Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Έχω μεγάλο κίνητρο να αγωνιστώ» (video)

Μετά την ανακοίνωση απόκτησης του Πέδρο Ενρίκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Βραζιλιάνος παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στην κάμερα του PAOKTV.

PAOK24

«Έχω μεγάλο κίνητρο να αγωνιστώ» (video)

Ο Ενρίκε παρουσιάστηκε πολύ προσγειωμένος και ρεαλιστής στις τοποθετήσεις του, αποφεύγοντας τα μεγάλα λόγια.

Ο Βραζιλιάνος τόνισε πως έχει μεγάλη «δίψα» να αγωνιστεί και ο ΠΑΟΚ του αύξησε αυτό το κίνητρο, ξεκαθαρίζοντας ότι ανυπομονεί να βοηθήσει τον «Δικέφαλο».

«Ευχαριστώ. Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ ευτυχισμένος. Όλος ο κόσμος από την Ελλάδα και κυρίως από τη Θεσσαλονίκη μου έστελνε πολλά μηνύματα αγάπης αυτές τις εβδομάδες. Απλά εγώ και ο ατζέντης μου έπρεπε να κάνουμε αρκετή υπομονή με τις διαπραγματεύσεις, που δεν ήταν εύκολες, όμως τώρα είμαι χαρούμενος, είμαι εδώ. Να σας πω την αλήθεια δε θέλω να μιλήσω πολύ, θέλω να παίξω, να δείξω τι μπορώ να κάνω στο γήπεδο.  Δεν είναι σημαντικό τι θα σας πω, καθώς μπορώ να σας υποσχεθώ πολλά πράγματα.  Εγώ έχω μεγάλο κίνητρο που είμαι εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε αρχικά ο Ενρίκε.

Για το πώς θα παρουσίαζε εκείνος τον εαυτό του: Πράγματι από τότε που πήγα στη Γαλλία υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός στη θέση μου, καθώς η ομάδα είχε πολλές επιλογές εκεί.  Είμαι ένας παίκτης ταχύς που δίνει το 100% μέσα στο γήπεδο και με μεγάλη αποφασιστικότητα. Θα ήθελα να μιλήσω μόνο για τον ΠΑΟΚ όμως, από εδώ και πέρα, καθώς ναι μεν η Ρεν μου έδωσε καλά πράγματα και σίγουρα θα έχω καλές αναμνήσεις από εκεί, καθότι ήταν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή μου, αλλά δεν είμαι στην Ρεν τώρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο εκεί γιατί με βοήθησαν σε αυτό το κομμάτι της καριέρας μου, αλλά τώρα θέλω να είμαι το ίδιο ευτυχισμένος εδώ, στον ΠΑΟΚ.

Για τον ΠΑΟΚ και την επιλογή του να έρθει στην ομάδα: Αρχικά γνώριζα ήδη τον ΠΑΟΚ, καθώς μου αρέσει να παρακολουθώ όλα τα πρωταθλήματα στον κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη και καθώς ήξερα τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, γνώριζα και τον ΠΑΟΚ, αφού είναι μια ομάδα με συνεχή παρουσία στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πήρα και άλλες πληροφορίες και μόλις μίλησα με τον Λέο  στο τηλέφωνο, μου πήρε μόλις ένα λεπτό να πειστώ πως είναι η καλύτερη επιλογή. Έχει μια εξέδρα πολύ θερμή. Αυτό είναι κάτι που μου αρέσει, καθώς και εγώ είμαι από τα νότια της Βραζιλίας από το Πόρτο Αλέγκρε όπου οι οπαδοί των ομάδων είναι πολύ δυνατοί, με μια παράδοση παρόμοια της Αργεντινής ή και της Ουρουγουάης, και σίγουρα αυτό μου έδωσε κίνητρο και όπως σας είπα αποφάσισα πολύ γρήγορα πως θέλω να έρθω εδώ.

Για το πόσο γρήγορα θα αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ: Σήμερα! Αν μπορούσαμε να παίξουμε, σήμερα! Όμως είμαι εντάξει, είμαι επαγγελματίας και θα είμαι διαθέσιμος όταν όλο το σταφ, ο προπονητής, τα άτομα που είναι επιφορτισμένα με αυτή την δουλειά, μου δώσουν το ΟΚ να αγωνιστώ. Έπαιξα παιχνίδια στο πρώτο μισό του γαλλικού πρωταθλήματος, όμως κυρίως δεν αγωνίστηκα σαν βασικός, έτσι λοιπόν έχω πολύ όρεξη να αγωνιστώ, αλλά σίγουρα ως επαγγελματίες οφείλουμε να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει το σταφ. Αλλά έχω πολύ μεγάλο κίνητρο και αν γινόταν να παίξω σήμερα, θα ήμουν έτοιμος

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Ενρίκε στο παρακάτω βίντεο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ