα του Γκούντμουντσον, ο Γιαζίτσι εκτέλεσε άψογα με τη μία τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, δίνοντας προβάδισμα στη Λιλ.

Η αγγλική ομάδα είχε τη δική της «μεγάλη» στιγμή στο 56' όταν από πάσα του ΜακΓκιν, ο Μάτι Κας βρέθηκε σε θέση βολής όμως το πλασέ του χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού κι έφυγε άουτ. Στο 68' από κόρνερ του Χάραλντσον και γυριστή κεφαλιά του Αντρέ, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα χτύπησε στο οριζόντιο και στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 της γαλλικής ομάδας.

Η Άστον Βίλα βγήκε μαζικά στην επίθεση για να βρει το γκολ που θα οδηγούσε το ματς τουλάχιστον στην παράταση και στο 87' η επιμονή της δικαιώθηκε, καθώς σε σέντρα του Ρότζερς, ο Σεβαλιέ έχασε την μπάλα απ' τα χέρια του και μετά από κόντρες, ο Κας μείωσε σε 2-1.

Σε μία φάση που συγκέντρωσε τα έντονα παράπονα των γηπεδούχων για επιθετικό φάουλ του Γουάτκινς, όμως ο διαιτητής Ιβάν Κρούζλιακ αφού μίλησε και με το VAR κατακύρωσε το τέρμα που οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Τα δεδομένα του αγώνα δεν άλλαξαν στην παράταση και στα πέναλτι «μίλησε» η κλάση του Εμιλιάνο Μαρτίνες που απέκρουσε το πρώτο και το πέμπτο πέναλτι των εκτελεστών της Λιλ, χαρίζοντας τη μεγάλη πρόκριση στην αγγλική ομάδα.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Τίλεμανς 0-1

Μπενταλέμπ Απέκρουσε ο Μαρτίνες

Γουάτκινς 0-2

Ντέιβιντ 1-2

Κας 1-3

Γκόμες 2-3

Μπέιλι Απέκρουσε ο Σεβαλιέ

Καμπελά 3-3

Ντούγκλας Λουίς 3-4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεύτερο γκολ στην κόντρα η Μπριζ (vid)

Και πάλι σκόρερ ο Τζουτκλά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Διπλασίασε τα τέρματά της στην Τούμπα η Κλαμπ Μπριζ στον αγώνα ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Conference League.

Η βελγική ομάδα λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους βγήκε ξανά στην κόντρα και πάλι με πρωταγωνιστές τους Σκόρας και Τζουτκλά, που συνεργάστηκαν και στο πρώτο γκολ.

Ο Σκόρας μπήκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και έκανε το σουτ με τον Κοτάρσκι να απομακρύνει, αλλά τον Τζουτκλά να παίρνει το «ριμπάουντ» και να κερδίζει για δεύτερη φορά τον Κροάτη γκολκίπερ για το 0-2.

Ακολούθησε ένα... θρίλερ δύο λεπτών στην Τούμπα καθώς η φάση ελέγχθηκε από το VAR για το αν ο Σκόρας ήταν σε θέση οφσάιντ όταν υποδέχθηκε τη μπάλα, αλλά τελικά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Πλέον, η Κλαμπ Μπριζ προηγείται με 3-0 στο συνολικό σκορ του ΠΑΟΚ.

https://twitter.com/FOOTBALL_hom/status/1781048703022661948

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LIVE: ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ

Ζωντανή ενημέρωση μέσα από το PAOK24

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλο βράδυ στην Τούμπα, μεγάλο "ραντεβού" με την ιστορία. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ, στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων, με φόντο το πολυπόθητο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Europa Conference League.

Το PAOK24 βρίσκεται στο γήπεδο και σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ